Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Ferrari
Hulkenberga najmanje želim od njih u Ferrariju da čuva leđa Alonsu

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
nijedan od njih ne vrijedi dovoljno da vozi ferrarija. da su imali mozga zapikali bi pereza na početku sezone, ova trojica su bezveze.
najlogičniji izbor je sebastian vettel od 2014. godine, a za 2013. ili ostavit totalno nekonzistentnog massu ili dovesti schumachera na jednu godinu da se osim utrkivanja aktivno uključi s alonsom u razvoj i testiranje motora za 2014. godinu.
najlogičniji izbor je sebastian vettel od 2014. godine, a za 2013. ili ostavit totalno nekonzistentnog massu ili dovesti schumachera na jednu godinu da se osim utrkivanja aktivno uključi s alonsom u razvoj i testiranje motora za 2014. godinu.
- Kenny
- Legenda
Ja opet mislim da je Hulkenberg odličan vozač i zato nebi htjeo da čuva leđa Alonsu, a ovo sa Schumacherom mi je totalno nerealno, Schumacher bi čuvao leđa Alonsu, ili Alonso njemu?vidc je napisao/la:nijedan od njih ne vrijedi dovoljno da vozi ferrarija. da su imali mozga zapikali bi pereza na početku sezone, ova trojica su bezveze.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
-
- Veteran
Kenny je napisao/la: a ovo sa Schumacherom mi je totalno nerealno, Schumacher bi čuvao leđa Alonsu, ili Alonso njemu?

Alonsista hasta la muerte..
- vidc
- Veteran
sporiji bržemKenny je napisao/la:Ja opet mislim da je Hulkenberg odličan vozač i zato nebi htjeo da čuva leđa Alonsu, a ovo sa Schumacherom mi je totalno nerealno, Schumacher bi čuvao leđa Alonsu, ili Alonso njemu?vidc je napisao/la:nijedan od njih ne vrijedi dovoljno da vozi ferrarija. da su imali mozga zapikali bi pereza na početku sezone, ova trojica su bezveze.

-
- Legenda
Kada bi Schumi došo dogodine u Ferrari, mogućnost da bude brži od Alonsa je kao da... ne znam
toliko premala da ju je uopće smiješno spominjati. Hulk je navodno već potpisao... hm. Ali ako su stvarno Pereza odbili i s HUlkom potpisali, onda su još jednom dokazali kakvi su genijalci.
Nego, ja čekam Cuky-jev komentar na ovu priču sa tunelom?

Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Jel to onaj tunel od Žužula dvaput bojan? Kao da je Jure Radić projektirao taj tunel.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Flavio Briatore je tvitao da je pričao sa Domenicalijem i da mu je rekao kako će Ferrari donijeti neka zanimljiva poboljšanja u Suzuku. Držimo fige 

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- FerrariF1
- Početnik
- Navijam za: Ferrari - RAI - HAM
Ferrari - Briatore - MSC - ALO kakva bi to momcad bila ? Po meni momcad snova ! Ja bih volio bar jednom tako nesto vidjeti
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
zasto da nema situacije kada bi Alonso cuvao legja Sumaheru?ako na prvim utrkama se dese pehove Alonsa,a Sumaher(ako bog da da dogje u Ferariju) prigrabi znatnu kolicinu bodova,sta da se radi?normalno ce se forsirati vozac za vecom bodovnom zalihom
- Kenny
- Legenda
Ferrari i da nema definirano 1 i 2 vozača, kad je to zadnji put bilo?Chuck Norris je napisao/la:O kakvom ti čuvanju leđa pričaš
Misliš da bi Schumi potpisao ugovor da čuva leđa Alonsu kolike god da su šanse da bude brži vozač?dmarijon je napisao/la:Kada bi Schumi došo dogodine u Ferrari, mogućnost da bude brži od Alonsa je kao da... ne znamtoliko premala da ju je uopće smiješno spominjati. Hulk je navodno već potpisao... hm. Ali ako su stvarno Pereza odbili i s HUlkom potpisali, onda su još jednom dokazali kakvi su genijalci.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Izvod iz Garry Anderson kolumne na bbc:The next race in Japan will be the defining grand prix. Suzuka is a track that really exposes the strengths and weaknesses of a car. It has lots of very demanding corners and it will show us who has the best car.
If Ferrari do not arrive there with a big box full of bits they are in danger of getting overpowered.
Alonso has fought hard for 14 races and it is time for the team to reward him for that effort with a decent upgrade.
The parts they took to Singapore were only fiddling around the edges. The fundamental car needs a bit of a lift, perhaps with changes to the underfloor, 'Coke-bottle' area or exhaust detail.
It needs to move on another step, which they have not really done since Canada back in early June.
Za ove sto trpaju glavu pijesak.
If Ferrari do not arrive there with a big box full of bits they are in danger of getting overpowered.
Alonso has fought hard for 14 races and it is time for the team to reward him for that effort with a decent upgrade.
The parts they took to Singapore were only fiddling around the edges. The fundamental car needs a bit of a lift, perhaps with changes to the underfloor, 'Coke-bottle' area or exhaust detail.
It needs to move on another step, which they have not really done since Canada back in early June.
Za ove sto trpaju glavu pijesak.
- Dero
- Profesionalni vozač
Kimi - Massa dok prvenstvo nije diktiralo drukcijeKenny je napisao/la:Ferrari i da nema definirano 1 i 2 vozača, kad je to zadnji put bilo?Chuck Norris je napisao/la:O kakvom ti čuvanju leđa pričaš
-
- Veteran
Koji god vozač dođe ili ako Massa ostane imat će priliku da se izbori na stazi i da pokažu da su brži od Alonsa.Ako ne i ako razlika bude velika normalno da će tada kako ti kažeš čuvati leđa AlonsuKenny je napisao/la:Ferrari i da nema definirano 1 i 2 vozača, kad je to zadnji put bilo?Chuck Norris je napisao/la:O kakvom ti čuvanju leđa pričaš
...put u raj nije posut ružama...
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Bertolini: 300 but not feeling it

