Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Alonso Fernando »

F1NAC je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Nek oni srede vise taj wind-tunel bice i Massa dobar.
wind tunel je rijesen koliko ga se rijesit moglo
Onda je slabo rijesen.Na ovom testiranju mladih vozaca prije Singapura Ferrari se koncetrrirao na korelaciju wind-tunel -realnost.
Poslije Singapura gdje je Ferrari bio jako optistican i najavljivao cak borbu za pol ,zaostatak od skoro jedne sekunde za MCM i RB dosao je kao velika pljuska a to nije prvi promaseni update.Ljetos nisu radili novi dijelovi na par utrka ,onda je Fry to priznao ali i rekao da znaju zasto i da su znali kako dalje. Skidanje zadnjeg krila koje su donijeli u Singapur kao najveci update ne izgleda obecavajuce,i ljudima u tvornici nemoze biti lako jer je ocito da bauljaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

wind tunel nije toliko kriv koliko i ukidanje testiranja tokom sezone ... Da je to dozvoljeno bilo bi svega
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Nek oni srede vise taj wind-tunel bice i Massa dobar.
wind tunel je rijesen koliko ga se rijesit moglo
Onda je slabo rijesen.Na ovom testiranju mladih vozaca prije Singapura Ferrari se koncetrrirao na korelaciju wind-tunel -realnost.
Poslije Singapura gdje je Ferrari bio jako optistican i najavljivao cak borbu za pol ,zaostatak od skoro jedne sekunde za MCM i RB dosao je kao velika pljuska a to nije prvi promaseni update.Ljetos nisu radili novi dijelovi na par utrka ,onda je Fry to priznao ali i rekao da znaju zasto i da su znali kako dalje. Skidanje zadnjeg krila koje su donijeli u Singapur kao najveci update ne izgleda obecavajuce,i ljudima u tvornici nemoze biti lako jer je ocito da bauljaju.
To je i normalna stvar da rezultati u zračnom tunelu i stazi nisu uvjek jednaki, da je tako niko nebi testirao
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

F1NAC je napisao/la:wind tunel nije toliko kriv koliko i ukidanje testiranja tokom sezone ... Da je to dozvoljeno bilo bi svega
Eeee to i jest zalosno(za Ferrari) Bas zbog toga je taj usrani wind-tunel toliko vazan.
Jos mi nije jasno da nisu u Magny-Corsu testirali to zadnje krilo i ostalo.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

nije sve u testiranju,tako se ferari navikao u godinama iza.RB je u petak vozio jedno krilo,da u subotu izvadi sasvim novo,nikad ne testiranu i odvoze kvalifikacije.oni su znali da ce krilo raditi kao sto treba.u ferariju nije tako.oni pojma nemaju kako novi dio ce raditi,mozda ce biti dobar mozda ce biti smece.mozda je problem u softveru za projektovanje aerodinamike,mozda je do aerotunela,mozda je do kapaciteta samih inzenera aerodinamike,koji ferari nema bas neki znacajnih imena
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

slika

Ovo je jedna od novosti koje su koristili u Singapuru, dakle stranice krila. Samo ja se ne mogu načuditi što rade sa donjim dijelom tih stranica. Počeo je RB 2009. tako što ih je spustio skroz dolje, a onda su oni 2010. ako se ne varam napravili ovako sa 2 dijela, dakle 1 prorez između. Sada je Ferrari napravio sa 8 proreza
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

