Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Toon »

gringo73 je napisao/la:Tim Goss appointed new McLaren technical director - Goss preuzima poziciju tehničkog direktora, razlog: Paddy Lowe će najvjerojatnije hodat s povezom preko očiju ovu godinu po Wokingu jer 2014. ide u Merc. Opasan odlijev kvalitetnih ljudi iz McLarena. :(
...inače postoje i priče (ne od Jergovića) da Brown nije baš znao za ovu akviziciju ili nije baš dao svoj blagoslov...što je tu je - promjene nisu uvijek korak natrag. Mercedes gomila "poznate" ljude no rezultate nema...bez namjere vrijeđanja možda gomila ljude koje je vrijeme polako pregazilo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Znači ima i gorih od Kimija i Lewisa, oni koji odlaze nakon čak 20 godina suradnje.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

To je već drugi ključni čovjek nakon Frya koji odlazi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

za sta?? ja koliko vidim, bas pise da bu buttonov stil trebao doprinjeti ....
ali moj engleski je slican onome od ingrid tako da nisam siguran, mozes malo pojasnit?
McLaren u <3
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

@McLewis: Dobro si skužio, nema izgovora nikakvog. Kaže Jenson da u Barceloni nije valjalo kako god da voziš i da je degradacija bila jako velika i kad (pre)opterećuješ gume i kad ih probaš čuvati. Isto tako, kaže da će to bit manje kad bude toplije i da se nada da će njegov stil vožnje pomoći čuvanju guma, odnosno, nada se da će tako steći prednost pred nekim drugim vozačima.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Krivo ste vi procitali kolege. Pa u uvodu vam veli da su njegova nadanja da bi mogao scojom "magijom" cuvanja guma doprinjeti da se gume manje trose. Ali su testovi u Barceloni pokazali da nema razlike pazili gume ili vozili na noz.

slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

@Dani: nisam krivo pročitao jer sam čitao 10 puta...prvi dio je kako kažeš, točno, ali nakon toga govori "When the climate is a bit warmer, I think hopefully driving style will make a difference in terms of looking after the tyres and changing the degradation."
znači kako sam i rekao u postu iznad: u Jerezu je funkcioniralo, u Barceloni je, kako ti kažeš, magija zakazala, a on se nada da će s toplijim vremenom stil vožnje (misli na svoju "magiju" čuvanja guma :)) raditi razliku u potrošnji guma, odnosno da će se stilom vožnje moći utjecati na degradaciju, što u Barceloni nije bio slučaj...tamo si mogao vozit i ko Ham i ko Jenson i isto je bilo...
Znam da imaš Buttona na piku, al sad nije jadan niš kriv :D
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Bumo vidjeli kolega. Koliko čitam Mcl ima puno podupravljanja. Koliko je to dobro za gume nisam siguran. A rađen je po zahtjevima Buttona.

slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Znam za to...I iskreno, brine me to otkad je prvi put spomenuto da imaju veliki understeer...to je prema Buttonovim željama jer više voli kad je tako, al i meni se čini da to i nije baš pretjerano dobro jer možda neće uopće odgovarati Perezu...a neće ni Buttonu ako je pretjerano jer znamo koliko je osjetljiv kad set-up nije 100% pogođen...
treba čekat Melbourne pa ćemo vidjet, ovako su sve samo nagađanja
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Auto moto und sport je opet podrgrijao vatru oko povratku Hondinih motora u F1. Kako pišu, nekoliko Hondinih inžinjera se nalazi u Wokingu. Navodno je Honda zainteresirana za nove motore, iako nema zeleno svjetlo od glavnog odbora. Postoji mogućnost da McLaren produži s Mercom još godinu dana, da bi špijunirala Mercedosove nove motore, i s tim saznanjima pomogla Hondi/sebi za 2015. Link na njemačkom
slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

u jednu ruku, koliko god ja volio mercedes i to sve, mislim da bi honda u torbo motorima mogla biti extra jaka... jer su njihovi svi auti vecinom male zapremine a nabrijanji s puno konja....

a sada na sky-u kazu da ferrari djeluje brzi od mclarena na race-paceu...
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

