Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
la.dervis@gmail.com
Navijam za: Hamilton

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la la.dervis@gmail.com »

Zar ,netko sumnja -da HAMILTON ne bi pobijedio u Barceloni,Singapuru ili Abhu dhabiu da nije bilo kvarova???
A onda još k tomu dodajmo boxeve,pogrešnu strategiju u utrkama,slabo,zapravo katastrofalno zagrijavanje kišnih guma,kvarove u Japanu i Koreji i to je sijaset izgubljenih bodova-ali ne Ham. krivnjom!
Ali, što je bilo,bilo je.
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
vidc je napisao/la:ja ne znam šta je s ovim timom. imaju vjerojatno najbolji bolid ove godine a opet u jako malo utrka su to realizirali. pa čak i kad oduzmemo dvije utrke u kojim su trebali pobjediti ali su imali odustajanje, bilo je dosta utrka tokom sezone gdje im je nešto falilo (brzina u bolidu nije) a vjerojatno ni oni ne znaju šta...
Imali su puno kiksova u boksu, a sad na kraju sezone se i kvario taj bolid
pa da, a i kad je tim radio kako treba i bolid se nije kvario, falila im je neka sitnica zbog koje nisu ostvarivali rezultate u skladu s brzinom bolida
Po meni koliko se sjećam Hamilton je jedino zahebo u Valenciji, a ostalo kvarovi na Mclarenu i greške u boksu, a bilo je i utrka di nisu bili brzi kao vodeći
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la: ...odakle ti to da imaju najbolji bolid? Imali su na početku no kasnije se ta prednost izgubila (drugi su ih stigli i/ili prestigli). Ali da, bolid je konkurentan i RB i Ferraiju - doduše RB ne baš na svakoj stazi. A konkurentnost nije uvijek dovoljna da bi bio prvi...treba i malo sreće ponekad, pouzdaniji dijelovi, više hrabrosti...iiiimaaaa toga joooš!
Znam ja odakle mu,daje na važnosti Vettelu eto od kud
Nije mi jasno da neko ozbiljan može reći da RB nije najbolji bolid ove godine
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ja ne volim čuti da je Red Bull najbrži bolid ove godine, jer to ljudi govore uglavnom kada žele omalovažavati Vettela. Ali da, baš nitko ozbiljan ne može reći da Red Bull nije najbolji bolid (i ove) godine.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

dmarijon je napisao/la:Ja ne volim čuti da je Red Bull najbrži bolid ove godine, jer to ljudi govore uglavnom kada žele omalovažavati Vettela...
A to je tako. Za Ferrari će se reč da je kanta da bi Alonso dobio nadnaravne moći. Za Mercedes će reč da je kanta iz drugih razloga: da bi se opravdala Schumijeva izdanja, i teško da se tu može nešto primjeniti. Ja na to više uopće ne trzam. :) Ni jedan bolid nije bio nadmoćan kao što je to bio RBR proteklih godina. Kroz sezonu je netko bio bolji, netko gori.
Od McLarena sam očekivao više, pogotovo nakon početka sezone. Tad smo dosta bodova "prolili" i to je došlo na naplatu, nemožeš to nadoknadit. Ove stvari s pouzdanošću bolida mi nisu baš čiste, skoro da me podsjećaju na Newey doba, kad smo bili brzi, ali skloni kvarovima. Ili su nešto pokusirali i preforsirali. ili ne znam šta.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/104429" onclick="window.open(this.href);return false;
vi se ne morate slagati sa mnom, ali šef mclarena se uglavnom slaže... imali su jako brz auto s kojim nisu uspjeli ništa napraviti i nigdje se ustvari ne žali na samu brzinu bolida nego više na tim i ljudski faktor.
dokaz da nije sve u brzini bolida, treba imati kompletan tim. čista suprotnost od ferrarija koji je kao tim odlično odradio sezonu ali imao sporiji bolid, ili preciznije bolid s manje downforce-a
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/104429
vi se ne morate slagati sa mnom, ali šef mclarena se uglavnom slaže... imali su jako brz auto s kojim nisu uspjeli ništa napraviti i nigdje se ustvari ne žali na samu brzinu bolida nego više na tim i ljudski faktor.
dokaz da nije sve u brzini bolida, treba imati kompletan tim. čista suprotnost od ferrarija koji je kao tim odlično odradio sezonu ali imao sporiji bolid, ili preciznije bolid s manje downforce-a
vidc...misim da ti engleski nije baš najjača strana - ili je tvoja "interpretacija teksta napravljena malo onako "da vuće na jednu stranu"...uglavnom u tekstu se govori o tome kako bi se i Hamilton borio u Brazilu za titulu zajedno sa Alonsom i Vettelom da su uspjeli izvući sav potencijal samog bolida. Zahvaljujući pogreškama iz prvog dijela sezone kao i kasnijim kvarovima nisu uspjeli dati Hamiltonu priliku da se bori za titulu. A sve ovo bazira na tome što je Hamilton prestigao Vettela u posljednjoj trci. iskreno mene čudi kako nije neke druge trke uzeo u obzir gdje su izgledali ko izgubljena čeljad tj. o kojoj vrsti potencijala ili tendencije bi tada govorio.
Uglavnom sve se svodi na ono što svi znamo - bolid je imao potencijala i dodaje na kraju one prekrasne i tisuću puta već izrečene rečenice: Naučili smo puno iz ovog iskustva, slijedeće ćemo godine biti bolji (povraća mi se od takvih i sličnih izjava).
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

