šta znači reprimands? Kako vaganje za vrjeme kvalifikacija?Cuky je napisao/la:samo da nebi bilo da je to sad nešto novo izmišljeno....iz FIA-inog sportskog pravilnika:
18.2 Any driver who receives three reprimands in the same Championship season will, upon the imposition of the third, be given a ten grid place penalty at that Event. If the third reprimand is imposed following an Incident during a race the ten grid place penalty will be applied at the driver's next Event.
The ten grid place penalty will only be imposed if at least two of the reprimands were imposed for a driving infringement.
Utrke 2012 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: VN Brazila, Interlagos, 23.-25.11.2012. FINALE

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Reprimands ili opomene su novotarija od prošle godine. Za manje incidente dobis opomenu / skupis tri i dobis penalty.Kenny je napisao/la: šta znači reprimands? Kako vaganje za vrjeme kvalifikacija?
Vaganja su random i događaju se vec dulje vrijeme unutar kvala jer postoji mogucnost da bolidi budu namjerno laksi u Q2 i Q1 a vrate ih na regularnu kilažu prije Q3.
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Sumnjam da je Vettel na setupu za kišu. Njegov pogled nakon kvala je govorio sve. Jednostavno nije sastavio krug. Sad malo gledam, Hamilton ima skoro pa isto vrijeme koje je odvozio prošle godine u kvala, ali je tada bilo samo za 4. mjesto 

- Kenny
- Legenda
Aha, nisam znao da su to opomene, jel je Maldonado dobio crveno svjetlo da ide na vaganje? Trebali bi to vaganje nekako pametnije napravit, a ne da vozačima shebu kvalifikacijeDero je napisao/la:Reprimands ili opomene su novotarija od prošle godine. Za manje incidente dobis opomenu / skupis tri i dobis penalty.Kenny je napisao/la: šta znači reprimands? Kako vaganje za vrjeme kvalifikacija?
Vaganja su random i događaju se vec dulje vrijeme unutar kvala jer postoji mogucnost da bolidi budu namjerno laksi u Q2 i Q1 a vrate ih na regularnu kilažu prije Q3.

- Kenny
- Legenda
Sve to Alonso rado prima kolega,a dobro je i za prvenstvo.[/quote]la.dervis@gmail.com je napisao/la: Aha, nisam znao da su to opomene, jel je Maldonado dobio crveno svjetlo da ide na vaganje? Trebali bi to vaganje nekako pametnije napravit, a ne da vozačima shebu kvalifikacije
Ja baš mislim da je to da Maldonado neprestigne Di Restu na tablici

- goran007
- Profesionalni vozač
kolega,ovo crveno je i meni posebno upalo u oko...na početku sam pretpostavljao da su samo pokrili Alonsa...ako bude kiša i oni su spremni za nju,a ako bude suho gube i on i Alonso i njima je to ok...ali Vettelovo razočaranje je bilo i više nego vidljivo i ono mi daje neku nadu,pošto sam siguran da zna više od nas, da Fernando ima neku šansu...istini za volju Vettel je i dalje u jako velikoj prednosti...ispred su vozači od kojih su neki majstori kiše,a i sam Vettel je jak na kiši...Caldor je napisao/la:Sumnjam da je Vettel na setupu za kišu. Njegov pogled nakon kvala je govorio sve. Jednostavno nije sastavio krug. Sad malo gledam, Hamilton ima skoro pa isto vrijeme koje je odvozio prošle godine u kvala, ali je tada bilo samo za 4. mjesto
@la.dervis.......
kolega,ti si ko stvoren za http://www.f1racing.com.hr" onclick="window.open(this.href);return false; ...još samo ti je ostalo da prestaneš vikati i da naučiš prezimena vozača...ljude s takvim postovima su vjerojatno tam spremni zlatom platiti

-
- Legenda
goran007 je napisao/la:kolega,ovo crveno je i meni posebno upalo u oko...na početku sam pretpostavljao da su samo pokrili Alonsa...ako bude kiša i oni su spremni za nju,a ako bude suho gube i on i Alonso i njima je to ok...ali Vettelovo razočaranje je bilo i više nego vidljivo i ono mi daje neku nadu,pošto sam siguran da zna više od nas, da Fernando ima neku šansu...istini za volju Vettel je i dalje u jako velikoj prednosti...ispred su vozači od kojih su neki majstori kiše,a i sam Vettel je jak na kiši...Caldor je napisao/la:Sumnjam da je Vettel na setupu za kišu. Njegov pogled nakon kvala je govorio sve. Jednostavno nije sastavio krug. Sad malo gledam, Hamilton ima skoro pa isto vrijeme koje je odvozio prošle godine u kvala, ali je tada bilo samo za 4. mjesto
@la.dervis.......
kolega,ti si ko stvoren za http://www.f1racing.com.hr" onclick="window.open(this.href);return false; ...još samo ti je ostalo da prestaneš vikati i da naučiš prezimena vozača...ljude s takvim postovima su vjerojatno tam spremni zlatom platiti

