Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

Cuky je napisao/la:a kako da se pripremam ako nisam doma?

sutra ću doć na server bez setupa, jedino sa osnovnim poznavanjem staze...

hm.. neznam.. 2 tjedna je bilo vremena za pripremu.. za stazu kojoj si se, ako se ne varam, upravo ti jako veselio.. i onda kazes da neces bit pripremljen..

jucer na trening dosli mi koji stazu u biti i ne volimo :)
staza je zapravo super, preticanje malo teze, al kimi i ja smo skoro 3 kruga vozili paralelno :) i po corkscrewu :)

neznam, mozemo prebacit i za nedjelju, ako ostali mogu, samo da ne bude deja vu :/ imam neki dojam da su nam lige prekrakte i onda se za zadnju utrku oteze jer se ne zeli zavrsit liga :)

tako da molim sve da kazu dal ce ih veceras bit!
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

ja mogu i danas i u nedjelju, svejedno...
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

meni odgovara danas,ak se ne skupimo moze i nedjelja. bitno da odvezemo to ovaj vikend jer ce se opet sve to oduziti.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:
Cuky je napisao/la:a kako da se pripremam ako nisam doma?

sutra ću doć na server bez setupa, jedino sa osnovnim poznavanjem staze...

hm.. neznam.. 2 tjedna je bilo vremena za pripremu.. za stazu kojoj si se, ako se ne varam, upravo ti jako veselio.. i onda kazes da neces bit pripremljen..
Ponovno ponavljam: kako se mogu pripremat ako nisam doma?? Evo do danas 3 tjedna nisam bio doma, 3 tjedna nisam imao mogućnosti upaliti rFactor, a kamoli pripremat se za utrku. Stazi sam se veselio jer stazu volim. Rekao sam da osnovno poznavanje staze imam, ali nemam niti idealne točke kočenja sa ovim modom, ni najidealnije putanje kroz zavoje, a niti setup...

Ja ću doć večeras, kao što sam i rekao
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma nemoj se pjenit pls :) nisam mislio napadat, vec nisam znao da nisi uopce doma i da nemozes vozit..

al mozes se pripremit za stazu i bez voznje.. isprintas si layout staze i onda vizualiziras na predavanjima kako gdje i koliko :)

sto se mene tice, ja bi radije da ne vozimo veceras, nedjelja mislim da bi bila bolji izbor i mislim da bi nas bilo vise, + sto se nisu mnogi pripremili, a obzirom da je zadnja bilo bi ok da bude kako treba..

ugl.. vidjet cemo do 20h..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

eto...ako se prebaci u nedjelju ja mogu...zahvaljujući završnim ispitima nema predavanja i mogu u Ri u pon ujutro :D

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Mogu jedino danas.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

ma ajmo se probat skupit danas pa ako nas dodje 8 ili vise cemo vozit, a ako nas bude manje necemo...
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

da
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok, server je namjesten (valjda sve kako treba :) krugove sam na brzinu izracunao, neznam dal sam pogodio dobro, al mislim da je 32..

pa se vidimo ubrzo gore..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.mediafire.com/?45gjwwin5dt146d" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo da prokomentiram zadnju utrku ove lige:

Trening: S obzirom da sam se prvi put baš ozbiljno uhvatio u koštac sa ovom stazom dosta sam griješio. Mučio me understeer u 3., 4. i 5. zavoju (onda dva brza desna i lijevi prije uzbrdice), a kad sam pred kraj treninga pokušao sa setupom na kojem uopće nisam imao problema sa understeerom, onaj setup koji sam koristio u monzi kojem sam samo promjenio postavke krila i mjenjača odmah sam dobio nešto na vremenu i osjećao se ugodnije na stazi.

Kvalifikacije: nisam uopće gledao da imamo 10, a ne 6 krugova. Kad sam završio 5. krug, tj. krenuo u 6. i nisam popravio vrijeme zbog 2 greške počeo sam psovat sam sebi. Onda sam skužio da imam još mogućnost odvoziti 2 mjerena kruga i to sam iskoristio da još malo popravim vrijeme. S obzirom na količinu treninga i brzinski sklepani setup 6. mjesto sa oko 1,5 sec zaostatka je zadovoljavajuće

