Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Alonso-champ »

Kenny je napisao/la:Koliko sam ja razumio na početku trke da su ovi na Skyu rekli da je Alonsu otišla balans štanga na Alonsovom bolidu u kvalifikacijama, a to nemože bit 1€ kako kažu u Ferrariju
s čim se ti bodes..lol
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Koliko sam ja razumio na početku trke da su ovi na Skyu rekli da je Alonsu otišla balans štanga na Alonsovom bolidu u kvalifikacijama, a to nemože bit 1€ kako kažu u Ferrariju
s čim se ti bodes..lol
jao kenny hahahah imaju te na piku :biggrin:

glupi vijak je kostao polea
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:
s čim se ti bodes..lol
jao kenny hahahah imaju te na piku :biggrin:

glupi vijak je kostao polea
hahaha jebiga, šta da radim :-k izgleda da on nesmije pročitat ništa protiv Ferrarija :biggrin: .

Nisam razumio da mu je otišao vijak :biggrin: ipak je balans štanga i za juga skuplja od 1 eura
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Domenicali izjavio da je Alonso kad se borio sa Vettelom i izašao van staze oštetio stražnji ovjes.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Pat Fry: “Saying this has been an intense weekend would be something of a euphemism. We had various reliability problems on the cars in the past days and today we had one with the garage equipment which meant we were practically in the dark, in that we had neither telemetry nor television pictures on the pit wall, nor the link to the remote garage at Maranello, at what was a one of the crucial phases of the race, in other words as we were coming up to the pit stops. We had a bit of a communication problem and it was rather like taking a step back in time to the days when we didn’t have all this equipment available: at one point we had to make do with the telephone to speak to Maranello and decide if it was the right time for the pit stop! We were able to manage the situation, but believe me, it was not a walk in the park. Then there was the incident when Fernando went off the track in his duel with Vettel: once the telemetry was working again, we spotted there was something not quite right at the rear, so in the final laps, we asked him to be cautious, avoiding the kerbs. When the car was in parc ferme, I have to say we could see the damage was quite bad, also affecting the aerodynamics. From a technical point of view, this afternoon, the tyre degradation was greater than we had expected going into the race: we must analyse the data carefully to understand why. We managed to recover almost completely from the situation we were in after yesterday’s problems, but looking at the weekend as a whole, I have to say what happened over these days should ring some alarm bells for all of us: we have to do the maximum in every area if we want to win.”
Koliko samo pehova je imao Alonso i Ferrari u Monzi, kad se sve uzme u obzir ovo treće mjesto dođe kao pobjeda. ;)

Edit:
Fernando optimističan što se tiče nastupa u Singapuru, najavljuje dosta novih stvari koje će donijeti u Singapure.
Samo da ti novi dijelovi rade. [-o<
FA: Personally I hope it will be a good test for us because there are a lot of new things that we will bring to Singapore, so let's hope we can fight for the win.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

uhh ovakav massa nam treba sad nadalje i mozemo se nakupit dosta bodova .. Preskocili smo Lotus danas
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari, Mercedes and Force India are attending Magny Cours Test, which begins tomorrow.
Ako se ne varam to je onaj test za mlade vozače. Ako testiraju sad, mislim da neće moći u Abu Dhabiju na kraju sezone...ali gle kvake, Ferrari planira veliki upgrade na bolidu za Singapur...ovaj test im sjedne ko budali šamar :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:
Ferrari, Mercedes and Force India are attending Magny Cours Test, which begins tomorrow.
Ako se ne varam to je onaj test za mlade vozače. Ako testiraju sad, mislim da neće moći u Abu Dhabiju na kraju sezone...ali gle kvake, Ferrari planira veliki upgrade na bolidu za Singapur...ovaj test im sjedne ko budali šamar :D
Mislim da se na tim testiranjima ne smije vozit sa novim dijelovima. ;)
Sigurno je da će Ferrari-ju ta testiranja pomoću u pripremi bolida za sljedeće utrke kao i u razvoju bolida.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mislim da smije. Pogledaj npr. prošle sezone u Abu Dhabiju. Gotovo sve ekipe su isprobavale voziti bez EBD-a

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Mislim da smije. Pogledaj npr. prošle sezone u Abu Dhabiju. Gotovo sve ekipe su isprobavale voziti bez EBD-a
Ali to je bilo na kraju sezone. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

znam. Ali testiranja su zabranjena i tada pa su testirali nove djelove. Tako da mislim da će moći i ovdje...bar se nadam :D

