Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
ja sam mjerio sa stopericom i uspio sam izmjerit oko 2.3, 2.4 wow

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
meni se nekako čini da se ovaj što podiže prednji kraj još uvijek privikava na ovu hidrauličnu dizalicu. Ferrari to prvi put koristi
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
danas su isli i brze od ovog pita
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Montezemelo veli da auto ispunjava sve njihove uvjete. Proslih godina to nije bio slucaj. Testovi su prosli onako kako su si oni to zamislili."Das Formel-1-Auto erfüllt alle unsere Erwartungen. In den vergangenen beiden Jahren war dies nicht der Fall. Natürlich sind wir nicht die einzigen im Wettbewerb, doch die Tests liefen so, wie wir uns das vorgestellt haben",

- F1NAC
- Moderator
od crteza do testiranja
pogledajte kako je usko sastavljen auspuh

i ono najvaznije
pogledajte kako je usko sastavljen auspuh

i ono najvaznije
[size=150]Our Melbourne package worked ... zis[/size]
Ferrari's chief designer Nick Tombazis is satisfied with the testing work Ferrari have managed to complete over the recent weeks, but is well aware everything still has to start. Technically though, he's confident the car is much better and that former correlation problems have been resolved.
“Compared to a year ago, the situation is very clear,” commented Tombazis. “It’s not hard to make a comparison, because back then we were in a really difficult situation, so making a better start this year was pretty much a given. We know that for various reasons, our development over the latter part of last season stalled and, because our rivals continued their development to a certain extent, the gap between us grew, especially after the summer break. A gap which we had closed down to three tenths, thus became around eight in Brazil. This year, we have a well defined development plan and we are reasonably sure that the new components tested on track have produced positive results."
"The Melbourne package worked as we had hoped, with no particular unexpected problems, but it’s still difficult to say where we are compared to our competitors, so it’s better not to speculate. It’s hardly surprising, but I think that apart from ourselves, the most competitive would appear to be Red Bull, McLaren, Lotus and Mercedes, even if how the hierarchy stands between us is still uncertain. We hope to be able to fight at the front, but no one can be excluded: there are 19 races in the championship with half of them coming after the summer and, as we saw last year, even if a team does not start the season being on the pace, it can fight back and win. Everyone goes through a cycle and stages and therefore it will be a case of constant development throughout the year.”
Tombazis reckons the two key areas will be tyre useage and the development of the exhaust system. “With the exhaust exits we can reckon on updates during the season and while the differences might not be visible, they could offer a significant margin for improvement. Of course, we won’t be the only ones working on this area, the others will too. Bit by bit, as the regulations stay the same for longer, the room for invention decreases, but with the exhausts there is still much that can be done. Furthermore, as great improvements in simulation tools come along, this produces better correlation of data and of the methodology of the various configurations that are tested. This means that testing new parts and comparing developments over a race weekend will become more complicated, whereas during testing, this can be done more calmly and extensively. We need to find a way to do this without compromising other tasks such as set-up work and analysing the behaviour of the tyres. And when it comes to the tyres, keeping an eye on degradation will be very important, as being quick over a single lap will not be enough.”
Tombazis ended his analysis of the challenges that lie ahead with a word on the organization of his department. “We have a very competent group of people and a clear technical structure with Simone Resta concentrating on the 2013 car, while Fabio Montecchi oversees the 2014 project and we should also not forget that work on updating our wind tunnel should be finished by the end of the year. Finally, for 2014 we can also count on the invaluable support of Rory Byrne, who has so much experience that it would be foolish not to involve him. Rory has never left the company, even if he no longer works full time, so he can spend more time with his family, but he also has a key role in the development of the new Ferrari supercar LaFerrari. He has always been an important reference point for me, as he was my first boss when I was at Benetton and I owe him a great deal.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Sviđa mi se kako funkcioniše novo prednje krilo kod Ferrari-ja, rad Davida Sancheza stručnjaka za krila izgleda da počinje da daje rezultate.
Slika

