Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Re: Formula 1 team - Ferrari
U svakoj sali ima istine.I ja mislim da su Tombazijevi dani odbrojani.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Domenicali i "dimison" ne idu zajedno, prije će Alonso dobit otkaz. 

-
- Veteran
- Vuksa_KC
- Veteran
Lool, baš i ja htel postat tu sliku 

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Domenicali je tipičan primjer "uvlakuše"i "dupeljupca" znamo svi čijeg, tako da se njega nikad neće pozvat na odgovornost za katastrofalne rezultate Ferrari-ja, jer uvjek je neko drugi kriv, pravila, loša sreće, klima-što ne pada kiša bar na svakoj drugoj utrci, naravno i vozači su krivi ali "sveta krava" Domenicali nikada neće biti kriv. 

-
- Veteran
E pa hajde,da vidimo i to !!!!Pat Fry,Ferrari: "It's true that some updates have not worked as they should, but there is more to come in the next few races"
Alonsista hasta la muerte..
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ovo je čisto izvlačenje na ekipu koje nema veze sa stvarnošću.Alonso Fernando je napisao/la:Alonso, who said his team had not introduced any updates in the last six races, saw team-mate Felipe Massa finish in second position in the race, but the Spaniard admitted it was just thanks to the circumstances that his team can achieve a result like that given its current pace.
Prve cetiri utrke totalna kanta,malo copy-paste nakon toga,no developing u zadnjih sest utrka,crno nam se pise i u 2013.
Evo malo pa pogledajte koliko novih dijelova su imali:
http://www.formula1.com/news/technical/
Ja sam nabrojao 5 novih dijelova.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
Pa evo imaš iznad odgovor na to od fryaDani je napisao/la: Ovo je čisto izvlačenje na ekipu koje nema veze sa stvarnošću.
Evo malo pa pogledajte koliko novih dijelova su imali:
http://www.formula1.com/news/technical/
Ja sam nabrojao 5 novih dijelova.
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
tako je. Ali odgovor je da "neke nadogranje nisu radile", a ne da ništa nije radilo. Evo, jučer je npr. na Sky-u Kravitz ili Brundle (nisam skroz siguran koji od njih dvoje) pričao da je krilo koje je Ferrari donio u Singapur radilo kako treba, ali da je problem bio u onim prorezima na dnu bočnih stranica koji ne da nisu pomagali rad difuzora nego su ga i narušavali. Kako je Ferrari donio novo krilo samo u toj varijatni, a ne i sa starim bokovima, morali su koristiti staro krilo.
Doduše, ovo da 6 utrka nije bilo nadogradnji može biti pogrešno izvučeno iz konteksta. Na svaku su stazu donošeni djelovi, ali su to bili djelovi baš za tu stazu, s obzirom na njene aero zahtjeve. Možda je Fernando mislio da 6 utrka nisu donijeli neku nadogradnju koja bi trebala promjeniti bolid recimo zauvijek, tj. nešto što bi radilo na svim stazama.
Doduše, ovo da 6 utrka nije bilo nadogradnji može biti pogrešno izvučeno iz konteksta. Na svaku su stazu donošeni djelovi, ali su to bili djelovi baš za tu stazu, s obzirom na njene aero zahtjeve. Možda je Fernando mislio da 6 utrka nisu donijeli neku nadogradnju koja bi trebala promjeniti bolid recimo zauvijek, tj. nešto što bi radilo na svim stazama.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pat fry kaže da neki update-i nisu radili kako treba, što znači da neki ipak jesu i da ferrari jest donio poboljšanja što se vidi po massinom rezultatu. stvar je u tom što je red bull puno bolje napredovao i da je po svemu sudeći trenutno najbolji bolid, a ferrari tu negdje iza red bull-a
-
- Veteran
A vi očekujete da će Fry reći sve nadogradnje nisu radile?
Bolid stagnira od Njemačke(nemojte računati Monzu jer je to specifična staza),sad ima li on novih djelova od tada ne znam.Ako ih i ima ti djelovi nisu ubrzali bolid
@vidc
Ja kao Alonsov navijač bi volio da on vozi za RB ili Mclaren(mislim na performansa bolida) onda vjerujem da bi imao veće šanse za naslov nego što ih sada ima
Bolid stagnira od Njemačke(nemojte računati Monzu jer je to specifična staza),sad ima li on novih djelova od tada ne znam.Ako ih i ima ti djelovi nisu ubrzali bolid
@vidc
Ja kao Alonsov navijač bi volio da on vozi za RB ili Mclaren(mislim na performansa bolida) onda vjerujem da bi imao veće šanse za naslov nego što ih sada ima
...put u raj nije posut ružama...
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ferrari ispred Mclarena?Toliko o tvom znanju o F1,ne treba ni komentirati.vidc je napisao/la:pat fry kaže da neki update-i nisu radili kako treba, što znači da neki ipak jesu i da ferrari jest donio poboljšanja što se vidi po massinom rezultatu. stvar je u tom što je red bull puno bolje napredovao i da je po svemu sudeći trenutno najbolji bolid, a ferrari tu negdje iza red bull-a
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
@Cuky
Ne znam kako mozes ovakvo nesto nebulozno napisati i ostati ziv.
" Evo, jučer je npr. na Sky-u Kravitz ili Brundle (nisam skroz siguran koji od njih dvoje) pričao da je krilo koje je Ferrari donio u Singapur radilo kako treba, ali da je problem bio u onim prorezima na dnu bočnih stranica koji ne da nisu pomagali rad difuzora nego su ga i narušavali. Kako je Ferrari donio novo krilo samo u toj varijatni, a ne i sa starim bokovima, morali su koristiti staro krilo."
Zadnje krilo je radilo kako treba ali su narusavali rad difuzora te ga samo zbog toga morali skinuti
I ti dolazis do zakljucka da novi dijelovi rade.WTF??
Ne znam kako mozes ovakvo nesto nebulozno napisati i ostati ziv.

