Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Jednom riječju očekivano, vidjet ćemo koliko će promjena pretrpjeti bolid do Australije. ;)
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

slika

evo i jedan video gdje Peter Windsor i Craig Scarborough djetaljnije analiziraju MP4-28
Alonsista hasta la muerte..
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

slika

Evo što je Mclaren napravio sa pokrovom za nos. Podigli su nos :) Tako barem kažu novinari i Scarbs. EDIT Ispričavam se na krivoj informaciji. Krivo sam razumio Scarbsa na videu. Uglavnom ovaj crtež bi mogao biti korišten za pokušaj pronalaženja rupe u pravilniku, ali ako je McM to napravio onda nije ovoliko očito.

EDIT
Evo i analizu Scarbsa. Na početku kaže da nije evolucija već potpuno novi bolid. A pošto on ima oko za te stvari, očito više nego mi :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Dk9o9d4o ... r_embedded#![/youtube]
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Cuky je napisao/la:
mrd je napisao/la:
mrd je napisao/la:spustili prednje krilo, prošle godine su konstantno imali jedno od najviših krila
Po čemu si zaključio da je prednje krilo spušteno? Cilj svih ekipa je prednje krilo imati što bliže cesti. Idealno bi bilo da ono sa svojim bočnim stranicama klizi po podlozi jer bi tada ground effect na njemu bio najizraženiji, proizvodio bi najveću moguću količinu downforcea i bolid bi mogao brže ići kroz zavoje. No FIA je postavila pravila kojima se propisuje najniža pozicija za prednje krilo i ono ne smije biti niže od toga. A kako svi rade sve na rubu pravila, stvarno nebih mogao vjerovati da je jedna ozbiljna i iskusna ekipa kao McLaren sebi priuštila da im je krilo postavljno više nego što pravila traže.
Napisao sam da se meni čini jer mi se I čini. Gledajući ovako nagnut auto malo teško je bilo što tvrditi. Naravno da nisu išli više od dopuštenog, možda su prošle godine pravili neki kompromis, ko zna, nitko ne može da tvrdi da im je data krilo bilo na granici.

EDIT:
Perezova kaciga.
http://www.f1fanatic.co.uk/sergio-perez/#helmet" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

MP4-28 - tehničke specifikacije
Whitmarsh Q&A
Button Q&A
Perez Q&A
Neale o MP4-28

Cijeli program predstavljanja 28-ice me oduševio, od onog filmića do vožnje svih onih bitnijih auta iz prošlosti. Ova godina se slavi kao 50 godina postojanja, a volio bi da se slavi i zbog još kojeg razloga. 8)
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

ugl, meni kao zagrizenom mclarenovcu je ovo bio katastrofalan dan da nisam u mogucnosti pogledati uzivo predstavljanje nase jurilice, ali sada kad sam pogledao video... uffff spektakularno.. fantasticno ili kako to jos nazvati... checo mi se jako svidja, sada cemo vidjeti hoce li opravdati ocekivanja na stazi... a auto na prvu jednak, ali kad se zagledas, ima podosta promjena... i mislim da je jedan mali crni jako patio kad je gledao kako mu se vozaju sa njegovim "autom", s kojim se dovezao do naslova, a jos prije samo mjesec dana je bio tu :) ugl sad treba docekat i testiranja :)
McLaren u <3
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

mislim da se ovdje najbolje vidi kako su spustili prednje krilo.
SLIKA
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

mrd je napisao/la:mislim da se ovdje najbolje vidi kako su spustili prednje krilo.
SLIKA
I tu se jako lijepo vidi koliko je cijeli sidepod povučen straga.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mrd je napisao/la:mislim da se ovdje najbolje vidi kako su spustili prednje krilo.
SLIKA

čini ti se jer je nos podignut...usporedi donji rub krila sa točkom gdje se dodiruju guma i podloga
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Cuky je napisao/la:
SLIKA

čini ti se jer je nos podignut...usporedi donji rub krila sa točkom gdje se dodiruju guma i podloga
E, u pravu si, sada sam na brzinu izvukao neke linije u photoshopu i izgleda da su sve dimenzije iste kao i prošle godine (barem sa strane), međuosovinski razmak, dužina bolida, visina krila i podnice, ...
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

"Courage" - odličan filmić s prezentacije. :klanjanje:

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Vidim da nitko nije stavio: McLaren je jučer odradio shakedown sa MP4-28. Tu zadaću odradio je Oliver Turvey, u Idiadi.
Video od PUNIH 7 sekundi!

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Dovoljno sam vidio da mogu odmah reći da su glavni favoriti za naslove ove godine. :biggrin:
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Toon je napisao/la:Dovoljno sam vidio da mogu odmah reći da su glavni favoriti za naslove ove godine. :biggrin:
Ha ha. Ali i neki veliki stručnjaci se slažu u tome - da bi upravo oni mogli biti favorit.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

dmarijon je napisao/la: Ha ha. Ali i neki veliki stručnjaci se slažu u tome - da bi upravo oni mogli biti favorit.
...A gledaj ako stari ishlapjeli tajkun ima i malo sluha ipak slavimo ove godine 50 godina i bilo bi lijepo to proslaviti skupa s dvostrukom titulom - mislim da vrlo skoro i talijani imaju jednu lijepu i ponosnu obljetnicu tako da se sve da lijepo ukolopiti :D
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Uz sve Mercedes je odgovoran i za Mclerenov veseli dan :P
Otkazala je pumpa za gorivo na motoru. Whitmarsh bas i nije bio vesel u pitanju Mercedesa

Whitmarsh:
"Not a good start. We had same problem last year in Abu Dhabi. Mercedes modified the part but it seems it didnt bring much...."
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Laps 37
Km covered 164
Best laptime 1m18.861s

The morning’s running was compromised by a mechanical fuel-pump issue, which cost a couple of hours’ track-time, but the problem was quickly rectified and the team was able to run productively for the remainder of the afternoon.
Jenson spent the first part of the day’s programme running a lower-lip rake to complete some aero mapping work. The end of the day saw the team evaluate the effects of a series of mechanical set-up changes, using both the Supersoft and Hard Pirelli tyres.
Both the aero mapping and the balance changes fell in line with the team’s pre-test expectations. Jenson set his fastest time of the day on the Hard compound.

What’s next?
Sergio Perez gets his first opportunity to drive a Vodafone McLaren Mercedes car tomorrow (Wednesday). The knock-on effects of this morning’s fuel-pump issue mean that he will begin his day by continuing today’s initial aero and balance checks.
The aim for tomorrow afternoon is to conduct a series of longer runs – possibly incorporating live pitstops into the mix if the team is satisfied with the day’s initial progress.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Na kraju dan i nije bio toliko loš. Čak je gumbek bio i najbrži, iako to apsolutno ništa ne znači ali čovjek se veseli takvim sitnicama. Nadam se dobrom danu sutra sa puno krugova i bez tehničkih problema za Sergia.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Meni se čini da je Button ovim vremenom-"nevremenom" želio da poželi dobrodošliou Perezu u McLaren i da mu stavi do znanja da je on sada glavni u McLarenu.
karabaja

Post Postao/la karabaja »

Nije Buttonov krug baš za baciti u usporedbi sa prošlogodišnjim testiranjima, s obzirom da je ovo prvi put da je taj bolid izašao na stazu i da je krug odvezao s tvrdim gumama. Ali kako kolega kaže ne mora ništa značiti, iako se čovjek veseli takvim sitnicama... Sve u svemu na kraju i nije loše prošlo.
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

autosport.com je napisao/la:14:47 Recent updates to our testing gallery include some technical close-ups, and Martin Whitmarsh in a big coat and slightly rascal-ish scarf.
slika

hahaha
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

dali netko zna zasto Button danas vise stoji u garazi nego je na stazi??
McLaren u <3
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

McLewis je napisao/la:dali netko zna zasto Button danas vise stoji u garazi nego je na stazi??
Nismo se nikad previše razletavali u testiranjima. ;)

Ben Anderon:
"I had a long chat with McLaren sporting director Sam Michael over lunch and they are pretty happy with where they are at the moment. The car is responding to changes and they have some new parts coming for the final two days of the final test at the beginning of March. They were pleased with Sergio Perez's first run on Wednesday - he was competitive and consistent, and Sam was admiring the narrow sidepods and more aggressive undercut on the Red Bull. I've been watching the McLaren on the track and it has more understeer than any other car, on a consistent basis. Sam said he wasn't worried - that it was caused by tyre graining on this aggressive track surface - but I think they'll have to have a look at that because there are other cars out there with much less understeer. The other worry for McLaren is the fuel-pump failure that affected Jenson Button on day one. That was a new part aimed at solving the problem that cost Lewis Hamilton victory in Abu Dhabi last year. It's a Mercedes part, but it's odd that it's now failed twice on a McLaren and not on any other Mercedes-engined cars."
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Button opet stao.
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

mrd je napisao/la:Button opet stao.
nadam se da je ostao bez goriva, jer je pred kraj sesije, ali navodno je zavirivao u straznji kraj bolida...
McLaren u <3
Odgovori