Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Simulacije vožnje
What21a, nekadašnji član CTDP tima, radi na potpuno "scratch" verziji Silverstonea za rFactor, a kasnije i rFactor2. Na svom Youtube profilu otprilike 1 tjedno postavlja video napretka, a ovo je zadnji video jučer postavljen
Kako je rekao, ima namjeru ukljuliti GP stazu i postojeće kraće kombinacije, a kasnije mu je želja i prijašnji layout korišten do 2009.
Kako je rekao, ima namjeru ukljuliti GP stazu i postojeće kraće kombinacije, a kasnije mu je želja i prijašnji layout korišten do 2009.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
probao sam melbourne kojeg si stavio, i iako te rft staze vecinom imaju taj neki sterilan feel, ova mi je ok..
u odnosu na gp4, staza se cini i izgleda vise "kao staza".. layout je potpuno isti..
nisam samo provrtio krug da vidim stazu, nego sam se zadrzao podosta vremena jer mi je bio super gust vozit
nisam probao po gp4 sa ovim pa mozda je samo gust vozit po melburnu..
gp4 izgleda bolje, zahtjevnija je malo za vozit (iako je i na ovoj prilicno pogodjeno i ne moze se izac punim gasom u 3. nakon onih sporijih zavoja (naravno da se moze, ako se oce
..
ono sto se nece nekom svidjat je sto nema opasnosti od kracenja, lezeci bi mozda imali efekta sa f3, ovdje nikakvog.. meni osobno to nije minus, jer forsiranje guma i barikada mi nije najugodnije (a i nije bas to ni praksa irl), jer mislim da ne bi trebala staza uvjetovat dal ce netko kratit ili ne, vec ukoliko se radi o kvalama ovu ligu cemo bit malo strozi i podjelit koje upozorenje i kaznu, u utrci takodjer ako netko primjeti..
sto se tice gp4 staze, kod nje je stvar sto nije bas optimizirana i prilicno je graficki zahtjevna pa neki imaju problema uopce vozit, pa zato ne bi bilo lose da odlucimo i da provozimo stazu na serveru da i sami vidite i usporedite.. kod takvih staza mi nije zao isprobavat.. mozemo i veceras, ja cu doc doma do 20:30..
btw, na stranici je anketa za broj staza pa se izjasnite!
u odnosu na gp4, staza se cini i izgleda vise "kao staza".. layout je potpuno isti..
nisam samo provrtio krug da vidim stazu, nego sam se zadrzao podosta vremena jer mi je bio super gust vozit

nisam probao po gp4 sa ovim pa mozda je samo gust vozit po melburnu..
gp4 izgleda bolje, zahtjevnija je malo za vozit (iako je i na ovoj prilicno pogodjeno i ne moze se izac punim gasom u 3. nakon onih sporijih zavoja (naravno da se moze, ako se oce

ono sto se nece nekom svidjat je sto nema opasnosti od kracenja, lezeci bi mozda imali efekta sa f3, ovdje nikakvog.. meni osobno to nije minus, jer forsiranje guma i barikada mi nije najugodnije (a i nije bas to ni praksa irl), jer mislim da ne bi trebala staza uvjetovat dal ce netko kratit ili ne, vec ukoliko se radi o kvalama ovu ligu cemo bit malo strozi i podjelit koje upozorenje i kaznu, u utrci takodjer ako netko primjeti..
sto se tice gp4 staze, kod nje je stvar sto nije bas optimizirana i prilicno je graficki zahtjevna pa neki imaju problema uopce vozit, pa zato ne bi bilo lose da odlucimo i da provozimo stazu na serveru da i sami vidite i usporedite.. kod takvih staza mi nije zao isprobavat.. mozemo i veceras, ja cu doc doma do 20:30..
btw, na stranici je anketa za broj staza pa se izjasnite!
- Armanini
- Svjetski prvak
nema nikog?
ja moram samo jos jednu "turu" napravit, doma sam kroz pol ure pa javite ako ste za malo voznje..
ja moram samo jos jednu "turu" napravit, doma sam kroz pol ure pa javite ako ste za malo voznje..
- Armanini
- Svjetski prvak
- harrahotto
tko danas vozi?
ajde arma i sydney digni.. ili ga ja dignem, samo mi daj zeleno svijetlo..
naravno, ovaj melbourne možemo malo...
danas samo vozim
skoro bolestan doma, nema drugog posla
ajde arma i sydney digni.. ili ga ja dignem, samo mi daj zeleno svijetlo..
naravno, ovaj melbourne možemo malo...
danas samo vozim
skoro bolestan doma, nema drugog posla