" Evo, jučer je npr. na Sky-u Kravitz ili Brundle (nisam skroz siguran koji od njih dvoje) pričao da je krilo koje je Ferrari donio u Singapur radilo kako treba, ali da je problem bio u onim prorezima na dnu bočnih stranica koji ne da nisu pomagali rad difuzora nego su ga i narušavali. Kako je Ferrari donio novo krilo samo u toj varijatni, a ne i sa starim bokovima, morali su koristiti staro krilo."
Zadnje krilo je radilo kako treba ali su narusavali rad difuzora te ga samo zbog toga morali skinuti

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
alonso je sam rekao da je mogao do 4.mjesta na startu, dakle odmah iza buttona. također, izjavio je da je ferrari uglavnom bolji na utrkama nego u kvalifikacijama, znači da bi u tom slučaju vrlo vjerojatno i završio ispred buttona. i kao dokaz je massino drugo mjesto i to da button ne samo da njemu nije mogao ništa, nego ni kobayashiu. danas je ferrari bio drugi najbolji bolid na stazi, ili ako hoćeš: danas je ferrari koji je vozio massa bio drugi najbrži bolid na stazi, jer ne znamo kako bi išao alonsov jer se sam izbacio na startu. ja razumijem da vi želite da svijet misli da se alonso bori za naslov u bolidu koji je 17 sekundi po krugu sporiji od svih drugih bolida, ali to jednostavno nije tako.Alonso Fernando je napisao/la:Ferrari ispred Mclarena?Toliko o tvom znanju o F1,ne treba ni komentirati.vidc je napisao/la:pat fry kaže da neki update-i nisu radili kako treba, što znači da neki ipak jesu i da ferrari jest donio poboljšanja što se vidi po massinom rezultatu. stvar je u tom što je red bull puno bolje napredovao i da je po svemu sudeći trenutno najbolji bolid, a ferrari tu negdje iza red bull-a
- Cuky
- Moderator
A jbt, ne mogu ti nego ovoAlonso Fernando je napisao/la:@Cuky
Ne znam kako mozes ovakvo nesto nebulozno napisati i ostati ziv.![]()
Zadnje krilo je radilo kako treba ali su narusavali rad difuzora te ga samo zbog toga morali skinuti![]()

Ajde pročitaj moj post ponovo, polako. Stražnje krilo, dakle krilo, ona dva elementa koja su bila nova su radila kako su zamislili. Drugi dio krila koji je bio također promijenjen, donji dio bočnih stranica, nije radio što je trebao. No za tu utrku Ferrari je donio 2 primjerka novog krila, oba su imala te bočne stranice koje su stvarale probleme. U petak su u Suzuki testirali 3 verzije stražnjeg krila i na kraju se odlučili za najnoviju, noviju od one u Singapuru. Razlika je bila u tome što nije bio veliki "gurney flap" na ovom pomičnom dijelu i nove bočne stranice sa više proreza pri vrhu te promjenjeni isti na donjem dijelu bočnih stranica

