Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team - McLaren
Mislim da još nije vrijeme za suditi o Perezu. Da je i Hamilton počeo u Sauberu vjerojatno nebi bio neznam što. Druge godine ćemo sve saznati
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Vojane ovo je tvoj novi nick?McLewis je napisao/la:oooo daaaa!!!!! nisam ni mislio da ce se ovo desiti kad sam ga pravio hahahahahahAlonso Fernando je napisao/la:He,he moraces izgleda moliti admine za promjenu username-a.McLewis je napisao/la:Jel to sad sigurno da lewis ode???

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Legenda
Perezov periodu u Sauberu jako podsjeća na Vettelov u Toro Rossu. Nisu u Mclarenu bedasti. Samo nemaju tako veliku tacnu i švedski stol.
p.s. Koliko ova rečenica, preuzeto s jednog portala, ima težinu: "McLaren će za Sergija Pereza morati izdvajati značajno manju godišnju sumu nego što je to bio slučaj kod Lewisa Hamiltona. Razliku će sada moći investirati u svoju organizaciju i bolid."
Sigurno da da, ali u kojoj mjeri?
p.s. Koliko ova rečenica, preuzeto s jednog portala, ima težinu: "McLaren će za Sergija Pereza morati izdvajati značajno manju godišnju sumu nego što je to bio slučaj kod Lewisa Hamiltona. Razliku će sada moći investirati u svoju organizaciju i bolid."
Sigurno da da, ali u kojoj mjeri?
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Meni je sve smrdilo na razlaz još u Monzi, nakon hladne (ne)komunikacije između Rona Dennisa i pulena mu Hamiltona. Sad sam ponovo išao potražit onu Ronovu izjavu: "Our shareholders have a position, then the board has a position then [team principal] Martin [Whitmarsh] has to handle what that position is. It would be totally inappropriate for me to say anything that would undermine Martin's position because negotiations are at a very delicate stage." Tu se vidi da McLaren ima tvrd, skoro pa nepomičan stav koji je ponuđen Hamiltonu. Mislim čak da je Whitmarsh bio više figura u svemu tome, nego bitan čimbenik. Mislim da je bio ograničen u manevrima. A stav je, pretpostavljam, bio u stilu: Mali, možeš dobit to i to, i nema više. On misli da je zaslužio više i bolje, i da to može nać na nekom drugom mjestu.
Riječi izdaja i tome slično, to su razmišljanja na razini zaljubljenih tinejdžerki...prevelik je ovo biznis da bi tu bilo prave ljubavi. Na kraju krajeva, Hamilton je bio odan momčadi u nekim jako nezahvalnim situacijama i nema mu se šta prigovorit. Kao što je i Coulthard dobro rekao, njihova (McL/Ham) veza/odnos je došla do svog prirodnog završetka. Došlo je do točke gdje se putevi razilaze i svatko nastavlja svojim putem. Da je McLaren (opet) ostao bez odličnog vozača - je, ali šta je tu je.
Ono što nije najsretnije rješenje je to da je McLaren ostao u raskoraku gdje je doslovno za dva dana našao "zamjenu", tj. bio prisiljen od svih na raspolaganju uzeti najbolje što se nudi. Srećom je na lageru bio Perez, koji je dobar, a dogodine ćemo vidit i koliko dobar.
Osobno; u svakoj postavi McLarena normalno da imam vozača koji mi je draži čiji odlazak doživim kao veći ili manji gubitak, ovaj mi je podjednak onom odlasku Kimija. Nije mi bilo drago što ide, ali dogodine sam ga doživljavao kao da nikad nije vozio za ovu momčad. Bez mržnje, bez simpatija, jednsotavno kao i sve ostale vozače. Nekako mi je najteže palo to što smo izgubili Alonsa... Miku ne računam jer je išao u mirovinu .
Riječi izdaja i tome slično, to su razmišljanja na razini zaljubljenih tinejdžerki...prevelik je ovo biznis da bi tu bilo prave ljubavi. Na kraju krajeva, Hamilton je bio odan momčadi u nekim jako nezahvalnim situacijama i nema mu se šta prigovorit. Kao što je i Coulthard dobro rekao, njihova (McL/Ham) veza/odnos je došla do svog prirodnog završetka. Došlo je do točke gdje se putevi razilaze i svatko nastavlja svojim putem. Da je McLaren (opet) ostao bez odličnog vozača - je, ali šta je tu je.
Ono što nije najsretnije rješenje je to da je McLaren ostao u raskoraku gdje je doslovno za dva dana našao "zamjenu", tj. bio prisiljen od svih na raspolaganju uzeti najbolje što se nudi. Srećom je na lageru bio Perez, koji je dobar, a dogodine ćemo vidit i koliko dobar.