- Armanini
- Svjetski prvak
evo preduhitrio si me za minut 
odabrao sam vec kombinaciju za veceras..
melbourne gp4 jpc (iz f3 lige)
i adelaide 2011
linkove imate na pocetnoj stranici..
u njihovom trackpacku je melbourne gp4, tako da sam ja da vozimo onaj iz lige..
gume ne predstavljaju problem jer nisu blizu ko inace, moze se skoro sa cijelim autom kratit do njih (sto je dokazao cale u kvalama
), a mislim da je veci gust staza..
layout je identican, kao i layout surfers paradisea i gold coasta ? jedino sto surfers ima zidove tako da su greske jako skupe, a prolazi se brze nego na goldcoastu jer nema visokih pasica po kojima skaces i nije tako uska..
ja cu na server za koji minut, pa se vidimo..
sydney cemo za sutra onda moze?

odabrao sam vec kombinaciju za veceras..
melbourne gp4 jpc (iz f3 lige)
i adelaide 2011
linkove imate na pocetnoj stranici..
u njihovom trackpacku je melbourne gp4, tako da sam ja da vozimo onaj iz lige..
gume ne predstavljaju problem jer nisu blizu ko inace, moze se skoro sa cijelim autom kratit do njih (sto je dokazao cale u kvalama

layout je identican, kao i layout surfers paradisea i gold coasta ? jedino sto surfers ima zidove tako da su greske jako skupe, a prolazi se brze nego na goldcoastu jer nema visokih pasica po kojima skaces i nije tako uska..
ja cu na server za koji minut, pa se vidimo..
sydney cemo za sutra onda moze?
- harrahotto
ja bi sydney danas... nije mi problem dignuti, samo reci.
ovo ostalo smo sve već vozili..
a syndey me baš golica.
ovo ostalo smo sve već vozili..
a syndey me baš golica.
- Armanini
- Svjetski prvak
ma samo ti dizi..
nismo jos vozili nikad adelaide sa v8 sto je grijeh obzirom koliko smo je navozili sa ostalim autima
ja cu sad po sestru, vracam se do nekih 20:20 ovisno o semaforima
pa cu onda ubacit u config..
ostat cu na serveru da imate target time
nismo jos vozili nikad adelaide sa v8 sto je grijeh obzirom koliko smo je navozili sa ostalim autima

ja cu sad po sestru, vracam se do nekih 20:20 ovisno o semaforima

ostat cu na serveru da imate target time

- harrahotto
vozili smo, ima mjesec dana.
Adelaide jel...
Adelaide jel...
- harrahotto
btw, vidim da je Sydney vec gore.. FVR tracks.
- harrahotto
jebo vas, koji je sad ovo adelaide, šta fali one prethodne 3 verzije?
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
- Armanini
- Svjetski prvak
- harrahotto
probao sam danas ovaj Sydney, mnogo zajebana staza, čak zajebanija od Surfers Paradisea...
enivej, ima li danas koga?
ja bi cak odma na voznjicu, dok jos gledam i vidim
enivej, ima li danas koga?
ja bi cak odma na voznjicu, dok jos gledam i vidim