Baš danas čitam. Helmut je "doktor", Alonso "plačljivko", LDM "uvijek elegantni"... trebalo bi postaviti neke minimalne standarde za web stranice ovakvog tipa.
Da, Vettel je baš išao na ziher. Pogovoto nakon prvog izlijetanja (kad je otišao široko). Ali izgledao je kao da je izgubio prvesntvo.
Samo neka se trkaju.
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Pa u tome je stvar, prvi vettelov krug je trebao biti da ima vrijeme a drugi ici na sve ili nista, kako je prvi zbrljal drugi je moral ici sigurnije. A ova Vasa nagađanja sad da su Vettel i Alonso na kisnom setupu su bezveze, Vettel je zaribal, Alonso vec neznam koju utrku zaredom starta iznan top 5 jer podesavaju auto za utrke a ne za kvalifikacije, a kaj se tice Masse zato je bolji od Alonsa to je bar ogdje logicno domaca staza, zna stazu jako dobro a i vozi doma tak da je posebno motiviran cak bi rekel vise od Alonsa.
Darkness rises when silence dies
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Mislim da su ove godine tvrđe gume na Interlagosu.Caldor je napisao/la:Sumnjam da je Vettel na setupu za kišu. Njegov pogled nakon kvala je govorio sve. Jednostavno nije sastavio krug. Sad malo gledam, Hamilton ima skoro pa isto vrijeme koje je odvozio prošle godine u kvala, ali je tada bilo samo za 4. mjesto
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Legenda
Jesi ti siguran u ovo? Meni se čini da oni jesu za kišu, ali opet nisam siguran, jer novinari znaju vadit iz konteksta.elder je napisao/la:A ova Vasa nagađanja sad da su Vettel i Alonso na kisnom setupu su bezveze,
Evo, npr:
Britanski je vozač na kraju priznao da njegov bolid nije podešen za kišu. (Lewis)
“Bolid je podešen za kvalifikacije. Ne znamo što će biti s vremeskim uvjetima. Moramo dobro zagrijati gume za utrku i izbjegavati velike lokve.”
Makar, on spominje kvalifikacije, a ne suho.
SLično i na Sky-ju.
Samo neka se trkaju.
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
ili se vettel zabije u alonsa i evo naslova vettelu...Igor18 je napisao/la:Sutra se Massa zabije u vettela i evo naslova Alonsu
il se webber zabije u alonsa i opet naslov vettelu..
sam što u tim slučajevima vettel sigurno osvaja naslov a u ovom slučaju što ti kažeš alonso još uz to mora doć do 3. mjesta, što isto nije baš jednostavno...
kako god bilo nadam se da neće završiti na taj način, iako imam neki osjećaj da bi baš moglo..

- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Najvjerojatniji scenarij:
1.Ham
2.But
3.Vettel (rutinski do postolja)
4.Weber ili Alo
Od moguce kise kako to obicno biva prdac u rosu...
1.Ham
2.But
3.Vettel (rutinski do postolja)
4.Weber ili Alo
Od moguce kise kako to obicno biva prdac u rosu...

Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Dani
- Legenda
Nije Vettel na setupu za kišu. Jer da je, ne bi u q2 odvozio bolje nego u q1 kada je staza bila mokrija.

