Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Koreje, Yeong-Am, 12-14.10.2012.

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:a gore od prošle godine ne može...mislim da je nemoguće da zaostanu 1,1 sekundi u Q3
Nikad ne reci nikad, ni ja nisam vjerovao da će Ferrari ovako inferioran biti na Suzuki.
I nije porblem samo veliki zaostatak već je problem što se ispred Ferrari-ja Alonsa osim dva Red Bulla i McLarena mogu ubaciti pokoji Lotus, Sauber, a možda i Williams, Force Indija i Mercedes i eto problema. ;)
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Da,al prosle godine su prestali sa razvojom bolida vec u osmom mjesecu,do duse ni sad nisu vec sest trka nista donjeli tako da mu dodje isto..drugi dio sezone katastrofalan..
Alonsista hasta la muerte..
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

jaaaaaooooo da je lewisu izdrzao mjenjac u singapuru do kraja, kakav finnish sezone bi tek imali, alonso bi nakon danasnje utrke imao 191bod, vettel 183 a lewis 177.... u 15 bodova bi se nagurali sva trojica, to bi bilo sjajno.. ali sta se moze....
McLaren u <3
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Domenicali je rekao da zuta zastava kostala Alonsa 1.5 sekunde u kvalama,i da su bili na nivou Mklr,sta se dokazalo na utrci sa Masom(dodajmo jos 0.2 s ako je vozio Alonso).Koreja pom mom mislenju je stvorena za ferarijev pull rod prednji ovjes gde su krivine dosta brze.

dodajmo da Alonso ima motora na pretek,dok Rb do kraja mora izvoziti sa jedan novi i jedan motor sa znatnom kilometrazom(manjak KS)
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

jutros baš i nije bio neki problem biti na nivou mclarena.
to sam motorima je zanimljivo, nisam znao. znači, vettel najbolje izgleda ali nema motora, alonso ima motora al nema bolid, a hamilton ima bolid i motora al nema bodova. zanimljivo.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

gjoko-mkd je napisao/la:Domenicali je rekao da zuta zastava kostala Alonsa 1.5 sekunde u kvalama,i da su bili na nivou Mklr,sta se dokazalo na utrci sa Masom(dodajmo jos 0.2 s ako je vozio Alonso).Koreja pom mom mislenju je stvorena za ferarijev pull rod prednji ovjes gde su krivine dosta brze.

dodajmo da Alonso ima motora na pretek,dok Rb do kraja mora izvoziti sa jedan novi i jedan motor sa znatnom kilometrazom(manjak KS)
Trebao je to Domenicali zaokružiti na 2s, Domenicali lupa ko Maksim po diviziji, ništa ja njemu ne vjerujem.
Najveći problem za Ferrari u Koreji će biti poslednji sektor mada sada stvarno više i ne znam koje tip staze uopšte i odgovara F2012.
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Re: VN Japana, Suzuka Circuit, 5.-7.10.2012.

Post Postao/la Mansell »

Cudno mi je da niko to nije napisao,ali meni se cini da je Kimi probusio gumu Alonsu(sa prednjim spojlerom),pa se zato Alonso izvrtio...ispravite me ako nije tako [-X
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

spomenuto je, spomenuto. Ali je isto tako vidljivo da su, kako sam već u nekoj temi pisao danas, bili oboje u krivo vrijeme na krivom mjestu. Alonso se našao u sendviču između Buttona i Kimija, a Kimi između Alonsa i trave. Ni jedan ni drugi nisu imali kamo (Kimi je i na travu izašao) tako da je bilo samo pitanje kako će doći do kontakta. Na kraju je do kontakta došlo najgore po Alonsa, pošto je on svojim kotačem prešao preko Kimijevog krila, ali govoriti da je Kimi kriv za to bilo bi suludo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
gjoko-mkd je napisao/la:Domenicali je rekao da zuta zastava kostala Alonsa 1.5 sekunde u kvalama,i da su bili na nivou Mklr,sta se dokazalo na utrci sa Masom(dodajmo jos 0.2 s ako je vozio Alonso).Koreja pom mom mislenju je stvorena za ferarijev pull rod prednji ovjes gde su krivine dosta brze.

Trebao je to Domenicali zaokružiti na 2s, Domenicali lupa ko Maksim po diviziji, ništa ja njemu ne vjerujem.
Najveći problem za Ferrari u Koreji će biti poslednji sektor mada sada stvarno više i ne znam koje tip staze uopšte i odgovara F2012.
Ja nisam primjetio da im je ijedna staza izuzev Monze odgovaralo.Jedino bih rekao da bolid bolje funkcionira u hladnijim uvjetima(ili tada RB slabije funkcionira) pa eto priželkujem snijeg u Korei,pa nek voze sa lancima :p
...put u raj nije posut ružama...
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

