Utrke 2012 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Re: VN Koreje, Yeong-Am, 12-14.10.2012.

Post Postao/la pinkdpanter »

Pa kaj sam jedini ja lud i gledam fp1. Opet ferari radi fino, novo prednje krilo. Lotus se totalno izgubio u svojim novotarijama. Ostali standard
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX (Practice 1)
slika
slika
slikaslikaslika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

pinkdpanter je napisao/la:Pa kaj sam jedini ja lud i gledam fp1. Opet ferari radi fino, novo prednje krilo. Lotus se totalno izgubio u svojim novotarijama. Ostali standard
Zašto bi ti bio lud!? Ja bih, rado da sam mogao, ustao i gledao FP1, bez obzira na dugogodišnje gunđanje supruge, i čuđenje svih okolo-naokolo.
Čak mi je i krivo što nisam u stanju ustati i obavezno to pogledati, koliko god to drugi smatrali "LUDIM"!! F1 je jedna, autosport je poseban, strast prema auto utrkama je takva, da onome tko to ne kuži, džaba je objašnjavat'. Ja sam se X puta uvjerio da je džaba drugima objašnjvat' - tko im je kriv kad ne znaju uživati.
Meni je eto krivo, što nisam imao priliku gledati sve FP u Suzuki i sada, na Yeongamu.

I evo, sad fino imam, izvješće iz "prve ruke" ( :biggrin: ), da se Ferrari trudi, a Renault ( Lotus ) u banani.

dmarijon je napisao/la:Ja čak mislim da će motivirani vozač više griješiti i da to uopće nije dobro. Da je kriva pretpostavka. Schumi je u svoje najbolje vrijeme bio najviše cool. Sam je govorio da vozi i razmišlja o svojim psima i što će raditi za vikend. Kimmi je isto najbolji kad je najviše cool (uvijek :) ).
Motivacija = nervoza
Massa je bio brz jer je bolid bio dobar (imao je malo i sreće, ali zaslužio je i to)
Zanimljivo razmišljanje; kada si rasterećen, dolaze rezultati. A motivacija = nervoza. :-k
vidc je napisao/la:
kakvo je ovo obrazloženje? znači ferrari je kanta ali kad je felipe motiviran onda ga vozi do drugog mjesta?? što znači da bi motivirani alonso pobjedio?
Fernando je bio toliko motiviran prošli vikend na Suzuki, da je mogao i pobijediti. Ne podcjenjujem Felipea ( možda tako zvuči ). Štoviše, njegovo ponašanje na podiju, i prije podija, u razgovoru/obraćanju sa Kamuijem, pokazalo je da taj omali, podcjenjeni Brazilac, ima toliko ljudskosti u sebi, za razliku od drugih vozača F1 ( npr. Seba Vettela - ovo je kao primjer, nemam namjeru poticati raspravu ). A to pokazivanje ( ne glumatanje ljudskosti ) , tj. Felipovo ponašanje me se jako dojmilo, jer mi se to sviđa kod vozača. Da nisu PR roboti.

Uh, koliko mi još uvijek nedostaje Jacques Villeneuve. :biggrin: Ili Juan Pablo Montoya, itd., itd,...... :biggrin:
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 12 lis 2012, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Postovi u nizu
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX (Practice 2)

slikaslika
slikaslikaslika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

rb objasnio :(
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la:
vidc je napisao/la:
kakvo je ovo obrazloženje? znači ferrari je kanta ali kad je felipe motiviran onda ga vozi do drugog mjesta?? što znači da bi motivirani alonso pobjedio?
Fernando je bio toliko motiviran prošli vikend na Suzuki, da je mogao i pobijediti. Ne podcjenjujem Felipea ( možda tako zvuči ). Štoviše, njegovo ponašanje na podiju, i prije podija, u razgovoru/obraćanju sa Kamuijem, pokazalo je da taj omali, podcjenjeni Brazilac, ima toliko ljudskosti u sebi, za razliku od drugih vozača F1 ( npr. Seba Vettela - ovo je kao primjer, nemam namjeru poticati raspravu ). A to pokazivanje ( ne glumatanje ljudskosti ) , tj. Felipovo ponašanje me se jako dojmilo, jer mi se to sviđa kod vozača. Da nisu PR roboti.