Utrka: Startao sam odlično...krenuo sam čak riskirat sa popuštanjem kvačila prije nego se svjetla ugase, a na kraju se pogodilo da sam popustio točno u trenutku kad su se ugasila. Krenuo sam odlično i morao izbjegavati ostatak ekipe koji su startali malo lošije nego ja. Nažalost, uska staza i gužva su učinile do da su mi malo udaraca dobili zadnji lijevi i desni ovjes te na kočenju u 1. zavoj i prednji desni ovjes. Srećom to nije utjecalo na upravljanje mog bolida. Onda sam se uhvatio na zadnjicu vlakića kojeg je ako se ne varam kreirao Antimon, a iza njega se poredali Vuksa, Armanini, Fiore i ja. Fiore je pogriješio na izlasku iz 3. zavoja i prošao sam ga u 4. Zatim sam imao nekoliko zanimljivih krugova na repu Armaninija. On nije griješio, ja bih jedino došao u priliku za napast u 1. zavoju, ali nisam htio previše riskirati pošto sam vidio da sam brži od njega, a još imamo i boksove odraditi. Tako sam iza njega bio par krugova, a onda je Vuksa ispred pogriješio na izlasku iz 3. zavoja. Meni je to malo pokvarilo koncentraciju i okrenuo sam se na istom mjestu te lagano lupio u zid. Oštetio sam i zadnji neoštećeni ovjes na bolidu te nos, ali i dalje nikakvih problema za vožnju nije bilo. Vratio sam se u utrku sa 5,x sekundi iza Fiorea i krenuo u lov najjače što sam mogao. Kroz slijedećih par krugova skinuo sam 2 sekunde i još uz to zaradio poziciju kad se Antimon okrenuo u zadnjem zavoju. No samo krug kasnije i ja sam se okrenuo u zadnjem zavoju, udario u lijevi zid, ostao bez krila i odustao. Da sam nastavio vjerojatno bih skupio koji bod, ali jednostavno nisam imao volje samo kružiti stazom, a o ponovnom hvatanju priključka da ne govorim. Šteta jer mi je nakon 2-3 kruga izgledalo kao da bi utrka mogla biti odlična za mene, a na kraju sam opet platio svojim greškama.

slika
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Zavrsili smo jos jednu mini ligu, sto se mene tice bilo je vrlo uspjesno. 5 pobjeda na 5 utrka. Nesto slicno se desilo kad smo vozili Mercedes-Benz kup. Na kvalama sam odvozio svoje najbolje vrijeme i zauzeo prvu startnu poziciju. Ocekivano, kao sto je i Kimi ocekivano bio drugi. Za trku sam mislio da ce proci lako, ali opet se tu nasao Kimi koji mi je otezao posao. Imao je odican pace i pratio me u stopu, cak se u par navrata pokusao probiti na prvo mjesto. U 16 krugu odlazim u boks i moram priznati da sam to odradio odlicno. Problem je nastao kad sam izasao iz boksa jer su ispred mene Vuksa i Arma vodili svoju borbu. Nakon sto Arma odlazi u boks, ostaje mi Vuksa koji drifta po stazi na potrosenim gumama ali ga ja ne uspijevam proc te sam u tom krugu izgubio oko 2.5 sekunde. Konacno i Vuksa shvaca da je vrijeme za boks te ja ponovno dolazim na vrh. Za to vrijeme mi se prisuljao Kimi na 2 sekunde iako je svoj boks odradio lose, jer je u njemu izgubio preko 3 sekunde. Na tom razmaku sam ga drzao do kraja utrke, s tim da mi je zadnja dva tri kruga dosao cak na sekundu. Velika je steta sto se vise ljudi nije odazvalo barem na ovoj posljednjoj utrci. Neznam da li ima neki "pametan" mod koji bi zainteresirao 12-15 redovitih vozaca tako da sljedeca liga ima nekakvog smisla. Cestitke svima koji su sudjelovali!
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kvale podbacio, i to me dovelo i situaciju u kojoj sam se nasao na startu nazalost..
fiore je mrvicu vise zaspao na startu, a i ja malo da bi cule kako je sam objasnio koristeci nedozvoljeni clutch imao raketni start i isao se probijat kao da smo na pisti za avione, a ne na laguni na kojoj ima mjesta za 2 auta..

ono sto mi smeta je sto smo 102 puta rekli da nema gasenja autoclutcha.. sve da i imas volan za kvacilom nemozes koristit jer nitko nema prednosti!
mislio sam vec tijekom sezone opomenut, al je prilicno nevazno i mala je prednost pa.. jer svaki put kad sam vidio me bode u oci i ne kuzim zasto se neki drze tvrdoglavi (samo ti i cale) kad je dogovoreno da vozimo sa autoclutchom i da svi imamo iste uvjete..

