Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la mrd »

Mercedes danas testira shark fin.
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

tko bi rekao da će netko kopirati prošlogodišnji HRT po tom pitanju :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Čudno da Brendon Hartley vozi za njih, inače izbačen iz red bullovog programa prije par godina.. Mislim, drago mi je da nije skroz nestao, sjećam se dok je bio u RB-u da se govorilo da je veliki talent..
A što se tiče shark fina, šta nije to zabranjeno?
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

K1M1 je napisao/la:A što se tiče shark fina, šta nije to zabranjeno?
Samo ne smije biti povezan sa stražnjim krilom i biti izven ovog prostora označenog na slici

slika
Teams are no longer able to connect engine cover extensions (commonly known as 'shark fins') to the rear wing. This is related to the ban on F-ducts - in 2010 many designers used the connection to form an airflow channel for the duct. It's possible some teams may persevere with reduced shark fins, which also give some benefit in terms of stabilising airflow to the rear wing.

FIA Technical Regulation
3.9.1 - No bodywork situated between 50mm and 330mm forward of the rear wheel centre line may be more than 730mm above the reference plane.

http://www.formula1.com/news/technical/2011/0/814.html
slikaslikaslika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Da, i mislio sam da je tako nešto, hvala na objašnjenju.
Al opet mi malo čudno kako to da onda ove male isto nitko ne koristi (osim hrt-a prošle godine)..
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Mercedes has reason to be encouraged by the progress that it has made with its revamped car at this week's Magny-Cours test, reckons Sam Bird.

Although the team still needs time to analyse the data from the test, where the W03 featured Coanda-effect exhausts and a new double-DRS, Bird thinks that it can be satisfied with the progress it has shown this week.

"It was very productive," said Bird, who has handed over the car to Brendon Hartley for the final day. "We are happy because we got everything done that we needed to.

"We covered the mileage necessary for the testing of the new components, and there is now a lot for the team to go through. That will be down to the guys at the factory, but my feeling is positive."

Mercedes is unlikely to run its new double-DRS until later in the season, but it is possible that the revised exhausts could be on the car for the next race in Singapore if the test has shown they are a good step forward.

The Brackley-based outfit has high hopes that the remainder of the season will provide a lift in its performance - and the importance of the Magny-Cours test was highlighted when Michael Schumacher flew in to oversee proceedings.

Bird said about Schumacher's presence: "It was good to see him here, and nice to see he showed his face. We feed off each other: he wanted to know my feelings and my comments, and we have a good working relationship."
Michael is faster than you!!
KiKi_Pu
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la KiKi_Pu »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cpP1hPJIms" onclick="window.open(this.href);return false;
Na početku filmića se lijepo čuje kako drugačije Mećka radi. Skupa s novim ispuhom i nova mapa za rad motora. Pitanje je da li će im skupa s ostalim sitnicama to biti dovoljno za neku pobjedu do kraja godine jer čak i da dobiju sa ovim upgradeom cca pola sekunde ,njihov zaostatak za npr. Mclarenom je i više od toga. I ove godine opet kasne sa razvojem bolida u sezoni.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Michael Schumacher and Nico Rosberg's hopes of a step forward in form from Mercedes have been lifted with their team poised to race its new Coanda-effect exhausts at this weekend's Singapore Grand Prix, AUTOSPORT can reveal.

The Brackley-based outfit tested a heavily revised exhaust layout on its W03 during last week's young driver test at Magny-Cours - making use of the concept that has been put to good use by a number of teams this year including Ferrari, McLaren and Sauber.

The developments completed more than 1000 kilometres during the three days of testing in the hands of Sam Bird and Brendon Hartley - and team sources suggest the outfit was hugely encouraged by the performance boost they brought to the car.

Mercedes now plans to fit the new exhaust layout to both Schumacher and Rosberg's cars in Friday practice in Singapore.

If the testing proves successful, then the team will commit to racing it on the Marina Bay circuit too.

Team principal Ross Brawn told AUTOSPORT last week that the benefits of the exhaust layout – which improves exhaust and airflow to the floor of the car – would be especially felt on the type of low speed corners that are so common in Singapore.

"We think that's quite significant in low speed traction," he said about where the speed was improved with the Coanda exhausts.

"The effect of the exhaust is more significant at lower speeds than higher speeds, and also brings you the balance perhaps you need for the rear tyre."

Brawn admitted at the Italian GP that the team had perhaps focused too much recently on understanding tyres, rather than bringing developments like the Coanda exhaust, which had meant it falling behind its rivals.

Mercedes also trialled a Lotus-style of double DRS during the Magny-Cours test too, but this is unlikely to be raced for a little while.

The team made significant progress with it last week and it could trial it in some Friday practice sessions to perfect its set-up before electing to race with it.