-
- Legenda
Što ne znači da se bolidi više ne slažu za kišu ili za suho? To mi je pitanje?
A Alonso? Novinari tvrde zdravo za gotovo da je, a iz njegove izjave se to baš ne da zaključiti. (Makar, i da je vjerojatno bit o krio).
Bojim se d aje Bibi u pravu, što se tiče poretka.
A Alonso? Novinari tvrde zdravo za gotovo da je, a iz njegove izjave se to baš ne da zaključiti. (Makar, i da je vjerojatno bit o krio).
Bojim se d aje Bibi u pravu, što se tiče poretka.
Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Baš ništa.
LH:
LH:
Generally nowadays you don't even really have much of a wet set-up. It's not like in karting when you soften everything off. The set-up in the dry and the wet is very, very similar - apart from ride heights maybe. We've just set the car to attack the qualifying and we don't know what the hell... what's going to happen tomorrow. We just have to wait and see, make sure we get our tyre pressures right, make sure we get the tyre temperatures right and the brake temperatures and try to steer clear of any big puddles.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
- Navijam za: Fernando Alonso
Svakakvi se scenariji spominju,al jedan ne...
Hamilton i Button dobro startaju i ostaju na p1 i p2
webber ce ici da zatvori massu i da propusti vettela i tu ce pogrijesiti te ce ga prestici massa i alonso.
alonso ce startati po obicaju dobro i lako ce se rijesiti hulkenberga i vettela koji startaju na prljavoj strani staze.
Nakon prvog kruga ovo ce biti poredak
Hamilton - Button -Massa - Alonso -Vettel - Webber
Massa naravno nece praviti probleme Alonsu i pustiti ce ga te ce se fokusirati na kocenje Vettela .
Button takodjer nebi trebao biti problem za Alonsa.
Ostaje jos Hamitlon...prije 15 ak dana je sam izjavio da je Alonso zasluzio titulu vise od Vettela. Da li bi mogao biti malo slabiji na gasu??
Takodjer,ima i on pritiska jer mala je razlika izmedju ferrarija i mclarena u konstruktorskom poretku i njima je u interesu da mclaren bude 2 na kraju sezone.
Takodjer,hajd ga znaj...mozda vettel pukne pod pritiskom. Nakon xxx krugova,jucer je pogrijesio u kvalifikacijama. Mozda mu se to desi danaas i u utrci
Hamilton i Button dobro startaju i ostaju na p1 i p2
webber ce ici da zatvori massu i da propusti vettela i tu ce pogrijesiti te ce ga prestici massa i alonso.
alonso ce startati po obicaju dobro i lako ce se rijesiti hulkenberga i vettela koji startaju na prljavoj strani staze.
Nakon prvog kruga ovo ce biti poredak
Hamilton - Button -Massa - Alonso -Vettel - Webber
Massa naravno nece praviti probleme Alonsu i pustiti ce ga te ce se fokusirati na kocenje Vettela .
Button takodjer nebi trebao biti problem za Alonsa.
Ostaje jos Hamitlon...prije 15 ak dana je sam izjavio da je Alonso zasluzio titulu vise od Vettela. Da li bi mogao biti malo slabiji na gasu??
Takodjer,ima i on pritiska jer mala je razlika izmedju ferrarija i mclarena u konstruktorskom poretku i njima je u interesu da mclaren bude 2 na kraju sezone.
Takodjer,hajd ga znaj...mozda vettel pukne pod pritiskom. Nakon xxx krugova,jucer je pogrijesio u kvalifikacijama. Mozda mu se to desi danaas i u utrci
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Jela pada kisa, oce bit na intermediama start???
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Dani
- Legenda
Propuštanje Alonsa od strane Hamiltona? Uzalud vam trud svirači, on se želi od mcl oprostiti u stilu. A recimo ovako zamilsi da je 2007. Alonso vidjevši da ne može stići Kimija na 2. mjestu otišao u boks i prepustio jedno mjesto Hamiltonu. Hamilton bi bio prvak.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: VN SAD-a, Circuit of The Americas, 16-18.11.2012.
Link pogled iz tornja na stazu

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
pinkdpanter je napisao/la:Jela pada kisa, oce bit na intermediama start???
Loše za Ferrari, loše za Fernanda.Track drying out from o'night rain. Remaining o'cast with only a slight chance of showers PM. Moderate SE breeze, max temp 22c
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
to varira od stranice do stranice na nekima je prognoza da ce bit jaka kiša , neki govore da nece bit cemo pametni kad se upale kamere i pocne prijenosSlash je napisao/la:pinkdpanter je napisao/la:Jela pada kisa, oce bit na intermediama start???Loše za Ferrari, loše za Fernanda.Track drying out from o'night rain. Remaining o'cast with only a slight chance of showers PM. Moderate SE breeze, max temp 22c

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Kako to obično biva... od 100% kiše do ovog.
Kako će se ovaj zabit u ovog, kako će ovaj pazit da je bude iza ovog a ispred ovog... sve mi je to skupa smiješno.
Mislim, svatko starta, izvlačio maksimu i gleda sebe. To je to.
Kako će se ovaj zabit u ovog, kako će ovaj pazit da je bude iza ovog a ispred ovog... sve mi je to skupa smiješno.
Mislim, svatko starta, izvlačio maksimu i gleda sebe. To je to.
Samo neka se trkaju.
- Slash
- Veteran
Na ovoj stranici je fraer do sad uvijek pogodio, tako da...
Neće bit čista kišna utrka to je sigurno. Samo je pitanje hoće li se popišat tek tolko da začini stvari ili neće ni to.
Neće bit čista kišna utrka to je sigurno. Samo je pitanje hoće li se popišat tek tolko da začini stvari ili neće ni to.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Nadam se da su sve ove prognoze krive i da će lijepo oprati
Baš sam sad malo gledao po raznim stranicama, neki kažu heavy rain, neki lagano škrapanje, neki sunce (...), manje-više ima svega

Baš sam sad malo gledao po raznim stranicama, neki kažu heavy rain, neki lagano škrapanje, neki sunce (...), manje-više ima svega

- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
na weather.com kazu showers all day
trenutno oblacno, sivo ali ne pada kisa.

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."