prvo su bili skroz do dole,pa zatim su i kratili nekoliko puta,ovo je zadnja verzija
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ovaj odlazak pereza u mclaren me totalno iznenadio. A bome i ovo da će massa produžit za 2013.
Ne kužim, imali su u akademiji vjerojatno najboljeg mladog vozača u f1. Njegovim dolaskom u ferrari dobili bi dobrog vozača kojeg ne moraju platit ni lipe jer je već dio ferrarija, a još bi dobili i velikog sponzora s njim. Ali ne, oni ga prepuste ni manje ni više nego najvećem konkurentu i produžuju s massom koji je već 7 godina u ferrariju, a u zadnje 3 sezone je malo je reći loš...
Mislim wtf, netko tu nije čist.. :?
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Slažem se da je Perez bio jako talentovan mladi vozač iz Ferrarijeve akademije, ali kako se niko ne sjeti klinca koji je na posljednjim testiranjima bio najbrzi u koji god bolid sjeo, isto tako koliko me pamcenje sjeca redovno skidao skalp Perezu na testiranjima, njegovo cijenjeno ime je Jules Bianchi. Mozda Ferrari priprema treren za njega.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Ferrari-BiH je napisao/la:Slažem se da je Perez bio jako talentovan mladi vozač iz Ferrarijeve akademije, ali kako se niko ne sjeti klinca koji je na posljednjim testiranjima bio najbrzi u koji god bolid sjeo, isto tako koliko me pamcenje sjeca redovno skidao skalp Perezu na testiranjima, njegovo cijenjeno ime je Jules Bianchi. Mozda Ferrari priprema treren za njega.
I meni je ovo palo na pamet. I to čak varijanta da su u Ferrariju odigrali da u Sauberu otvore mjesto za Bianchija, tamo malo da skupi iskustva i da uleti u Ferrari nakon par godina. Telmex jeste jak sponzor, ali sigurno i Bianchi će donvući nekog jakog sponzora ;)
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Shvaćam što želiš reći, ali su rekli da Perez nije dovoljno iskusan da bi dogodine bio u Ferrariju, a odvozio je 2 sezone u F1. Po čemu je to onda Bianchi iskusan kad on nema nego nekoliko FP1 petkom...

Ja očekujem da će Bianchi, ako debitira u F1, to biti u Sauberu ili Caterhamu (neznam zašto su mi oni u glavi, valjda jer je Bianchi u GP2 vozio žuto-zeleni bolid 2011.). Sumnjam da će Ferrari odmah uzeti njega bez pravog nastupa u F1. A možda i iskorištavaju McLaren kao pokusnog kunića za Pereza. Bude tamo odličan, plate McLarenu i dovedu ga :D

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Po čemu je Massa zaslužio još jednu sezonu u Ferrariju?

Ove godine je konstruktorski naslov izgubljen zahvaljujući samo njegovim slabim vožnjama.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Shvaćam što želiš reći, ali su rekli da Perez nije dovoljno iskusan da bi dogodine bio u Ferrariju, a odvozio je 2 sezone u F1. Po čemu je to onda Bianchi iskusan kad on nema nego nekoliko FP1 petkom...

Ja očekujem da će Bianchi, ako debitira u F1, to biti u Sauberu ili Caterhamu (neznam zašto su mi oni u glavi, valjda jer je Bianchi u GP2 vozio žuto-zeleni bolid 2011.). Sumnjam da će Ferrari odmah uzeti njega bez pravog nastupa u F1. A možda i iskorištavaju McLaren kao pokusnog kunića za Pereza. Bude tamo odličan, plate McLarenu i dovedu ga :D
mozda je to neka glupa izlika samo da se pripremi teren za Bianchija 2014 :?: .recimo Perez sad ode u McLaren , Bianchi dođe u Sauber i op u Ferrari :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ili u nekom ludom scenariju: Alonsu dosadi utrkivanje i umirovi se, a u Ferrari 2014. Perez i Bianchi :D :D

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Cuky je napisao/la:Shvaćam što želiš reći, ali su rekli da Perez nije dovoljno iskusan da bi dogodine bio u Ferrariju, a odvozio je 2 sezone u F1. Po čemu je to onda Bianchi iskusan kad on nema nego nekoliko FP1 petkom...
Ako je i slučaj da ih više zanima Bianchi sigurno nece izjaviti da nece potpisati Pereza jer misle da nije dovoljno dobar za ferrari. Ta karta iskustva je lijepi način da ga odbiju.

