Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Vuksa_KC
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Studeni 2012
Hmm, gdi je to?
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
-Sljedece sezone umjesto New Jerseya (koji je odgođen za 2014.) mogao bi upasti Magny Cours. http://www.yallaf1.com/2012/11/06/eccle ... n-in-2013/" onclick="window.open(this.href);return false;
po meni bolja opcija nego paul ricard s onim smiješnim kilometarskim zonama za izlijetanje..
-a prema ovome, danas bi Force Indija trebala objaviti tko će voziti za njih sljedece sezone uz di restu. http://www.yallaf1.com/2012/11/07/force ... ver-today/" onclick="window.open(this.href);return false;
To će bit zanimljivo, kandidata je puno: Sutil, Buemi, Alguersuari, Senna, Petrov, Bianchi ???
po meni bolja opcija nego paul ricard s onim smiješnim kilometarskim zonama za izlijetanje..
-a prema ovome, danas bi Force Indija trebala objaviti tko će voziti za njih sljedece sezone uz di restu. http://www.yallaf1.com/2012/11/07/force ... ver-today/" onclick="window.open(this.href);return false;
To će bit zanimljivo, kandidata je puno: Sutil, Buemi, Alguersuari, Senna, Petrov, Bianchi ???

-
- Legenda
Navodno je Alguersuari najizgledniji, ali ja sam i dalje za Bianchia.
Samo neka se trkaju.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Autosport je napisao/la:
Formula 1 delays introduction of electrical power for the pitlane
The FIA has agreed to delay the introduction of a rule that will force cars to run under electrical power only in the pitlane from the start of 2014, AUTOSPORT can reveal.
The requirement was aimed at showcasing the use of electric power in F1 as the sport shifts to more environmentally friendly technology.
Article 5.19 of the 2014 Technical Regulations states: "The car must be run in electric mode (no ignition and no fuel supply to the engine) at all times when being driven in the pitlane."
However, sources have revealed that engine manufacturers Mercedes, Renault and Ferrari all wrote to the governing body recently to ask for the rule to be postponed.
It is understood that they were concerned about both the costs of developing bespoke electrical systems just for use in the pitlane, as well as safety concerns about having fast cars rushing through a pit lane without a loud engine noise to warn working personnel of their presence.
FIA president Jean Todt has confirmed that he has agreed to delay the implementation of that electric mode requirement, with a change to the rules expected to be ratified at the next meeting of the FIA World Motor Sport Council later this year.
Speaking to AUTOSPORT, Todt said: "I have accepted to delay it. It has to go through the World Council, but it will be delayed for around three years."

- Armanini
- Svjetski prvak
izd*kavanja.. doslovno bacanje novca u vjetar..
jedan krug manje u treninzima recimo ustedi goriva da se moze cijeli dan vozit kroz pit.. sa strane ustede je smijurija, sa nekakvog potenciranja osvjestenosti .. nije prava publika za to
al dobar mi ovaj razlog

jedan krug manje u treninzima recimo ustedi goriva da se moze cijeli dan vozit kroz pit.. sa strane ustede je smijurija, sa nekakvog potenciranja osvjestenosti .. nije prava publika za to

al dobar mi ovaj razlog

lako bi bernie doskocio tome.. sirenu, pa nek trube kroz boxsafety concerns about having fast cars rushing through a pit lane without a loud engine noise to warn working personnel of their presence.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Formula 1 drivers warned over using bad language in interviews - FIA je poslala pismo/naputak momčadima u kojemu se traži da vozači pripaze na svoj riječnik tijekom davanja izjava. Očito su nekim čistuncima smetale Kimijevo i Vettelovo slobodnije izražavanje.
Zanimljiva rečenica: "A spokesman said any future instances may lead to disciplinary action." Vjerojatno će morat klečat na kukuruzu za kaznu.
Post iznad navodi kako neće uvest vožnju na "struju", ali zato pokušavaju od vozača napravit PR robote!

Post iznad navodi kako neće uvest vožnju na "struju", ali zato pokušavaju od vozača napravit PR robote!

