Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Felipe Massa

Post Postao/la Igor18 »

massa se probudio.. napokon..
Ferrari ga je trebao pustiti nekih 15 krugova prije kraja da prođe Alonsa jer je bio puno brži i proba uloviti i poigrat se sa Webberom.. pa ko zna kaj bi bilo ...
Michael is faster than you!!
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

Igor18 je napisao/la:massa se probudio.. napokon..
Ferrari ga je trebao pustiti nekih 15 krugova prije kraja da prođe Alonsa jer je bio puno brži i proba uloviti i poigrat se sa Webberom.. pa ko zna kaj bi bilo ...
apsolutno sam istog misljenja. ukoliko ne bi uspio lagani obilazak i to je to. bar danas vise nema kukanja oko timskih odredbi.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

pa da.. ak nebi išlo i u zadnjem krugu se mogu zamijeniti za pozicije...
nisu mi jasni ljudi iz ferrarija.. svaki bod im je bitan, a ovim potezom nebi apsolutno ništa izgubili,
Puste massu naprijed i ko zna možda bi ga stigao i prošao i onda štopao tako da Alonso ima priliku da ga prođe...
Umjesto toga oni su se 25 krugova vozili jedan iza drugog s tim da je Alonso bio sporiji od Masse i nikako nije mogao stići Webbera koji im je bio pred nosom
Michael is faster than you!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ja imam nekakav osjećaj da Massa već 3-4 utrke zna da je u Ferrariju i dogodine, samo nitko nesmije o tome guknut van. Zašto to mislim? Zar nije zanimljivo kako je na zadnjih nekoliko utrka Massa došao opušteniji, veseliji (bez one tmurne face) i odmah rezultati došli...On je sad u nekoliko utrka sabrao bodova više nego Williams cijele sezone, a samo 8 manje nego FI cijele sezone. U redu, to je za očekivati od vozača Ferrarija, ali on je to napravio u nekoliko zadnjih utrka. Jednostavno, mislim da su mu rekli "da Felipe, sa nama si i dogodine" i da je tako skinut jedan veliki pritisak sa njega. Od tada, vozi opušteno, bez straha da su njegove vožnje pod velikim povećalom i vozi najbrže što zna. Uz to, Ferrari se popravio naspram početka sezone i rezultati napokon stigli...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Felipe Massa believes that he is now back to his best in Formula 1, after his recent resurgence in form.

The Brazilian has scored more points than anyone other than Sebastian Vettel in the last five races, with a run of form that has helped Ferrari move up to second in the constructors' championship.

As AUTOSPORT reported on Sunday, Massa's performances have secured him a new deal at Ferrari for next year. And the man himself is delighted at the way he has banished his early-season troubles.

"I feel very strong now, to be honest," he explained. "I feel in a strong direction, driving the car more in an automatic way, so I am much more happy.

"To put everything together is really nice, so the most important thing is to go in the car and have fun. When you go in the car and you don't have fun or be happy, even if you have one of the best jobs in the world, it is not nice.

"If you are not happy you cannot do the job in the right direction. So the situation is now happier and much better."

Massa believes that the key to his improved form has been extracting more speed from the car in qualifying, although he thinks Ferrari still needs to be better in this area.

"When you do the first corner and see you are in the top five, things are different," he said. "The race is much easier.

"When you start in a worse position, you have around you many things happen, and you don't know what to expect from the other drivers as well."

"When you understand the car and the tyres it is always easier and better. Anyway, we still need to improve the qualifying.

"If we have a better car in qualifying it will help a lot for the races. Our pace in the race is better than qualifying but qualifying is always much more difficult."
IZVOR
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

I službena objava: Massa ostaje u Ferrariju do kraja 2013!
Maranello, 16 October - Scuderia Ferrari announces that it has renewed its contract with the driver Felipe Massa to the end of the 2013 race season.
The Scuderia’s driver line-up for next year is therefore made up of Fernando Alonso and the aforementioned Felipe Massa.
LINK
slika
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Igor18 je napisao/la:pa da.. ak nebi išlo i u zadnjem krugu se mogu zamijeniti za pozicije...
nisu mi jasni ljudi iz ferrarija.. svaki bod im je bitan, a ovim potezom nebi apsolutno ništa izgubili,
Puste massu naprijed i ko zna možda bi ga stigao i prošao i onda štopao tako da Alonso ima priliku da ga prođe...
Umjesto toga oni su se 25 krugova vozili jedan iza drugog s tim da je Alonso bio sporiji od Masse i nikako nije mogao stići Webbera koji im je bio pred nosom