Osobno; u svakoj postavi McLarena normalno da imam vozača koji mi je draži čiji odlazak doživim kao veći ili manji gubitak, ovaj mi je podjednak onom odlasku Kimija. Nije mi bilo drago što ide, ali dogodine sam ga doživljavao kao da nikad nije vozio za ovu momčad. Bez mržnje, bez simpatija, jednsotavno kao i sve ostale vozače. Nekako mi je najteže palo to što smo izgubili Alonsa... Miku ne računam jer je išao u mirovinu .

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
sad kad malo razmislim, mislim da je mclaren ipak napravio gresku s Alonsom, sto su ga pustili... okej, Lewis je bio djete mclarena, i planirali su gradit ekipu oko njega ali mislim da je fernando ostao s mclarenom, da se mclaren okrenuo fernandu, mislim da bi alonso do sada bio vec puta prvak, ako ne i 5....
McLaren u <3
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
...igranje generala nakon rata...da iz današnje perspektive to definitivno tako izgleda...no tada, nekad davno, to je ipak izgledalo puno drugačije - neki mali nepoznati englez je došao u englesku ekipu i odmah počeo "šamarati" svjetskog prvaka...meni je to tada izgledalo potpuno logična odluka...u stvari besmislena je današnja usporedba tadašnjeg i sadašnjeg odlaska - ma koliko neki navijači Alonsa žele to potencirati - Alonso je otišao jer mu je na pola sezone "proradila savjest" (mo''eš mislit poštenjačine), Hamilton ipak odlazi iz potpuno drugačijih razloga...da danas iz udobne stolice i meni izgleda da je bilo puno bolje nekog nepoznatog crnog engleza odhebati i sve karte baciti na španjolca koji bi znao iskoristiti konkurenatan bolid...no tih davnih dana i meni je "gušt" bio pokazivati jednom "izdajici" vrata s porukom "ne okreći se sine"...McLewis je napisao/la:sad kad malo razmislim, mislim da je mclaren ipak napravio gresku s Alonsom, sto su ga pustili... okej, Lewis je bio djete mclarena, i planirali su gradit ekipu oko njega ali mislim da je fernando ostao s mclarenom, da se mclaren okrenuo fernandu, mislim da bi alonso do sada bio vec puta prvak, ako ne i 5....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Alonso nije otisao jer mu je "proradila savjest" nego zato sto savjest nije proradila Ronu Dennisu da ispostuje ono sto je dogovoreno kada se dogovarao prelazak Alonsa u McM.. Zaboravlja se da je Hamilton bio izvrstan i konkurentan dok mu je Alonso dijelio telemetriju.. Kada je to stopirano očigledan je Lewis pad.. Ne razmisljas mozda da se Alonso osjecao izdanim od ekipe jer dijeli sve svoje podatke s rookijem koji ima slobodne ruke raditi sto god pozeli što je u suprotnosti s nečim sto je bilo davno dogovoreno.. Pitaj se tu tko je kome prvi okrenuo leđa a onda komentiraj da je Alonsu "proradila savjest".. Proradio je u njemu osjecaj da ga je ron izdao.. A onda je i Alonso izdao njega..Toon je napisao/la:...igranje generala nakon rata...da iz današnje perspektive to definitivno tako izgleda...no tada, nekad davno, to je ipak izgledalo puno drugačije - neki mali nepoznati englez je došao u englesku ekipu i odmah počeo "šamarati" svjetskog prvaka...meni je to tada izgledalo potpuno logična odluka...u stvari besmislena je današnja usporedba tadašnjeg i sadašnjeg odlaska - ma koliko neki navijači Alonsa žele to potencirati - Alonso je otišao jer mu je na pola sezone "proradila savjest" (mo''eš mislit poštenjačine), Hamilton ipak odlazi iz potpuno drugačijih razloga...da danas iz udobne stolice i meni izgleda da je bilo puno bolje nekog nepoznatog crnog engleza odhebati i sve karte baciti na španjolca koji bi znao iskoristiti konkurenatan bolid...no tih davnih dana i meni je "gušt" bio pokazivati jednom "izdajici" vrata s porukom "ne okreći se sine"...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Eh, lako je bit general nakon bitke. Činjenica je da, da sam na njegovom mjestu (Ronovom) i dalje ne znam što bih napravio.
