Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la The Greatest »

Dero je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Mijenjam mišljenje. Volio bih da izgube u ovoj utrci naslov. Ferrari ga nije zaslužio.
Čemu ovakvi trolovski postovi?
Kakve veze ima što je ferrari zaslužio kada je Alonso taj koji je bitan u ovoj utrci. Ako ti smatras da ove sezone alonso nije zasluzio naslov onda nemamo sto razgovarati.
Alonso jeste, Ferrari nije. Ako gledamo njihov "timski rad", znači nije.
Avanti FER, Avanti!!!
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari kanta, a Massa vozi najbrže krugove :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Cuky je napisao/la:Ferrari kanta, a Massa vozi najbrže krugove :D
Zaboravio si sitnicu da je 40-ak sekundi iza prve dvojice. #-o
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

I što sad? Startali su niže, probijali se kroz gužvu (pogotovo Massa), dok su ovi dvoje sami jurili naprijed...

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Nada umire zadnja, ponovo će u Brazilu biti zanimljivo do zadnjeg kruga.
Nadam se da će i kiša začiniti finale.
Zadnja izmjena: Walter, dana/u 18 stu 2012, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Znači nakon jedno 20 krugova nama gume počnu funkcionirati.. Da su gume bile mekše vjerujem da bi i pace bio puno bolji.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:I što sad? Startali su niže, probijali se kroz gužvu (pogotovo Massa), dok su ovi dvoje sami jurili naprijed...
Ja i sto sada, ko ih stavlja iza seste pozicije na startu cijele sezone? :roll:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo nas opet...pa od Singapura na ovamo svjesno žrtvuju kvalifikacije da bi imali bolju brzinu u utrci...

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ono što bi trebalo bit zabrinjavajuće za Ferrari(ste) je ovih 40 sekundi zaostatka. To je ogromna razlika. Meni je jedina utjeha da budemo bolji u konstruktorskom poretku na kraju. ;)
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Cuky je napisao/la:evo nas opet...pa od Singapura na ovamo svjesno žrtvuju kvalifikacije da bi imali bolju brzinu u utrci...
A do Singapura smo razvaljivali u kvalama :lol: Daj Cuky ti samo spamas.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:A do Singapura smo razvaljivali u kvalama :lol: Daj Cuky ti samo spamas.
Razvaljivali ne, ali u borbi za prva 3-4 mjesta je Alonso bio dok nije puklo u Monzi...

Što se boldanog dijela tiče...od ovog posta na dalje više ne ulazim ni u jednu raspravu sa navijačima Alonsa u ovoj temi...jednostavno nema smisla jer je on uvijek odličan, ali ga svi u ekipi iznevjere...

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

nesto pametno i od njih mada se nekim ne svidja al to tako ide....
Alonsista hasta la muerte..
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Cuky..pa ne vuce tim njega nego on tim ;-)
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Dobro odigrano timski,dobra taktika.Došlepali smo se do zadnje utrke i sad nam ostaje nadat se čudu.
Zabrinjavajuće je ogroman zaostatak za RB i Mclarenom.
Pitam se jesu li pogriješili što su Alonsa rano povukli u box?Mogli su ostati puno još dulje iako to na konačni ishod ne bi utjecalo
I još jedna stvar ako je Alonso vozio sa novim difuzorom a Massa ne izgleda da je to pogrešna procjena jer Massa je puno prije uspjevao zagrijat gume
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

odličan potez ferrarija kojim su alonsu omogućili a dođe do trećeg mjesta. s brzinom koju je imao tokom utrke, da je startao na prljavoj strani, tko zna što bi bilo i gdje bi završio... ovako su uz malo sreće došli do trećeg mjesta. kao što sam već x puta rekao, ferrari je možda i najbolji tim trenutno u f1
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

Cuky je napisao/la:I što sad? Startali su niže, probijali se kroz gužvu (pogotovo Massa), dok su ovi dvoje sami jurili naprijed...
ne kužim kaj hoćeš pokazati...da se Ferrari može nositi s RB-om...pa Alonso je od početka imao situaciju da nije bio u gužvi..Webber mu je bio na 3 pa do skoro 5 sek razmaka...i opet se nimalo nije uspio nositi s brzinom vodećih...cijelu utrku imao je svega 8 bržih krugova od Vettela(s tim da je jedan od tih onaj koji je ovaj bio u boksu)...prvi puta bio je brži tek u 14.krugu
Massa je tu uspješniji i unatoč tome što je bio dosta dugo u gužvi on je brži od Vettela 16 krugova...opet je to velikih 40-16...

uopće ni ne kužim kaj se hoće pokazati s tim da je neko u jednom kratkom segmentu utrke bio brz ili da je odvozio najbrži krug...ono što je Senna jednom izjavio da je bitno da se bolid može voziti brzo kroz cijelu utrku,a ne u određenim segmentima kad mu se svi parametri poklope
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ferrari jednostavno nije mogao pratiti ritam najboljih. U trećem krugu, ako se ne varam, alonso je polako počeo gubiti priključak i tu sam klonuo. Isparile su sve nade da će ih možda držćati pod punim tankovima.