Bio
Maranello, 2 October – There were 300 candles blown out today by Ferrari driver Andrea Bertolini, who works both on the sporting side linked to the development of the F1 car and at testing the historic chassis of the Corse Clienti Ferrari department. We’re obviously not talking about his age, but his tests. 300 is in fact how many tests Bertolini has completed in total, a unique privilege that has allowed him to drive all the cars produced since 1973. Those include jewels that are every bit as precious for the memories associated with them, such as the 312 T4 with which Gilles Villeneuve won three races in 1979 and which took his team-mate Jody Scheckter to the world championship. Bertolini’s 300th test was instead carried out in a more recent example, the F2008 with which the Scuderia won the constructors’ championship, but which was today used to celebrate the link that unites Bertolini with Ferrari: “I’ve always said there are some things that could only happen here. To make it to 300 tests is certainly one of those.. But deep down it doesn't feel like it and I'm ready to do just as many again.”

Bio
Date of birth: December, 1st 1973
Place of Birth: Sassuolo (MO) - Italy
Height: 1,79 M
Weight: 71 kg
Civil status: Married with Angela, one son
Hobby: karting, film, music, footbal
Born in Sassuolo (Modena) on 1 December 1973, Andrea Bertolini began racing “minikarts” at the age of eleven. From the age of 19, he was appointed as the youngest ever test driver of Ferrari GT road cars, working on experimental development. In 2002 the JMB Ferrari customer team took him on to drive the 360, which he took to fourth place in the FIA GT championship. At the start of 2003 he switched from road cars to the Ferrari and Maserati Corse Clienti department, also as test driver. That year, he continued to race for JMB, at the wheel of the 360 GT and then the 360 GTC, winning four races.
In 2004, Bertolini was asked to take on the role of official test driver for the Scuderia Ferrari Marlboro Formula 1 team. At the same time, he initiated the development programme of the Maserati MC12, with which he competed in the final four races of the season. In 2005 he tackled the FIA GT championship, as well as racing in the ALMS, when Maserati entered an MC12. In the FIA GT championship Bertolini flew the flag for the JMB Racing team at the wheel of an MC12. In 2006 he opted for a seat with the German Vitaphone Racing Team, winning three races, including victory in the legendary Spa 24 Hours and took the Driver’s FIA GT title with one race in hand. In 2007 the Italian also took part in the ALMS Petit Le Mans race. In 2008 Bertolini returned to the Vitaphone Racing Team: at the end of a great season, the Italian again took the title, thanks to great wins as the Spa 24 Hours. In 2009 he continued to bring home the wins and in style, winning the third drivers’ title.
In 2010, there was more of the same, as Andrea tackled the newly created FIA GT1 World Championship, the FIA series for GT1 cars, evolved from the FIA GT championship, with Bartels and still with Vitaphone Racing Team. After the Qualifying Race at San Luis, the final round of the season, they had scored enough points to be sure of the title, which was doubly satisfying for Bertolini as not only had he won more GT1 titles than any other driver, but he was one of seven Italians to get his hands on a motor sport world championship crown. As from 2011, Bertolini has been available to Scuderia Ferrari for activities related to the development of the car, as well as in 2012, taking part in GT races at the wheel of a Ferrari 458 Italia GT2.

- Kenny
- Legenda
Nekako sumnjam u to, 2010 kada je Alonso došao u Ferrari Massa je dobio priliku da pokaže svoju brzinu, ali je to na kraju sezone skupo stajalo Ferrari i moje mišljenje je da to neće opet napravit. Dok je Schumacher bio 1 vozač u timu imali su veliku dominaciju i nema razloga da isprobavaju opet to da se vozači smiju borit na stazi. Mislim da ako Ferrari ima 1-2 u utrci iduće sezone da će Alonso morat biti na prvom mjestuChuck Norris je napisao/la:Koji god vozač dođe ili ako Massa ostane imat će priliku da se izbori na stazi i da pokažu da su brži od Alonsa.Ako ne i ako razlika bude velika normalno da će tada kako ti kažeš čuvati leđa AlonsuKenny je napisao/la:Ferrari i da nema definirano 1 i 2 vozača, kad je to zadnji put bilo?Chuck Norris je napisao/la:O kakvom ti čuvanju leđa pričaš

-
- Veteran
Nema šanse da bi u prvom djelu sezone to bio slučaj,niti podržavam to.Ko god bio vozač uz Alonsa imat će šansu da se izbori za svoj status ako ne zna se šta ga čekaKenny je napisao/la: Mislim da ako Ferrari ima 1-2 u utrci iduće sezone da će Alonso morat biti na prvom mjestu
- Barry
- Test vozač
nemoj mi reci da stvarno vjerujes o ovo? alonso je broj 1 i tu nema dileme u scuderiji, jasno su to pokazali.Chuck Norris je napisao/la:Nema šanse da bi u prvom djelu sezone to bio slučaj,niti podržavam to.Ko god bio vozač uz Alonsa imat će šansu da se izbori za svoj status ako ne zna se šta ga čekaKenny je napisao/la: Mislim da ako Ferrari ima 1-2 u utrci iduće sezone da će Alonso morat biti na prvom mjestu
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
-
- Veteran
Vjerujem.Ti hoćeš reći da ako dogodine na prvoj utrci u vodstvu bude Massa(Hulkenberg,Di Resta ili neko četvrti) a Alonso drugi da će ga morati propustiti.Nema teorije pa nisu ni u Ferrariu tako ludi bašBarry je napisao/la: nemoj mi reci da stvarno vjerujes o ovo? alonso je broj 1 i tu nema dileme u scuderiji, jasno su to pokazali.
- Kenny
- Legenda
Onda su bili jako ludi dok je Schumacher bio u timu

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Tko god dođe u Ferrari neće imat šanse protiv Alonsa, mislim da to uopće nije diskutabilno. ne zbog toga što će momčad preferiarat Alonsa nego zato što nema te kvalitete koja bi njemu mogla parirat, u ovom trenutku.
Mene zanima kog bi navijači Ferrarija voli vidit kao drugog vozača? Massa je imao svoj vrhunac koji mu je "pokvario" Hamilton. Nakon ozljede to je sve...blijeda izdanja s pokom dobrom vožnjom. Ne znam ima li momčad toliko vremena/volje čekat, i upitno dal će uopće dočekat, neku ponovnu Massinu top formu. On mi nikad nije djelovao kao vrhunski menatlno stabilan tip, a poslije ozljede sumnjam da će ikad bit blizu one razine. Dvojac iz Force Indije...hmmm, mladi momci, obećavaju (to se često čuje u F1). Uvid u nihov talenat puno više imaju oni dole na stazi nego mi mudrijaši za tastaturama, i to se tamo puno lakše nanjuši i "uzme". Schumacher, meni je to više bajkovito priželjkivanje MSC navijača nostalgičara iz "onog" doba nego stvarna mogućnost. Ne znam jel Kovalainen još uvijek u igri za to mjesto...
Dakle, ili učmalost Masse ili mlada krv i nepoznanica FI dvojca? da sam ja navijač Ferrarija navijao bi za promjenu, nekog na jednu godinu...s probnim tablicama.
Mene zanima kog bi navijači Ferrarija voli vidit kao drugog vozača? Massa je imao svoj vrhunac koji mu je "pokvario" Hamilton. Nakon ozljede to je sve...blijeda izdanja s pokom dobrom vožnjom. Ne znam ima li momčad toliko vremena/volje čekat, i upitno dal će uopće dočekat, neku ponovnu Massinu top formu. On mi nikad nije djelovao kao vrhunski menatlno stabilan tip, a poslije ozljede sumnjam da će ikad bit blizu one razine. Dvojac iz Force Indije...hmmm, mladi momci, obećavaju (to se često čuje u F1). Uvid u nihov talenat puno više imaju oni dole na stazi nego mi mudrijaši za tastaturama, i to se tamo puno lakše nanjuši i "uzme". Schumacher, meni je to više bajkovito priželjkivanje MSC navijača nostalgičara iz "onog" doba nego stvarna mogućnost. Ne znam jel Kovalainen još uvijek u igri za to mjesto...
Dakle, ili učmalost Masse ili mlada krv i nepoznanica FI dvojca? da sam ja navijač Ferrarija navijao bi za promjenu, nekog na jednu godinu...s probnim tablicama.

- F1NAC
- Moderator
ja bi da pripreme teren za Bianchija , nije los mali. bio je bolji od pereza u istom bolidu na testiranjima jest da se radilo o 4 desetinke razlike al i to je puno u f1 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ako cu citati izmedju redova ,misljenja sam da Hulk dolazi u Ferrari.Ovo temeljim na izjavi Masse da vise nema pritiska hoce li voziti 2013 i da se moze koncentrirati na preostale utrke(nigdje nije rekao da je to Ferrari) i upravo procitah da Hulkov menager govori da nije sigurno da Hulk vozi za FI i 2013.Smio bih se cak kladiti da Hulk vozi u Ferrariju 2013(barem).