Uh, koliko mi još uvijek nedostaje Jacques Villeneuve. :biggrin: Ili Juan Pablo Montoya, itd., itd,...... :biggrin:
dakle, po toj logici jedini zaključak koji možemo izvuć je da ferrari nije loš bolid, čak štaviše u samom vrhu je, ovisi u kojem segmentu. ali problem je što Alonso nije dovoljno motiviran da osvoji naslov? pa kakav je to onda vozač ako nema motiva i ne trudi se svaki krug svake utrke dok se bori za naslov a vozi ferrari?
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

[quoteInteresting. Race sim avgs: Alonso 1:45.588; Massa 1:45.756; Button 1:45.797; Vettel 1:46.172; Raikkonen 1:46.368; Webber 1:46.461; Ham N/A][/quote]
Alonsista hasta la muerte..
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Odlicno Ferrari izgleda na longruns.Ipak ono 1-2 RB-a kopa oci.Mclaren,volio bih da ili budu brzi od RB-a ili sporiji od Ferrarija,ali bas zato ce se uglaviti izmedju RB-a i Ferrarija. :) .
Hamilton je znak pitanja,ne znam jel mu se desilo nesto nepredvidjenoili je tamo gdje je zbog ugovora s Mercedesom.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

gledam malo vremena od kolege alonso-champ.
hm da lijepo to izgleda i oko cca 0.600 sec je alonso brži od vettela.
e sad kad bi bilo što bi bilo (ja to ne volim ali to je izgleda ostalo) bar da alonso na kvalama bude 3 ili blizu vettela ali pri vrhu i da ga onaj slijepac grosjean ili onaj narkoman maldonado ne pogode i da gledamo utrku između njih dvojice.
judu (čit. hamilton) sam otpisao jer ne vidim ga ni u kvalama a bogami ni po ovim krugovima koji su prikazani niti blizu vettelu a kamoli alonsu.
nadam se pobjedi alonsa i "pouzdanošću alnasera" u red bullovom bolidu i to onaj koji vozi vettel.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

senamozart je napisao/la:... "pouzdanošću alnasera" ...
Alternaora ;) cak mislim da F1 bolidi i nemaju alnaser
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

znam da nije alnaser ali sam to namjerno stavio jer sam neki dan to pročitao tu na forumu.
hvala za opasku ali zna se na što sam mislio.
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

vidc je napisao/la: dakle, po toj logici jedini zaključak koji možemo izvuć je da ferrari nije loš bolid, čak štaviše u samom vrhu je, ovisi u kojem segmentu. ali problem je što Alonso nije dovoljno motiviran da osvoji naslov? pa kakav je to onda vozač ako nema motiva i ne trudi se svaki krug svake utrke dok se bori za naslov a vozi ferrari?
1. činjenica: Španjolac Fernando Alonso je najkompletniji vozač na gridu. Fernando je mogao dobiti VN Japana, da nije izletio u vrlo prvom zavoju.
Ali taj dio VN Japana 2012., ide pod poglavlje "što bi bilo, kad bi bilo".

2. činjenica: Ferrari je smeće od bolida u 2012.-oj, zato što nije do koljena Mclarenu i Red Bullu od početka sezone. A ponajviše zato, što ga ponovo vode, isključivo Talijani. #-o To je dokaz, da je Fernando über vozač i sposoban za vrhunske rezultate sa manjkavim bolidom. Volio bih da sa pitwalla Saubera, nisu omeli Sergio Pereza, i da su dopustili da Meksikanac pobijedi na VN Malezije 2012. Koja bi to bruka bila za Ferrari.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pospani gad je napisao/la:
vidc je napisao/la: dakle, po toj logici jedini zaključak koji možemo izvuć je da ferrari nije loš bolid, čak štaviše u samom vrhu je, ovisi u kojem segmentu. ali problem je što Alonso nije dovoljno motiviran da osvoji naslov? pa kakav je to onda vozač ako nema motiva i ne trudi se svaki krug svake utrke dok se bori za naslov a vozi ferrari?
1. činjenica: Španjolac Fernando Alonso je najkompletniji vozač na gridu. Fernando je mogao dobiti VN Japana, da nije izletio u vrlo prvom zavoju.
Ali taj dio VN Japana 2012., ide pod poglavlje "što bi bilo, kad bi bilo".

2. činjenica: Ferrari je smeće od bolida u 2012.-oj, zato što nije do koljena Mclarenu i Red Bullu od početka sezone. A ponajviše zato, što ga ponovo vode, isključivo Talijani. #-o To je dokaz, da je Fernando über vozač i sposoban za vrhunske rezultate.
te dvije činjenice kontriraju jedna drugoj. Ako je alonso mogao dobiti VN Japana, a jedan felipe massa u tom slučaju biti drugi ili treći, onda je ferrarijev bolid sve,samo ne smeće. što se mene tiče, ti možeš vjerovati da je ferrari najsporiji i najlošiji bolid na gridu a da fernando alonso kad sjedne mu svojom desnom nogom osim što pritisne gas daje 100 ks veću snagu, a obrve koristi kao dodatna krila za stvaranje downforcea za bolje prijanjanje u zavojima.
činjenica je da je ferrari cijelu sezonu u top-3 bolida, i to jako blizu (nekad bi bolji)mclarenu i red bullu, pogotovo u utrci. pouzdanost koju ima ferrari mclaren i red bull mogu samo sanjati...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

senamozart je napisao/la:znam da nije alnaser ali sam to namjerno stavio jer sam neki dan to pročitao tu na forumu.
hvala za opasku ali zna se na što sam mislio.
Oprosti onda, ja nisam procitao to prije da je bilo pa sam htio da ispravim.