Da, usmeno je obećao Alonsu status broj 1. Ali, nije očekivao toliko brzog Lewisa. E sad, da je tada McLaren ''uškopio'' Lewisa, odnosno dao mu do znanja da je Alonso No. 1, to bi sasvim sigurno rezultiralo NJEGOVIM odlaskom na kraju sezone iz McLarena. Odlazak dakle nakon jedne sezone, čovjeka u kojeg su ulagali čitavu karijeru, i kojeg je cijeli svijet gledao spuštene gubice šta radi u debitantnskoj sezoni. Takav status quo je stajao dok sve nije kulminiralo Mađarskom i Alonsovim mailovima i blablabla.
Ali, velim, najlakše je retrospektivno suditi što je i kako trebalo. Tada je to bila vrlo, vrlo teška odluka.
Da, usmeno je obećao Alonsu status broj 1. Ali, nije očekivao toliko brzog Lewisa. E sad, da je tada McLaren ''uškopio'' Lewisa, odnosno dao mu do znanja da je Alonso No. 1, to bi sasvim sigurno rezultiralo NJEGOVIM odlaskom na kraju sezone iz McLarena. Odlazak dakle nakon jedne sezone, čovjeka u kojeg su ulagali čitavu karijeru, i kojeg je cijeli svijet gledao spuštene gubice šta radi u debitantnskoj sezoni. Takav status quo je stajao dok sve nije kulminiralo Mađarskom i Alonsovim mailovima i blablabla.
Ali, velim, najlakše je retrospektivno suditi što je i kako trebalo. Tada je to bila vrlo, vrlo teška odluka.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Pa u tom trenutku i ja bih se odlucio na isti takav potez, lewis je dokazao da moze, da se moze nositi, ali ja osobno, a tako i vecina F1 svijeta mislim da nije ocekivala da ce lewis ovako odmaglit.... ali na kraju ipak mislim da su obje strane zahebale stvar.....Slash je napisao/la:Eh, lako je bit general nakon bitke. Činjenica je da, da sam na njegovom mjestu (Ronovom) i dalje ne znam što bih napravio.
McLaren u <3
-
- Početnik
- Navijam za: Alonsa
Ima istine u tome,tj da je Luis bio McLaren-ovo dete,ali tada je Alonso bio dvostruki svetski prvak i razuljivo je da se bunio i na kraju otisao,pa zamislite sebe u toj situaciji. Pored toga ispostaviolo se da taj isti Hamilton ( bez ikakve uvrede Hamiltona) nakon toga osvojio samo jednu titulu, i to veoma tesno, u prilicno dobrom bolidu. Ovim ne napadam Hamiltona, vec navodim na neki nacin nesposobnost glavnih ljudi u McLarenu da donesu prave odluke kada je najpotrebnije. Da su tada podrzali Alonsa imali bi obe titule i mogli bi sledece godine da rade sta hoce,ali su se za...... Isto i sada rade sa Hamiltonom.Slash je napisao/la:Eh, lako je bit general nakon bitke. Činjenica je da, da sam na njegovom mjestu (Ronovom) i dalje ne znam što bih napravio.
F1 je sada,znamo svi to vrlo dobro,sport u kome se DOOSTA zaradjuje, i normalno je da vozaci delom i zbog toga odlaze u neke druge timove.
A, da li ce se odluka Hamiltona da ode u Mercedes pokazati ispravnom, sto bi rekli nasi stari, vreme ce pokazati.
- gringo73
McLaren has no concerns over Button's gearbox for Korean GP - navodno nema nikakvih problema s Buttonovim mjenjačem. Neće bit prisilne promjene pred VN Koreje.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da, a kad ono u nedjelju -- prdac. A nije Stanković.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
I Hamiltonova mjenjačka kutija je bila dobra pred utrku u Singapuru, ali za Alonsa i Vettela.
Vezano za ovu gore raspravu i Alonsovo vrijeme u McLarenu mislim da su Dennisa ponijele emocije. Logično je bilo da podrži vozača koji sigurno zna donijeti titulu prvaka, nego mladog talentovanog koji će možda donijeti titulu. Činjenica je da Alonso ima puno zasluga za Hamiltonov ekspresni uspjeh te sezone kroz dijeljenje telemetrije i postavki bolida. Da sam ja na mjestu Dennisa bio Alonsu bi dao punu prednost te sezone, a od naredne nek se trkaju. Tako bi učinio uslugu momčadi, jer bi uzeo naslov, Alonsu bi pokazao da mu je momčad lojalna i da se drži dogovora, a Hamilton bi odradio prvih par razreda osnovne F1 škole koje je ovako propustio. U konačnici svi bi bili na dobitku. Dennis je bio malo brzoplet te sezone i zaboravio je na dugoročne ciljeve i momčadi i vozača.
