moja greška...preračunao sam se oko ovih iza(u ovom slučaju 11 mjesta)...u svakom slučaju zahvalkujem na ispraku netočnog navodavidc je napisao/la:ovo baš i nema smisla... nije bitno da li je broj za koji se vozač pomiče unazad paran ili ne, svakako ovi koji su bili iza njega se pomjeraju za jedno mjesto naprijed pa gube stranu na gridu, a oni koji su bili iza njegove nove pozicije ostaju na istim pozicijama... u slučaju da je 6 umjesto 5 ustvari bi još jednom vozaču više promjenili stranu, ništa drugo. druga opcija je ostaviti prazno mjesto ali bi onda svi vozači iza nove pozicije kažnjenog vozača morali mijenjati stranu na gridu što opet nije rješenje.goran007 je napisao/la: jedna stvar o kojoj bi FIA morala razmisliti,tj.koja bi po meni bila dobra da se ova kazna zbog mjenjača s +5 pomakne u recimo +6(u svakom slučaju paran broj), pa da taj,a i svi koji startaju iza njega ostanu na stranama iz kvala...nije u redu da je Ferrari ispremješao grid iza Masse i neke i krive ni dužne poslao na "pogrešnu" stranu
treća opcija je ostaviti prazno mjesto na gridu a kažnjenog vozača poslati na start iz pitlane-a, ali to bi bila već značajnija promjena pravila...