Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

bit ce f3 i monza, pa tko bude se lako dogovorimo..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja ću doć oko 20:30 kad se gosti poberu doma
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok

ne zaboravi pozdravit goste :D
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

antisa imas link za skinove na pocetnoj..

http://f1hracing.podserver.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Čisto da se kasnije ogradimo od raznih problema kada već "naučimo napamet" stazu i kad budu kvale i utrka....

Ova staza ima nekoliko stvari koje bi trebali riješiti i koje bi trebali kazniti ako se naprave nedopušteno:
1. Izlaz iz boksa: postoji linija (bijela) koja odjeljuje izlaz iz boksa od trkaće linije i koju se u RL ne smije prijeći. Znam da će u treninzima 99% ljudi ako izlaze iz boksa dok je netko u letećem krugu tu pričekati dok taj ne prođe, ali se pojavljuje problem u utrci. Ako se tu liniju prijeđe pojavljuje se mogućnost da se onome koji dolazi pravcem oduzme realna prilika (koju mu pravila daju) da se na kočenju za šikanu postavi pored ovog koji izlazi iz boksa i pokuša ga proći. Ako neće nitko, ja se osobno javljam da nakon utrke pogledam replay svačijeg izlaska iz boksa i da vidim ako je tko prešao liniju. Ako se mogu vozači u RL toga držati, možemo i mi, pošto je to jedno od općenitih pravila u utrkivanju.

2. Izlaženje sa staze na startno-ciljnoj ravnini.
Danas su Antiša, Arma i Mansell vodili troboj i vijugali lijevo desno. Sve je to bilo lijepo za gledati, ali osim što je ovaj prvi (mislim da je arma bio, ali nisam siguran) masu puta mijenjao smijer vijugajući na pravcu svo troje su to radili izvan staze. Lijepo postoji linija koja označava rub staze, što znači da se taj dio od linije do zida ne smije koristiti. U RL čak ni na startu osim ako se ne radi o izbjegavanju mogućeg sudara.
Također, Mansell je mene danas i pretekao dok sam ja bio na stazi po tom dijelu, pa mi je na moje upozorenje da bih tražio da ga se za to kazni da je ligaška utrka odgovorio sa "što trabunjaš".

3. Izlaz iz Ascari šikane. Tu neznam što i kako...u RL uglavnom dopuštaju široki izlaz, pa bi mogli i mi možda.

Kažem, ovo bi sve trebalo sada, danas riješiti tako da kasnije kad budu ozbiljne vožnje znamo točno što se smije, a što ne. Imali smo zbunjujuć start u ligu, ajmo to sad nastavit kako treba

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Cule,postoji pravilo dva kotača na stazi,u hot lapu bi se trebalo posebno poštivati,pa se ne poštuje.Tu se dobro zna što znači dva kotača i što je definirano kao staza.Bijela linija na izlazu iz boxa isto ima svoje značenje,isto kao i višekratno mjenjanje putanje na ravnini.Pošto vozim ligaške trke,ja to dobro znam,te se toga pridržavam tamo,jer se sve te nepodopštine KAŽNJAVAJU.Ovdje to nije slučaj,pošto se ljudi ne pridržavaju toga.Posebno ne kad se voze trkice od 5 krugova.Možemo sastaviti sudačku komisiju,koja bi to pregledala,ali to komplicira stvari.Naime, to se može pregledati poslije trke,ali bi se svaki prekršaj trebao i kazneno definirati,dakle trebali bi imati PRAVILNIK,koji nemamo zasad.U stvari,ništa se bitno nebi promjenilo,barem ne što se poretka tiče,osim što bi bilo malo više reda.Tko je brz,ostao bi brz,a oni sporiji bi bili sporiji.Ili ti misliš da je neko brz zato jer NE POŠTUJE pravila ? [-X
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

za ove utrke od 5 krugova me nije ni briga, jer njih i onako shvaćamo kao zabavu, a ne kao nešto ozbiljnije. I čekamo jedni druge i razbijamo se međusobno i sl.

No jučer sam primjetio ta 2-3 slučaja gdje se može kršiti ta najosnovnija pravila o tome što je staza i kako ju se smije koristiti pa sam napisao ovdje. Dao sam primjere koje sam vidio koji su se dešavali ispred mene ili oko mene u tih par utrkica. Bolje da to raspravimo sada i dogovorimo što ćemo sa time ako se netko požali na takve stvari na ligaškoj utrci nego da kasnije sve to samo uredno pometemo pod tepih i netko se možda okoristi time što nemamo definirana pravila.
Mansell je napisao/la:Ili ti misliš da je neko brz zato jer NE POŠTUJE pravila ? [-X
Ja mislim da tko je brz je brz bez obzira poštuje li pravila ili ne.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://f1hracing.podserver.info/league/rules/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja neznam od kud vama da ne vozimo po pravilima.. vozimo po opcim trkacim pravilima kojih se svi! pridrzavaju!
ja jos nisam vidio nekog da se ne pridrzava osnovnih pravila.. neznam cemu fantaziranje..