Viditi cemo ako dogodine Bianchi dobi mjesto u Sauberu onda ova priča i ima smisla i logike. Sjetite se da su Perez i Bianchi imali testiranje u Maranellu ovo proljece kada su vozili modificirani F60. Ocito je to bio 1v1 tryout.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Ili u nekom ludom scenariju: Alonsu dosadi utrkivanje i umirovi se, a u Ferrari 2014. Perez i Bianchi :D :D
jos luđi , Massa nakraju popuši ugovor i Schumacher u Ferrari :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrariju bi trebala još jedna ili dvije ekipe u F1 (a ima mjesta za još jednu pošto je FIA odavno rekla da neće biti više od 13 ekipa) jer osim sigurnog Alonsa tu su još uvijek: Massa, Bianchi, Schumacher, Vettel, Kubica, a možda i Perez nije skroz otpisan iako je sad u McLarenu...

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Zanimljivo mi je da je na ferrarijevom sajtu perez još uvijek u ferrari drivers academy. http://www.ferrari.com/english/formula1 ... ademy.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
e sad, il još nisu to stigli apdejtat ili je on i dalje dio ferrarijeve akademije, al to bi stvarno bilo apsurdno. :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pa možda je to kao i sa Bianchijem: on je član Ferrarijeve akademije, ali je ove sezone u Force Indiji

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ferrari mi već duže vrijeme djeluje kao bolid koji zahtjeva najviše privikavanja, i u kojem je najteže mjenjati vozače tek tako. Očito je da su najkonzervativniji u pritupu vozačima. To čak ni ne kriju. Malo me ovo zbunilo, koliko znam - s Massom još nije ništa definirano? Znači, Schumacher još nije potpuno isključen. Ne mislim da će tako biti, ali postoji šansa.
Meni je Bianchi uvijek djelovao mlako. Nedovoljno dobar. Valjda sam se prevario, ne znam.
Kako god, Massa mi je drag ... ali dajte ga zamijenite više. Sorry Massa :)
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

A gle, koliko god Massa bio loš prošle i skoro cijele ove sezone (pošto je na nekoliko zadnjih utrka bio dosta dobar) toliko je on po meni i najbolje riješenje za Ferrari dogodine. Odrađuje sad već 7. godinu u momčadi. On zna svih, svi znaju njega. Sudjeluje u razvoju bolida, simpatičan je momak...a dovest nekog samo na jednu sezonu...ne može nitko garantirati da će taj biti bolji od Masse. Treba se naviknuti na ekipu, na bolid, treba uvjeriti momčad da si ti taj koji zaslužuje mjesto. I što onda...taman to riješiš i slijedeće sezone dođe Vettel ili netko drugi i izbaci te iz ekipe.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Neki Englezići tvrde da Massino mjesto ide Hulkenbergu, da je potpis već pao. S obirom da je izvora malo, to mi djeluje nategnuto.
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Jebiga, sad navijam za nemoguću situaciju..
Massa OUT - Schumacher IN na 1 sezonu (dok ne dođe Vettel) xD
Michael is faster than you!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Hm... ako Massa ipak ode, ipak bi radije Hulka os Schumija. Sigurno mu je mladost prednost u privikavanju na bolid. (Iako ni on više nije toliko mlad koliko izgleda. Već je u 26.)
No te njegove godine samo daju na težini toj tezi da bi ga Ferrari mogao uzeti. Jer poznati su po tome da neće "premlade Pereze"
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Igor18 je napisao/la:Jebiga, sad navijam za nemoguću situaciju..
Massa OUT - Schumacher IN na 1 sezonu (dok ne dođe Vettel) xD
Schumija nazad u Ferrari!? Uz Alonsa? Mislim da bi mu ta blamaža bila potpuno nepotrebna. ;)
slika
Odgovori