Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la gjoko-mkd »

ovo je prosto ko pasulj za inzenere f1,samo se trebalo setiti,a takav je samo jedan
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Vuksa_KC je napisao/la:Ma znaju oni za to, ali pretpostavljam da većina smatra da je to ilegalno ili će na žalbu drugih (RB prvenstveno) postati ilegalno. Zato vrijeme fokusiraju na pronalaženje drugih rješenja. Sve više vodi tome da je RB zaštićena vrsta.
e jebi ga sad, to su već teorije zavjere... čuj misle da je ilegalno i da će red bull u dogovoru s FIA-om zabranit upotrebu toga... onda bi mercedesov ddrs bio zabranjen na startu da je ilegalno
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

vidc je napisao/la:iskreno, meni nije jasno kako druge ekipe nisu uspjele napraviti ovaj DDRS. nemoguće je da je jedino newey taj koji je skontao da se zrak koji ulazi kroz rupe na bočnim stranicama stražnjeg krila kad se DRS aktivira ne mora nekakvim cijevima voditi do prednjeg krila da bi se postigao sličan efekt. dovoljno je taj zrak "pustiti" iza beam winga te tako smanjit drag i dobiti na brzini na pravcu.
ne znam,meni ne izgleda komplicirano toliko da inženjeri koji rade u formuli 1 to ne mogu riješiti...
Stvar je u tome što su Mercedes i RB išli iz različitih razloga sa razvojem DDRS-a.
Mercedesu nije trebala dodatna brzina na pravcu jer su tu i prošle sezone bili jaki. Njima je trebalo nešto što će ustabiliti bolid kada je u zavoju otvoren DRS. A to su postigli tako da uz, recimo tako, otkidanje stražnjeg downforcea otkinu i dio prednjeg tako da se ravnoteža ne poremeti puno kod otvaranja DRS-a.

RB je uvijek kao na tračnicama, a ima problem sa maksimalnom brzinom. Tako da su oni nisu trebali brinuti toliko o ravnoteži sa otvorenim DRS-om nego su izveli ovo iz razloga da još povećaju maks. brzinu

To je bar moje viđenje zašto su tako različiti sustavi...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la: Stvar je u tome što su Mercedes i RB išli iz različitih razloga sa razvojem DDRS-a.
Mercedesu nije trebala dodatna brzina na pravcu jer su tu i prošle sezone bili jaki. Njima je trebalo nešto što će ustabiliti bolid kada je u zavoju otvoren DRS. A to su postigli tako da uz, recimo tako, otkidanje stražnjeg downforcea otkinu i dio prednjeg tako da se ravnoteža ne poremeti puno kod otvaranja DRS-a.

RB je uvijek kao na tračnicama, a ima problem sa maksimalnom brzinom. Tako da su oni nisu trebali brinuti toliko o ravnoteži sa otvorenim DRS-om nego su izveli ovo iz razloga da još povećaju maks. brzinu

To je bar moje viđenje zašto su tako različiti sustavi...
ovo ima smisla ako su obje ekipe istovremeno počele s razvojem sustava. ideja je mercedesova, a red bull je to prilagodio svom bolidu. možda red bullov ddrs nije toliko efikasan kao mercedesov jer je mercedes od početka bolid zamišljao s tim cijevima koje vode do prednjeg krila. vjerojatnije je da je red bull zbog jednostavnosti napravio ovu verziju jer je komplicirano kroz ionako tijesno spakovan bolid gurati dvije cijevi cijelom dužinom a ne zato što oni imaju viška downforcea u odnosu na mercedes pa mogu stall-ati samo zadnje krilo. a i nisam baš primjetio da mercedes koristi DRS u zavojima...
ali svejedno mi nije jasno zašto druge ekipe dosad nisu napravile nešto slično kao red bull, stvar je jednostavna: napravi rupe u bočnim stranicama krila, proširi malo bočne stranice da napraviš kanal i zrak spusti do beam wing-a. s obzirom da su skoro sve ekipe imale iskustva s f-ductom, pravljenje testne verzije ovog sustava ne bi trebala koštati puno a ni velika pamet da se istestira kako treba.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vjerovatno nisu željeli ulagati resurse u nešto čija budućnost nije bila sigurna, a vidi se da je od slijedeće sezone i zabranjeno.

S druge strane, momčadima kao Ferrari je sigurno prioritet dovest bolid na vrhunac, pa kad više nikako ne ide brže probati sa nečim novim.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