neda mi se replyat na svaku stvar, al ugl - dobro je sto si naveo te stvari, nek se imaju na umu..
naravno da na svakodnevnim utrkama cemo vijugat "lewis sa sjebanim zadnjim anti rollom" style, vozit do zida na startnoj ravnici, a na raceu cemo vozit ozbiljno..
masu puta mijenjao smijer vijugajući na pravcu svo troje su to radili izvan staze.
vidis to nije istina i pomjesao si pojmove, jer se ja ne sjecam kad sam vise od jednom promjenio smjer na ravnom.. nisam siguran dal je to uopce bilo 2012 :)

ascari - da.. mislim da tu treba bit malo rezerviran.. ja koliko god ne volim izlazenje sa staze (eto i ti kazes da se dopusta u f1 izlazenje van crtom definirane staze (sto se ne radi koliko sam skuzio ni na startu ;) - cisto usputno o tome koliko se pravila mogu primjenivati u svakoj situaciji jednako.. ((naravno da ne mogu))

jasno da ces u utrci fulat koji put ascari i da ces izac van.. sve 5.. ako se nekog vidi da iznova izlazi van bez pustanja gasa vec s naumom onda mozemo reagirat ofc..

izlaz iz pita - da, nek se vozi do crte iako je to pravilo iskljucivo iz sigurnosnih razloga i zna se cesto cut misljenje vozaca samih i komentatora o smislenosti kaznjavanja gazenja crte..
jer nikakav drugi razlog ne postoji.. ako netko dolazi po startnoj ravnici, ti izlazis iz boxa - naravno da neces ic lijevo, vec ces vozit desno uz tog koji dolazi.. bila crta ili ne.. al svakako, neka bude kao pravilo, da se ne bi netko zabunio pa nakon izlaza iz boxa zaletio se u nadolazeci bolid :/

No jučer sam primjetio ta 2-3 slučaja gdje se može kršiti ta najosnovnija pravila o tome što je staza i kako ju se smije koristiti pa sam napisao ovdje. Dao sam primjere koje sam vidio koji su se dešavali ispred mene ili oko mene u tih par utrkica. Bolje da to raspravimo sada i dogovorimo što ćemo sa time ako se netko požali na takve stvari na ligaškoj utrci nego da kasnije sve to samo uredno pometemo pod tepih i netko se možda okoristi time što nemamo definirana pravila.
apsolutno pohvalno i korisno :) da svi misle pola toliko bilo bi med i mlijeko :)

i opet o definiranim pravilima.. kao prvo , da se slaze neki pravilnik (za koji su svi skocili i slozili ga) ako se zele obuhvatit sve sitnice, taj bi pravilnik imao nekih 50-ak stranica.. pa tko je za takvu avanturu nek samo izvoli :)

a valjda svi znamo fkng trkaca pravila, ta pratimo f1 desetljecima, racing fanovi smo, shvacamo sto je utrkivanje i damn - imamo prakse u utrkama ko ni jedan vozac na svijetu, vozeci po 10 utrki na dan :)

dosadjujete sa pravilima, a siguran sam da nitko nije procitao stavljena racing pravila ?
http://f1hracing.podserver.info/league/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a nit ne trebaju nikome, jer nismo od jucer, nismo nekulturni i trkamo se vec neko vrijeme zajedno da bi odjednom netko poceo radit gluposti na stazi ;) i novi su vozaci pristojni i nisu mamlazi..

al opet - ne skodi upozorit ni najmanje :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

e da, čisto iz znatiželje: zašto je HGTC gore na serveru? Ja sam išao da ću malo tenirat F3000 u nadi da možda još tko dođe ako vidi da je netko unutra pa sam se neugodno iznenadio :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hehe dobro da si spomenuo, ja sam zaboravio :)

ma sinoc kad ste otisli isli bugar predlozio, ja se naravno odmah slozio :)
mada on ne voli vecinu auta iz moda, alfa mu je ok..

ugl.. stavim hgtc, deflotna staza je kao i inace mid ohio, i u roku 5 min sto je server bio otvoren i bugar i ja se joinali, skupilo nas se 6ica odmah.. dubstar i ekipa..
hgtc nikad ne razocara :)

sad cu vratit f3..

vraceno..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kad vec meljete o pravilima..
Rights to the Line