i onda vidim ovo svaku utrku:
slika

i kao posljedica : (dal je dio uzroka start sa kvacilom il ne, sigurno je barem malim djelom zasluzno)

jos je dobro i zavrsilo, mislio sam gotovo je krilo, al nekako sam uspio lupit zid bocno kotacima, pa je damage bio zanemariv..
jbga, bilo kako bilo, nasao sam se u zanimljivijoj situaciji nego da sam imao dobar start i da sam se nasao recimo 3.
antisa je vodio kolonu, vuksa po obicaju pokrao pola grida na startu i iza njega fiore, a iza mene cule..

i antisa nije davao prilike, vozio po spagi, bez gresaka, tako da nije bilo bas prostora za prolazit jer se fiore zaljepio vuksi na mjenjac..
pokusavao sam nac prostor za proc, i u prvom zavoju pazio na culeta iza koji me uhvatio sa slipom pa sam pokusavao ostat dovoljno unutra da on nema mjesta napast i uz to probat dobro proc prvi i drugi da mozda prejebem ove ispred..

i ubrzo nakon mozda 2 kruga evo ti corks i antisu odnese, i vuksa prema njemu.. mislim si, ajd super, sad cu lagano vratit izgubljeno, kasno sam reagirao, i ostao i ja unutra, al vidim nekako cu se progurat, kad ono umjesto da se oba odu igrat u pjesak vuksa izravna antisu i oni nastave kao da nis nije bilo :)

papci sreckovici :)

krug dva nakon, vuksa i antisa se i dalje voze na centimetre i konacno se malo "destabiliziraju" :) i ja prodjem napred + cule se takodjer okrene tako da otpada..

i ok, tako je to bilo nekako zamisljeno, 3. mjesto osigurano, obzirom da si je fiore po 16ti put sjebao bolid pa nije mogao bit dovoljno konkurentan (stvarno ti je falilo srece u ligi :)

i dolazi kraj stinta, ja napravio nekih 5 sec prednosti nad vuksom i poceo skicat da vidim kad ce kimi u box.. (iako sam mogao slobodno u istom krugu jer je vodeci dvojac bio toliko naprijed)..
i 2 kruga prije nego sam mislio idem maknut da mi popravljaju damage i naravno izvrtim se.. vuksa prodje, ja se uspio vratit blizu i uhvatit ga dovoljno blizu..
mans u box, kimi ne ide.. vuksa ne ide.. imao jos corbe za koji krug pa reko ajd jos krug dva cu ostat..
sljedeci krug se bacim lijevo, vec skoro kocenje za box i vidim kimi u boxu.. u zadnji tren se vracam nekako na stazu, jedva zakocio za zadnji zavoj, al nekako uspio ostat na stazi.. kad ono vidim kimi odavno izasao sa mjesta, al kako je ultra spor limit izgledalo kao da stoji..

no kako god, ic cu drugi krug.. i sve super sve 5.. udjem kako treba, ovi poprave i panjina svjetska, ovaj sto mi mjenjao prednju desnu gumu mi uhvati volan i iskljuci limiter, i ja gas i cim sam cuo da je bolid zavrtio bez limitera znao sam da je gotovo, brzo sam stisnuo limiter, al ne i kocinicu, mislio sam pa nece valjda u pol sekunde preko 50 kmh.. (kad bi tako na startu heh), al naravno - bilo je 2 kmh previse i popio opet drive thru.. a nis.. kad si panj si panj..
izadjem iz boxa, ispred vukse nekih 4 sec i jbga, nema druge nego gas.. sljedeci krug idem u box i prolazi naravno vuksa odmah, ali i veseli dvojac u bmwu :)
no izasao sam blizu njih, nekih 2 sekundi iza antise, koji je bio dosta blizu fioreta..
odlucio idem probat maximalno i ofc nakon pol kruga imam poluspin i gubim par sekundi..
mislio sam mozda ce se vuksa izvrtit do kraja pa uspjem vratit taj podij pa mi treba svaka sekunda, al nis od tog..

ostalo je sanirane stete i lov na bmwe i da barem uzmem to 4. mjesto..

nakon nekoliko krugova hvatam dvojac koji se takodjer uhvatio, i cim sam im se priblizio ful oni mi olaksaju i razbacaju se van staze :)

tako da sam komotno imao prednost, al sam i dalje pokusavao vrtit neke brze krugove, nada umire zadnja jbga :)
tako da nije proslo dugo dok se nisam nasao u pjesku i onda se tako nastavilo do kraj utrke.. ja u pjesak, prodje bmw.. bmw u pjesak prodjem ja.. ja u pjesak, evo ga treci bmw ispred :) i tako smo se izmjenjivali i pred kraj utrke ja bio napred, sa kojom sec prednosti, i mislim da 3 kruga prije kraja, evo mene opet u pjesku i evo fiore taman prodje :) uspjem ga prestic, pa se on izvrti, pa ga antisa prestigne, pa se on izvrti :)

tako da je finish bio zabavan i totalni rulet hh..

bilo kako bilo, krivo mi je sto je bas vuksa dobio poklon :) al neka.. skoro da mi je draze 4. mjesto nego 3. pa da zakljucim ligu sa svim 4. mjestima.. someone said konstanta? :P i kako sam rekao - 3. mjesto je naj gay mjesto na kojem mozes zavrsit pa .. :)

liga kao liga mislim da je bila uspjesna, i mislim da smo se svi zabavili prilicno.. mod smo pogodili da bolje nismo mogli, drago mi je sto je doslo nekoliko novih vozaca, i nadam se da ce sljedeca bit jos i bolja..
ostaje velika zal sa monzom, takodjer i brno lol..

bt ce report i spojeni krugovi sa kvala malo kasnije..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Velika je steta sto se vise ljudi nije odazvalo barem na ovoj posljednjoj utrci. Neznam da li ima neki "pametan" mod koji bi zainteresirao 12-15 redovitih vozaca tako da sljedeca liga ima nekakvog smisla.
zapravo su svi koji su se imali borit za nesto prisustvovali utrci, minus cale kojem ponos valjda ne dopusta da vozi..

za sljedecu ligu racunamo da ce nas bit nekoliko vise tako da bi trebali imat konacno solidan grid..

zaboravio spomenut smjesnu situaciju sinoc na kraju veceri :)

kako se nakon utrke vratio nova vozacka nada "antonio vruce mi je" vrtio je on krugove dok je nas nekoliko ostalo caskat na serveru..
i tako on vozi, vec nakon prvih mjerenih krugova vidi se odmah da je brz vozac.. i odvozi on niskih 13.. mislim da je bilo 1.13.2 (dakle, definitivni kandidat za vrh poretka)
i proslo je tako dosta vremena, ostali kimi on i ja i salimo se da nemoze otic dok ne probije 1.12..
kimi ode ca, idem i ja, al vidim da je antonio na kraju kruga pa reko pocekat cu da zavrsi da se pozdravimo ko ljudi :)
i prodje on kroz cilj i taj zadnji krug odvozi 1.13.0 :D

sad nam sljedi odabir moda za sljedecu ligu, tj. kako sad stvar stoje najveci je kandidat v8 i australske staze koje se voze u prvenstvu..
zapravo smo gotovo sve vec dogovorili sinoc, broj utrka, format utrka, bodovanje..

tako da je za sad v8 skoro pa izabran, a necemo ga vozit jedino ukoliko vas vecina ne zeli i ima druge zelje il se nadje neki drugi mod, pa budite slobodni izjasnit se ako ste za v8 i da ligu pocnemo vec za koji vikend (a ne da 3 mjeseca trazimo mod :) cim skupimo sve ove nove vozace i mozda jos kojeg..
brojeci nas redovne koji smo vozili ovu ligu, racunajuci naravno i krancija, marka, bugara, antonia, engleza koji se malo izgubio, vuksin susjed cjb, vuksin prijatelj colak :) colakov prijatelj josip (ukoliko nabavi volan) pa klocna koji je dobar vozac i mislim da ce bit za, nadamo se valjda i caleta, to nas je sada 15-ak i probat cemo navuc jos kojeg vozaca i to smo blizu ful grida..

a da liga nema puno smisla.. tocno.. al razlog tome si ti, ne broj vozaca :D

aha da.. prije lige imat cemo jedan roc event, sutra cemo probat malo kako bi to izgledalo (veceras jos ne, nije sve na serveru)
tako da tko je veceras za voznju, neka kaze pa ako treba promjenit mod da stignem ako ne bude fioreta.. ja sam doma do nekih 8 i pol..
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Ja predlazem par stvari za slijedecu ligu.
1. da bude vise utrka, recimo 10. Zasto?
2. zato da mozemo odmah odrediti kalendar, fiksni, bez ikakvog mrdanja, pa ko moze moze, tko ne moze, ne moze
3. i onda na taj nacin dobivamo da ce ako se netko ne pojavi na jednoj ili vise utrka, ipak imati vremena prikljuciti se
4. oni koji su redovitiji imaju sanse boriti se za bolje pozicije
5. moze se puno lakse isplanirati vrijeme svako sam sebi za samu trku.

ne vidim problem u tome da svatko od nas prisustvuje na samo 50 ili 60%, posto je ipak zabava na prvom mjestu
ovako, sa kratkim ligama, i totalno nedefiniranim kalendarom nikad nas se nece skupiti vise od 6, 7, osim eventualno na prvoj trci, koja je ipak jedina dogovorena dovoljno rano i na vrijeme..

razmislite

sinoc nisam mogao, tj mogao sam, ali me posao zakucao i nisam bio od volje..
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

hotto upravo smo i mi to jucer pricali i rekli da cemo 10 utrka stavit za sljedecu ligu. Citas nam misli. :)
i isto smo govorili da cemo stavit fiksne datume, vozit ce se petkom i bok
i od tih 10 utrka na kraju ce se bodovat najboljih 8 za svakog vozaca, tako i da ako netko propusti koju utrku još uvijek može bit u borbi za naslov ili već za koju poziciju se bori. :)
i kazem v8 ce bit vjerojatno i 10 australskih staza. ako su svi za naravno..
al to je sve prijedlog, još cemo se dogovorit... ;)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hehe upravo smo to dogovorili sinoc :)

vozit ce se 10 utrka i bodovat 8 i vozit samo petkom i to je to..

tako da i sa recimo 3 propustene utrke imas i dalje skoro jednake sanse..

ovu je liga bila kratka iz nekoliko razloga..
1. sto smo tako vozili i prije (al smo vozili 2 utrke)
2. sto nam je bila prva ow liga, sto nam je do sad bilo totalno nemoguce ni pomislit da cemo vozit ow ligu
3. sto smo mislili mjenjat lige ko carape..

ja se slazem da su kratke lige lose, taman nakon prve 2 3 utrke jos traje neka "euforija" odnosno svi se vise trude i vjezbaju za neki razultat, al vec nakon 3. utrke je prakticki gotovo za vecinu jer ostaje premalo do kraja.. i zato pocnemo i odgadjat i fantazirat..

btw, kalendar nije bio uopce nedifeniran, molit cu lijepo bez pogresnih kritika, jer je kalendar bio i sastavljen, dogovren petak kao dan, a zbog ne velikog broja vozaca probali smo sa idejom da u slucaju da dosta njih nemoze petak da uspjemo odrzat broj oko 10..

i u tome smo uspjeli i na svakoj nas je utrci bilo dovoljno, i to uz koliko - svega 12 prijavljenih vozaca imali smo svaku utrku 80% grida.. i grid nije opadao vec dapace - rastao je..

zato molim cu jos jednom, umjesto da serete neosnovane kvake, pohvala bi bila na mjestu..
jer su se dani pokusavali podredit vama ostalima koji ste bili odnosno ne bili, a ne obrnuto.. pokusa se ic na ruku vecini (a ionako je ta vecina mala) i to ne valja..

ne vidim problem u tome da svatko od nas prisustvuje na samo 50 ili 60%, posto je ipak zabava na prvom mjestu
e upravo je to poanta..
da se jednom tjedno skupimo u vecem broju i da se zabavimo u ozbiljnijoj utrci u smislu da rezultat nesto znaci
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:da bi cule kako je sam objasnio koristeci nedozvoljeni clutch imao raketni start
ajde mi reci, kad sam ja očito debil, kako da startam bez korištenja kvačila?? Dakle, ubacim u brzinu, pritisnem kvačilo do kraja i čekam da se svijetla ugase. Kad se ugase popuštam kvačilo i krećem...ne kužim, pa jebem mu tako krećem i u autu, tako su me i u autoškoli učili...
Armanini je napisao/la:ono sto mi smeta je sto smo 102 puta rekli da nema gasenja autoclutcha.. sve da i imas volan za kvacilom nemozes koristit jer nitko nema prednosti!
mislio sam vec tijekom sezone opomenut, al je prilicno nevazno i mala je prednost pa.. jer svaki put kad sam vidio me bode u oci i ne kuzim zasto se neki drze tvrdoglavi (samo ti i cale) kad je dogovoreno da vozimo sa autoclutchom i da svi imamo iste uvjete..
Daj mi molim te objasni kakva je prednost bez autoclutcha. Jedina prednost je da moraš biti oprezniji da ti se motor ne ugasi. Zbog toga sam vremena i vremena izgubio sa svakim setupom, kad odlučim da je to taj, na izlasku iz bokseva vježbat start. Pa i jučer sam od sat i pol (jedinih sat i pol treninga koje sam imao pred utrku) proveo u vježbanju starta prilikom gotovo svakog izlaska iz boksa upravo da ne prokližem ili da mi se motor ne ugasi. I ne, neću paliti tu pomoć jer mi ne treba. A ovako mi daje još malo posla ako se slučajno okrenem ili izletim na način da moram pripaziti da mi se motor ne ugasi.