Da,a onda kada ne bi uspeo da prestigne Webbera,kao sto i ne bi(to je moje misljenje),jer je Webber vozio brze krugove pri kraju trke, i kada bi po vasem misljenju Masa propusti Alonsa pri kraju trke, onda bi sasuli drvlje i kamenje na Alonsa kako je on ovakav i kako ima razne beneficije i....., i verovatno bi govorili, morali su da kazu Masi da ga propusti iako je jedan bod u razlici izmedju treceg i cetvrtog mesta. Valjda u ferariju znaju sta im je prioritet.
Masa jeste odvozio zadnje dve trke odlicno,ali gde je bio u predhodnih 14 trka?
Svakako meni je drago sto su sa Masom produzili ugovor za sledecu godinu.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Imam lagani feeling, da Felipe Massa do kraja do sezone, bude ubrao bar jednu pobjedu. :biggrin:
Pod uvjetom da nastavi tempom, kojim vozi od VN Singaporea.

Znate, to je dobri stari Felipe, i drago mi je da se vraća u formu, a najviše mi je drago kod ove pozitivne vijesti, zbog toga, jer je jedan od rijetkih F1 vozača, koji zna iskreno pokazati svoje istinske emocije, npr. na podiju VN Japana; tj. kod obraćanja i u razgovoru sa Kamuijem, prije i poslije podija.

Felipe, baby, go for it! :driver:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

canzve je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:pa da.. ak nebi išlo i u zadnjem krugu se mogu zamijeniti za pozicije...

Da,a onda kada ne bi uspeo da prestigne Webbera,kao sto i ne bi(to je moje misljenje),jer je Webber vozio brze krugove pri kraju trke, i kada bi po vasem misljenju Masa propusti Alonsa pri kraju trke, onda bi sasuli drvlje i kamenje na Alonsa kako je on ovakav i kako ima razne beneficije i....., i verovatno bi govorili, morali su da kazu Masi da ga propusti iako je jedan bod u razlici izmedju treceg i cetvrtog mesta. Valjda u ferariju znaju sta im je prioritet.

15-12=3 [-X
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
canzve
Početnik
Početnik

Post Postao/la canzve »

15-12=3 [-X[/quote]

Moja greska. Ono sto sam hteo da kazem je, da je ferariju sve jedno ko je ispred koga,mislim na Alonsa i Masu, sto se tice kostruktorskih bodova. Svakako su ih osvojili.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

canzve je napisao/la:

massi su svakako rekli da ne smije napasti alonsa, čak štaviše, rekli su mu da se odmakne da ga alonso ne gleda u retrovizoru i da mu ne smeta. možda su trebali pustiti massu ispred alonsa, da stisne maksimalno i proba napast webbera, čisto da ga uspori jer dvoboj uvijek usporava vozače i da se alonso malo približi, ako ne uspije vrati alonsu poziciju. svi znaju da alonso ima beneficije i da je prvi vozač ferrarija. postavlja se samo pitanje da li su ljudi u ferrariju toliko glupi da im to nije palo na pamet ili jednostavno nisu smjeli dozvoliti da cijeli svijet vidi da je massa brži od alonsa pa makar na jednoj jedinoj utrci u zadnje tri sezone...
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

vidc je napisao/la:
canzve je napisao/la:

massi su svakako rekli da ne smije napasti alonsa, čak štaviše, rekli su mu da se odmakne da ga alonso ne gleda u retrovizoru i da mu ne smeta. možda su trebali pustiti massu ispred alonsa, da stisne maksimalno i proba napast webbera, čisto da ga uspori jer dvoboj uvijek usporava vozače i da se alonso malo približi, ako ne uspije vrati alonsu poziciju. svi znaju da alonso ima beneficije i da je prvi vozač ferrarija. postavlja se samo pitanje da li su ljudi u ferrariju toliko glupi da im to nije palo na pamet ili jednostavno nisu smjeli dozvoliti da cijeli svijet vidi da je massa brži od alonsa pa makar na jednoj jedinoj utrci u zadnje tri sezone...
svi samo pričate o nekom stiskanju Webbera...pa taj Webber je tako mirno krstario da je mogao zbrisati bilo kad...i toga su vjerojatno u Ferrariju bili svjesni pa nisu htjeli ništa riskirati...čim mu se Alonso približio blizu granice DRS vremena odmah je podigao tempo i pobjegao...
problemi s gumama...to evidentno nije imao jer se vidi kakav mu je predzadnji krug...1:42.037---koliko got se po forumu razglabalo o nekoj šansi,Webber je ovu utrku majstorski kontrolirao u dominantnom autu i Ferrariji su uzeli maksimum
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

vidc je napisao/la: massi su svakako rekli da ne smije napasti alonsa, čak štaviše, rekli su mu da se odmakne da ga alonso ne gleda u retrovizoru i da mu ne smeta. možda su trebali pustiti massu ispred alonsa, da stisne maksimalno i proba napast webbera, čisto da ga uspori jer dvoboj uvijek usporava vozače i da se alonso malo približi, ako ne uspije vrati alonsu poziciju. svi znaju da alonso ima beneficije i da je prvi vozač ferrarija. postavlja se samo pitanje da li su ljudi u ferrariju toliko glupi da im to nije palo na pamet ili
Znači da rezimiramo tvoju teoriju:

Massa je trebao stici Webbera i i napasti ga ali i ne prestici nego samo pritiskati odostraga da Webber gubi vrijeme. Onda bi Alonso u evidentno slabijem race paceu trebao sustici Massu i Webbera, prestici Massu pa napasti Webbera makar ni u jednom trenutku Alonso nije bio brži od Webbera. Gume bi najvjerojatnije u tvojoj teoriji na oba Ferrarija bile spaljene ali nema veze svejedno u Ferrariju rade glupani kada se ovoga tvoga briljantnog plana nisu sjetili. #-o
vidc je napisao/la:jednostavno nisu smjeli dozvoliti da cijeli svijet vidi da je massa brži od alonsa pa makar na jednoj jedinoj utrci u zadnje tri sezone...
Baš ti i izjava ne stoji jer svi su vidjeli da je Massa bio brži od Alonsa. Nisu dozvolili da Massa bude ispred Alonsa zbog WDCa... Kad smo vec kod spominjanja zadnje tri sezone kada je Massa još bio brži od Alonsa u race paceu?
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

zanimljivo je to da kad se prezentiraju sve te teorije kako je Ferrari trebao uništiti Webbera,dotični uopće ne uzmu za shodno to pokazati vremenima ostvarenim na stazi...
Massa je najbliže bio Webberu prije 2.ulaska u boks i to na više od 4 sekunde...Webberov izlazni krug je 2 sekunde :!: brži od Massinog...tu se razmak ustabilio na nekih 6 sek...
znači,Massa je trebao skinuti 6 sekundi,natjerat Webbera da istroši gume,prestići ga,usporit ga da stigne i Alonso...i da naravno,pri toj jurnjavi se gume na Webberovom autu trebale se manje istrošit od Ferrijevih koji ga jure...a još jednom napominjem,ničim tjeran Webber odveze predzadnji krug 1:42.037...sad nek meni neko objasni zašto su u momčadi Ferrarija glupani koji ne kuže finese utrkivanja ko ljudi s foruma
canzve
Početnik
Početnik

Post Postao/la canzve »

massi su svakako rekli da ne smije napasti alonsa, čak štaviše, rekli su mu da se odmakne da ga alonso ne gleda u retrovizoru i da mu ne smeta. možda su trebali pustiti massu ispred alonsa, da stisne maksimalno i proba napast webbera, čisto da ga uspori jer dvoboj uvijek usporava vozače i da se alonso malo približi, ako ne uspije vrati alonsu poziciju. svi znaju da alonso ima beneficije i da je prvi vozač ferrarija. postavlja se samo pitanje da li su ljudi u ferrariju toliko glupi da im to nije palo na pamet ili jednostavno nisu smjeli dozvoliti da cijeli svijet vidi da je massa brži od alonsa pa makar na jednoj jedinoj utrci u zadnje tri sezone...[/quote]

Uuu brate,pretera ga. Nesme Masa da bude brzi od Alonsa :roll: ta ti je dobra :lol:

I to o cemu ti pricas se po meni granici sa nekim SF filmon. Masa stigne Webera, napada ga, Weber se brani i oni u toj borbi uspore, a kada ih Alonso sustigne, Masa propusta Alonsa i onda Alonso napada i pokusava da prestigne Webera. Daj budi malo realan.