- Armanini
- Svjetski prvak
hm.. zajebano je dosta stura karakterizacija staze 
ostalo? ima li sanse za overtake? jesu li sve ravnice i hairpinovi.. i tako to..
nego.. nisam jucer komentirao jer smo bili na serveru..
aaaaali:
sve dane prije rasprave oko staza odnosno izbora bez previse fantaziranja i polemike oko verzija, vec da bi izbor trebao bit apsolutisticki..
i onda.. skolska ironija..
ja nakon pun k vremena odlucim i pripremim cak 2 staze (iako smo se vec navikli djirat cijelu vecer po jednoj, sto nije uopce lose), doduse malo kasno, al jbga, do tad sam malo isprobavao..
i ubacim na stranicu da kakav hunt ne pogleda taj dan, stavim verziju koju smo dogovorili pred neko vrijeme (naravno, nakon sto sam je i uploadao nedavno na server) i onda sok - opet pitanje oko verzije staze?
kao sto si i sam rekao - dok nemas xx verzija adelaidea nisi pravi rf vozac
ova verzija je odavno odlucena kao najbolja, tako da je i ima 90% nas.. objasnjenje nije potrebno zapravo, vec cisto zbog wtf kad sam vidio post
dakle, kada ja nesto napisem da se vozi necu da vise cujem ni n od negodovanja..
veceras mene nema, isao bi sad koji krug, al moram zavrsit jedan komp tako da sam ja tu eventualno za kakvu nocnu voznju mozda..

ostalo? ima li sanse za overtake? jesu li sve ravnice i hairpinovi.. i tako to..
nego.. nisam jucer komentirao jer smo bili na serveru..
aaaaali:
harrahotto je napisao/la:jebo vas, koji je sad ovo adelaide, šta fali one prethodne 3 verzije?
sve dane prije rasprave oko staza odnosno izbora bez previse fantaziranja i polemike oko verzija, vec da bi izbor trebao bit apsolutisticki..
i onda.. skolska ironija..
ja nakon pun k vremena odlucim i pripremim cak 2 staze (iako smo se vec navikli djirat cijelu vecer po jednoj, sto nije uopce lose), doduse malo kasno, al jbga, do tad sam malo isprobavao..
i ubacim na stranicu da kakav hunt ne pogleda taj dan, stavim verziju koju smo dogovorili pred neko vrijeme (naravno, nakon sto sam je i uploadao nedavno na server) i onda sok - opet pitanje oko verzije staze?
kao sto si i sam rekao - dok nemas xx verzija adelaidea nisi pravi rf vozac

ova verzija je odavno odlucena kao najbolja, tako da je i ima 90% nas.. objasnjenje nije potrebno zapravo, vec cisto zbog wtf kad sam vidio post

dakle, kada ja nesto napisem da se vozi necu da vise cujem ni n od negodovanja..

veceras mene nema, isao bi sad koji krug, al moram zavrsit jedan komp tako da sam ja tu eventualno za kakvu nocnu voznju mozda..
-
- Navijam za: Kimi
Mene nema danas, al kad već vozimo V8 evo kratki info:
Održana je prva utrka ove sezone, Clipsal 500 (Adelaide). Prvo mjesto Craig Lowndes Triple 8 Holden, drugo Will Davison FPR Ford, treće Jamie Whincup Triple 8 Holden. Onda 5 holdena pa ford na 9. mjestu. Od novih Nissana i Mercedesa bolje stoji Nissan na 11. mjestu, dok je najbolji Mercedes na 15. mjestu. Eto, tek toliko da vidite omjere snage sad na početku sezone.
Održana je prva utrka ove sezone, Clipsal 500 (Adelaide). Prvo mjesto Craig Lowndes Triple 8 Holden, drugo Will Davison FPR Ford, treće Jamie Whincup Triple 8 Holden. Onda 5 holdena pa ford na 9. mjestu. Od novih Nissana i Mercedesa bolje stoji Nissan na 11. mjestu, dok je najbolji Mercedes na 15. mjestu. Eto, tek toliko da vidite omjere snage sad na početku sezone.
- Armanini
- Svjetski prvak
fak.. bas htio pogledat utrku sutra, i sad si mi spoilao..
jesi gledao utrku? je bilo sta preticanja?

