Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la vidc »

viziri su puno kvalitetnije urađeni nego zaštitna stakla na kamerama i vjerujem da se voda na njima ne zadržava u tolikoj mjeri. plus vozač uvijek ima opciju rukom obrisat vizir...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Dero je napisao/la:
Toon je napisao/la:...prvo se gleda signalizacija čovjeka (suca) zatim elektronska na stazi, a tek zadnja je ona iz bolida...
...djelomično sličnost je i u normalnom prometu, tj hijerahija što gledati - policajac, svjetlosna signalizacija a tek onda znakovi...
Lijepo je to kada mozes normalno vidjeti sve navedeno no recimo kada pada kiša i kada si iza bolida u water sprayu teško da ces vidjeti suca sa zelenom zastavom. Vecina vozaca se pouzda u LEDice na volanu i pored staze.
Recimo meni je trebalo par puta da uopce skuzim da lik mase zastavom na snimci Vettela.
...stoji konstatacija, no kamera u bolidu sigurno nije nešto što može dočarati ono što je Vettel vidio i kolika je bila stvarna vidljivost. Sve ovo su, meni se čini, napuhali prvenstveno razni novinari a objeručke su to prihvatili neki razočarani fanovi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ja nisam razočaran, uopće. Ja sam ponosan na Alonsa. A veliku pljusku opalim Ferrariju zbog demagogije kroz cijelu sezonu.
Avanti FER, Avanti!!!
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ja koliko znam naslov nikad nije odlučen za stolom pa tako da nisam to očekivao ni ovaj put da se desi iako se mnogo prašine diglo zbog ovog slučaja.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Walter je napisao/la:Ja koliko znam naslov nikad nije odlučen za stolom pa tako da nisam to očekivao ni ovaj put da se desi iako se mnogo prašine diglo zbog ovog slučaja.

Upravo to...
I na kraju...ne znam koji bi vozac htio da ima naslov koji je dobio za stolom...ja kao navijac Ferrarija ne bih htio da vozac Ferrarija tako osvoji naslov...

Na stranu sve nepravilnosti, nelegalnosti i sl...gotovo je...ko nam je kriv sto nismo mogli stvoriti prednost i osvojiti naslov na stazi..pod bilo kojim uslovima
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo čisto da riješimo jednu nedoumicu iz rasprave: LED-ice koje predstavljaju zastave na volanu se ne aktiviraju kad se prođe pored svijetlećeg panela nego GPS navigacijom. Svi bolidi su opremljeni odašiljačem, a sam sustav je precizan na manje od metra. Više detalja možete pronaći u videu na ovom linku:
http://www.emmotorsport.com/media" onclick="window.open(this.href);return false;

Još nisam uspio točno objašnjenje pronaći što točno koji svijetleći signal predstavlja. Negdje pišu da trepteće žuto svijetlo znači isto što i crveno-žuta zastava, dok drugdje pišu da trepteće svijetlo znači isto što i 2 žute zastave zajedno. Pošto me sad to totalno zainteresiralo, potrudit ću se kroz slijedećih dan-dva malo istražiti ove svijetleće signale
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la:Evo čisto da riješimo jednu nedoumicu iz rasprave: LED-ice koje predstavljaju zastave na volanu se ne aktiviraju kad se prođe pored svijetlećeg panela nego GPS navigacijom. Svi bolidi su opremljeni odašiljačem, a sam sustav je precizan na manje od metra. Više detalja možete pronaći u videu na ovom linku:
http://www.emmotorsport.com/media" onclick="window.open(this.href);return false;