A ko zna mozda su naucili, mozda ne. Ali da je potencijal bil tu bil je, al su sve zaribali prvo greske u boxovima mozda su onda previse vremena potrosili na taktiku za boxove ali su ju uvjezbali to savrsenosti moglo bi se reci, pa su tu bili problemi sa bolidom. Ali najvise me kod njih iznervira to da nakon polovice sezone ne daju prednost vozacu koji je prvi nego i dalje tupe po ravnopravnosti i tu gube bodove. U svakom slucaju jedna prosjecna sezona, nadam se da ce barem biti drugi u kontruktorskom poredku.
Darkness rises when silence dies
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:
vidc je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/104429
vidc...misim da ti engleski nije baš najjača strana - ili je tvoja "interpretacija teksta napravljena malo onako "da vuće na jednu stranu"...uglavnom u tekstu se govori o tome kako bi se i Hamilton borio u Brazilu za titulu zajedno sa Alonsom i Vettelom da su uspjeli izvući sav potencijal samog bolida. Zahvaljujući pogreškama iz prvog dijela sezone kao i kasnijim kvarovima nisu uspjeli dati Hamiltonu priliku da se bori za titulu. A sve ovo bazira na tome što je Hamilton prestigao Vettela u posljednjoj trci. iskreno mene čudi kako nije neke druge trke uzeo u obzir gdje su izgledali ko izgubljena čeljad tj. o kojoj vrsti potencijala ili tendencije bi tada govorio.
Uglavnom sve se svodi na ono što svi znamo - bolid je imao potencijala i dodaje na kraju one prekrasne i tisuću puta već izrečene rečenice: Naučili smo puno iz ovog iskustva, slijedeće ćemo godine biti bolji (povraća mi se od takvih i sličnih izjava).
pa to sam ja i mislio, ne razumijem šta nije jasno. jako brz bolid čiji potencijal na dosta utrka nije iskorišten, zbog ljudskih pogrešaka i loših procjena a ne što je bolid odjednom postao loš...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...i mercedes je bolid pun potencijala ali nisu uspjeli iz njega to izvuči pa se zato sramote (karikiram)...ja tvoje ideje doživljavam kao McLaren ima najbolji bolid - u stvari to "iščitavam" iz postova vezanih za ovo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:...i mercedes je bolid pun potencijala ali nisu uspjeli iz njega to izvuči pa se zato sramote (karikiram)...ja tvoje ideje doživljavam kao McLaren ima najbolji bolid - u stvari to "iščitavam" iz postova vezanih za ovo...
mercedes je bolid koji imao potencijala na početku sezone međutim slabo su ga poboljšavali pa sad propadaju iz utrke u utrku, dakle postoji nekakav trend.mclaren je cijelu sezonu imao jako brz bolid ali iz nekog nepoznatog su se stvari mijenjale iz utrke u utrku. ja ne vjerujem da jedan bolid može toliko izgubiti downforcea između na tri utrke pa da se u prvoj bore za pobjedu a dvije poslije jedva za bodove pa onda opet za pobjedu. to govori da je bolid imao brzine i za borbu za pobjedu i u ovoj utrci između, samo što u mclarenu nisu znali to iskoristiti, odnosno da je bolid imao potencijala koji oni (ne mislim samo na vozače nego na cijeli tim) nisu znali iskoristiti.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bit ce zanimljivo pratit McLaren sljedece godine , imam filing da bi hamilton mogao osvojiti vise bodova od Buttona u McLarenu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pa ako žele osvojiti naslov, mclaren će morati napraviti bolid na razini rb-a iz 2011.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Pa ako žele osvojiti naslov, mclaren će morati napraviti bolid na razini rb-a iz 2011.
Uz uvijet da opet, kao mnogo puta ove godine, sami sebi ne pucaju u noge
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Pa ako žele osvojiti naslov, mclaren će morati napraviti bolid na razini rb-a iz 2011.
mclaren nije bio toliko sporiji prošle godine, ove godine nisu ni imali sporiji bolid, bio je u najmanju ruku brz kao red bull. najmanji je problem sama brzina bolida, nije da fulaju koncepciju, rekao bih da imaju odličnu bazu za sljedeću godinu, nije ni da ga ne ubrzavaju kako teče sezona, jednostavno im fali malo uigranosti. evo button je npr. ove godine imao u sredini sezone loše rezultate zato što su radili pogrešan setup a ne zato što je bolid spor. tu negdje leži njihov pravi problem, mislim da bi trebali temeljitije poznavati svoj bolid
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Brz kao rb nije bio. Možda na nekim utrkama. Koliko je nadmoćan rb bio govori činjenica da je pobjedio u Monzi sa najmanjom top brzinom, na stazi koja mu nikada nije odgovarala.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Brz kao rb nije bio. Možda na nekim utrkama. Koliko je nadmoćan rb bio govori činjenica da je pobjedio u Monzi sa najmanjom top brzinom, na stazi koja mu nikada nije odgovarala.
nisam rekao da je prošle godine bio brz kao red bull, nego nešto sporiji. ove godine nije bio sporiji
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Bravo dečki, napokon sve funkcionira =D>
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Matt_77 je napisao/la:Bravo dečki, napokon sve funkcionira =D>
Dobro da su sjetili profunkcionirati.
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Dero je napisao/la:
Matt_77 je napisao/la:Bravo dečki, napokon sve funkcionira =D>
Dobro da su sjetili profunkcionirati.
dovoljno da bar završe ispred Ferrarija konstruktorski
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