Evo raja sa autosporta i sky-a i dalje priacju da je RB veliki favorit za utrku...nadam se da ce ih Alonso usutkati...mada tesko
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
la.dervis@gmail.com
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la la.dervis@gmail.com »

Od prvih 10 na prvom treningu,jedino Ham. ima dosta slabije vrijeme na drugom.
Ostali su popravljali svoja vremena i to dosta.
Pravi tim ima Ham.
Diveryantski!
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

vidc je napisao/la:...... što se mene tiče, ti možeš vjerovati da je ferrari najsporiji i najlošiji bolid na gridu a da fernando alonso kad sjedne mu svojom desnom nogom osim što pritisne gas daje 100 ks veću snagu, a obrve koristi kao dodatna krila za stvaranje downforcea za bolje prijanjanje u zavojima.
:lol:
vidc je napisao/la:činjenica je da je ferrari cijelu sezonu u top-3 bolida, i to jako blizu (nekad bi bolji)mclarenu i red bullu, pogotovo u utrci. pouzdanost koju ima ferrari mclaren i red bull mogu samo sanjati...
ovo je valjda vec svima jasno - sto se vise prica kako je f2012 shit tako vise raste fama kako alonso pravi cuda
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

vidc je napisao/la:
te dvije činjenice kontriraju jedna drugoj. Ako je alonso mogao dobiti VN Japana, a jedan felipe massa u tom slučaju biti drugi ili treći, onda je ferrarijev bolid sve,samo ne smeće. što se mene tiče, ti možeš vjerovati da je ferrari najsporiji i najlošiji bolid na gridu a da fernando alonso kad sjedne mu svojom desnom nogom osim što pritisne gas daje 100 ks veću snagu, a obrve koristi kao dodatna krila za stvaranje downforcea za bolje prijanjanje u zavojima.
činjenica je da je ferrari cijelu sezonu u top-3 bolida, i to jako blizu (nekad bi bolji)mclarenu i red bullu, pogotovo u utrci. pouzdanost koju ima ferrari mclaren i red bull mogu samo sanjati...
OT

Prijatelju, ja vjerujem da Fernando Alonso jako pridonosi da bolid Ferrarija puno bolje ide, nego u rukama Felipea Masse. Pa taman, to bilo ovako, kako ti to smiješno opisuješ. Svaka čast!

Pozz......
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

iako spada u sferu ŠBBKBB,a takvu vrstu razgovora nastojim izbjeći u širokom luku,nije mi nimalo jasno na koji je način Alonso mogao dobiti utrku u Japanu...Vettel je zasigurno mogao ići i puno brže da je bilo potrebe i deugo mjesto je maksimum koji je fernando mogao izvući iz te utrke
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

goran007 je napisao/la:iako spada u sferu ŠBBKBB,a takvu vrstu razgovora nastojim izbjeći u širokom luku,nije mi nimalo jasno na koji je način Alonso mogao dobiti utrku u Japanu...Vettel je zasigurno mogao ići i puno brže da je bilo potrebe i deugo mjesto je maksimum koji je fernando mogao izvući iz te utrke
OT

OK. Starom forumskom kolegi priznajem, goran(-u)007, da sam kao navijač Fernanda Alonsa bio malo subjektivan i nerealan.
OK. Drugo mjesto. A Brazilac bi bio, treći. Ziher. :biggrin:
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Ajde please , ako imate jos sta reci za Japan, pisite u temi VN Japana. ( ako se ne varam, jos nije zakljucana ) ;)
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kad god Hamilton pokaze da moze biti najbrzi, njegova ekipa se pobrine da to ipak ne bude tako ;).
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la:Kad god Hamilton pokaze da moze biti najbrzi, njegova ekipa se pobrine da to ipak ne bude tako ;).
hahahah a neki ga nazivaju Judom :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da, to govore oni koji su zaboravili da je Hamilton bio razapet na stup srama zbog ekipe u Australiji 2009.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 12 lis 2012, 23:18, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Neizbježno xD

Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

lol
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Zaključano