Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Chuck Norris »

gringo73 je napisao/la: Mene zanima kog bi navijači Ferrarija voli vidit kao drugog vozača?
Znam da je pitanje upućeno navijačima Ferraria ali ja ću ipak odgovoriti.Volio bih ako je ikako moguće da to bude Kubica,ako ne dogodine onda 2014 [-o<

A od ova tri bi volio viditi Di Restu smatram ga najboljim vozačem od njih trojice
...put u raj nije posut ružama...
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Ferrari se pozalio FIA- da Mclarenovo i RB krilo flexaju na pravcu,pri velikim brzinama.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

sva krila se savijaju na velikim brzinama.
o takvim se stvarima priča već 2 godine i nitko nije dokazao ništa niti će u ovom slučaju. to su igrice kojim neke ekipe žele izvršiti pritisak na druge i dekoncentrirati ih za vrijeme gp vikenda nekakvim optužbama, testovima FIA-e i slično. taktičko izdrkavanje
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

vidc je napisao/la:sva krila se savijaju na velikim brzinama.
o takvim se stvarima priča već 2 godine i nitko nije dokazao ništa niti će u ovom slučaju. to su igrice kojim neke ekipe žele izvršiti pritisak na druge i dekoncentrirati ih za vrijeme gp vikenda nekakvim optužbama, testovima FIA-e i slično. taktičko izdrkavanje
Ovdje nije rijec o takvom savijanju nego horizontalnom pomicanju

slika
Despite the fact that last year banned the flexible front wings in F1 - at least that was the FIA ​​is that strengthened the structure of the standards - the engineers have not forgotten what you have already learned - fill in Auto Motor und Sport.

This page was reported to say that the McLaren's first year of front wing, which in some speed and adequate clamping force to tilt backward on the horizontal axis - unlike the previous solutions when the right and left wings lived separate lives.

Took place on the background of the flexible front wing on experimentation and was the first of the McLaren found the loophole. The Amuse claims that the front wing tilted to the horizontal axis as the speed increases, and increasing downforce to it. The solution is the same as it was in 2011: the more air reaches the diffuser under the car - as efficiently as possible. The march of the new McLaren wing due to the Hungarian Grand Prix, which was tested for the first time live.

Then came the Red Bull, and Singapore, they are also posted on the their own version, which is required for a new nose cone of a different fixture. I mentioned last year might have guessed, the wing consists of only one component of at least two big role in supporting pillar, which allows the rotation. McLaren and Red Bull front wing pillars meet the horizontal surface of very small elements in order to make it easy to get the wing to rotate along its axis. Furthermore, there is a screw secures the battery to more easily be able to tilt backwards - it was certainly suspicious of the opponents.

Red Bull, of course, could not you, and the wing rotates to a greater extent than in the case of McLaren. Adrian Newey and his team have created an extended nose in Singapore, as the nose and the center part of the wing must be consistent, even if a change in the air flow due to the rotation. (Last year's rule changes, the wing center section 50 inch for each team should look the same.)

Ferrari took notice of the affair, and of course complained to the FIA, therefore, more dialogue was Martin Whitmarsh and technical delegates between. Grüner Tobias, Writer of the page confirmed that Suzuka new / different load tests make up the disputed parts to see how regular or irregular proceedings complained of by the Italians.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Nadam se da i Ferrari ima spremno krilo u slucaju da FIA da prolaz,ali moje je misljenje da su opet nasli rupu u pravilima i da ovo rjesenje nije izricito zabranjeno.
Moglo bi se desiti nesto kao sa RB mapingom,da FIA dopuni pravilnik i da zabrani od ovog vikenda.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Da vidimo hice li ovo ubijediti kolegu@Cuky (moj tips je da nece),ali da vidimo. :biggrin:
Sorry što kasnim sa odgovorom, ali nisam imao neta nekoliko dana...

I u pravu si, neće me uvjeriti. Razlog? Jednostavan je: Ferrari pri dizajnu i razvoju F2012 je koristio DVA, ponavljam, čisto da se više istakne, DVA ODVOJENA TUNELA!!!. Da je korišten samo njihov tunel ta bi teza držala vodu. Ali da dva različita tunela, dizajnirana od dvije različite kompanije mogu davati jednako pogrešne rezultate...ne mogu prihvatiti nikako
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Zanimljivo
Autosprint magazine claims that Ferrari did not actually rate the 22-year-old Mexican overly highly, after Jules Bianchi went almost half a second faster in their most recent head-to-head test last September.

Referring to Perez's signing by McLaren, the magazine said: "Ferrari, as well as many others, were taken by surprise.

"But if Ferrari had been aware, would they have done something to stop it? Probably not."
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

A propo tunela, ovo samo potvrđuje tezu da je Ferrari više na udaru medija i da zbog toga uvijek djeluje kao da ima puno više problema nego što ima: Vidjet ćemo koji trenutak je najbolji da ugasimo tunel i popravimo stvari koje sada nisu na maksimumu," objasnio je Domenicali. "Siguran sam da se ista situacija dogodila i drugim momčadima."
Samo neka se trkaju.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Tuneli rade,Ferrari se na suvom ne moze startati ne iz prvog nego ni iz drugog startnog reda(Ok Barcelona),gdje je onda greska?
Ferrari na udaru medija a Mclaren mali tim pa njih niko ne smirgla?
I kao trece Ferrari se zali na tunel medijima a ne obratno.Zale se dvije godine vec ako ste se zaboravili.
Dmarijon citira Domenicalijevu recenicu ali samo do zareza,jer tako valjda pase njegovoj tezi da su problemi s tunelom plod medijske kampanje.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

