Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonso i Massa nakon trke:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hE81kkVZ ... ata_player[/youtube]
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la:ovaj vikend je dokaz da je ferrari kao tim najbolji ove sezone. istina, nemaju NAJBRŽI bolid, ali sve ostalo na što tim može utjecati imaju, rekao bih, uvjerljivo najbolje. i to je glavni razlog zbog kojeg su još uvijek u igri za naslov. uz naravno alonsa koji je uvijek tu da iskoristi greške mclarena i red bulla.
u abu dhabiju ni brzina nije bila toliko loša... alonso na starijim, tvrđim gumama je odvozio samo jednu desetinku sporije vrijeme od vettela na novijim i mekšim gumama.
Nemaju ono što je najvažnije da bi se osvojila titula. ;)
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
vidc je napisao/la:ovaj vikend je dokaz da je ferrari kao tim najbolji ove sezone. istina, nemaju NAJBRŽI bolid, ali sve ostalo na što tim može utjecati imaju, rekao bih, uvjerljivo najbolje. i to je glavni razlog zbog kojeg su još uvijek u igri za naslov. uz naravno alonsa koji je uvijek tu da iskoristi greške mclarena i red bulla.
u abu dhabiju ni brzina nije bila toliko loša... alonso na starijim, tvrđim gumama je odvozio samo jednu desetinku sporije vrijeme od vettela na novijim i mekšim gumama.
Nemaju ono što je najvažnije da bi se osvojila titula. ;)
ne bi se baš reklo. sezona je neizvjesna još uvijek jer dva brža bolida i tima imaju stalno nekakvih problema zbog kojih se alonso još uvijek drži u borbi za naslov. da red bull ima pouzdanost ferrarija, prvenstvo bi bilo odavno gotovo...isto tako da ferrari ima brzinu red bulla bi prvenstvo bilo rješeno prije par utrka. ovako je taman izbalansirano :D
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

jel to onaj isti Ferrari za kojeg si tvrdio da su toliko glupi pa im očite ideje ne padaju na pamet,da su ziheraši koji ne žele ništa pokušati itd,itd...
pa kaj su tak napredovali u zadnjih dvadesetak dana ili se tvoja razmišljanaj mijenjaju zavisno od potrebe određenog posta
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la:
jel to onaj isti Ferrari za kojeg si tvrdio da su toliko glupi pa im očite ideje ne padaju na pamet,da su ziheraši koji ne žele ništa pokušati itd,itd...
pa kaj su tak napredovali u zadnjih dvadesetak dana ili se tvoja razmišljanaj mijenjaju zavisno od potrebe određenog posta
tko kaže da nisu? zadnjih par utrka, otkako koriste toyotin zračni tunel su se popravili. iako, još uvijek nisu pokušali donijeti nešto "drugačije" da isprobaju,barem aerodinamički. ali taj manjak brzine je i više nego nadoknađen pouzdanošću ferrarijevih bolida i ne pravljenje tehničkih grešaka u strategiji i boksu.da je massa bio konstantniji ferrari bi se bez problema borio s red bullom za WCC
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Ili da Alonso nije ovako čudesan i vanzemaljac bi stanje na bodovnom kontu bilo kudikamo realnije.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

Jos samo dvije trkeee !!!
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ferrari je u Abu Dabiju imao problema sa zagrijavanjem medium guma, dok je tempo u utrci bolji bio i u Abu Dabiju i u Indiji na medium gumama nego na softu, za USA gume su hard i medium i moglo bi biti problema za zagrijavanjem guma kod Ferrari-ja.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Tekst Gary-a Andersona iz BBC-a:
THE ROOT OF FERRARI'S PROBLEMS

on kaže da je ključ ferrarijeve loše forme u kvalifikacijama problem sa "preagresivnim" DRS-om, e sad, da li je on pametniji od ferrarijevih inžinjera ne znam.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

mrd je napisao/la:Tekst Gary-a Andersona iz BBC-a:
THE ROOT OF FERRARI'S PROBLEMS