Although the W03 also appeared with a shark fin on the engine cover for the final day at Magny-Cours, AUTOSPORT has learned that this was not a performance development aimed to be raced this year but is instead part of an FIA-backed programme to help improve driver identification for fans.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ok, nitko ne postavlja jedno pitanje: da li je moguće da se dogodi isto kad je Schumi došao u Merc. Svi su očekivali da će Rosberga pojest za doručak, a na kraju je Rosberg ispao faca.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Ok, nitko ne postavlja jedno pitanje: da li je moguće da se dogodi isto kad je Schumi došao u Merc. Svi su očekivali da će Rosberga pojest za doručak, a na kraju je Rosberg ispao faca.
Bio je faca do ove sezone
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

dmarijon je napisao/la:Ok, nitko ne postavlja jedno pitanje: da li je moguće da se dogodi isto kad je Schumi došao u Merc. Svi su očekivali da će Rosberga pojest za doručak, a na kraju je Rosberg ispao faca.
Svi baš i nisu to očekivali, ja sam od prvog dana tvrdio da će ga Rosberg dobiti bez većih problema.
Ali Mercedes će 2013. imati najbolju vozačku postavu u F1.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

King iCool je napisao/la:
Svi baš i nisu to očekivali, ja sam od prvog dana tvrdio da će ga Rosberg dobiti bez većih problema.
Ali Mercedes će 2013. imati najbolju vozačku postavu u F1.
nebi bas rekao , kako stvari stoje Vettel i Webber su najbolja kombinacija ...a Hamilton i Rosberg bas i nebi stavio da je najbolja
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

O.k to je tvoje mišljenje... Po meni Mercedes ima 2 kandidata za naslov, RB samo jednog.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Mercedes nikad nece imati bolid u vrhu i tacka !!!! Jednostavno nemaju ideju vec 3 godine ,a imali su hondu 2009 Brown GP u vrhu pa ode bolid unazad umjesto naprijed. Hamilton je dobar vozac ali desit ce mu se isto kao i MSC
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

FerrariF1 je napisao/la:Mercedes nikad nece imati bolid u vrhu i tacka !!!! Jednostavno nemaju ideju vec 3 godine ,a imali su hondu 2009 Brown GP u vrhu pa ode bolid unazad umjesto naprijed. Hamilton je dobar vozac ali desit ce mu se isto kao i MSC
To se moglo reći i za ferrari od 80-ih pa naovamo. Vidimo da se ipak nešto promijenilo. E sad koliko će dolazak takvog vozača kao Hamilton koji je dokazao da može i sa lošijim bolidom pobijediti u utrci, te osvojiti naslov ( Šumija ove godine ne bi stavio u njegov rang, dobar je ali kao da je izgubio ili motivaciju ili grip sa ovakvom f1 ) nagnati čelnike mercedesa na povečanje budžeta, jer kao što znamo merc ima manji budžet od rb-a, mcm-a, i ferrarija. Nešto u skladu za budućim ograničenjima. kako će funckionirati te megalomanske ekipe kada to nastupi ostaje nam da vidimo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Dr Helmut Marko je iznio da je Lauda kontaktirao Newey-a.Newey navodno ima ugovor do 2014 .Mozda Lewis i nije tako naivan,mozda zna nesto sto mi ne znamo :roll:
FerrariF1
Početnik
Početnik

Do 2014 Lewis moze slom zivaca imati 10 x
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Alonso Fernando je napisao/la:Dr Helmut Marko je iznio da je Lauda kontaktirao Newey-a.Newey navodno ima ugovor do 2014 .Mozda Lewis i nije tako naivan,mozda zna nesto sto mi ne znamo :roll:
Sve je moguće, kao kad je Schumacher iz Benettona doveo Rossa Brawna i ostalu ekipu koji su kasnije od Ferrarija napravili pobjedničku mašinu.
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Jos su jednom pokazali kako im novi dijelovi " savrseno " rade. Vidi se po rezultatima iz kvalifikacija.
Meni ce biti jako zanimljivo vidjeti, koliko ce ona " baja" iz Stuttgarta trpjeti ovakve lose rezultate, jer se dobro sjecam sta je rekao na predstavljanju Mercedesa prije dvije godine.
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

neki zbog tih rezultata oru nosom po podu dok bi neki da imaju takve rezultate orali nosom po stropu
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Scuderia je napisao/la:Jos su jednom pokazali kako im novi dijelovi " savrseno " rade. Vidi se po rezultatima iz kvalifikacija.
Meni ce biti jako zanimljivo vidjeti, koliko ce ona " baja" iz Stuttgarta trpjeti ovakve lose rezultate, jer se dobro sjecam sta je rekao na predstavljanju Mercedesa prije dvije godine.
Kakav je teret na Hamiltonu ... (zadnja slamka, ako se mene pita)
Samo neka se trkaju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nebi rekao da je Hamilton zadnja nada.. Prije 2014. i promjena pravila, tad bi se moglo sve okrenut naglavačke
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

dmarijon je napisao/la:
Kakav je teret na Hamiltonu ... (zadnja slamka, ako se mene pita)
Pravi teret na Hamiltonu ce biti nakon 13-te, sa novim pravilima. Ako i tada zakazu, bit ce otkaza u Stuttgartu koliko ti srce zeli.

EDIT:
Srecom po Mercedes, Sauber nije uspio doci do bodova, tako da je razmak ostao isti
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik

Steta za MSC stvarno se vidjelo da bolid nije kanta..... vec kontejner sa 4 tocka i poklopcem za zrak
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mislim da Mercedes i Hamilton svoje nade najviše polažu u motor koji će biti od 2014 i nova pravila koja tada nastupaju nego u eventualni dolazak Newey, jer ne može Newey odmah u prvoj sezoni postaviti stvari onako kako on želi.
Sljedeće sezone očekujme da će se Hamilton boriti na pojedinim utrkama za pobjedu ali teško da će se boriti za naslov.
Odgovori