toliko o tome da je reb bull najbrži bolid. na stazi na kojoj red bull zadnje tri godine uvjerljivo pobjeđuje mclaren ove godine u kvalifikacijama 1-2...
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

mislim da je kod vettela kišni(ji) setup nego kod mclarena i webera....a i nek od danas redbull ne bude više najbrži bolid, iako ne možeš to zaključivati prema jednim kvalifikacijama
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

vettel je za svoje standarde loše odvozio kvalifikacij,išao je na siguran krug bez rizika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

vidc je napisao/la:vettel je za svoje standarde loše odvozio kvalifikacij,išao je na siguran krug bez rizika
ali onda ne možeš reći dva posta iznad da redbull nije najbrži...jer ako vettel nije bio na 100% onda znači da su mclaren i redbull izjednačeni na vrhu i jednako brzi,kao i prije tjedan dana (dakle zajedno najbrži u usporedbi s ferrarijem i svim ostalima)...
inače mi je već dosta prepucavanja tko ima najbrži bolid i slično, jer cijelo vrijeme alonsovi navijači pišu da je vettel prvi zbog bolida, a ovi vettelovi se trude dokazati da redbull uopće nije brz...takve rasprave nemaju smisla jer su obojica zaslužili biti tu gdje jesu i današnja situacija u prvenstvu je rezultat rada momčadi i vozača zajedno kroz cijelu sezonu...
da zaključimo, danas u kvalifikacijama su mclaren i redbull tu negdje i vidi se da ferrari opet zaostaje, ali sutra to ne mora ništa značiti,... iako ja sutra, naravno, očekujem isti dvojac na prve dvije pozicije
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Danas je Hamilton izjavio da ove sezone Mclaren ima najbrži bolid koliko sam ja razumio
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori