Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Slash
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: utrkivanje

Re: NOVOSTI - Siječanj 2013

Post Postao/la Slash »

Force majeure
The ‘force majeure’ allowance relating to when a car stops on the track during qualifying has been deleted from the regulations. For 2013 any car that stops on the track must have enough fuel for the mandatory one-litre minimum sample plus an additional amount proportional to the amount of fuel that would have been used in returning to the pits (determined by the FIA).
Zanimljiva promjena.

Ostale promjene pravila: http://www.formula1.com/inside_f1/rules ... ons/12877/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Slash je napisao/la:
Force majeure
The ‘force majeure’ allowance relating to when a car stops on the track during qualifying has been deleted from the regulations. For 2013 any car that stops on the track must have enough fuel for the mandatory one-litre minimum sample plus an additional amount proportional to the amount of fuel that would have been used in returning to the pits (determined by the FIA).
Zanimljiva promjena.

Ostale promjene pravila: http://www.formula1.com/inside_f1/rules ... ons/12877/" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači ako netko stane u kvalama zbog XY problema mora imati onu 1L za FIA-inu analizu + dovoljno benzina za povratak do boksa i ne dobiva nikakvu +X mjesta na gridu
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

E tu vidim već problem kad netko dobije kaznu a on i dalje tvrdi da ima dosta goriva do pita plus litra
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

kako može tvrdit...po nekoj logici nakon 2 treninga u petak kad se vidi koliko se na nekoj stazi troši po krugu FIA momčadi obavijesti koliko goriva moraju imat ako stanu da ne bude problema...imaš toliko ili više super, imaš manje dq...puno bolje, razumljivije i preciznije nego do sada
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

netko zna da li ce se odrzati auto moto show u zagrebu ove godine?
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

maric je napisao/la:netko zna da li ce se odrzati auto moto show u zagrebu ove godine?
Ove godine se neće održati, prošle je otkazan zbog "nezainteresiranosti i lošeg stanja autoindustrije".
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
speedy56
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:
maric je napisao/la:netko zna da li ce se odrzati auto moto show u zagrebu ove godine?
Ove godine se neće održati, prošle je otkazan zbog "nezainteresiranosti i lošeg stanja autoindustrije".
Šteta :(
Kad je opće bio zadnji, nakon tolko godina više ne brojim?
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

2010. je bio to sam siguran. Mislim da ga nije bilo niti 1011.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
speedy56
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:2010. je bio to sam siguran. Mislim da ga nije bilo niti 1011.
A onda i nije previše mislio sam da je više.

Isprika na offtopicu.
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Promjene u medicinskom dijelu. Odlučilo se da se neće produžiti ugovor Garyu Hartsteinu koji je bio do sada glavni na nivou FIA-e u vezi s odlukama oko spašavanja vozača i sličnih radnji - ili jednostavnije F1 doktor. Novi doktor je Ian Roberts dosadašnji glavni doktor sa Silverstona.
LINK
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida...

Mclaren - 31 Jan 2013
Force India & Ferrari - 1 Feb 2013
Sauber - 2 Feb 2013
RBR - 3 Feb 2013
Mercedes & STR - 4 Feb 2013
Williams - 19 Feb 2013

I vidim da se to već dugo nigdje ne spominje...sjećate se testa u Francuskoj usred sezone (Ferrari, Mercedes i FI) kada su u Mercedesu testirali shark fin na kojem je bilo napisano "07 njemačka zastava SCH"...navodno je to od ove sezone kao pod obavezno za sve ekipe imati taj shark fin na kojem će biti ispisan vozačec broj, zastava njegove nacionalnosti i 3-slovni inicijali koji se pojavljuju i u TV grafici. To nigdje nisam našao potvrđeno ili demantirano, tako da ćemo više o tome znat kad vidimo bolide

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Cuky je napisao/la:Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida...
I vidim da se to već dugo nigdje ne spominje...sjećate se testa u Francuskoj usred sezone (Ferrari, Mercedes i FI) kada su u Mercedesu testirali shark fin na kojem je bilo napisano "07 njemačka zastava SCH"...navodno je to od ove sezone kao pod obavezno za sve ekipe imati taj shark fin na kojem će biti ispisan vozačec broj, zastava njegove nacionalnosti i 3-slovni inicijali koji se pojavljuju i u TV grafici. To nigdje nisam našao potvrđeno ili demantirano, tako da ćemo više o tome znat kad vidimo bolide
Evo link - http://mercamgf1-fans.com/2012/09/18/up ... extension/, http://scarbsf1.com/blog1/2012/09/13/me ... shark-fin/.
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Idemo još malo poružniti bolide #-o
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Znaci sada je stos ko ce se prvi sjetiti probusiti 3 rupe u tom shark fin-u i time dobiti 2 sec po krugu jer kroz te rupe prolazi neka turbo materija i hladi jaja vozacu pa on brze vozi
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