McLewis je napisao/la:u jednu ruku, koliko god ja volio mercedes i to sve, mislim da bi honda u torbo motorima mogla biti extra jaka... jer su njihovi svi auti vecinom male zapremine a nabrijanji s puno konja....
Hmmm... i od svih marki, honda je ta koja tvrdoglavo izbjegava turbine i drži se atmosferaca :). Makar, danas to više nama nikakve veze. Potpuno različiti odjeli. Kao i svugdje, na kraju će najbolji motor napraviti onaj koji će moći uložiti najviše novaca.
Samo neka se trkaju.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

gringo73 je napisao/la:Auto moto und sport je opet podrgrijao vatru oko povratku Hondinih motora u F1. Kako pišu, nekoliko Hondinih inžinjera se nalazi u Wokingu. Navodno je Honda zainteresirana za nove motore, iako nema zeleno svjetlo od glavnog odbora. Postoji mogućnost da McLaren produži s Mercom još godinu dana, da bi špijunirala Mercedosove nove motore, i s tim saznanjima pomogla Hondi/sebi za 2015. Link na njemačkom
Auto moto und sport više nije "usamljen". Pazite ovo:

http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/21655985" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je već ono tipa; gdje ima dima, ima i vatre! :mrgreen:

Dobraaaaaa!!!! :driver:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Godinu dana na novi 1.6 Marcedes, a onda opet preštelavanje na 1.6 Hondin? Hmmm
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

navodno potvrdjeno da od 2015. mclaren vozi na hondinim motorima.... nisam bas hepi radi toga.... al aj...

http://www.bbc.co.uk/sport/0/formula1/21655985" onclick="window.open(this.href);return false;
McLaren u <3
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

McLewis je napisao/la:navodno potvrdjeno da od 2015. mclaren vozi na hondinim motorima.... nisam bas hepi radi toga.... al aj...

Bez brige, ja tu ne vidim nikakvu potvrdu samo sumu svih glasina koje su pojavila proteklih tjedana
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

dmarijon je napisao/la:Godinu dana na novi 1.6 Marcedes, a onda opet preštelavanje na 1.6 Hondin? Hmmm
Ne mora to automatski značiti da će Mclarenove bolide i 2014.-e pogoniti Mercedesovi motori..... [-X

Sve se može dogovoriti, pa tako i mi sada, možemo predvidjeti, u jeku ovih glasina, da će McLaren već 2014.-e koristiti motore japanske Honde.

Tko zna!?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Mislim da jedino Williams Renault ( stari naravno ) može konkurirati McLaren Hondi u sinonimu za upješnu suradnju u f1. Pitanje je koliko dobar motor može Honda napraviti za tako kratko vrijeme. Iako su sada posvećeni wtcc-u.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Iz tog razloga ne vjerujem da će motor biti spreman za 2014. Jedino ako rade u veeelikoj tajnosti. A takve stvari je danas jako teško sakriti.
Samo neka se trkaju.
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Čuj, a je, tako je. Prerano je za Hondu, 2014.-a. Jedino ako rade u tajnosti, onda nije prerano.

Nekako, meni osobno, više valjda moje priželjikivanje da vidim/čujem opet Honda motore na djelu, vuče me, da ih vidimo i 2014.-e. Nakon svih ovih govorkanja, vjerovatno se i vraćaju. Ali, tek 2015.-e.

A još nije počela ni sezona 2013. A mi se raspričali. ;)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

mozda bude McLaren Renault haha :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Honda navodno već duže vrijeme radi na vlastitom V6 motoru za F1. Ne bi bilo loše da Mclaren još 2014. bude na Mercedesu pa da ljudi iz Honde malo vide šta konkurencija ako se misle 2015. vratiti nazad...
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Teško da bi Merc to dozvolio. Nisu blesavi. Kao sa slucajem Lowea. Nema uvida u povjerljive informacije.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Kontakt:

Čovječe, pa to bi mogao biti pravi rat! Ovi iz McLarena ne daju da mister Paddy Lowe gleđe više njihove dokumente, a ovi iz Merca ne bi dali da se Wokingovci okoriste podacima od Stuttgarta. :biggrin:
Odgovori