vidc je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:Ma znaju oni za to, ali pretpostavljam da većina smatra da je to ilegalno ili će na žalbu drugih (RB prvenstveno) postati ilegalno. Zato vrijeme fokusiraju na pronalaženje drugih rješenja. Sve više vodi tome da je RB zaštićena vrsta.
e jebi ga sad, to su već teorije zavjere... čuj misle da je ilegalno i da će red bull u dogovoru s FIA-om zabranit upotrebu toga... onda bi mercedesov ddrs bio zabranjen na startu da je ilegalno
Naravno da nije zabranjen kad k**** vrijedi, bila bi drukčija priča da su konkurentni.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vuksa_KC je napisao/la:
vidc je napisao/la:
Naravno da nije zabranjen kad k**** vrijedi, bila bi drukčija priča da su konkurentni.
pa evo vidjelo se na suzuki. rb donio ddrs i razvalio u kvalifikacijama. ipak vrijedi rekao bih
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ja sam mislio na Mercedesov DDRS.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vuksa_KC je napisao/la:Ja sam mislio na Mercedesov DDRS.
pa ista je filozofija. ako je postojao problem legalnosti sustava, onda se to odnosilo na legalnost sekundarne uloge DRS-a, odnosno da li se smije aktivacijom DRS-a utjecati na "ostalu" aerodinamiku bolida. svi su nakon starta sezone znali da je to dozvoljeno i koliko ja vidim jedino je red bull, tj. newey odlučio to iskoristiti i mislim da nije slučajno da je red bull uništio konkurenciju u kvalifikacijama nakon što je stavio taj sustav na bolid. možda će baš ovo donijeti ključnu prednost u borbi za naslov i smiješno je da jedan ferrari i mclaren koji imaju tolike novce nisu pokušali implentirati istu stvar...
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

drugi nisu implementirali ovaj sustav od proste pricine zbog toga sto je zabranjeno da se bushe rupe u shasiju,a bez bushenja se nemogu instalirati cjevi do prednjeg krila.Normalno genijalac A.Nj. je osmislio nacin sto nemora da se zrak nosi do prednjeg krila nego moze do difuzora.da su se ostali setili na ovo i oni bi to implementirali.

drug nacin je izrada nove shasije sa rupama,i nanovo prolazak na krash test shta je skupo
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Helmut Marko izjavio, (bolje receno lupio i ostao ziv) da je moguce da je Massa preko team radia dobio poruku da ce se uskoro pojaviti Vettel, pa da mu malo zasmeta....

:roll:
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Čim nešto iskemijaju sa difuzorom, odmah su neuhvatljivi. Onda se pitaju kako Red Bull fura kroz 130R sa otvorenim DRS-om.
Avanti FER, Avanti!!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Christian Horner behauptet, dass es in Südkorea keine Absprachen zugunsten von Sebastian Vettel gibt - Gespräch mit beiden Fahrern vor dem Rennen
Horner veli da nema nista od onih prica da se ide na ruku Vettelu.

Hah, ako kojim slucajem Webber uspije dobro startati, tijekom utrke stize poruka : " Cuvaj gume, ili KERS je strgan, ili neces imati dovoljno goriva da dodjes do kraja, ako ovako nastavis voziti ".
slika
Matt_77
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Matt_77 »

Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje

http://www.formula1.com/news/technical/ ... /1018.html
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Matt_77 je napisao/la:Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje

Kriva je Fia koja to ne standardizuje. ;)
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Matt_77 je napisao/la:Opet su uspjeli propuhati difuzor i u zavojima, odnosno kada gas nije pritisnut...iritira me ova njihova dominacija, ali moram priznati da su opet pronašli genijalno rješenje

Nisu pronašli nikakvo genijalno riješenje, nego su ga prekopirali. Ovu komoru Ferrari ima već godinu dana na svom autu.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Matt_77
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Matt_77 »

Ali kod Red Bulla stvar funkcionira (kao i sve što naprave), a kod Ferrarija to nije slučaj (bar ne u tolikoj mjeri)...isto tako, ne vjerujem da je to samo kopirano, vjerojatno su Newey i ekipa to dodatno razradili i pronašli još koji način da dodatno iskoriste taj sustav...
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

gary anderson o radu preporodjenog red bull-a http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/20118852
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

:biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Barry je napisao/la:http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O
jbg kolega,neznam ti ja taj jezik :biggrin:
daj bar malo o cemu pise ;)
Alonsista hasta la muerte..
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Je kolko sam ja shvatil zalili su se na mclaren i ferrari radi hlađenje kocnica. Sad tocno oko cega, nisam dobro cul.
Darkness rises when silence dies
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Alonso-champ je napisao/la:
Barry je napisao/la:http://www.as.com/motor/articulo/ferrar ... smot_9/Tes nije valjda da i ovdje muljaju nesto :O
jbg kolega,neznam ti ja taj jezik :biggrin:
daj bar malo o cemu pise ;)
use google chrome :D ferrari sumnja da su u red bullu nasli nacin da u rezervoarima za ulje i vodu mijenjaju nivo fluida. to bi omogucilo drugaciji raspored tezine u kvalama i utrci i rezervoari bi bili kao tegovi. sad koliko je to tacno nemam pojma :D
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

elder je napisao/la:Je kolko sam ja shvatil zalili su se na mclaren i ferrari radi hlađenje kocnica. Sad tocno oko cega, nisam dobro cul.
oko automatskog otvaranja/zatvaranja sistema za hladjenje.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

ne bih se čudio,al kako je to Ferrari doznao...btw thx za translation ;)
Alonsista hasta la muerte..
Odgovori