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ali covjece to potvrdjuje slampavost,krilo je radilo ali su bili pogresni bokovi.Kakve koristi ako bi eventualno radilo kad su vozili sa starim??Je li im RB ili Mclaren podvalio pogresne bokove?
Samo pogresni bokovi
inace je krilo bilo u redu .
Samo pogresni bokovi

- Cuky
- Moderator
pa očito je bilo u redu kad su ispravljenu verziju koristili u kvalifikacijama i utrci na VN Japana.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
I zavrsili na 7 i 11 mjestu u kvalu.
I dok oni ispravljaju verzije ostali donose nove dijelove.Ferrari je testirao prednje krilo cetiri vikenda,halo ....dotle RB napravi DDRS onako tiho,bez neke pompe,zadnje krilo i prednje krilo.Sta mislis je li radilo??I stoje jos gore najavljuju nove dijelove za koreju.
I dok oni ispravljaju verzije ostali donose nove dijelove.Ferrari je testirao prednje krilo cetiri vikenda,halo ....dotle RB napravi DDRS onako tiho,bez neke pompe,zadnje krilo i prednje krilo.Sta mislis je li radilo??I stoje jos gore najavljuju nove dijelove za koreju.
- Cuky
- Moderator
za Q3 neću komentirati jer ne mogu znati koliko je Alonso izgubio zbog Kimija...
Nego...zar ne misliš da se toliko o svemu kod Ferrarija zna jer njihova PR služba gotovo sve pušta van? Do danas se DDRS kod RB-a nije spominjao ni kao mogućnost. Jednom je na početku sezone bilo spomena i rekli su da neće, a sad ga donijeli u Japan...
Nego...zar ne misliš da se toliko o svemu kod Ferrarija zna jer njihova PR služba gotovo sve pušta van? Do danas se DDRS kod RB-a nije spominjao ni kao mogućnost. Jednom je na početku sezone bilo spomena i rekli su da neće, a sad ga donijeli u Japan...

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Imali su ga vec u Singapuru ali to nije tema nase emisije.
-
- Legenda
Alonso Fernando, u krivu si u vezi ove prepirke s Cuky-jem u zadnjih 10 postova. Ovo što je Cky pokušao objasniti drži vodu. Bolid je komplet.
Ovo od Pat Fry je presmiješno: donijet će neke nadogradnje na idućih nekoliko utrka? Mislim, kao da je sezona počela. Ili se misli na te (ne)prave nadogradnje koje su vezane samo za tu utrku. Takve ni ne računam, to svi (moraju) imati ako ne žele biti sekudnu i pol sporiji po stazi.
Ako netko zna, da li se očekuje nešto konkretno za Koreju, i što? Mislim, očito je da je kroničan problem brzina u kvalama.
Ovo od Pat Fry je presmiješno: donijet će neke nadogradnje na idućih nekoliko utrka? Mislim, kao da je sezona počela. Ili se misli na te (ne)prave nadogradnje koje su vezane samo za tu utrku. Takve ni ne računam, to svi (moraju) imati ako ne žele biti sekudnu i pol sporiji po stazi.
Ako netko zna, da li se očekuje nešto konkretno za Koreju, i što? Mislim, očito je da je kroničan problem brzina u kvalama.
Samo neka se trkaju.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Imamo razlicite definicije komplet bolida.Bolid koji se nije sposoban ugurati u prva dva startna reda po meni nije ni blizu kompletnosti.
Bilo bi jako zanimljivo cuti tvoju definiciju komplet bolida.
Bilo bi jako zanimljivo cuti tvoju definiciju komplet bolida.
-
- Legenda
...
Znači da jedan dio sam po sebi ne funkcionira ako nije u skladu s durgim djelovima o kojima ovisi. Cjelina.
Znači da jedan dio sam po sebi ne funkcionira ako nije u skladu s durgim djelovima o kojima ovisi. Cjelina.
Samo neka se trkaju.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ok,hvala na objasnjenju.