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Ovo se desavalo na testu mladih vozaca na Silverstoneu u lipnju ove godine gdje su testirali Williams, Marussia i HRT.
Chilton, who was in action during the afternoon, covered 52 laps in the MR01. The 21 year-old Briton’s fellow Marussia young driver and GP2 team mate, Rio Haryanto, occupied the final slot on the timesheets in third. The Indonesian 19 year-old completed 79 laps as he worked through a set-up programme and an evaluation of the new MR-01 upgrade package.
Izvor
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Dobro je i zavrsio utrku
Ferrari damages after Alonso clash with Vettel in detail: a hole in the floor, a broken rear-damper & he lost a part of the diffuser
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Cuky je napisao/la:
Mislim da se na tim testiranjima ne smije vozit sa novim dijelovima. ;)
Sigurno je da će Ferrari-ju ta testiranja pomoću u pripremi bolida za sljedeće utrke kao i u razvoju bolida.
naletio sam negdje da ce Mercedes testirat veliki paket za singapur ;)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Tema je Ferrari, ali da: http://www.f1racing.com.hr/formula-1/me ... vom-bolidu" onclick="window.open(this.href);return false;

Konstrukcijska bitka se sada zakuhala, to je dobro.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da će momčadi koje su ovaj test odradile ranije i one koje čekaju Abu Dhabi biti malo u zaostatku, makar u Singapuru. Naravno, pod uvjetom da sve što ovi isprobaju u Francuskoj bude i radilo kako je zamišljeno. Zamisli, ulaziš u zadnji dio sezone sa novim nadogradnjama koje si imao vremena 2 dana testirati na stazi i provjeriti jesu li podatci dobiveni simulacijama točni te popraviti ako što treba. To znači da petak u Singapuru umjesto za testiranje novih djelova možeš bolje iskoristiti za testirajne guma i podešavanje setupa

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari danas vozi sa jako podignutom stražnjicom na bolidu
Slika

Također mi na ovoj slici izgleda kao da je srednji dio grbe na nosu malo spušten, kao kod npr. Caterhama ili Lotusa, ali možda je to samo igra odsjaja i sjene

slika
KiKiFerrari

Post Postao/la KiKiFerrari »

Zašto je Alonso u Monzi koristio šesti motor za ovu sezonu?
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mislim da ti se pricinilo :D

http://www.f1-direct.net/2012/img.php?id_img=2875" onclick="window.open(this.href);return false;
KiKiFerrari je napisao/la:Zašto je Alonso u Monzi koristio šesti motor za ovu sezonu?
Logicno je da ce u Monzi koristit novi motor posto tamo motor najvise trpi
Ferrari is testing some new chemical liquid for engine/hydraulic cooling...
Prednje krilo iz spa i monze s malo vise downforca (gornji flap) i malo drukciji endplateovi

http://f1-direct.net/2012/img/epfrance/105.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
KiKiFerrari

Post Postao/la KiKiFerrari »

F1NAC je napisao/la: Logicno je da ce u Monzi koristit novi motor posto tamo motor najvise trpi
Jeste logično, ali motor iz Spa mu je faktički nov, jer je tek i postavljen za Spa(5.motor). Zašto ga nije koristio, jer koliko znam, po pravilima ako se npr. neki motor koristi, recimo, 3 utrke i zamijeni se drugim, onda ovaj prvi se više nema pravo koristiti u nekim budućim utrkama.??
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Svaki bolid (ne vozač nego bolid) ima 8 motora po sezoni. Kako će se ti motori koristiti momčadi same biraju. Mogu što se pravila tiče na prvih 8 utrka koristiti svaki put novi motor, pa onda kasnije nekako kombinirat.

Naravno, najčešće se kombinira tako da se motor ne optereti više nego što može izdržati.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

F1NAC je napisao/la:
Prednje krilo iz spa i monze s malo vise downforca (gornji flap) i malo drukciji endplateovi

http://f1-direct.net/2012/img/epfrance/105.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Misliš malo manje downforcea. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Sa više downforce-a nego u Spa i Monzi je mislio ;)

A ako se ne varam, FIA je ovako nešto i zamislila krila kad su mijenjali pravila 2009., ali je Ferrari našao neku rupu u pravilu da može imati onu tzv. kaskadu iznad krila, a onda je to RB odveo u krajnost kakve sad imamo

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Evo autograma skupljenih prošli vikend od važnijih ljudi vezanih uz Ferrari:)

Alonso, Schumi i Brawn
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Brate!!! =D>
Ja ti zavidim.
slika