dmarijon je napisao/la:A propo tunela, ovo samo potvrđuje tezu da je Ferrari više na udaru medija i da zbog toga uvijek djeluje kao da ima puno više problema nego što ima: Vidjet ćemo koji trenutak je najbolji da ugasimo tunel i popravimo stvari koje sada nisu na maksimumu," objasnio je Domenicali. "Siguran sam da se ista situacija dogodila i drugim momčadima."
Ovo crvenim slovima je greška, jer u originalu (smatram da je to FIA-in transkrpit današnje press konferencije) piše: "I think that...well, I'm sure that is happening also to other things." A pitanje je bilo: "Question for Stefano, you mentioned there's been a correlation issue with your wind tunnel, how has that affect the development of this year's car so far?"
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ja mislim da se radi o ovome:
He added: "I am sure it happened also to other teams but I have seen in the second part of the season when trying to bring new updates to the car that not all the updates are working on track.
Clanak je s Autosporta:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/103080" onclick="window.open(this.href);return false;
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, sad kad čitam originalnu izjavu, na engleskom, vidim da je skroz drugo značenje. Tako je to kad vjerujem svakakvim hrv. portalima...
Ne mislim da Ferrari nema problema s time. To je očito. Samo mi se činilo da su možda prenapuhani.
Kako god, ako sa takvim bolidom Alonso uspije osvojiti naslov, tim će značaj biti veći.
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Svaki vikend najave kako dolaze s novim djelovima kako će im donijeti poboljšanja a ono ništa.U početku sezone bolid je bio katastrofa poslije su to pokrpali i bolid je manje više bio konkurentan ovima u vrhu.Od sredine sezone tamo negdje od Mađarske Ferrari(kao i Lotus) stagnira u odnosu na Mclaren i RB.U prva 2 startna reda može doći samo srećom.Nisam optimist što se tiče borbe za naslov prvaka bez obzira na bodovni zaostatak veće šanse dajem i Hamiltonu i Vettelu
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Chuck Norris je napisao/la:
Kenny je napisao/la: Mislim da ako Ferrari ima 1-2 u utrci iduće sezone da će Alonso morat biti na prvom mjestu
Nema šanse da bi u prvom djelu sezone to bio slučaj,niti podržavam to.Ko god bio vozač uz Alonsa imat će šansu da se izbori za svoj status ako ne zna se šta ga čeka

Ma koliko god se to nekima ne svidjalo, Alonso i Massa su na pocetku sezona uvijek imali iste uslove. Za primjer cu navesti australiju 2010.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
dmarijon
Legenda
Legenda

Šta su napravili Massi...
Samo neka se trkaju.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

dmarijon je napisao/la:Šta su napravili Massi...
nista,Brundle kaze,Alonso napravi rezultat kad treba dok Massa....
Alonsista hasta la muerte..
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Nesto nije bilo kako treba,kasnio je 8 desetinki u prvom sektoru.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Čini mi se da u zadnje vrijeme "poboljšanja" na Ferrariu imaju suprotan efekt
Kao što sam i prije pisao bez drastičnog poboljšanja ili kvarova suparnika prednost će se brzo istopiti.Čak mislim da sljedeću utrku Alonso neće biti vodeći u prvenstvu
Uza sve ove probleme danas i nedostatak sreće baš je se Kimi morao izvrtjeti ispred Alonsa,i kad trebamo jak Mclaren da zapapri Vettelu njih nema plus što je još gore imamo Webbera jakoga koji neće smijeti napasti Vettela i čuvat će mu leđa
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Čak mislim da sljedeću utrku Alonso neće biti vodeći u prvenstvu
Što bi značilo da bi Alonso tada mogao pobjediti. Sutra sigurno ne pobjeđuju Alonso i Vettel, pošto nitko nije povezao 2 uzastopne pobjede ili pobjedio dok je vodio (osim ako Alonso nije pobjedio kao vodeći, za to nisam siguran) :D

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:Čak mislim da sljedeću utrku Alonso neće biti vodeći u prvenstvu
Što bi značilo da bi Alonso tada mogao pobjediti. Sutra sigurno ne pobjeđuju Alonso i Vettel, pošto nitko nije povezao 2 uzastopne pobjede ili pobjedio dok je vodio (osim ako Alonso nije pobjedio kao vodeći, za to nisam siguran) :D
Samo da se ispravim,mislio sam reći nakon sljedeće utrke
Vettel je sigurna oklada sutra za pobjedu koliko se u f1 može reći sigurna
dmarijon
Legenda
Legenda

Toliko da znamo da sutra po prvu pobjedu ide Sauber ili Lotus!! :D
Što je Alonsu opet u korist. Naravno. Još će i podebljati prednost za cca 3- 4 boda :lol:
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:
Cuky je napisao/la:
Samo da se ispravim,mislio sam reći nakon sljedeće utrke
Vettel je sigurna oklada sutra za pobjedu koliko se u f1 može reći sigurna
pokušao sam biti duhovit, mislio sam da je smajlić na kraju to jasno pokazao. Očito sam krivo mislio :D

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Posle ljetnje stanke-KATASTROFA. :evil:
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Posle ljetnje stanke-KATASTROFA. :evil:
i to vec drugu godinu za redom
Alonsista hasta la muerte..
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Nema više kiše i Ferrari na jedan krug nije brz...Realno gledano u Silverstoneu i Hockenheimu su kišni uvjeti jako pomogli crvenima.
Odgovori