Čovjek ti sve lijepo obrazloži argumentirano o vremenima a ti i dalje po svome.Apsolutno ne vidim po čemu zaključuješ da je Massa mogao ugroziti Webbera ili imaš neke informacije koje ni u ferrariu nisu znali?Kad god je zatrebalo oba RB bi digli tempo koliko im je potrebnovidc je napisao/la:evo ovo je bezveze razmišljanje... kakve veze ima gdje je bio dosad? ne razumijem vas nikako. znači vi bi radije da alonso popuši naslov opet nego da ferrari pokuša sve što je mogao da bi ga osvojio, makar to bilo i dati šansu massi da njemu, ALONSU, pomogne u jednoj utrci u kojoj je bolji. a znam, možda se ne želi stvoriti slika o alonsu kao vozaču koji je osvojio naslov zahvaljujući felipeu nego da je on svojim nevjerojatnim mogućnostima s HRT-om, pardon ferrarijem osvojio naslov...goran007 je napisao/la: kolega,mislim da su kod tebe navijačke strasti prevladale nad razumom i situacojim koja je bila na stazi...koliko got bilo ironije u ovom tvom zadnjem komentaru on je jednostavano istinit...treće mjesto s obzirom na situaciju je super,bodovni razmak je mali,koliko got sve trenutno izgledalo nemoguće,može se promjenit u djelić sekunde
ova dva vremena koja non-stop napominjem su ključna po meni baš iz razloga da vidimo kolika je Webberova,tj.bolje reći bila Red Bullova rezerva...kad je trebalo pojačat na izlasku iz boksova odmah brutalno vrijeme i kad su inženjeri kukali kako su gume gotove on se poigra i pokaže kak je kod njega sve savršeno...
nažalost,možemo se samo nadati da će Ferrari na slijedećim utrkama moći izazvati RB-ove pa možda onda ovakve radikalne taktike kakvu tu predlažete daju ploda...
P.S kaj taj Massa nije formu pokazivao na vrijeme i otimao bodove protivnicima kad je trebalo(i bilo moguće) nego se vucarao po sredini grida
Felipe Massa
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Felipe Massa
...put u raj nije posut ružama...
- goran007
- Profesionalni vozač
kao prvo,nigdje se tokom svojih postova nisi uopće ptrudio analizirati utrku i pri tome pokazati da je postojala objektivna šansa za tu pomoć o kojoj govoriš...umjesto toga prozivaš od vodstva Ferrarija do nas s foruma koji mislimo drugačije...ja sam iznio svoju teoriju u brojkama i vremenima za koju mislim da je točna(možda sam u krivu),al ti se to potrudio nisi...oprosti kaj ne djelim tvoje mišljenje da je Massa u zadnjem stintu mogao sve ovo napraviti kaj ti tvrdiš...ja nemama problema s tim(za razliku od mnogih tu) da postoje momčadske odredbe pa me takve tvoje inputacije koje si izrekao ne pogađaju...vidc je napisao/la:evo ovo je bezveze razmišljanje... kakve veze ima gdje je bio dosad? ne razumijem vas nikako. znači vi bi radije da alonso popuši naslov opet nego da ferrari pokuša sve što je mogao da bi ga osvojio, makar to bilo i dati šansu massi da njemu, ALONSU, pomogne u jednoj utrci u kojoj je bolji. a znam, možda se ne želi stvoriti slika o alonsu kao vozaču koji je osvojio naslov zahvaljujući felipeu nego da je on svojim nevjerojatnim mogućnostima s HRT-om, pardon ferrarijem osvojio naslov...goran007 je napisao/la: kolega,mislim da su kod tebe navijačke strasti prevladale nad razumom i situacojim koja je bila na stazi...koliko got bilo ironije u ovom tvom zadnjem komentaru on je jednostavano istinit...treće mjesto s obzirom na situaciju je super,bodovni razmak je mali,koliko got sve trenutno izgledalo nemoguće,može se promjenit u djelić sekunde
ova dva vremena koja non-stop napominjem su ključna po meni baš iz razloga da vidimo kolika je Webberova,tj.bolje reći bila Red Bullova rezerva...kad je trebalo pojačat na izlasku iz boksova odmah brutalno vrijeme i kad su inženjeri kukali kako su gume gotove on se poigra i pokaže kak je kod njega sve savršeno...
nažalost,možemo se samo nadati da će Ferrari na slijedećim utrkama moći izazvati RB-ove pa možda onda ovakve radikalne taktike kakvu tu predlažete daju ploda...
P.S kaj taj Massa nije formu pokazivao na vrijeme i otimao bodove protivnicima kad je trebalo(i bilo moguće) nego se vucarao po sredini grida
a ovo kaj tvrdiš da je bedastoća je jedna jako bitna stvar...u nekim situacijama tokom sezone je Felipe mogao biti jako bitan,a nije...i zamjeram mu to...ali jednostavno ne mislim da mu je mogao više pomoći od ovoga kaj ga nije napao/prestigao
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ljudi dragi, baš ste alonsovi navijači 
samo na sigurno, ziheraški...
mogli su pokušati, apsolutno ništa ne bi izgubili. džaba što vi meni navodite webberova vremena kad je massa zaglavio iza alonsa i nije mogao brže jer mu nisu dali. da, webber je vozio brže od alonsa, ali vozio je i massa dok ga nije sustigao. massa je već bio dovoljno daleko od petoplasirang i ne bi bio ugrožen ni na koji način. ako ne uspije,vrati alonsu poziciju u to je to. ali ne, oni nisu ni pokušali