Još nisam uspio točno objašnjenje pronaći što točno koji svijetleći signal predstavlja. Negdje pišu da trepteće žuto svijetlo znači isto što i crveno-žuta zastava, dok drugdje pišu da trepteće svijetlo znači isto što i 2 žute zastave zajedno. Pošto me sad to totalno zainteresiralo, potrudit ću se kroz slijedećih dan-dva malo istražiti ove svijetleće signale
ok, a kako LED zna do koje točke traje žuta zona i od koje počinje? i zašto je LED gorila nakon što je mahano zelenom zastavom i ugasila se tek kad je prošla pored panela? cijela staza je podijeljena na sektore čije su granice paneli odnosno kućice sa sudcima i žuta zastava se može poakzati samo na cijelom sektoru. možda se ne sinkroniziraju direktno s panelima nego s pozicijama panela, inače bi se ugasila čim je bolid prošao pored suca sa zelenom zastavom a ne čekala panel sa zelenim svjetlom
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ja i dalje mislim da su mu trebali dati kaznu za sudar sa Sennom posto su Hulkenberga kaznili ali posto je utrka zavrsila odavno tako je kako je , nema smisla sad neke kazne izmisljati naknadno , zamislite bed Alonsu da osvoji naslov nakon trke . Nadam se da ce se osposobit FIA sljedece godine
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F1NAC je napisao/la:ja i dalje mislim da su mu trebali dati kaznu za sudar sa Sennom posto su Hulkenberga kaznili ali posto je utrka zavrsila odavno tako je kako je , nema smisla sad neke kazne izmisljati naknadno , zamislite bed Alonsu da osvoji naslov nakon trke . Nadam se da ce se osposobit FIA sljedece godine
Yap. Meni najviše smeta što FIA nije pokazala ista mjerila u Brazilu. Taj Vettelov incident bi bio kažnjen u bilo kojoj drugoj utrci sezone ili u Brazilu da ga je napravio netko drugi a da nije Vettel ili Alonso.
Prepostavljam da je tok misli sudaca bio da nema potrebe ga kazniti jer se i sam izvrtio i oštetio bolid i završio na kraju grida.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

pretjerujete opet... u pitanju je prvi krug i četvrti zavoj nakon starta. ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je Senna izletio "niotkud" i vettelu se praktički pojavio u mrtvom kutu gdje ga nije mogao vidjeti ni na retrovizoru ni direktno iz bolida. trkaći incident u kojem nitko nije kriv...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo, sapunica gotova i mislim da mi sad isto nemamo o čemu više raspravljat po ovoj temi:

Ferrari accept yellow flag decision, focus on 2013

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

http://f1-serbia.com/najnovije/lauda-ve ... vakom-timu" onclick="window.open(this.href);return false;

ukratko, nece otici iz red bulla i nece osvajat naslove XD XD XD svaka njegova prognoza bude kontra od toga sta je rekao...
McLaren u <3
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Vettel je europski sportaš godine

Još jedno lijepo priznanje :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Drago mi je da je f1 vozač dobio tu titulu, odlična stvar. To što bi ju ja dodijelio Alonsu (jer mislim da je više zaslužuje) a ne Vettelu je pak druga stvar... :)
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

K1M1 je napisao/la:Drago mi je da je f1 vozač dobio tu titulu, odlična stvar. To što bi ju ja dodijelio Alonsu (jer mislim da je više zaslužuje) a ne Vettelu je pak druga stvar... :)
ja bih skrenuo pažnju na to da se nagrada dijelila za SPORTAŠA, a alonsove izjave tokom sezone su bile daleko od sportskih (omalovažavanje protivnika, priželjkivanje sudara i kvarova protivniku itd.)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne mogu vjerovati (valjda je to zbog blagnada ili što ja znam) ali se slažem sa vidcom :D

no, da ne bude sve bajno...ne slažem se sa dijelom o priželjkivanju sudara i kvarova protivnika. Reći "nezgoda suparnika je jedino što nam može pomoći" nije isto što i reći "želim da ne uspije završiti utrku" ;)

slika
grandealonso

Post Postao/la grandealonso »

Mislim da treba pricekat 2013 tu i 2014 tu,pa reci i davati kojekakve nagrade. Ja cu jos samo nadodati,lahko je dobivat nagrade s naj jacim bolidom koji opet trazi nekakve rupe u zakonu. Alonso je magico jer s nakvim Ferrom se borio do samog kraja...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

grandealonso je napisao/la:Mislim da treba pricekat 2013 tu i 2014 tu,pa reci i davati kojekakve nagrade.
zašto bi se za GODIŠNJU nagradu gledalo razdoblje od 3 godine?