malo offtopic,

al dajte link sa statistikama o stanju motora i ostalim
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Singapur je trebao odgovorati(obecavao se pol),Suzuka.Ne znam sta ce biti na stazama koje ne pasu Ferrariju.
Ove godine ferrariju odgovaraju samo mokre staze,a poslije ljetne stanke nije bilo kise i istopi se prednost. :biggrin:
I da to s motorima je smijesno,argument ocajnika .Alonso je bio u vecem problemu s motorima 2010pa se rijesilo ,tj nije zbog motora izgubio titulu.
Motori ,alternatori,kisa,Mclarenovi mjenjaci zar ne vidite koliko smo pateticni #-o
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

pinkdpanter je napisao/la:malo offtopic,

al dajte link sa statistikama o stanju motora i ostalim

Engine data courtesy of Sky F1 commentary
slika
Link
slikaslikaslika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Japanese GP 2012 Pit Lane channel video
http://www.dailymotion.com/video/xu5oxp_japn-12-r_auto
slikaslikaslika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Najviše što bi utrku moglo učinit uzbudljivom i neočekivanom su razne greške vozača, problemi s gumama, s pouzdanošću i tako dalje. Jer brzine bolida su se donekle ustalile i to je djelomično predvidljivo.
Tako da - to što je Red Bull brži od Ferrarija (i 80% da će biti brži u Koreji - ne više), ne znači da će i pobijediti Ferrari.
Samo neka se trkaju.
la.dervis@gmail.com
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la la.dervis@gmail.com »

McLaren i Red Bull FAVORITI u Koreji,u prvom redu Hamilton i Veteel.
Alonso maximalno bude 3,4-bolje od toga, samo u slučaju odustajanja vozača ispred njega-ham,vet,butt,web. ili POMOĆI OD STRANE SUDACA.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

la.dervis@gmail.com je napisao/la:McLaren i Red Bull FAVORITI u Koreji,u prvom redu Hamilton i Veteel.
Alonso maximalno bude 3,4-bolje od toga, samo u slučaju odustajanja vozača ispred njega-ham,vet,butt,web. ili POMOĆI OD STRANE SUDACA.
si ti novi ostoja ? #-o
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

F1NAC je napisao/la:
la.dervis@gmail.com je napisao/la:McLaren i Red Bull FAVORITI u Koreji,u prvom redu Hamilton i Veteel.
si ti novi ostoja ? #-o
Nije ostoja nije voljel Hamiltona, vec Buttona :)
Darkness rises when silence dies
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Forza,kako si iskopirao sliku za motore sa portala?kod mene nece da vadi ono `copy link image` ili s`ave image`
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

gjoko-mkd je napisao/la:Forza,kako si iskopirao sliku za motore sa portala?kod mene nece da vadi ono `copy link image` ili s`ave image`
Vrlo vjerojatno je kopiral sa snipping tool :)
Darkness rises when silence dies
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

DRS zona duza 80 metara nego prosle godine LINK
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Sranje, ne bude se mogel Lewis cijelu utrku onako herojski branit protiv Webbera :D :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja mislim da je tih 80 metara taman ono što je potrebno da Alonso skine Vettela s prve pozicije. Jer, naravno, Vettel će osvojiti pole ali će mu mx speed biti slab :D
Samo neka se trkaju.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Cuky je napisao/la:a gore od prošle godine ne može...mislim da je nemoguće da zaostanu 1,1 sekundi u Q3
Nikad ne reci nikad, ni ja nisam vjerovao da će Ferrari ovako inferioran biti na Suzuki.
I nije porblem samo veliki zaostatak već je problem što se ispred Ferrari-ja Alonsa osim dva Red Bulla i McLarena mogu ubaciti pokoji Lotus, Sauber, a možda i Williams, Force Indija i Mercedes i eto problema. ;)
Ja, također, nisam optimista po pitanju Ferrarijevog bolida. Bez obzira na dobar rez Felipea u Japanu ( on je tamo bio posebno motiviran, pa odatle dobar rez ). Štoviše, ne vjerujem u poboljšanja kod Ferrarijevog bolida, niti za Indiju, Abu Dhabi, USA, Brazil. #-o

:facepalm:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la:
Ja, također, nisam optimista po pitanju Ferrarijevog bolida. Bez obzira na dobar rez Felipea u Japanu ( on je tamo bio posebno motiviran, pa odatle dobar rez ). Štoviše, ne vjerujem u poboljšanja kod Ferrarijevog bolida, niti za Indiju, Abu Dhabi, USA, Brazil. #-o

:facepalm:
kakvo je ovo obrazloženje? znači ferrari je kanta ali kad je felipe motiviran onda ga vozi do drugog mjesta?? što znači da bi motivirani alonso pobjedio?
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja čak mislim da će motivirani vozač više griješiti i da to uopće nije dobro. Da je kriva pretpostavka. Schumi je u svoje najbolje vrijeme bio najviše cool. Sam je govorio da vozi i razmišlja o svojim psima i što će raditi za vikend. Kimmi je isto najbolji kad je najviše cool (uvijek :) ).
Motivacija = nervoza
Massa je bio brz jer je bolid bio dobar (imao je malo i sreće, ali zaslužio je i to)
Samo neka se trkaju.
Zaključano