Lepo je Goran007 objasnio kakve je krugove Weber vozio.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

goran007 je napisao/la:zanimljivo je to da kad se prezentiraju sve te teorije kako je Ferrari trebao uništiti Webbera,dotični uopće ne uzmu za shodno to pokazati vremenima ostvarenim na stazi...
Massa je najbliže bio Webberu prije 2.ulaska u boks i to na više od 4 sekunde...Webberov izlazni krug je 2 sekunde :!: brži od Massinog...tu se razmak ustabilio na nekih 6 sek...
znači,Massa je trebao skinuti 6 sekundi,natjerat Webbera da istroši gume,prestići ga,usporit ga da stigne i Alonso...i da naravno,pri toj jurnjavi se gume na Webberovom autu trebale se manje istrošit od Ferrijevih koji ga jure...a još jednom napominjem,ničim tjeran Webber odveze predzadnji krug 1:42.037...sad nek meni neko objasni zašto su u momčadi Ferrarija glupani koji ne kuže finese utrkivanja ko ljudi s foruma

zaboravio si da je trebao skuhati i kratki espresso i dodati alonsu dok prolazi njega i webbera :D

šalu na stranu, vrlo dobra analiza, ali kada ljude ponesu emocije, u pravilu se ne zamaruju puno sa sitnicama kao što je realnost
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ok, neka ferrari i alonso igraju na sigurno, 2010. im je donijela veliki uspjeh tako. ovo s webberovim vremenima pri kraju utrke ništa ne znači jer massa nije smio voziti brže od alonsa iako je mogao. ne znamo kakva vremena bi massa vozio da mu alonso nije smetao... ja kažem da je vrijedilo pokušati jer nisu imali šta izgubiti.
al dobro, treće mjesto je super,vettel je pobjedio i preuzeo vodstvo
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dero je napisao/la:
Znači da rezimiramo tvoju teoriju:

Massa je trebao stici Webbera i i napasti ga ali i ne prestici nego samo pritiskati odostraga da Webber gubi vrijeme. Onda bi Alonso u evidentno slabijem race paceu trebao sustici Massu i Webbera, prestici Massu pa napasti Webbera makar ni u jednom trenutku Alonso nije bio brži od Webbera. Gume bi najvjerojatnije u tvojoj teoriji na oba Ferrarija bile spaljene ali nema veze svejedno u Ferrariju rade glupani kada se ovoga tvoga briljantnog plana nisu sjetili. #-o
ako bi ga sustigao, mogao ga je i napasti, preteći, pokušati napraviti nešto, bilo šta. ako ga pretekne a ne uspije usporiti dovoljno da ga i alonso stigne, pusti i webbera i alonsa nazad. ne vidim šta je tu nejasno?
Dero je napisao/la: Baš ti i izjava ne stoji jer svi su vidjeli da je Massa bio brži od Alonsa. Nisu dozvolili da Massa bude ispred Alonsa zbog WDCa... Kad smo vec kod spominjanja zadnje tri sezone kada je Massa još bio brži od Alonsa u race paceu?
kakve veze ovo ima? normalno da je alonso bolji vozač od masse i da je u 99% slučajeva brži u utrci. ali zašto ne dozvoliti massi da mu proba pomoći u toj jednoj jedinoj utrci u kojoj je on sporiji?
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ne slažem se. Gotovo je sigurno bi Massa radio lošija vremena od Webbera. Takvo kockanje se ne može priuštiti jedan Sauber ili neki drugi tim "koji praktički nema što izgubiti", a kamoli jedan Ferrari.