mogli su pokušati, apsolutno ništa ne bi izgubili. džaba što vi meni navodite webberova vremena kad je massa zaglavio iza alonsa i nije mogao brže jer mu nisu dali. da, webber je vozio brže od alonsa, ali vozio je i massa dok ga nije sustigao. massa je već bio dovoljno daleko od petoplasirang i ne bi bio ugrožen ni na koji način. ako ne uspije,vrati alonsu poziciju u to je to. ali ne, oni nisu ni pokušali
-
- Veteran
vidc...pa ti vec sada napadas Ferrari i Alonsa sto nisu pustili Massu a sta bi tek radio da su pustili Massu i kasnije vratili iza Alonsa...kod tebe su neke druge stvari u pitanju i ti znas koje...
Alonsista hasta la muerte..
- vidc
- Veteran
kakve su ovo neutemeljene pretpostavke? koje su stvari u pitanju? u tom slučaju ne bi ništa rekao jer bi bar pokušali nešto izvesti, napasti a ne vozikat se do kraja utrkeAlonso-champ je napisao/la:vidc...pa ti vec sada napadas Ferrari i Alonsa sto nisu pustili Massu a sta bi tek radio da su pustili Massu i kasnije vratili iza Alonsa...kod tebe su neke druge stvari u pitanju i ti znas koje...
-
- Veteran
To ziheraški dolazi od Mladena Jergovića i svih ostalih mrzitelja koji kad mu ne mogu naći manu onda izvade ziheraštvo jer i kad ga hvale moraju staviti famozno ALI...vidc je napisao/la:ljudi dragi, baš ste alonsovi navijači
Da baš je ziheraš,ziheraški je bilo i u Monzi probijanje naprijed kao i 3 ziherške pobjede,da mi je baš vidjeti ostale vozače "neziheraše" koliko bi napravili sa ovogodišnjim Ferrariem
A ostalo da ne komentiram kako ti je kolega @goran007 rekao nikakav argument na osnovu čega misliš da je Massa mogao dostići Webbera.U zadnjem stintu se odmakao 5,6 sekundi iza Alonsa.Zašto tada ije ubrzao kad se odmakao pa da vidimo koju je tu brzinu imao,ili ćeš reći nije imao potrebe,što je istina.Ali istina je da Webberu također nije potreba bila pa je pred kraj pokazao kako može brzo ići
- vidc
- Veteran
zato što su mu s pitwall-a javili da se odmakne od alonsa i drži poziciju tj. da mu ne bude preblizuChuck Norris je napisao/la:To ziheraški dolazi od Mladena Jergovića i svih ostalih mrzitelja koji kad mu ne mogu naći manu onda izvade ziheraštvo jer i kad ga hvale moraju staviti famozno ALI...vidc je napisao/la:ljudi dragi, baš ste alonsovi navijači
Da baš je ziheraš,ziheraški je bilo i u Monzi probijanje naprijed kao i 3 ziherške pobjede,da mi je baš vidjeti ostale vozače "neziheraše" koliko bi napravili sa ovogodišnjim Ferrariem
A ostalo da ne komentiram kako ti je kolega @goran007 rekao nikakav argument na osnovu čega misliš da je Massa mogao dostići Webbera.U zadnjem stintu se odmakao 5,6 sekundi iza Alonsa.Zašto tada ije ubrzao kad se odmakao pa da vidimo koju je tu brzinu imao,ili ćeš reći nije imao potrebe,što je istina.Ali istina je da Webberu također nije potreba bila pa je pred kraj pokazao kako može brzo ići
-
- Veteran
Mogao je zadnja 2 kruga odvesti najbrži krug(odnosno brže od Webbera i Alonsa) i pokazati svima kako je mogao doći do 2.mjesta da ga momčad nije spriječila.Da je to napravio ova rasprava bi imala smisla aovako je samo laprdanje i nagađanje bez ikakvog utemejenjavidc je napisao/la:zato što su mu s pitwall-a javili da se odmakne od alonsa i drži poziciju tj. da mu ne bude preblizu
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Team radio izmedju Masse i Smedleya u J.K
Ako se ne varam, kada se odmaknuo od Alonsa, napravio je najbrzi krug, ili sam krivo cuo ?
I sam Smedley veli da je preblizu Alonsa, te da smanji brzinu
Ako se ne varam, kada se odmaknuo od Alonsa, napravio je najbrzi krug, ili sam krivo cuo ?
I sam Smedley veli da je preblizu Alonsa, te da smanji brzinu