- harrahotto
nije to negodovanje, to je ironija nad vlastitom sudbinom.Armanini je napisao/la: dakle, kada ja nesto napisem da se vozi necu da vise cujem ni n od negodovanja...
kad smo kod toga, jel ima kakav alat za uninstal staza i modova koje nisu podobni ?
stvarno mi ne treba dvoznamenkasta cifra verzija nekih

- harrahotto
di se to gleda?Armanini je napisao/la:fak.. bas htio pogledat utrku sutra, i sad si mi spoilao..![]()
- Armanini
- Svjetski prvak
harrahotto je napisao/la: kad smo kod toga, jel ima kakav alat za uninstal staza i modova koje nisu podobni ?
ima naravno.. windows explorer

samo brises ono sto ne zelis iz location foldera..
za modove je malo vise brisanja jer ima fajlova u par foldera.. al glavni i najveci su u vehichles folderu naravno, i znaju i zvukovi dosta nosit..
ja sve trkace serije pratim preko torrentaa, obzirom da volim pogledat utrku na miru i u cijelom trajanju, bez reklama i gluposti, izabrat kvalitetu videa i prijenos..di se to gleda?
obzirom da na maxtvu nema vise ni motors tva, nemam gdje drugdje ni gledat..
- Armanini
- Svjetski prvak
ukoliko zelite samo disableati modove, tako da ih igra ne ucitava prilikom startanja, imate programcic mod manager:
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Manager" onclick="window.open(this.href);return false;
ja vise ne disableam nista, prvi loading rfactora nakon paljenja kompa je dug par minuta, al obzirom da komp gasim svake prijestupne onda mi nije bas potrebno jer se igra nakon tog prvog puta dize svaki put kroz 10-ak sekundi..
probajte pa vidite ako ce vam ubzat malo startup.. disejblajte neke manje vazne modove da ne bude poslije iznenadjenja..
http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... %20Manager" onclick="window.open(this.href);return false;
ja vise ne disableam nista, prvi loading rfactora nakon paljenja kompa je dug par minuta, al obzirom da komp gasim svake prijestupne onda mi nije bas potrebno jer se igra nakon tog prvog puta dize svaki put kroz 10-ak sekundi..
probajte pa vidite ako ce vam ubzat malo startup.. disejblajte neke manje vazne modove da ne bude poslije iznenadjenja..
- harrahotto
ma ne, treba mi mjesta na disku...Armanini je napisao/la:ukoliko zelite samo disableati modove, tako da ih igra ne ucitava prilikom startanja, imate programcic mod manager:
nadao sam se da ima neki manager za to, a da nije win exp...
ali nije toliko bitno.
- Armanini
- Svjetski prvak
kuzim, zato i kazem ekplorer 
meni je kod zadnje "cistke" pomogao neki od folder size programcica.. inace kad idem malo oslobadjat disk prodjem sa takvim progamom cijeli disk da vidim foldere i fajlove po velicini..
neke male modove (do 200 mb) mi se ne da brisat pa ih pustim..
tko je tu veceras?
phillip island
http://www.mediafire.com/?hvimwgoowsm8f9t" onclick="window.open(this.href);return false;

meni je kod zadnje "cistke" pomogao neki od folder size programcica.. inace kad idem malo oslobadjat disk prodjem sa takvim progamom cijeli disk da vidim foldere i fajlove po velicini..
neke male modove (do 200 mb) mi se ne da brisat pa ih pustim..
tko je tu veceras?
phillip island
http://www.mediafire.com/?hvimwgoowsm8f9t" onclick="window.open(this.href);return false;
- harrahotto
¸mozda ja, ali poslije 21h
- Armanini
- Svjetski prvak