on kaže da je ključ ferrarijeve loše forme u kvalifikacijama problem sa "preagresivnim" DRS-om, e sad, da li je on pametniji od ferrarijevih inžinjera ne znam.
Gary je stručnjak i pol al ovaj put je malo promašio stvar. Jedini razlog zasto Ferrari je toliko agresivan sa DRSom je upravo zato jer bolid nema brzine za kvale pa odmah pucaju na svoju jakost a to je race pace.
Sjetimo se samo početka sezoe kada je top speed bio jedan od glavnih problema i DRS nije bio tako dobar na Ferrarijevom bolidu. I tada su imali puno više understeera nego danas a brzina sa DRSom nam je bila zanemariva. Ferrarijevom bolidu fali rear downforcea od prvog dana testiranja a prilagodba ovakvom DRS više je posljedica stalnih loših kvalifikacija i bacanje svega na utrku gdje nešto čak i mogu napraviti.
U teoriji ovo je sve točno ali samo je zaboravljeno da Ferrari to namjerno radi
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Andersonova teorija je poprilično šuplja. Da je istina ovo što on govori sve što bi Ferrarijevi vozači trebali uraditi u kvalama je zatvoriti DRS pola sekunde ranije. Tada bi prema Andersonu pravili puno bolja vremena. Ne vjerujem baš da je to promaklo Ferrariju.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

puno praznih prica
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

danas i sutra Ferrari testira u spanjolskoj na straight lineu,cini mi se da je to zadnji i tamo ce moguce testirat zadnje krilo DRS , podnica i jos neke sitnice
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

novo prednje krilo

http://www.formula1.com/wi/0x0/sutton/2 ... usa912.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novi difuzor na F2012
SLIKA

Za usporedbu, onaj korišten u Abu Dhabiju
SLIKA
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Jesi ti to greškom stavio dvije slike novog, ili ja nikako ne mogu pronaći razliku?
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

jas sam zaokruzio razlike

slika
slika
Zadnja izmjena: gjoko-mkd, dana/u 17 stu 2012, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

različite su slike. Vidi ovaj mali dodatak iznad glavnog difuzora, na starom se proteže skroz oko difuzora, dok na novom toga nema na bočnom dijelu nego samo na gornjoj strani. Evo i usporedba (gore novi, dolje stari):
slika

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, vidim sada. Hvala. Ali stvarno mi se razlika u nijansama. Prednje krilo mi se čini puno bogatije. Kaskada na kaskadu...
Čini mi se da je jučer Ferrari, sa neobično puno proklizavanja, i dalje imao dobru brzinu. To mi je dosta neobično. biti, malo optimistično mi je jučer dok sam gledao trening palo na pamet da bi gumiranje staze moglo najviše koristiti baš njima.
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

po meni Ferari je brz bash zbog proklizavanja,jer bolid na svim stazama se ponasha kao na ovoj stazi,razlika je jedino sto ostali bolidi dosad nisu vozili sa ovakvim problemima,a ferarijevi vozaci su navikli na ovo.posebno se to dogagja kod Mckl i oni najvise gube za sada,nisu navikli da im bolid plese po asfaltu.kod Ferarija je cudno ako se bolid ponasa kao zakovan,plesanje je uobicajena pojava
dmarijon
Legenda
Legenda

Ok. Ali kako misliš da je "brz baš zbog toga". To mi baš ne leži.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lol jel ovo zrak "uvio" ovaj dio endplatea na straznjem krilu ?
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

nije Ferari brz zbog toga,nego ostali su sporiji zbog tog proklizavanja.poznato je da ferariju fali stabilnost,pa da se onda bolid dovede do krajnih granica.ovako ako nagazi do kraja,bolid pocne plesati sto nije slucaj kod ostalih timova.zato drugi imaju malo vecih problema.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

F1NAC je napisao/la:lol jel ovo zrak "uvio" ovaj dio endplatea na straznjem krilu ?
nije. Karbon se ne uvija (osim ako nije dizajniran tako - npr. prednje krilo) nego pod opterećenjem puca. A osim toga, ovo izgleda previše uredno da bi bilo oštećenje

slika
Odgovori