Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

slika
Počelo je odbrojavanje :biggrin: =D>
http://singleseater2013.ferrari.com/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:[ http://i809.photobucket.com/albums/zz15 ... cb2efd.jpg ]
http://singleseater2013.ferrari.com/en/" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda da su spustili nos :D

Novi homepage :)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

LOL

Rumours Red Bull team boss Christian Horner recently visited Maranello emerged on Wednesday.

The German website motorsport-total.com reported leaks about the Briton’s secret Ferrari visit have been made to the Italian media.

The report said Horner met with Ferrari’s head of human resources, Mario Mairano, probably last month.

“The thought is that this is an attempt to indirectly gain access to the services of star designer Adrian Newey,” wrote journalist Christian Nimmervoll.

It is believed Horner and Newey always sign and renew their Red Bull contracts together.

Horner, understood to have a Red Bull contract until at least 2014, has also been previously linked to Ferrari team boss Stefano Domenicali’s job.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
grandealonso

Post Postao/la grandealonso »

Jos malo......
slika
speedy56
Legenda
Legenda

F1NAC je napisao/la:LOL

Rumours Red Bull team boss Christian Horner recently visited Maranello emerged on Wednesday.

The German website motorsport-total.com reported leaks about the Briton’s secret Ferrari visit have been made to the Italian media.

The report said Horner met with Ferrari’s head of human resources, Mario Mairano, probably last month.

“The thought is that this is an attempt to indirectly gain access to the services of star designer Adrian Newey,” wrote journalist Christian Nimmervoll.

It is believed Horner and Newey always sign and renew their Red Bull contracts together.

Horner, understood to have a Red Bull contract until at least 2014, has also been previously linked to Ferrari team boss Stefano Domenicali’s job.
Čekaj malo, oni (motorsport-total.com) misle da će Horner dobiti Štefovu poziciju? :roll:
Jesam lud, il je neko drugi lud?
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

šta sad odjednom svi zadovoljni domenicalijem i rezultatima ferrarija?
speedy56
Legenda
Legenda

vidc je napisao/la:šta sad odjednom svi zadovoljni domenicalijem i rezultatima ferrarija?
Rezultatima nisam zadovoljan, ali mislim da je nerealno očekivati Hornera na Domenicallijevome mjestu, pogotovo dok je di Montezemolo ovdje.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

speedy56 je napisao/la:
vidc je napisao/la:šta sad odjednom svi zadovoljni domenicalijem i rezultatima ferrarija?
Rezultatima nisam zadovoljan, ali mislim da je nerealno očekivati Hornera na Domenicallijevome mjestu, pogotovo dok je di Montezemolo ovdje.
netko mora doći ako domenicali ode... ne vidim razloga zašto ferrari ne bi htio zaposliti čovjeka koji već treću godinu vodi tim koji osvaja dvostruke krune... a možda su horner i newey u paketu... i vettel s njima
speedy56
Legenda
Legenda

vidc je napisao/la:
speedy56 je napisao/la:
netko mora doći ako domenicali ode... ne vidim razloga zašto ferrari ne bi htio zaposliti čovjeka koji već treću godinu vodi tim koji osvaja dvostruke krune... a možda su horner i newey u paketu... i vettel s njima
Upravo zato se nadam da ako se ovo i dogodi, da će se dogoditi nakon što se Alonso zasiti Formule 1 jer će on u ovome timu biti crna ovca (osim ako Vettel neće biti tako brz i ovaj bude s njim brisao pod, što je teško da će se desiti)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

horner ima iskustva "balansirat" tim u kojem vozi br1 i br2 vozac i zbog toga je vrlo kompetentan ;)
a možda su horner i newey u paketu... i vettel s njima
to je nekakvo opcenito misljenje da..
a i dosta izvjesno ukoliko vettel misli vozit jos podosta godina - alonsu je ova godina prakticki zadnja sansa za osvajanjem naslova sa ferrarijem i to je vjerujem cilj i onda lagano zavrsetak karijere.. samo mi uvijek odzvanja ona izjava vettla od pred 2 godine ja mislim, kad su ga pitali za buducnost pa je rekao, tko zna sto ce bit i dal ce uopce za 5 godina imat volje vozit f1.. to mi ga je spustilo za nekoliko stepenica u mojim ocima..
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:[ http://i809.photobucket.com/albums/zz15 ... cb2efd.jpg ]
speedy56 je napisao/la: Izgleda da su spustili nos :D

Novi homepage :)
nisu, nego su ovu skicu samo pokupili s mclarenove stranice iz 2011., okrenuli i obojali u crveno. :o
slika
pa hebemu, cak ni to ne znaju sami napravit, nego idu kopirat. :p :biggrin:

@armanini - mislim da se varaš ovo što se tiče alonsa, da mu je ovo zadnja prilika za naslov... pa tek 31 god ima, pogledaj webbera npr., 36 god a još je na visokoj razini, ima alonso još dobrih 5,6 sezona na ovoj top razini kao što je sad...
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Na prvom testiranju u Jerezu Alonso neće testirati novi Ferrari, Massa će voziti prva 3 dana a četvrti dan će novi bolid testirati Pedro de la Rosa.
http://www.ferrari.com/italian/formula1 ... rrari.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
speedy56
Legenda
Legenda

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nisu kopirali ovo od Mclarena, ali su napravili na istu foru.
Mislim da ne postoji tim koji bi više od svga želio Adriana N., ali da li je to izvedivo...
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika
Evo kako Marca vidi novi Ferrari ;)
Así es el nuevo Ferrari 2013
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

prevod(nije moj)

1-New design philosophy for the front wing(s), the work of David Sanchez (ex McLaren) a front and rear wing expert, the new wings will be clearly be inspired by McLaren, interesting to see if it will flex also, despite the new FIA tests.
2-An aesthetic cover is allowed to hide the step nose, but is not required, teams could decide to run it's cars with the step nose if they see an advantage.
3-As mentioned before the F2013 will have pull-rod at the front and the rear, but will be changed mechanically compared to last season, especially the front pull-rod will be completely redesigned, as said before, it gives aerodynamical advantages and allows a lower COG, but it also created some mechanical problems and it's very time consuming to make adjustements.
4-The sides will be much smaller and less bulky and the radiators will be slightly inclined, to solve the problem of internal drag found last year due to the vertical position of the radiators.
5-In the rear area we will almost certain see a solution, as seen on this year Red Bull, but also as far back as on the Williams FW16 1994, this solution is to encase the rear suspension with an aerodynamic foil, including the triangles of the suspension and the axle shaft, in this way, the whole rear suspension becomes an airflow profile.
This profile will guide the airflow to the lower profile of the rear wing and the diffusor, thereby increasing the downforce of the car.
6-During the winter tests Ferrari will test their version of a passive DRS, enabling them to stall the rear wing in certain area's.
7-The F2013 will most likely have the sides(ducts)/exhaust concept as seen on the Sauber and Red Bull, this system has proven to be the most effective way of using the hot air from the exhausts and improving downforce, because of this change, they will also have to redesign the diffusor.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

veća slika iz marce....
SLIKA

EDIT: Ako je suditi po novoj kolekciji koju je sastavila puma, možda i na bolidu, napokon, opet vidimo više bijele
slika

Meni skroz nedostaju bijeli detalji iz vremena kada je Vodafone bio sponzor
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://i47.tinypic.com/50o56q.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo kako Piola vidi novi Ferrari, prošle godine je fulao sa procjenom izgleda novog bolida Ferrari-ja vidjet ćemo šta će biti ove godine. ;)

Edit:
Novi Ferrari-jev bolid zvat će se F138
Ferrari's 2013 Formula 1 car to be named the F138
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:http://i47.tinypic.com/50o56q.png
Evo kako Piola vidi novi Ferrari, prošle godine je fulao sa procjenom izgleda novog bolida Ferrari-ja vidjet ćemo šta će biti ove godine. ;)

Edit:
Novi Ferrari-jev bolid zvat će se F138
Ferrari's 2013 Formula 1 car to be named the F138
zanimljivo opet su ubacili broj cilindara u ime , sviđa mi se :)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zadnja dva koja su ime dobila po motoru su bila brza (248F1 i F399) pa možda i ovaj bude :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

K1M1 je napisao/la: @armanini - mislim da se varaš ovo što se tiče alonsa, da mu je ovo zadnja prilika za naslov... pa tek 31 god ima, pogledaj webbera npr., 36 god a još je na visokoj razini, ima alonso još dobrih 5,6 sezona na ovoj top razini kao što je sad...

uf nisam mislio na njegove vozacke sposobnosti, daleko od toga, vec sposobnosti ferrarija..
ove godine nema promjena, bit ce ovo 3. pokusaj, pa mozda bude 3. sreca..
2014. je lutrija i tko zna oce li ferrari bit najbrzi, (kako smo onda zakljucili to ce bit mercedes :)
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Armanini je napisao/la: ove godine nema promjena, bit ce ovo 3. pokusaj, pa mozda bude 3. sreca..
Kolega, ovo je već 4. sreća, a tolko ih malo ljudi u Ferrariju dočeka :biggrin:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

?
koja 4. ?

brojis 2011?

zapravo nije bilo neke realne sanse ni u jednoj sezoni, vec splet okolnosti..

sansa za naslov ovisi iskljucivo i jedino o timu i bolidu, vozac je tu "samo" da obavi posao i odvozi i da bude sto popularniji kako bi prodali sto vise kapa, majica, slusalica
i ostalih konzum proizvoda..

ako je alonso imao 4 sanse za naslov, onda je i timo glock imao jednako..

tolko ih malo ljudi u Ferrariju dočeka
mislim da se massa ne bi slozio s tobom ;)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:zadnja dva koja su ime dobila po motoru su bila brza (248F1 i F399) pa možda i ovaj bude :D
Kakve veze ima F399 sa motorom?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

3 - 3L (ili 3000ccm) zapremnina motora + 99 - godina natjecanja (1999)

prije njegs a su na taj način ime dobivali 310 (3L + 10 cilindara), 412T (4L + 12 cilindara + transverzalno postavljen mjenjač), 312T (3L + 12 cilindara + transverzalni mjenjač), 312B (3L + 12 cilindara + B kao oznaka boxer motora).....

slika
Odgovori