Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Vuksa_KC »

Možda je i sam Hamilton vjeroval da se ne bude ništ desilo, a pošto je zadnji čas da se krene za Alonsom, uzel je rizik da ne izgubi pole. Treba tome nadodati da i on vjerojatno isto ima strahove od Maldonadovih poteza i treba računati na dobar Alonsov start (koji se danas ipak nije desil) i eto zaglavljenosti u poretku radi kazne promjene mjenjača.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

elder je napisao/la:
Dani je napisao/la:Onda smo mi svi ostali budale koji su čuli team radio na kojem su rekli sorry znali smo jučer da se to može dogoditi, ali smo pokušali. To nije u skladu sa Dennisovom perfekcijom.
Mozemo mi sad reci kak god nikad nebudemo saznali kaj je stvarno bilo. Ali Hamilton je meni se cini jucer dobro polizal zid, a i cijelo vrijeme je na radiu govoril da ima cudan osjecaj s staznom desnom gumom. MOje misljenje oko toga je da su pretpostavili da su sanse da bude problema ali su odlucili da nis ne vele i da idu tako. Jer sumljam da je hamilton znal da bude mozda problema da nebi isli mjenjat nije tolko bedast. Velim to je moje misljenje. Sve to opet smrdi na urotu :)
Urotili se sami protiv sebe? :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Singapore GP: McLaren denies knowing Hamilton's gearbox was damaged
By Jonathan Noble Sunday, September 23rd 2012, 17:40 GMT

Lewis Hamilton, McLarenMcLaren had little warning that Lewis Hamilton's gearbox was about to fail in the Singapore Grand Prix - as it denied suggestions it knew of an issue heading into the race.

Hamilton retired from the lead of the race on lap 23 at the Marina Bay circuit after finding himself unable to select a gear.

A radio message from his team – suggesting that the outfit had done all it could in qualifying – was interpreted as a hint that the outfit knew of gearbox issues on Saturday.

However, team principal Martin Whitmarsh and sporting director Sam Michael both insist that McLaren only became aware of an issue in the few minutes before the failure.

The team is still investigating the specific part failure that stopped the gearbox working.

Michael said about suggestions the team had been aware of a problem ahead of the race: "No, Not before.

"They [gearbox warnings] have happened a number of laps before and we have started seeing some issues a few laps before [in other races]. Sometimes it can last all race and sometimes it doesn't, so we had a pretty clear warning.

"We had a full inspection after yesterday, and it wasn't related to that. I can't see any sign that it is related to that. It is extremely unlikely based on what I think the failure is in my head."

Whitmarsh added: "We saw the temperatures rise and we saw pressures increase and a few other phenomenon – so painfully we could see it coming for a few laps."

When asked if the gearbox problem could have been related to a brush that Hamilton had with a wall in qualifying, as other drivers like Bruno Senna had had to change a gearbox because of that, Whitmarsh said: "I think if you looked at [Bruno] Senna and a few others, they bounced off quite heavy.

"I have to say this morning I was talking to the guys, the wheel had two to three centimetres of scuff mark on it but it wasn't damaged.

"The rims are quite thin and brittle, and in fact the engineers performed NDT (non-destructive testing) all over the suspension.

"They were absolutely content that it was a very light brush and was not one that was going to create any damage. I don't think today had anything to do with yesterday.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/102824
@paddylowe

Lewis' problem was internal gearbox failure. No hint before the race, just bad signs a few laps before. Great shame after stunning Q lap.
slikaslikaslika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Alonso Fernando je napisao/la:4 odustajanja zbog mehanickog kvara u 103 utrke ,govori suprotno.
(pozajmio sam Jergovicev statisticki podatak)
nije problem u odustajanjima i mehaničkim kvarovima, problem je u lošem odabiru krila u belgiji, u nedovoljno goriva ne sjećam se na kojoj utrci, u onolikim greškama u boksu, još sad ovo ako je istina da se znalo jučer, to je stvarno previše bodova bačenih u nepovrat krivicom tima, a to je samo sa Hamiltonove strane, ni Jenson nije bio ništa manje baksuzan, a Witmarsh se samo smiješka novinarima I govori kako je sve u redu I snima crtane filmove. strašno.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Priče da mu je netko u Mclarenu podmetnuo su stvarno van svake pameti. Bez uvrede. Gledajmo to ovako - ako su i znali za problem: što bi bilo da su zamijenili mjenjač i dobili 5 mjesta unatrag, a da se ništa nije dogodilo. Kako bi onda navijači reagirali'
Samo neka se trkaju.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