Vezano za ovu gore raspravu i Alonsovo vrijeme u McLarenu mislim da su Dennisa ponijele emocije. Logično je bilo da podrži vozača koji sigurno zna donijeti titulu prvaka, nego mladog talentovanog koji će možda donijeti titulu. Činjenica je da Alonso ima puno zasluga za Hamiltonov ekspresni uspjeh te sezone kroz dijeljenje telemetrije i postavki bolida. Da sam ja na mjestu Dennisa bio Alonsu bi dao punu prednost te sezone, a od naredne nek se trkaju. Tako bi učinio uslugu momčadi, jer bi uzeo naslov, Alonsu bi pokazao da mu je momčad lojalna i da se drži dogovora, a Hamilton bi odradio prvih par razreda osnovne F1 škole koje je ovako propustio. U konačnici svi bi bili na dobitku. Dennis je bio malo brzoplet te sezone i zaboravio je na dugoročne ciljeve i momčadi i vozača.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- gringo73
Svako malo se spomene ona sezona kad je Alonso bio u momčadi. Redovito preskačem tu staru temu (pogotovo kad su besmislene rasprave), ali evo, čisto da se čuje i moj glas.One and only je napisao/la:I Hamiltonova mjenjačka kutija je bila dobra pred utrku u Singapuru, ali za Alonsa i Vettela.

Mislim da "svi" (osim onih koje ne žele vidit) znaju da je u Mađarskoj Hamitlon napravio "faul", stvar koja je bila protivna strategiji momčadi za taj vikend. Bilo bi logično da ga je momčad nekako kaznila za to, ali prije ikakve reakcije momčadi, kaznio ga je Alonso, onim stajanjem u boksu! Jel stvar bila fer ili ne, ovisi o stajalištu. Mislim da je baš TAJ potez dignio paru Ronu, jer je izgledalo kao "Ja (Alonso) sam šef, i JA ću kaznit malog zbog nepoštivanja..." Pretpostavljam (čisto subjektivan stav) da je to Ron doživio kao napad na njegov autoritet, jer gdje će on, vozač (čak i nebitno tko) pored njega: šefovat, kažnjavat... Da l' bi momčad kaznila Hamiltona na neki način, to ne znam, ali sumnjam. Da se mene pita, ja bi ga rebnio (ima načina). I onda, citat: "Alonsu bi pokazao da mu je momčad lojalna"...mislim da je kod Rona bio prioritet da vozač bude lojalan momčadi, a ne obrnuto. Teško mi je nagađat kakav je bio usmeni dogovor između Rona i Alonsa. Možda ga nije bilo kako ti misliš, jer se nitko nije nadao onom stanju. Osobno, pored sve politike jednakosti uvijek se nekome MORA dat prednost, pogotov tad s taktikom goriva, ja bih ipak fokus usmjerio prema Alonsu...možda ne toliko primjetan kao u Ferrariju kad je stigao, ali recimo da bi bio bitniji. I, kao što kažeš, sljedeću sezonu bi bili jednaki, pa kako bude.
A sad, sad me zanima kako će Whitmarsh odradit ostatak sezone, mislim na strateškoj razini. Nekako mi nije jasan tip, zasad.

- One and only
- Svjetski prvak
@Gringo: Ono za Mađarsku se slažem da je Alonso dao sebi previše za pravo. Možda je očekivao da ga (Hamiltona) McLaren neće dovoljno kazniti ili šta već, ali u svakom slučaju nije njegovo da momčadskom kolegi očita bukvicu za bahatost (realno ono je bilo poprilično bahato od strane Lewisa). Moj je stav da tu nije bio problem ni Alonso ni Hamilton, nego Dennis koji ne zna kako držati dva velika ega u ekipi. Da ne bude rasprave o egu, svaki od ovih vozača ima ogroman ego, samo što se to manifestuje na drugi način. Ron Dennis nikad nije znao s ljudima i nikad neće znati. To je razlog što Alonso više ne vozi za McLaren. Razlog što Lewis ne vozi od iduće sezone za McLaren ne znam baš, ali je činjenica da su u 5 godina izgubili dva vrhunska vozača.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Eh ta 2007 ,izgleda da jako puno ljudi zali neke odluke te godine.McLaren je imao vjerovatno dva najbolja vozaca i najbolji bolid i nisu osvojili titulu.
Sta reci za 2013? Po mom misljenju najslabija postava Mclarena kako pratim ovaj sport.