izgleda da se neko vec setio :D
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Do sada potvrđeni datumi predstavljanja bolida...
Evo link - http://mercamgf1-fans.com/2012/09/18/up ... extension/, http://scarbsf1.com/blog1/2012/09/13/me ... shark-fin/.
zar nebi onda to trebalo bit u tehnickom pravilniku za2013 ?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

moguće...nisam ga toliko u detalje proučavao. A možda bi taj dio mogao biti i u sportskom pravilniku (znam zvuči ludo i stupidno, ali teško je nać nešto normalno više u ovom našem svijetu) u dijelu vezanom za pituru (boju, skin, livery...kako već tko razumije) bolida. Jer koliko sam skužio iz nagađanja u doba kad se to pojavilo na testu jedino što bi tu smjelo biti osim bazne boje (npr. srebrna kod Mercedesa ili crvena kod Ferrarija) je broj, zastava i ime vozača, bez sponzora i slično. Tako da možda tamo piše što...neznam, sjetio sam se toga kad sam pistao taj prethodni post i spomenuo čisto ako tko zna neto više pa da i ja doznam...

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Staza u Valenciji u užasnom stanju.
Google translate sa španjolskog
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Nadajmo se da je 2012. bila zadnja VN Europe tamo. :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

da, samo što je prošle godine u valenciji bila možda i najbolja utrka sezone, pa mi je sad čak nekako i žao da ispadne iz kalendara... :)

inače govori se nešto da bi portugal mogao upast u kalendar za 2013. kao 20. utrka, mislim da bi to bilo super, algarve je odlična staza.
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

K1M1 je napisao/la:da, samo što je prošle godine u valenciji bila možda i najbolja utrka sezone, pa mi je sad čak nekako i žao da ispadne iz kalendara... :)

inače govori se nešto da bi portugal mogao upast u kalendar za 2013. kao 20. utrka, mislim da bi to bilo super, algarve je odlična staza.
stara poslovica kaze, i corava koka ubode koje zrno :) tako da bolje neka ispadne...
McLaren u <3
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

navodno je bernie prekinuo pregovore sa nurburgringom i opet imamo hockenheim 2013.?

http://f1-serbia.com/najnovije/ecclesto ... burgringom" onclick="window.open(this.href);return false;
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Koje sranje.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

McLewis je napisao/la:navodno je bernie prekinuo pregovore sa nurburgringom i opet imamo hockenheim 2013.?

http://f1-serbia.com/najnovije/ecclesto ... burgringom" onclick="window.open(this.href);return false;
Bernie i "financijske nesuglasice"! :evil:
Uvida radi, ovo je od prije par dana: VICTORIANS are paying more than $30 million a year for the right to host the Formula One Grand Prix under a top-secret deal with billionaire Bernie Ecclestone. - Australci izluđuju zbog pljačkaškog ugovora koji je potpisan na 5 godina. Mislim da njegova enormna pohlepa za lovom nanosi popriličnu štetu za F1. A u životu sam naučio i da poslije gorega postoji gore...nadam se da ovdje toga neće biti.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:
McLewis je napisao/la:navodno je bernie prekinuo pregovore sa nurburgringom i opet imamo hockenheim 2013.?

Bernie i "financijske nesuglasice"! :evil:
Uvida radi, ovo je od prije par dana: VICTORIANS are paying more than $30 million a year for the right to host the Formula One Grand Prix under a top-secret deal with billionaire Bernie Ecclestone. - Australci izluđuju zbog pljačkaškog ugovora koji je potpisan na 5 godina. Mislim da njegova enormna pohlepa za lovom nanosi popriličnu štetu za F1. A u životu sam naučio i da poslije gorega postoji gore...nadam se da ovdje toga neće biti.
Ja opet mislim da će poslje Bernia Formuli biti puno gore, koliko znam da su suvlasnici F1 neke banke, a to nije dobro za F1, njih pogotovo zanima samo lova, a o F1 vjerujem da nemaju pojma, ko može dobit Berniev dio F1 negove ćerke? hmh koliko one vole taj sport? :?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Zaključano