Our standard for rights to the line hinges on the relative positions of the cars at the approach to the corner. The SCCA rulebook says, "The responsibility for the decision to pass another car rests with the overtaking driver." If, at the brake point, your car is dead alongside the car you're trying to pass, the overtaken car is obliged to leave room for you and not simply turn into you at the turn-in point. If, however, you're trying to pass but you're not quite alongside, as in having the front wheels up to the middle of the other car at the brake point, you haven't made the pass, it's your responsibility to get out of the way of the other car and yield the line in order to avoid a collision. The other driver might yield and give you room at the apex, but you can't count on it. He may not even have seen you if he hasn't been looking in his mirrors. If you're not alongside, you've got to expect to be "chopped," which is the racing term for another driver pulling across the nose of your car going to the apex.
2) If you're not quite alongside at the brake point, but draw alongside before the turn-in point, you technically have rights to the line, but if contact happens, you're really to blame. You are taking the chance in this situation that your guesstimate of the closing speed is correct - that you'll make up the distance of a quarter car or half car between the brake point and the turn-in. If you guessed wrong and the other car is still half a car-length ahead at the turn-in, expect that the other driver will take the line and go for the apex. You didn't do the pass - you got in the way.
i recimo ono sto se cesto dogadja i ponavlja..
3) If you're behind the other car and attempt to make up a car length or more between the brake point and the turn-in, you're either a wild optimist or a lot better braker than the other driver. Either way, if you blow it, it's your fault.

sto se tice mahanja po stazi :)
Blocking - weaving down the straight with your eyes on the mirrors, trying to cut off the driver behind - qualifies you as a lower form of life.
Like any other sport, racing requires sportsmanship
ovo je zapravo poanta i ono zbog cega se mi ne trebamo zamarati i zabrinjavati jer smo svi fer..

naginjete ka nekim pravilima, drzite se striktnosti?! a ja bi sad mogao iz glave izvuc xx situacija koje nisu u skladu sa pravilima utrkivanja, na koje se ne reagira..
naravno, kao dobar primjer prosla liga i don ;) simbolicno je zato jer je sudionik situacije i "krivac" tada, najglasniji oko zahtjevanja pravila sada :)

vuksi se pak s druge strane njegovo poimanje ubacivanja/pustanja mjesta/drzanja svoje linije/.. - kosi sa vecinom nacelnih pravila utrkivanja :)
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Evo ti ga za kraj godine xD

slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Ajde stavi i monzu kad si vec stavio f3000 ili bar neku stazu iz lige...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

simbolicno je zato jer je sudionik situacije i "krivac" tada, najglasniji oko zahtjevanja pravila sada :)
Nakon viđenih replaya da, u krivu sam u toj situaciji. Ali u toku utrke učinilo mi se da si ti pogreškom ostavio dovoljno mjesta za prolazak pa sam išao tu šansu iskoristiti.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ali u toku utrke učinilo mi se da si ti pogreškom ostavio dovoljno mjesta za prolazak pa sam išao tu šansu iskoristiti.
ma tako je nekako i bilo, moja greska je ono bila, nikad prezaljeno 2. mjesto :)
samo cisto da se ne zaletavamo previse i zamaramo oko pravila, jer sami znate rec kako fia koci utrkivanje zbog strogih pravila i pljujete svakodnevno po njoj, a sad vam je tu ideja da budemo strozi od same fie :)
Evo ti ga za kraj godine xD
:D dobra.. mozes jos danas, sutra te tuzim :D

Ajde stavi i monzu kad si vec stavio f3000 ili bar neku stazu iz lige...

sry, nisam bio doma..

a i nemojte bit ovisni, nije tolika muka promjenit stazu.. a pogotovo ti koji znas ranije doc bi si mogao namjestit po zelji..

dodjes na server, oces promjenit stazu:

/admin 22
/callvote event F1 Gran Premio - to je monza

ne treba se upisat cijelo ime staze, dovoljno je pocetak..
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Neznam Arma zašto si pisao u množini,ja nit sam otvorio tu temu,niti sam imao neke primjedbe.Ja sam samo odgovorio Culetu na neka njegova zapažanja u vezi našeg utrkivanja.Sretna Nova,svima :zivili:
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma ne odnosi se to na nikog odredjenog, vec na svih ;)

pisem u mnozini jer me strah da nece to netko uzet previse osobno jer ste u zadnje vrijeme vrlo osjetljiva celjad :)

nis.. pamet u glavu veceras i have fun!

sretna nova svima!
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Sretna vam nova godina.
I sve što s njom ide.
puno vožnje i manje filozofije
i sve ostalo po zaslugama.

haug
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

:zivili: Sretna Nova godina! :zivili:
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Vse najboljšeše:)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma *ebem vam svima staru ..
..godinu :) sve najbolje za novu !

mozda je netko za malo popodnevne voznje?
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Možda nafečer, ali mooožda:)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo sada svi imamo različite kacige. Također, McLarenovci su po zahtjevu dobili imena na mjestu glavnog sponzora
http://www.mediafire.com/?032ci1r28p0kroe" onclick="window.open(this.href);return false;

Raspakirati, GameData folder kopirati u rFactor i zamijeniti postojeće

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

=D> =D>

zandvoort 2010 veceras..

staza ima 90 mb pa je skinite na vrijeme.. necete pozalit..
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja sam za vožnju, šta vozimo?
slika
Odgovori