-
- Veteran
vidc...nagađanja i nista drugo,nervira te to sto mu nisu dali da ga prođe pa sad udaras..bezveze...
Alonsista hasta la muerte..
- vidc
- Veteran
da, inače felipe massa je u poziciji da ima pravo da se inati šefovima ferrarija. njegovo je da sluša ono što mu se kaže, šuti i voziChuck Norris je napisao/la:Mogao je zadnja 2 kruga odvesti najbrži krug(odnosno brže od Webbera i Alonsa) i pokazati svima kako je mogao doći do 2.mjesta da ga momčad nije spriječila.Da je to napravio ova rasprava bi imala smisla aovako je samo laprdanje i nagađanje bez ikakvog utemejenjavidc je napisao/la:zato što su mu s pitwall-a javili da se odmakne od alonsa i drži poziciju tj. da mu ne bude preblizu
- goran007
- Profesionalni vozač
e kolega nisam mislio,ali i nas dvojica smo se u nečem konačno složilividc je napisao/la:da, inače felipe massa je u poziciji da ima pravo da se inati šefovima ferrarija. njegovo je da sluša ono što mu se kaže, šuti i voziChuck Norris je napisao/la:Mogao je zadnja 2 kruga odvesti najbrži krug(odnosno brže od Webbera i Alonsa) i pokazati svima kako je mogao doći do 2.mjesta da ga momčad nije spriječila.Da je to napravio ova rasprava bi imala smisla aovako je samo laprdanje i nagađanje bez ikakvog utemejenjavidc je napisao/la:zato što su mu s pitwall-a javili da se odmakne od alonsa i drži poziciju tj. da mu ne bude preblizu

da je tu kad mu treba i da ga nema kad mu smeta

šteta samo kaj u dosadašnjem dijelu sezone nije bio kad ga se trebalo...a ima on i razloga i duga prema šefovima da radi to kaj si rekao...
a kaj se tiče ostatka nadam se da je novi ispuh za koji se spominje da je bio na njegovom bolidu jedan od većih razloga zašto je bio brži i to mi daje nadu da prvenstvo nije gotovo
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
F1NAC je napisao/la:ako ovo http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... sutton.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; lici na RBov ispuh ja san Isus ... taj ispuh je moguce jedino ugledat mozda u IndijiAlonso Fernando je napisao/la:Mozda je ovo objasnjenje.http://www.onestopstrategy.com/dailyf1n ... eport.html
Originalni članak:
"Por otro lado, Ferrari prepara un completo paquete de mejoras para la India, entre ellas una evolución de los escapes similar a la que utiliza Red Bull. También perfeccionará el rendimiento de los alerones y trabaja a marchas forzadas en un doble DRS.
Estas piezas se están probando en el túnel de viento de Toyota (el de Maranello está estropeado) y con algunas ya se experimentó con éxito en Corea al montarlas en el coche de Felipe Massa. Alonso no las utilizó en Yeongam para no asumir riesgos."
U članku stoji da se kod Ferrarija očekuju velike nadogradnje za Indiju, među kojima je i novi ispuh. Također, stoji da su neke od tih nadogradnji testirane kod Masse, ali nigdje ne piše da je Massa testirao novi ispuh (što uostalom i nije)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
kolega to znamCuky je napisao/la:F1NAC je napisao/la:ako ovo http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... sutton.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; lici na RBov ispuh ja san Isus ... taj ispuh je moguce jedino ugledat mozda u IndijiAlonso Fernando je napisao/la:Mozda je ovo objasnjenje.http://www.onestopstrategy.com/dailyf1n ... eport.html
Originalni članak:"Por otro lado, Ferrari prepara un completo paquete de mejoras para la India, entre ellas una evolución de los escapes similar a la que utiliza Red Bull. También perfeccionará el rendimiento de los alerones y trabaja a marchas forzadas en un doble DRS.
Estas piezas se están probando en el túnel de viento de Toyota (el de Maranello está estropeado) y con algunas ya se experimentó con éxito en Corea al montarlas en el coche de Felipe Massa. Alonso no las utilizó en Yeongam para no asumir riesgos."
U članku stoji da se kod Ferrarija očekuju velike nadogradnje za Indiju, među kojima je i novi ispuh. Također, stoji da su neke od tih nadogradnji testirane kod Masse, ali nigdje ne piše da je Massa testirao novi ispuh (što uostalom i nije)

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
greška sa moje strane...trebao je samo njegov post biti citiran 

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Massa se izvrtio na oba seta guma i nije mogao voziti simulaciju utrke.
Ali boli ga njemu su dovoljne 3 dobre utrke u sezoni za novi ugovor.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Uvjek kritikujem Massu ali nije Massa sam sebi produžio ugovor nego je to uradio Ferrari.Alonso Fernando je napisao/la:Massa se izvrtio na oba seta guma i nije mogao voziti simulaciju utrke.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
A ja sam negdje napisao da je Massa sam sebi produzio ugovorF2004_the_best_ever je napisao/la:Uvjek kritikujem Massu ali nije Massa sam sebi produžio ugovor nego je to uradio Ferrari.Alonso Fernando je napisao/la:Massa se izvrtio na oba seta guma i nije mogao voziti simulaciju utrke.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Nisi, ali imam osjećaj da si ljut na Massu što ostaje i sljedeće godine u Ferrari.Alonso Fernando je napisao/la: A ja sam negdje napisao da je Massa sam sebi produzio ugovor
Svi smo frustrirani ovom lakrdijom od tz. "update" koje Ferrari po njihovim pričama donosi na svaku utrku ali mislim da je pogrešno tu frustraciju usmjeriti prema Massi, ljudi koji su odgovorni za to su poglavica LDM, Domenicali, Fry, Tombazis itd..

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Naravno da je Ferrarijeva krivica.Mislio sam da se podrazumijeva.Naravno da Massa nije kriv ,on pokusava,ali ovo sto je danas napravio je sramota i za njega i za poglavicu.
-
- Legenda
- Cuky
- Moderator
Zašto je sramota? Trening ne služi da bi se opušteno kružilo stazom nego da se traže limiti bolida i samog sebe u pripremi za kvalifikacije i utrku. Okrenuo se dva puta (vaaauu baš strašno), uvidio je da negdje griješi u pristupu tom zavoju i prilagodi se. A simulacija utrke...odradio ju je Alonso. Ionako se piše posvuda da njih dvoje u zadnje vrijeme dijele telemetrijske podatke, postavke bolida i sl.Alonso Fernando je napisao/la:Naravno da je Ferrarijeva krivica.Mislio sam da se podrazumijeva.Naravno da Massa nije kriv ,on pokusava,ali ovo sto je danas napravio je sramota i za njega i za poglavicu.

- dady16
- Navijam za: Felipe Massa
Kaže da su mu nakon 20-tog kruga javili kako mora štediti gorivo.
Šteta,da je mogao voziti bez tog problema,možda bi držao tempo s Buttonom.
Šteta,da je mogao voziti bez tog problema,možda bi držao tempo s Buttonom.
- F1NAC
- Moderator
danas je pomogao vise vettelu nego Alonsu , katastrofa , onakva pocetnicka greska

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt: