Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la gringo73 »

vidc je napisao/la:zar telmex prelazi s perezom u mclaren??
Nagađanja, i glasine iz DORH-a. :D Ako i dođu, neće odmah. McLaren i Vodafone imaju ugovor da isteka 2013. S Mercedesom smo do kraja 2015, za one koje i to zanima.
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

gringo73 je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:Kaj onda po tome narančasta nije izvorna?:)
Pa držala se prvih 6,7 godina i istisnula ju je sponzorska boja koje danas opet više nema.
Prvi F1 bolid koji je bio u natjecanju je bio M2A, evo originalne njegove boje (bijela i zelena)
Onda odmah tak opiši i napiši :)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Forza je napisao/la:Imao je Mclaren narančastu liveriju na testiranima prije nekoliko godina
To je bilo 98, dok nisu sa Westom potpisali ugovor. Ovo što je Gringo napisao prvi put čujem, a ni cestovne aute nemaju u toj izvornoj boji nego su narandžasti. Negdje sam pročitao da ni Ferrariju nije bila najdraža crvena, nego plava, a crvenu su uzeli jer je Talijanska boja
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
Forza je napisao/la:Imao je Mclaren narančastu liveriju na testiranima prije nekoliko godina
To je bilo 98, dok nisu sa Westom potpisali ugovor
WRONG ! 2006. su isto na testiranjima imali narancastu boju :)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
To je bilo 98, dok nisu sa Westom potpisali ugovor
WRONG ! 2006. su isto na testiranjima imali narancastu boju :)
Napisao je Gringo :biggrin: , ja sam mislio na ove slike koje je Forza posto
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Ja sam negdje nedavno pročitao da su prije (u doba brabhama, coopera i chapmana, evo sad kontam i ne mogu se sjetiti gdje sam pročitao, možda koj jergovića) bolidi bili u bojama svojih zemalja i da je boja velike britanije bila zelena, pa sigurno otuda ova zelena na originalnom mclarenu. inače, meni je mclaren najlijepši baš zbog ove sive kombinacije, narančasta mi se ne sviđa.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Meni je McLaren najbolje izgledao u godinama sponzorskog ugovora sa West-om. Ona crno-srebrno-bijela kombinacija sa crvenom "flekom" na nosu je stvarno izgledala moćno, brzo i opasno. Nije mi loša ni ova aktualna verzija koja je krenula sa 2007., ali meni je ipak malo preblještava..
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

mrd je napisao/la:Ja sam negdje nedavno pročitao da su prije (u doba brabhama, coopera i chapmana, evo sad kontam i ne mogu se sjetiti gdje sam pročitao, možda koj jergovića) bolidi bili u bojama svojih zemalja i da je boja velike britanije bila zelena, pa sigurno otuda ova zelena na originalnom mclarenu. inače, meni je mclaren najlijepši baš zbog ove sive kombinacije, narančasta mi se ne sviđa.
Ali su tada bolidi bili cjeli obojani u jednu boju
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Kenny je napisao/la:
To je bilo 98, dok nisu sa Westom potpisali ugovor. Ovo što je Gringo napisao prvi put čujem, a ni cestovne aute nemaju u toj izvornoj boji nego su narandžasti. Negdje sam pročitao da ni Ferrariju nije bila najdraža crvena, nego plava, a crvenu su uzeli jer je Talijanska boja
Na onim slikam koje je Forza stavio gornje su iz 2006, a ona zadnja je MP4-13A iz 1998 (korišten samo za testiranje i razvoj). Oni su Westom bili i 1997., a ovaj bolid nije bio u tim bojama zbog nekih sentimentalnih razloga, nego jednostavno zato što nije bio gotov grafički paket (i livreji). :) A na tom bolidu je razvijen onaj fantastični tzv. "directional braking system", asimetrični kočioni sustav koji je zabranjen nakon pritužbi Ferrarija, iako je na testiranjima dobio zeleno svjetlo od FIA-e.
Što se tiče onih davnijih vremena, kao što sam rekao M4B i M5A su bili crvene boje i momčad je nerijetko bila pod pritiskom organizatora trka da promjene boju. Prvo zato što je crvena bila Ferrarijeva, a drugo zato što je momčadi baza bila u Engleskoj, i forsiralo se da se prebace u zelenu. M5A je imao zelenu crtu preku nosa, ali to nije pomoglo. I onda premijerno papaya na Can-Am M6A: 'Teddy Mayer has long been unhappy with the team's choice of colour and, having seen yellow Lola T70 run by British entrant Jackie Epstein, opted for a similar colour which, it was felt "would show up like a beacon on TV."'
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

da to je s jergovićeve stranice,ali i tamo u tekstu navodi da su s vremenom počeli stavljati crte(kod lotusa žuta) ili nekakve takve detalje da se mogu razlikovati :)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Na onim slikam koje je Forza stavio gornje su iz 2006, a ona zadnja je MP4-13A iz 1998 (korišten samo za testiranje i razvoj). Oni su Westom bili i 1997., a ovaj bolid nije bio u tim bojama zbog nekih sentimentalnih razloga, nego jednostavno zato što nije bio gotov grafički paket (i livreji). :) A na tom bolidu je razvijen onaj fantastični tzv. "directional braking system", asimetrični kočioni sustav koji je zabranjen nakon pritužbi Ferrarija, iako je na testiranjima dobio zeleno svjetlo od FIA-e.
Što se tiče onih davnijih vremena, kao što sam rekao M4B i M5A su bili crvene boje i momčad je nerijetko bila pod pritiskom organizatora trka da promjene boju. Prvo zato što je crvena bila Ferrarijeva, a drugo zato što je momčadi baza bila u Engleskoj, i forsiralo se da se prebace u zelenu. M5A je imao zelenu crtu preku nosa, ali to nije pomoglo. I onda premijerno papaya na Can-Am M6A: 'Teddy Mayer has long been unhappy with the team's choice of colour and, having seen yellow Lola T70 run by British entrant Jackie Epstein, opted for a similar colour which, it was felt "would show up like a beacon on TV."'
Koji sam ja konj, nisam ni pogledao dobro slike :biggrin: . S tim se sistemom kočilo sa prednjim i stražnjim kočnicama, ako se dobro sjećam?