mrd je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:4 odustajanja zbog mehanickog kvara u 103 utrke ,govori suprotno.
(pozajmio sam Jergovicev statisticki podatak)
nije problem u odustajanjima i mehaničkim kvarovima, problem je u lošem odabiru krila u belgiji, u nedovoljno goriva ne sjećam se na kojoj utrci, u onolikim greškama u boksu, još sad ovo ako je istina da se znalo jučer, to je stvarno previše bodova bačenih u nepovrat krivicom tima, a to je samo sa Hamiltonove strane, ni Jenson nije bio ništa manje baksuzan, a Witmarsh se samo smiješka novinarima I govori kako je sve u redu I snima crtane filmove. strašno.
Evo sad se sjetih. Od ta 4, jedno je i Abu Dhabi 2009. kad je imao isto komforno vodstvo i utrku u džepu. Dakle, od 4 mehanička kvara 2 su mu oduzela sigurnu pobjedu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

dmarijon je napisao/la:Priče da mu je netko u Mclarenu podmetnuo su stvarno van svake pameti. Bez uvrede. Gledajmo to ovako - ako su i znali za problem: što bi bilo da su zamijenili mjenjač i dobili 5 mjesta unatrag, a da se ništa nije dogodilo. Kako bi onda navijači reagirali'
pa da su zamenili menjac nista se i ne bi dogodilo ........ jer su zamenili menjac :lol:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

dmarijon je napisao/la:Priče da mu je netko u Mclarenu podmetnuo su stvarno van svake pameti. Bez uvrede. Gledajmo to ovako - ako su i znali za problem: što bi bilo da su zamijenili mjenjač i dobili 5 mjesta unatrag, a da se ništa nije dogodilo. Kako bi onda navijači reagirali'
Oni kao da ne žele osvojiti prvenstvo. U tome je problem. Od umjetnog forsiranja Buttona na početku sezone, pa nakon njegovih loših rezultata, forsiranja jednakosti. Iako kada se i sada zbroje bodovi, Button je daleko iza. Katastrofa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ljudi pa kvarovi se događaju u ovom sportu zašto ste svi tako šokirani? Onaj krzac zida u kvalama sigurno nije bio razlog tome da mjenjač rikne...
dmarijon
Legenda
Legenda

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
pa da su zamenili menjac nista se i ne bi dogodilo ........ jer su zamenili menjac :lol:
Nisam razumio. A ako jesam - onda se ne bi složio :)

Istina, pored vrhunskih, valjda najboljih tehničara rade neobične kikseve i donose neobične (krive) odluke. Mislim Grosjean je jučer propustio Raikonena i nikakve vike ni strke nije bilo. Podrazumijevalo se.
A realno, mi stvarno ne možemo znati da li je onaj "tik" uz zid mogao ili nije mogao oštetiti mjenjač. Ne znamo toliko o mehanici F1.
Samo neka se trkaju.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

dmarijon je napisao/la:
kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
Nisam razumio. A ako jesam - onda se ne bi složio :)

Istina, pored vrhunskih, valjda najboljih tehničara rade neobične kikseve i donose neobične (krive) odluke. Mislim Grosjean je jučer propustio Raikonena i nikakve vike ni strke nije bilo. Podrazumijevalo se.
A realno, mi stvarno ne možemo znati da li je onaj "tik" uz zid mogao ili nije mogao oštetiti mjenjač. Ne znamo toliko o mehanici F1.
Onaj udarac u zid je mogao oštetiti mjenjač. I bizarnije stvari su se dešavale u F1. A da li ga je stvarno oštetilo, ne možemo znati. Ja čisto sumnjam da jeste.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Dani je napisao/la:Onda smo mi svi ostali budale koji su čuli team radio na kojem su rekli sorry znali smo jučer da se to može dogoditi, ali smo pokušali. To nije u skladu sa Dennisovom perfekcijom.
Ja sam slušao pit-radio (i postavio ga u temu o trci), a to nisam nigdje čuo! Eto, volio bih da citiraš riječi na engleskom da vidim jesam li zaboravio engleski. ;)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u utrci je jedan od Saubera, mislim da Perez, stražnjim kotačem tako ostrugao zid na onom mostu gdje je Massa prošao Sennu dok je Alonso bio iza njega. Kao što vidimo, oba su Saubera utrku završila....
A mjenjač da je bio oštećen pri tom dodiru ograde on nebi ni toliko prošao. Premalene su tolerancije za djelove u F1 da bi neko oštećenje, pogotovo nečeg tako složenog, prošlo nesmetano skoro pola utrke

Uostalom, oni su rekli da su malo prije kvara počeli očitavati povišenu temperaturu. Meni to više liči na probleme sa hlađenjem ili sa podmazivanjem, a ne kao oštećenje od udarca.

Također, mišljenja sam da bi prije popustio ovjes nego što bi se oštetio mjenjač.

Eto, to je moje mišljenje koje sam bazirao na izjavama i na svom ograničenom poznavanju tehnike.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

gringo73 je napisao/la:
Ja sam slušao pit-radio (i postavio ga u temu o trci), a to nisam nigdje čuo! Eto, volio bih da citiraš riječi na engleskom da vidim jesam li zaboravio engleski. ;)
Evo sad sam i ja poslušao, kažu "we did everything we could yesterday, let's look forward to the next one". Meni to ne zvuči kao da se nužno odnosi na mjenjač, možda se to 'we did everything we could yesterday' odnosilo na uzimanje pole-a u kvalifikacijama, ne znam :-k
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

mrd je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Ja sam slušao pit-radio (i postavio ga u temu o trci), a to nisam nigdje čuo! Eto, volio bih da citiraš riječi na engleskom da vidim jesam li zaboravio engleski. ;)
Evo sad sam i ja poslušao, kažu "we did everything we could yesterday, let's look forward to the next one". Meni to ne zvuči kao da se nužno odnosi na mjenjač, možda se to 'we did everything we could yesterday' odnosilo na uzimanje pole-a u kvalifikacijama, ne znam :-k
Eto, to sam i ja čuo, i odmah na istu stvar pomislio. Maznili smo pole Vettelu koji je drmao svim treninzma...ali odjednom su počele te neke čudne teorije, i po stranim forumima, nekim sajtovima. McLaren nije momčad koja bi se kockala (to mi ponekad i smeta), a da su znali i da su zamijenili mjenjač, startao bi u redu iza Alonsa što uopće ne bi bilo baš toliko katastrofalno je bi se upuštali u toliki rizik.
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Barry je napisao/la:mcm povecao ponudu hamiju http://www1.skysports.com/formula-1/new ... um=twitter
Došlo im iz guzice u glavu ;)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
dmarijon
Legenda
Legenda

Znam da je ovdje puno navijača Hamiltona, ali ja moram olakšati dušu i reći što vjerujem :)
Lijepo je to da će Hami vjerojatno ostat u Mclarenu, ali:
Gledajte, isti dan kada je Hamilton uzeo Massi pobjedu u zadnjem krugu, jedna je baba (daljnja Massina rođakinja) u Brazilskoj šumi, služeći se drevnim umijećem, urekla Hamiltona da više nikada u životu neće osvojiti titulu prvaka. Evo, ja sam rekao, a vi pratite i gledajte, kroz ovu i iduće godine 8)
Samo neka se trkaju.
Mc Dietz
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la Mc Dietz »

dmarijon je napisao/la:Znam da je ovdje puno navijača Hamiltona, ali ja moram olakšati dušu i reći što vjerujem :)
Gledajte, isti dan kada je Hamilton uzeo Massi pobjedu u zadnjem krugu, jedna je baba (daljnja Massina rođakinja) u Brazilskoj šumi, služeći se drevnim umijećem, urekla Hamiltona da više nikada u životu neće osvojiti titulu prvaka. Evo, ja sam rekao, a vi pratite i gledajte, kroz ovu i iduće godine 8)

Hami je barem jednom osvojio titulu ali Massa neće niti jednom, to je iscoprala Hamijeva daljnja rođakinja he he he he ......
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

dmarijon je napisao/la:Znam da je ovdje puno navijača Hamiltona, ali ja moram olakšati dušu i reći što vjerujem :)
Ta ista baba ga je i urekla za utrku i rekla da će mu puknut guma... :roll:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la:
Ta ista baba ga je i urekla za utrku i rekla da će mu puknut guma... :roll:
Na portugalskom bila uputstva i tu je nastalo do greške :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Stvar je riješena! Hamilton prelazi u Mercedes. Uskoro i službena objava.
http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/19755236" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ma ne mogu vjerovati....! Prije mjesec dana se činilo skoro sigurnim, a onda svaki dan sve manje i manje vjerojatno. I sada ovo! :)
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ja mislim da njega najviše privlači no.1 status koji mu mclaren ne želi obećati. ovo ostalo je ja mislim manje bitno...
ivancina
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivancina »

ma njega privlači novac više od ičega, zato je i dao cipelu starom i uzeo XIX entertainment
Odgovori