Ili kako je Goran gore rekao: momčadi to tisuću puta bolje prate i bolje kuže od nas ovdje. Milijon podatak koje mi ni ne pratimo.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso Fernando je napisao/la:Mozda je ovo objasnjenje.http://www.onestopstrategy.com/dailyf1n ... eport.html
ako ovo http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... sutton.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; lici na RBov ispuh ja san Isus ... taj ispuh je moguce jedino ugledat mozda u Indiji
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la: treće mjesto je super,vettel je pobjedio i preuzeo vodstvo
Normalno da je super odnosno maksimum treće mjesto s obzirom kakav su bolid RB imali
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

dmarijon je napisao/la:Ne slažem se. Gotovo je sigurno bi Massa radio lošija vremena od Webbera. Takvo kockanje se ne može priuštiti jedan Sauber ili neki drugi tim "koji praktički nema što izgubiti", a kamoli jedan Ferrari.

Ili kako je Goran gore rekao: momčadi to tisuću puta bolje prate i bolje kuže od nas ovdje. Milijon podatak koje mi ni ne pratimo.
ok, onda je alonso naslov 2010. izgubio samo svojom greškom a ne pogrešnom odlukom ljudi s pitwalla u abu dhabiju

Ok, tema je Felipe Massa, ne Alonso
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

vidc je napisao/la:ok, neka ferrari i alonso igraju na sigurno, 2010. im je donijela veliki uspjeh tako. ovo s webberovim vremenima pri kraju utrke ništa ne znači jer massa nije smio voziti brže od alonsa iako je mogao. ne znamo kakva vremena bi massa vozio da mu alonso nije smetao... ja kažem da je vrijedilo pokušati jer nisu imali šta izgubiti.
al dobro, treće mjesto je super,vettel je pobjedio i preuzeo vodstvo
kolega,mislim da su kod tebe navijačke strasti prevladale nad razumom i situacojim koja je bila na stazi...koliko got bilo ironije u ovom tvom zadnjem komentaru on je jednostavano istinit...treće mjesto s obzirom na situaciju je super,bodovni razmak je mali,koliko got sve trenutno izgledalo nemoguće,može se promjenit u djelić sekunde
ova dva vremena koja non-stop napominjem su ključna po meni baš iz razloga da vidimo kolika je Webberova,tj.bolje reći bila Red Bullova rezerva...kad je trebalo pojačat na izlasku iz boksova odmah brutalno vrijeme i kad su inženjeri kukali kako su gume gotove on se poigra i pokaže kak je kod njega sve savršeno...
nažalost,možemo se samo nadati da će Ferrari na slijedećim utrkama moći izazvati RB-ove pa možda onda ovakve radikalne taktike kakvu tu predlažete daju ploda...
P.S kaj taj Massa nije formu pokazivao na vrijeme i otimao bodove protivnicima kad je trebalo(i bilo moguće) nego se vucarao po sredini grida
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la: kolega,mislim da su kod tebe navijačke strasti prevladale nad razumom i situacojim koja je bila na stazi...koliko got bilo ironije u ovom tvom zadnjem komentaru on je jednostavano istinit...treće mjesto s obzirom na situaciju je super,bodovni razmak je mali,koliko got sve trenutno izgledalo nemoguće,može se promjenit u djelić sekunde
ova dva vremena koja non-stop napominjem su ključna po meni baš iz razloga da vidimo kolika je Webberova,tj.bolje reći bila Red Bullova rezerva...kad je trebalo pojačat na izlasku iz boksova odmah brutalno vrijeme i kad su inženjeri kukali kako su gume gotove on se poigra i pokaže kak je kod njega sve savršeno...
nažalost,možemo se samo nadati da će Ferrari na slijedećim utrkama moći izazvati RB-ove pa možda onda ovakve radikalne taktike kakvu tu predlažete daju ploda...
P.S kaj taj Massa nije formu pokazivao na vrijeme i otimao bodove protivnicima kad je trebalo(i bilo moguće) nego se vucarao po sredini grida
evo ovo je bezveze razmišljanje... kakve veze ima gdje je bio dosad? ne razumijem vas nikako. znači vi bi radije da alonso popuši naslov opet nego da ferrari pokuša sve što je mogao da bi ga osvojio, makar to bilo i dati šansu massi da njemu, ALONSU, pomogne u jednoj utrci u kojoj je bolji. a znam, možda se ne želi stvoriti slika o alonsu kao vozaču koji je osvojio naslov zahvaljujući felipeu nego da je on svojim nevjerojatnim mogućnostima s HRT-om, pardon ferrarijem osvojio naslov...
Odgovori