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

K1M1 je napisao/la:Drago mi je da je f1 vozač dobio tu titulu, odlična stvar. To što bi ju ja dodijelio Alonsu (jer mislim da je više zaslužuje) a ne Vettelu je pak druga stvar... :)
...moje se pak mišljenje potpuno razlikuje od tvojeg - mislim da ju niti jedan F1 vozač nije "zaslužio" ove godine, čak ako ću biti sarkastičan šteta što "oni iz pozadine" ne ulaze u obzir...neki su mi sportaši ove sezone puno više "zaslužili" ovu nagradu...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
grandealonso

Cuky je napisao/la:
grandealonso je napisao/la:Mislim da treba pricekat 2013 tu i 2014 tu,pa reci i davati kojekakve nagrade.
zašto bi se za GODIŠNJU nagradu gledalo razdoblje od 3 godine?
Nisi me razumio sto zelim rec.A to je da ce Ferro biti jak 2013te ako ne onda sigurno 2014te i tu dolazi kraj red bulu. Jer motori Ferrarijevi najbolje ce radit tada i airodinamica prestaje. Reno nema nikakve sanse 2014te kao motor.I vetel ce lagano sletit na zemlju jer ce red bul izgubiti krilca...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sinko moj, ako imaš neki vremeplov onda super, čekaju nas vesele godine.

Ali mogao bi se ti spustiti isto sa očekivanjima na zemlju, jer ti se može kao meni 2011. dogoditi da se prejako razočaraš...

slika
grandealonso

Cuky je napisao/la:sinko moj, ako imaš neki vremeplov onda super, čekaju nas vesele godine.

Ali mogao bi se ti spustiti isto sa očekivanjima na zemlju, jer ti se može kao meni 2011. dogoditi da se prejako razočaraš...
Vjerujem u Ferrari i znam da to oni mogu.A i bilo bi krajnje vrijeme da red bul izgubi krilca a to je motor renolov 2014te.Duboko vjerujem da ce red bul 2014 te doziviti krah a Ferrdzo uspon kao u doba Michaela.

I vetel moze tada samo da zagrli svog zemljaka sumija na kojeg se ponosi i koji ga je propustio u Brasilu ove godine.
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 28 pro 2012, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Postovi u nizu
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

mene čudi da ljudi još uvijek podcjenjuju renault. očigledno je da renault zna napravit odličan motor. monza i belgija možda potvrđuju da je mercedesov motor najsnažniji, ali renaultov motor očigledno ima nešto drugo što mu daje prednost. a ferrarijev motor ne znam kakav će bit... nisam baš siguran da ferrari ima puno iskustva s turbo motorima...
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Nije tu Renault neko lijevo krilo. Oni ne samo da znaju napraviti dobar motor, nego imaju i najviše iskustva u konstruiranju turbo motora u F1.
Prvi turbo motor u F1 - Renault
Prva pobjeda s turbom - Renault

Ferrari jest uzeo prvi naslov za turbo, ali je ušao u taj svijet 3 ili 4 sezone nakon Renaulta.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
grandealonso

vidc je napisao/la:mene čudi da ljudi još uvijek podcjenjuju renault. očigledno je da renault zna napravit odličan motor. monza i belgija možda potvrđuju da je mercedesov motor najsnažniji, ali renaultov motor očigledno ima nešto drugo što mu daje prednost. a ferrarijev motor ne znam kakav će bit... nisam baš siguran da ferrari ima puno iskustva s turbo motorima...
Vjerovatno je Ferrari u proslosti proizvodio pilice a ne Good Engine...
slika
Odgovori