Shvaćam da je panika kad se koristi neka pomoć koju se ne smije (doduše, to se riješi serverom)...ali evo, prvi put od kada vozim simulacije doživljavam da mi netko prigovara zato jer nastojim voziti bez pomagala

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a autu vozis isto bez pedale kvacila? ili poluge iza volana?

autoclutch je tu kao pomoc ukoliko nemas 3 pedale.. koliko znam na gamepadu nema ni jedne pedale, a kamo li kvacilo..

vjerujem da znas kako kvacilo funkcionira, tako da o tome nemoramo..
Kad se ugase popuštam kvačilo i krećem
ne popustas ti nikakvo kvacilo (osim ako ti nije kvacilo na gljivi pa ga popustas) vec pustis kvacilo.. kao i svi mi ostali, razlika je sto ti nemas delaya, mi imamo.. vrlo je jednostavno..

neznam kakva je razlika ovdje u ow, vjerujem minimalna i vjerojatno se ni nemoze nazvat nekom prednosti, no nisam isprobavao pa neznam tocno, no to nije bitno.. bitno je samo sto se dogovorimo..

ukoliko imas iskljucen autoclutch, imas iskljucen defoltni delay kvacila koji je definiran za svaki mod i kojeg mi svi ostalo imamo.. kazes da otpustas kvacilo.. sa cime? gljivom? ukoliko ti je kvacilo na gljivi onda je prednost jer kontroliras, ukoliko ti je na gumbu jos je veca prednost jer nemas delaya..
delay je mali, i prednost je vjerojatno stvarno zanemariva ovdje..

no ne svugdje.. ako si oces sam potrvdit upali drm, uzmi bmwa i startaj sa i bez autocluctha.. prednost ne da je velika, nego je drasticno velika..

kako se rjesi serverom? mozes jedino iskljucit pomoci, a autoclutch mora bit ukljucen jer nitko ne vozi sa kvacilom..

ili vozimo sa autoclutchom ili vozimo bez.. kako god - uvjeti moraju bit isti za sve..
ali evo, prvi put od kada vozim simulacije doživljavam da mi netko prigovara zato jer nastojim voziti bez pomagala
prigovor je zato jer imas prednost (ma koliko ona sitna bila) naspram drugih i samo se o tome radi..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

moje je kvačilo na gljivi...jer da mi je kvačilo gumb nebih nijednom krenuo kako treba nego bih krenuo krafnice raditi po stazi...
već sam jednom pisao, na lijevoj glivi mi je volan i kvačilo, na desnoj gas i kočnica...
bitno je samo sto se dogovorimo..
ja se ne sjećam nikakvog, baš nikakvog dogovora. Sjećam se da mi je netko samo to spomenuo za DRM i tamo sam ga taj put uključio...

ukoliko ti je kvacilo na gljivi onda je prednost jer kontroliras
Znači moja je prednost što se krpam sa gamepadom i eto uspjevam uvježbat sa svakim setupom i različitim postavkama mjenjača startanje...pa dok sam imao volan pored mene je na stolu stajao spojen gamepad (stari, ne ovaj koji sad imam) čija je gljiva bila kvačilo...jbg, snalazim se...