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Odavno je F1 u qurcu što se toga tiče, ali ovo je ko u školi, Kimi neće pričat od sada 

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Legenda
Mislim da to i nije do same F1. Taj prijenos ide uživo na milijardu ljudi. To su zeznute stvari. Sigurno i njih pritišću.
Simpatično je kako Vettel čuje Kimija da priča svojim riječnikom, pa i on pokušava biti cool.
Simpatično je kako Vettel čuje Kimija da priča svojim riječnikom, pa i on pokušava biti cool.
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ma glume . Sjeti se kakva se buka digla oko Coulthardovog srednjaka Šumiju u Francuskoj. Neki deda je bio prijetio tužbom bbc-u jer je prijenos gledao sa unukom. Koliko god oni htjeli biti cool zbog svojih tinejdžerskih obožavatelja ( gringo ti tu ne spadaš
) ipak moraju pripaziti na riječnik. Mi Hrvati smo prvaci u psovanju. Aj zamisli jednog dana našeg čovjeka na postolju i daje izjavu " Ma kužiš pe..r me blokirao, majmun debilni. Je.o te vratit ću mu sljedeći put."

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Kenny
- Legenda
Neka deda zabrani sinu da gleda tv, ide na ulicu, da slučajno nebi čuo neku psovku, sigurno je taj klinac na ulici, a i u kući čuo puno sranja, ali to nije bitno, bitno je da love ima u F1 i želi da ju uzme. Ja nebi rekao da rade ta s*anja zbog fanova, nego zbog sponzora kod kojih sve mora bit ljepo rečeno. Ja bi rađe da čujem od vozača pi*ka ti materina izbacio si me sa staze, a ne PR sranjaDani je napisao/la:Ma glume . Sjeti se kakva se buka digla oko Coulthardovog srednjaka Šumiju u Francuskoj. Neki deda je bio prijetio tužbom bbc-u jer je prijenos gledao sa unukom. Koliko god oni htjeli biti cool zbog svojih tinejdžerskih obožavatelja ( gringo ti tu ne spadaš) ipak moraju pripaziti na riječnik. Mi Hrvati smo prvaci u psovanju. Aj zamisli jednog dana našeg čovjeka na postolju i daje izjavu " Ma kužiš pe..r me blokirao, majmun debilni. Je.o te vratit ću mu sljedeći put."

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Za Kimia smo navilki ali ono Vettelovo je bila tako bljak jer se vidjelo da je usiljeno i ne bi to nikad izgovorio da nije prije toga Kimi pričaogringo73 je napisao/la:Formula 1 drivers warned over using bad language in interviews - FIA je poslala pismo/naputak momčadima u kojemu se traži da vozači pripaze na svoj riječnik tijekom davanja izjava. Očito su nekim čistuncima smetale Kimijevo i Vettelovo slobodnije izražavanje.Zanimljiva rečenica: "A spokesman said any future instances may lead to disciplinary action." Vjerojatno će morat klečat na kukuruzu za kaznu.
...put u raj nije posut ružama...
- Armanini
- Svjetski prvak
pred koji mjesec se ovdje provukla rasprava oko srednjaka (il prosle godine) i bilo je jako puno dusebriznika koji su to osudjivali i pribijali na kriz vozaca..!
kod psovki je slicna stvar, koliko je god to nama simpa, f1 gleda "pol svijeta" i jbga, za ocekivat je da budu pristojni pred.. nazalost.. mogu psovat na bbcu recimo, al globalno nije ok..
kod psovki je slicna stvar, koliko je god to nama simpa, f1 gleda "pol svijeta" i jbga, za ocekivat je da budu pristojni pred.. nazalost.. mogu psovat na bbcu recimo, al globalno nije ok..
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
a ona sterilna PR preseravanja, a tek ona zgražana kak je neko rekel fuck na tv-u e to mi ide na živce

- Armanini
- Svjetski prvak
nazalost to je tako i drukcije ne moze bit, upravo zbog ovih gore spomenutih dedica.. a takvih ljudi ima zacudo puno..
- Kenny
- Legenda
U kakvom svjetu taj djedica živi, ako unuk nije čuo na ulici neku psovku, kući kad mama nedobije 2 mjeseca plaću? 