Za ovu crvenu nisam ni znao da je bolid bio čisto crveni, ja sam mislio da misliš na one sam Marlborom dok je bio sponzor. Zar crvenu nisu imali svi Talijanski timovi?
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Kenny je napisao/la: S tim se sistemom kočilo sa prednjim i stražnjim kočnicama, ako se dobro sjećam?
Evo jedan fini, kratki opis iz te godine kako je to radilo: "German magazine Auto Sport says that McLaren's braking system is based on that of the Mercedes Class A, introduced to make the car stable after failing the "elk test". Based on the same principle, the braking system on the Class A is electronic, while McLaren's is mechanic. The system has two separate braking circuits, one for the front wheels and one for the back wheels. The one for the back wheels is connected to the steering, so that when the driver turns the steering wheel, more braking pressure is applied to the inside wheels. This reduces slipping of the wheels and compensate understeering. Since the system is mechanic, it should be in line with FIA's regulations, which only forbid electronic systems."

Uz napomenu da je McLaren te 1998. imao neku svoju verziju KERS-a koji mu je davao 30-40 konja na ograničeno korištenje. ;)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

taj "kers" mislim da nije bilo ništa drugo nego jedna od mapa motora koja je ubrizgavala bogatiju smjesu zraka i goriva u motor. Očito da je se koristila ograničeno jer je dodatno opterećivala motor.

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Cuky je napisao/la:taj "kers" mislim da nije bilo ništa drugo nego jedna od mapa motora koja je ubrizgavala bogatiju smjesu zraka i goriva u motor. Očito da je se koristila ograničeno jer je dodatno opterećivala motor.
ja mislim da ne, neg koliko sam ja cuo, taj je sustav iskljucivao neke druge sustave ( sad koje ubij me ne mogu se sjetit) koji su pogonjeni motorom, te se tako smanjilo opterecenje na motor i dobivalo vise snage....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zanimljiva teorija...sad si me zainteresirao tako da ću morat malo guglat :D

EDIT: Izgleda da je jako sličan sustav današnjem KERS-u jer su se koristile baterije punjene pri kočenju. Citat iz članka o MP4/13 sa f1technical sajta:
At the same time, it also became clear that McLaren were using brake energy to generate electrical power that is stored in batteries. This electricity is then used to run auxiliary pumps on the engine to push out an additional 30 to 40 hp for a limited period.

slika
la.dervis@gmail.com
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la la.dervis@gmail.com »

Od VN Japana ,McLaren je totalno ne konkurentan automobil u odnosu na Red Bull i Ferrari.
Totalni raspad sistema!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

u čemu je bio fazon sa zamjenom volana kod hamiltona danas?
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

vidc je napisao/la:u čemu je bio fazon sa zamjenom volana kod hamiltona danas?
Mislim da su imali problema sa komunikacijom. Pa su promjenili volan
Darkness rises when silence dies
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

“During that first stint I started having a downshift problem – I was having to change down with my right hand instead of my left, so the team elected to change the steering wheel,” said Hamilton. “I’ve never had to change a steering wheel during a race before. We’ve done it in Barcelona testing before, but never in a race. Even so, the guys did it fantastically quickly, under immense pressure, so I want to say ‘well done!’ to them all. I took the wheel off before I’d even stopped the car, and threw it out. The team then fitted a new one, I clicked it into first gear, and I was away – all in just a bit over three seconds flat.” link
The 2008 world champion came into to pits to change to hard tyres, but also had time for the mechanics to pop a new steering wheel on in just 3.3 seconds, before going on to to finish in fourth place. BBC
slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6gL1U_K5 ... ontext-gfa[/youtube]
slikaslikaslika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Fino su to izveli.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

To se zove epic win:)
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Mclaren se moze pozdraviti sa 2 mjestom u momcadskom prvenstvu. Nebi me cudilo da mclaren omoguci buttonu da prođe hamiltona u prvenstvu.
Darkness rises when silence dies
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

elder je napisao/la:Mclaren se moze pozdraviti sa 2 mjestom u momcadskom prvenstvu. Nebi me cudilo da mclaren omoguci buttonu da prođe hamiltona u prvenstvu.
pa nisu ga ni zasluzili...
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

elder je napisao/la:Mclaren se moze pozdraviti sa 2 mjestom u momcadskom prvenstvu. Nebi me cudilo da mclaren omoguci buttonu da prođe hamiltona u prvenstvu.
I onda će se opet javiti oni genijalci kako je Button jednako dobar vozač jer ne radi greške. Pa ni nema ih prilike raditi kada se vozi kao penzioner.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

McLaren to remain with Mercedes for foreseeable future
Martin Whitmarsh je napisao/la:“It is going to be McLaren Mercedes for quite a few years to come. It is a good partnership and it works well. We've been together for 18 years and it is going to continue for quite a few years to come.I think we have got a very good deal with them, but I think more importantly than that is we have got a good partnership.Obviously I've been involved with Mercedes personally. I ran the engine side so we know the people, and we are proud to be part of the Mercedes-Benz family."
slikaslikaslika
Odgovori