A ovo smo sve mogli riješiti na jako jako jednostavan način: trebali smo koristiti LC koji ovi bolidi imaju...tada bi svi imali identične uvjete, ali u tom slučaju ne odgovaraju svima identični uvjeti. A uvjeti kako god okreneš nisu identični svima...neki imaju noviji volan kojem su potenciometri u gasu precizniji, netko ima prastari volan kojem je potenciometar toliko precizan da mu deadzone treba do 50% pritiska, a neki imamo gamepad...da imamo svi identične volane onda bi mogli trubiti o identičnim uvjetima za sve

slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Ne kenjam Arma, nego sugeriram. Naravno da sam sretan što ti to (ili netko drugi) odrađuje, jer znam kakva je muka organizirati bilo što.
Što se tiče fiksnog kalendara nisi u pravu. Utrke su krenule čini mi se nedeljom, pa se selile na petke i subote.. iako nije to važno, mislim da bi bilo dobro dogovoriti po datumima, i amen. S time, da ću odmah napomenuti da meni petkovi ne pašu nikako, tako da na 90% utrka u tom slučaju neću biti. Ali meni to nije problem, vraćam se na priču o zajebanciji. Isto tako mislim da bi dan u tjednu bio puno zahvalniji, vikend je uvjek nešto. Ne samo meni. A ne traje cijela procedura 4 sata da su slijedećih 3 dana nemože niko funkcionirati. Naravno da će biti uvjek onih kojima ne paše neki dan, ali ajde ako radimo neko glasanje da se stave na glasanje svi dani u tjednu i početak practica, pošto znamo da sve skupa traje 2 sata uvrh glave.

Da budem jasniji, Arma, sve pohvale na organizaciji i entuzijazmu za ovu i sve slijedeće lige, svi moji komentari su samo dobronamjerni i trudim se biti konstruktivan a ne samo govoriti kako nešto ne valja.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja se ne sjećam nikakvog, baš nikakvog dogovora. Sjećam se da mi je netko samo to spomenuo za DRM i tamo sam ga taj put uključio...
necu sigurano sad ic pretrazivat po forumu, a sjecam se da smo i na jednom practicu f3 pricali o tome i ti si rekao da ga neces iskljucit..
zanimljivo je da svi ostali cudom voze sa ukljucenim, a ti po svoju..
Znači moja je prednost što se krpam sa gamepadom i eto uspjevam uvježbat sa svakim setupom i različitim postavkama mjenjača startanje..
tvoja je prednost jer imas iskljucen delay kojeg ostali imaju.. nepotrebno je dalje pricat jer se radi samo o tome..

na utrkama koje nisu ligaske vozimo kako zelimo, na ligaskim se pridrzavamo dogovora..
A ovo smo sve mogli riješiti na jako jako jednostavan način: trebali smo koristiti LC koji ovi bolidi imaju...tada bi svi imali identične uvjete
kakav lc sad.. jos cemo i auto pit stavit? idenitcne uvjete imamo svi osim tebe.. startat sa ovim bolidima nije najlakse i ne smije se proklizat kotace ako se zeli startat brzo.. lc radi upravo to sto ti pokusavas sa gljivom - popusta kvacilo do granice proklizavanja.. mi ostali to nemozemo jer nemamo kvacila, a oni koji imaju naravno da nece koristit kao prednost jer ne vozimo tako i necemo se grabit za 0.05 sekude prednosti na startu..

nekuzim sto se pjenis toliko i opravdavas.. vozis sa iskljucenom pomoci koja daje prednost i jos zelis opravdat to?

sam kazes da kontroliras kvacilo i popustanje istog, sto mi ostali nemozemo (jer nemamo kvacila) i jos se pritom cudis kako to moze bit prednost..
pa tko je tu lud..

kazem, prednost je minimalna, i zato je malo bedasto da se sad tu navlacimo oko toga, vec za sljedeci put vozi kao ostali i gg..
i nemoj se ljutit sto ti pokusavam objasnit :)
upravo si ti inace glasan kada se prica oko pravila i oko toga sto se smije il nesmije (kracenja, izlazaka iz boxa i sl..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa kad već pričaš o pravilima, onda recimo da sam ja kao RB pronašao rupu u pravilu...u pravilima na linku u tvom potpisu stoji:
Allowed helps: only autoclutch
Znači dopušten je, ne obavezan...da u pravilima piše "Autoclutch must be ON" onda bih ga uključio.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

harrahotto je napisao/la: Što se tiče fiksnog kalendara nisi u pravu. Utrke su krenule čini mi se nedeljom, pa se selile na petke i subote..
http://f1hracing.co.nf/league/calendar/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

joj sto volim kad mogu potvrdit nesto dokazom crno na bijelo :D

ako prodjes datume svi datumi su petak ;)
a nismo se pridrzavali upravo zbog ovog sto i sam pises.. a i obzirom da nas nema puno (sve oko 10 je zapravo malo i mozemo se dogovarat po meni)
probali smo odabrat dane kada nas moze vecina.. neki rade nocne, neki pijancevaju, neki idu na rodjendane, poklopi se da za taj vikend 4ica nemogu, a drugi dan mogu i zato smo probali sarat.. nije bilo bas uspjesno, al jbga, nis ne kosta probat..

iako nije to važno, mislim da bi bilo dobro dogovoriti po datumima, i amen. S time, da ću odmah napomenuti da meni petkovi ne pašu nikako, tako da na 90% utrka u tom slučaju neću biti. Ali meni to nije problem, vraćam se na priču o zajebanciji. Isto tako mislim da bi dan u tjednu bio puno zahvalniji, vikend je uvjek nešto. Ne samo meni. A ne traje cijela procedura 4 sata da su slijedećih 3 dana nemože niko funkcionirati. Naravno da će biti uvjek onih kojima ne paše neki dan, ali ajde ako radimo neko glasanje da se stave na glasanje svi dani u tjednu i početak practica, pošto znamo da sve skupa traje 2 sata uvrh glave.
da, sve stoji, petak je isto tjedan btw :)
mozemo svakako stavit na glasanje sve dane, samo sto sumnjam da ce rezultat bit dan po tjednu jer neki nisu doma (nekoliko njih zapravo) preko tjedna i ako vozimo kroz tjedan onda oni nemogu vozit niti jednu utrku.. zapravo njima je i petak nategnut..
tako da realno imamo 3 dana za biranje - pet, sub - ned.. obzirom da je nedjelja zapravo i najbolji dan, to znaci da i ostali vozaci imaju vec dogovoreno (doduse kod nas jedino mans, al smo racunali i na vozace sa varjante koji nedjelju imaju dogovorenu pa bi im drugi dani odgovarali).. subota je malo nespretna jer mnogi izlaze, cesce ili rjedje, a vozit ranije je isto kita jer je to ni vrit ni mimo..
tako da ostaje petak kao dobar dan, jer ovi koji su kroz tjedan na faxu negdje budu doma, ne izlazi se toliko cesto i jedino je zapravo bed onima koji rade nocnu ili imaju drugih obaveza kao recimo ti..

kako sam kazes - problem je i zapravo nemoguce pogodit dan koji svima pase, vec se pokusa namjestit za vecinu..

Da budem jasniji, Arma, sve pohvale na organizaciji i entuzijazmu za ovu i sve slijedeće lige, svi moji komentari su samo dobronamjerni i trudim se biti konstruktivan a ne samo govoriti kako nešto ne valja.

hh, to zelim cut :D makar bilo prisilno :P

da budem i ja jasniji.. nisam ja nikad ozbiljan kad nekom nesto "serem", vec kad nema smajlija nakon onda to izgleda tako.. to mi je jasno, al ionako ih stavljam nakon svake druge pa bi bilo previse :)

komentari i kritike su ne pozeljni nego bi ih ja stavio kao obvezni :)
ono sto mi smeta malo je sto cesto post pocne sa kritiziranjem, a rjetko kad kao ovaj tvoj gore gdje si po tockama obrazlozio zasto.. taj bi post trebalo uzet kao skolski primjer :)

a lagano sam osjetljiv na kritike jer sve do prve utrke (damn jos dan prije) svaki dan je bilo isto - samo crno i pesimisticno, nis od toga, nece nas bit, mislim da nas se nece skupit ni 5.. pun mi k toga bio, al sam sutio pa da svi vidimo ocemo il necemo..
jer u to vrijeme ja zelio (kao i svi mi) da vozimo i trudio se drzat i mislit da cemo odvozit tu ow ligu..

i onda pocne liga i dalje se nastavlja u istom tonu.. nema pravila blabla.. pa kojih pravila.. pa nije nam ovo prva liga, i vozimo vec toliko vremena da se ne mora nekom napisat crno na bjelo opcenite stvari kojih se prakticki pridrzavamo i u svakodnevnim utrkama..

ugl, molim da mi se ne zamjeri ista, i ne protumaci pogresno, samo bi bilo lijepse da je sve u vedrom tonu, a ne da se bespotrebno nabacujemo..
slika
Odgovori