Sta reci za 2013? Po mom misljenju najslabija postava Mclarena kako pratim ovaj sport.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Puno sam puta i ja pisao o tome pa ću samo nadopuniti ovo tvojegringo73 je napisao/la:
Mislim da "svi" (osim onih koje ne žele vidit) znaju da je u Mađarskoj Hamitlon napravio "faul", stvar koja je bila protivna strategiji momčadi za taj vikend. Bilo bi logično da ga je momčad nekako kaznila za to, ali prije ikakve reakcije momčadi, kaznio ga je Alonso, onim stajanjem u boksu! Jel stvar bila fer ili ne, ovisi o stajalištu. Mislim da je baš TAJ potez dignio paru Ronu, jer je izgledalo kao "Ja (Alonso) sam šef, i JA ću kaznit malog zbog nepoštivanja..." Pretpostavljam (čisto subjektivan stav) da je to Ron doživio kao napad na njegov autoritet nije jasan tip, zasad.
Može biti da je Ron tako doživio i možda s pravom,ne opravdavam Alonsov potez ali ga u potpunosti shvaćam reagirao je vruće glave a nije trebao,ali isto tako Ron je Hamiltonovo nepoštivanje odluke Mclarena također trebao shvatiti kao napad na njegov autoritet,i trebao je biti pametniji momčad mu ima prvi startni red a on baca slušalice,lijepo ih je trebao nasamo obojicu oprati po ušima da im više to ne padne na pamet,a ovako ispalo je kako je ispalo,dali su prvenstvo Kimiu u ruke
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
apropo vozačkog naslova...možda te godine McL nije smio osvojiti vozačku titulu...znamo što se događalo i kako je javno kažnjena momčad...ne bi me začudilo da jednom izađe neki info da se ispod stola i s vozačkim titulama trgovalo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Mi balkanci provalimo sve zavjere kao i obicno.Toon je napisao/la:apropo vozačkog naslova...možda te godine McL nije smio osvojiti vozačku titulu...znamo što se događalo i kako je javno kažnjena momčad...ne bi me začudilo da jednom izađe neki info da se ispod stola i s vozačkim titulama trgovalo...
- One and only
- Svjetski prvak
Čisto sumnjam u to. Jeste izgledalo smješno kako je McLaren predao WDC titulu Kimiju u ruke, ali mislim da je deal tada bio da se Ron izmakne iz F1, jer je godinama bio trn u oku Maxa Mosleya. Dennisov skalp je bio puno draži Mosleyu nego jedna vozačka titulaToon je napisao/la:apropo vozačkog naslova...možda te godine McL nije smio osvojiti vozačku titulu...znamo što se događalo i kako je javno kažnjena momčad...ne bi me začudilo da jednom izađe neki info da se ispod stola i s vozačkim titulama trgovalo...

- Toon
- Veteran
...ma ne vjerujem ni ja baš u to...samo mi sinulo pa čisto iznio...One and only je napisao/la:Čisto sumnjam u to. Jeste izgledalo smješno kako je McLaren predao WDC titulu Kimiju u ruke, ali mislim da je deal tada bio da se Ron izmakne iz F1, jer je godinama bio trn u oku Maxa Mosleya. Dennisov skalp je bio puno draži Mosleyu nego jedna vozačka titulaToon je napisao/la:apropo vozačkog naslova...možda te godine McL nije smio osvojiti vozačku titulu...znamo što se događalo i kako je javno kažnjena momčad...ne bi me začudilo da jednom izađe neki info da se ispod stola i s vozačkim titulama trgovalo...

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Zanimljivo je to da whitmarsh govori da se isto brzi ko red bull i brzi od ferrarija. A na kaju nemogu se odvojiti od toro rossa. Ako ovako se na stavi kaj mislim da i oce nebude se osvojilo ni 2 mjesto a kamoli 1 u konstruktorskom prvenstvu. Razocaranje veliko
Darkness rises when silence dies
- mrd
- Profesionalni vozač
zanima me kako bi jensonov bolid radio da je ostao u utrci, ovo sa hamiltonom je užas.

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Mislim da se u zadnje dvije utrke pokazuje koliko je ispravna bila Hamiltonova odluka.
A ove sezone je, na stranu McLaren, imao toliko peha da bi sad trebao 5 uzastopnih naslova osvojit da se poništi
.
A ove sezone je, na stranu McLaren, imao toliko peha da bi sad trebao 5 uzastopnih naslova osvojit da se poništi

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Toljagu i nalupati svo osoblje Mclarena.Imali su bolid pola sezone da prave ovo sto je danas RB napravio,a gdje su.