Čitam ove hrv. web-ove - f1.racing, jergović, i svi pljuju i kritiziraju ferrari kao da su napravili ne znam šta. Ili se ne kužimo ili imamo drugačiju percepciju situacije? Ne znam.
Po meni je to jednostavno mudra strateška igra. Dobro su iskoristili nedefiniranost pravila, a Massa nije bio neka prevelika žrtva. Na kraju je dobro ispalo i za njega.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...ma svi su već navikli na prljave Ferrarijeve igre pa se zato ovo doživljava kao nešto normalno kod većine ljudi koji prate F1. Od njih me ne bi iznenadio ni pokušaj ubojstva Vettela :D :D ...
...ma gledaj, svi samo "podvlače" da potez nije u skladu s fair play-om...znači crveni ove godine neće biti u krugu kandidata za ovu prestižnu nagradu...mislim da nitko normalan ne može osuđivati taj potez jer je i te kako razumljiv u kontekstu činjenica o kojoj se borbi radi...a da su neki jedva dočekali nešto poput ovoga je isto tako normalno jer ne vole baš svi ovu momčad...evo meni osobno iako je sada ovaj potez i te kako normalan sigurno ću negdje kasnije ga izvući iz rukava vezano uz neku drugu debatu...idealno bi bilo da se talijani nisu smjeli dovući u ovakvu situaciju - no eto svijet nije idealan..
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ja se također čudim pljuvanju po Ferrariu,po meni također izvstan taktički potez Ferraria.Pogotovo me čudi Jergović koji se zgraža nad tim,a normalno mu je da se vozači TR sklanjaju Vettelu sa puta.Kaže nije fair prema Massi,pa nije početak sezone da nije fer,da je obrnuta situacija isto bi to očekivao i od Alonsa da napravi
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Toon je napisao/la:...ma svi su već navikli na prljave Ferrarijeve igre pa se zato ovo doživljava kao nešto normalno kod većine ljudi koji prate F1. Od njih me ne bi iznenadio ni pokušaj ubojstva Vettela :D :D ...
...ma gledaj, svi samo "podvlače" da potez nije u skladu s fair play-om...znači crveni ove godine neće biti u krugu kandidata za ovu prestižnu nagradu...mislim da nitko normalan ne može osuđivati taj potez jer je i te kako razumljiv u kontekstu činjenica o kojoj se borbi radi...a da su neki jedva dočekali nešto poput ovoga je isto tako normalno jer ne vole baš svi ovu momčad...evo meni osobno iako je sada ovaj potez i te kako normalan sigurno ću negdje kasnije ga izvući iz rukava vezano uz neku drugu debatu...idealno bi bilo da se talijani nisu smjeli dovući u ovakvu situaciju - no eto svijet nije idealan..
pa Fangiu se u zadnjoj tri pokvario bolid 1956 pa je uzeo od kolege Collinsa bolid i osvojio naslov , to nisu ljudi pljuvali , al danas mora sve bit savršeno i odmah se ceka neki kiks pogotovo ovaj iz amerike da se popljuje odmah
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...e moj skandinavče jes'l naš'o usporedbu...pa nije tada Fangio izmislio kvar...mislim da se ne trebate braniti jer "samo se krivci brane" a ovdje nema krivca...odigrali su kako su odigrali - svi sudionici su se složili sa svojim ulogama i to je gotova priča...ulaziti u moralnost nečega takvog u ovom kvazisportu koji je prepun raznoraznih "oličenja morala" je već komedija...eh, da - ispadne ipak kontraproduktivno kad navijači Alonsa brane taj "potez" - mislim da ima dovoljno drugih realnijih prijatelja i neprijatelja koji bi trebali i morali taj potez shvatiti i braniti ga...a da ćete ga "fasovati" nekom drugom priliko, na to se morate pripremiti (he,he)...a to što piše Jergović bespotrebno je trošiti tastaturu...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Pričati o moralnosti u ovom sportu može pričati samo onaj ko od jučer prati ovaj sport
A odluka Ferraria u taktičkom smislu je pun pogodak,jer da nije bilo kazne ovo bi bio maksimum jer prva dva mjesta su bila nedostižna više se nije moglo
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Meni je smješno kak je Jergović popljvuao Ferrari zbog ovog, a s druge strane konstantno brani muljatore Red Bull.
Stvar je u tome da jednostavno ne smiješ biti ''moralan'' jer nećeš imat rezultate. A od strane RB-a kad počnu pričat o nepoštenju pa to mi zlo dođe, voze već 3 godine s polulegalnim bolidom, Vettelu daju novo krilo u Silverstonu, miču im se TR-ovi sa staze...

Ovo je bila odlična taktička odluka Ferrarija koja im je održala nade za prvenstvo na životu. I sve je ''u duhu pravila''. Kao i RB-ov bolid i micanje Toro Rossa sa staze.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Chuck Norris je napisao/la:Ja se također čudim pljuvanju po Ferrariu,po meni također izvstan taktički potez Ferraria.Pogotovo me čudi Jergović koji se zgraža nad tim,a normalno mu je da se vozači TR sklanjaju Vettelu sa puta.Kaže nije fair prema Massi,pa nije početak sezone da nije fer,da je obrnuta situacija isto bi to očekivao i od Alonsa da napravi
Kad sam čuo za potez (tad još kao glasina) odmah sam pomislio da je nevjerovatno domišljat potez, kao da je Brawn još uvijek tamo. :) Ja osobno nemam nikakvih problema s ovim, dokle god je legalno, a ovo JE.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

gringo73 je napisao/la:Kad sam čuo za potez (tad još kao glasina) odmah sam pomislio da je nevjerovatno domišljat potez, kao da je Brawn još uvijek tamo. :) Ja osobno nemam nikakvih problema s ovim, dokle god je legalno, a ovo JE.
Ako je legalan onda ok, ja na pocetku nisam bas odobraval to kaj su napravili al mi je sve jedno. Samo za ovakav potez moras imati timskog kolegu koji je spreman to napraviti i zrtvovati se to je prednost ferrarija recimo nad mclarenom. Nema teoretske sanse da bi to recimo button napravil za hamiltona to dam ruku u vartu ak bi se desilo.
Darkness rises when silence dies
Odgovori