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- Dani
- Legenda
Još nam samo fali McEnroe u bolidu f1.

- gringo73
More than 30 people were killed in greater Sao Paulo over the weekend amid police battles with criminal gangs. - vijest nije direktno vezana za F1, ali je indirektno, tamo se ide za desetak dana. Ovaj vikend je ubijena 31 osoba u okršajima policije i bandi. U zadnjih 18 dana ima 191 ubijenih, 90 policajaca je ubijeno od početka godine. Mislim da nema nesigurnijeg grada u kojem gostuje F1! Srećom je F1 svijet, zasad, imao iskustva samo s (oružanim) krađama.

- Kenny
- Legenda
Zar nije bilo ove sezone u Bahrainu pucanje oko mehaničara FI?

- Dani
- Legenda
Biti će posla za Bope vidim. Lako još za F1, a kaj će biti sa Olimpijskim igrama i SP u nogometu ne želim ni razmišljati.

- gringo73
Nešto je bilo (molotovljevi kokteli ili tako nešto), ali nisu oni bili meta. A ovdje su u zadnje 3 godine bili pokradeni i ekipa iz F1Paddock Cluba, i mehaničari Saubera, i pokušaj napada na Buttona... Bahrain je tamo tada bio u krizi, ali ovdje je kriminalitet konstanta, to je ono što ne valja.Kenny je napisao/la:Zar nije bilo ove sezone u Bahrainu pucanje oko mehaničara FI?

- Kenny
- Legenda
Istina, samo da Bernie to neskuži, da neostanemo bez ove stazegringo73 je napisao/la:Nešto je bilo (molotovljevi kokteli ili tako nešto), ali nisu oni bili meta. A ovdje su u zadnje 3 godine bili pokradeni i ekipa iz F1Paddock Cluba, i mehaničari Saubera, i pokušaj napada na Buttona... Bahrain je tamo tada bio u krizi, ali ovdje je kriminalitet konstanta, to je ono što ne valja.Kenny je napisao/la:Zar nije bilo ove sezone u Bahrainu pucanje oko mehaničara FI?

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Zanimljivo, Villeneuve tvrdi da je Mercedes trebao zadržati Schumachera umjesto Rosberga
Villeneuve: Mercedes should have axed Rosberg
Former F1 World Champion Jacques Villeneuve believes that Mercedes has made the wrong choice in pairing Lewis Hamilton with Nico Rosberg next year, and says that his great rival Michael Schumacher should have been retained by the team.
The 1997 world champion does not, however, question the German marque’s decision to poach Hamilton from McLaren.
Instead, Villeneuve wonders about the exit of his former title nemesis.
“Why is he stopping?” the 41-year-old asked Switzerland’s Motorsport Aktuell.
“I don’t understand. Hamilton-Schumacher would be much better than what they do have for next year,” the outspoken Villeneuve insisted.
But German Rosberg insists that he is “very happy” with how he has compared against the great Schumacher since 2010, even though the pairing have been more closely matched this season.
“It’s true that Michael has had bad luck, but so have I,” Rosberg told Germany’s Auto Bild.
And in their qualifying head-to-head in 2012, Schumacher and Rosberg have been very evenly matched.
“As far as qualifying is concerned, there is nothing special to say about it,” Rosberg insisted.
“For three years I have had the upper hand, which is more than I had expected at the beginning. I am very happy with it,” he added.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- gringo73
FIA to restrict DRS use during F1 practice and qualifying next year - od slijedeće godine DRS će moći koristiti samo u "DRS zoni/ama", a ne gdje god tko hoće kao do sada. Mislim da je bilo takvih nekih prijedloga već ove godine... Po meni logična stvar.

-
- Legenda
Za sigurnost je logična, da. + Mislim da Red Bull ne ide na ruku 

Samo neka se trkaju.