Slika
- Cuky
- Moderator
za tu sliku moraš u obzir uzeti i da je to usred brzog zavoja, što znači i da je cijeli bolid nagnut prema van pa odmah i krilo izgleda više nagnuto

- Cuky
- Moderator
Alonso i Massa, intervju
http://formula1.ferrari.com/video/doubl ... onso-massa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://formula1.ferrari.com/video/doubl ... onso-massa" onclick="window.open(this.href);return false;

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari-jev novi sajt Link
-
- Legenda
Po komentarima sa staze, Ferrari ima dosta podupravljanja. Ako se ne varam, to je nešto što paše Alonsu ali ne paše Massi. (ok, Massi ne paše ni predupravljanje). No, da li je moguće da je to naznaka da je bolid konkretno prilagođen Alonsovom stilu.
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Jasno da je prilagođen Alonsu, kao i sve u toj momčadi, ali ja sam dobio dojam da se Ferrari muči s predupravljanjem, a McLaren s podupravljanjemdmarijon je napisao/la:Po komentarima sa staze, Ferrari ima dosta podupravljanja. Ako se ne varam, to je nešto što paše Alonsu ali ne paše Massi. (ok, Massi ne paše ni predupravljanje). No, da li je moguće da je to naznaka da je bolid konkretno prilagođen Alonsovom stilu.

-
- Legenda
"Što se tiče Ferrarija, Priestley je zapazio da Massa često blokira kotačima na ulasku u prvi zavoj, što je znak da imaju problema sa zagrijavanjem guma i da na prednjem kraju nema dovoljno downforcea. "
Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Može biti. U pravu si.dmarijon je napisao/la:"Što se tiče Ferrarija, Priestley je zapazio da Massa često blokira kotačima na ulasku u prvi zavoj, što je znak da imaju problema sa zagrijavanjem guma i da na prednjem kraju nema dovoljno downforcea. "
Sad sam se sjetio da je i Alonso imao problema s blokiranje, što kod njega baš i ne viđam često.

- Cuky
- Moderator
Kako onda objašnjavaš da je Alonso na zadnjem danu imao najbolji 1. sektor od svih, osobno najbolje vrijeme oba testa u Barceloni u 2. sektoru, a izgubio u 3....dmarijon je napisao/la:"Što se tiče Ferrarija, Priestley je zapazio da Massa često blokira kotačima na ulasku u prvi zavoj, što je znak da imaju problema sa zagrijavanjem guma i da na prednjem kraju nema dovoljno downforcea. "

- F1NAC
- Moderator
jel to mehanicar od McLarena ?dmarijon je napisao/la:"Što se tiče Ferrarija, Priestley je zapazio da Massa često blokira kotačima na ulasku u prvi zavoj, što je znak da imaju problema sa zagrijavanjem guma i da na prednjem kraju nema dovoljno downforcea. "

-
- Legenda
Ja nikako ne objašnjavam
. ne poznajem stazu toliko dobro, a nisam ni gledao bolide uživo. Slušam ljude koji (valjda) bolje znaju. Ne znam. No dakle. ne slažete se s ovim?
ono što znam je da, ako zbog ničeg drugog, a onda zbog hladne staze - ovo treba uzeti s rezervom.

ono što znam je da, ako zbog ničeg drugog, a onda zbog hladne staze - ovo treba uzeti s rezervom.
Samo neka se trkaju.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Alonso ima najbolje vrijeme na testiranju u Barceloni u 1 i 3 sektoru. Izvor LinkCuky je napisao/la:
Kako onda objašnjavaš da je Alonso na zadnjem danu imao najbolji 1. sektor od svih, osobno najbolje vrijeme oba testa u Barceloni u 2. sektoru, a izgubio u 3....
Neki od "stručnjaka" koji su bili na testiranjima su govorili da Ferrari ima problema sa trakcijom, ali kako onda da Alonso ima najbolje vrijeme u 3 sektoru, jer je tamo potrebna dobra trakcija.
Puno je tu kontraverzi, morat ćemo sačekat par utrka.

- Cuky
- Moderator
onda ovo što sam ja naveo se odnosilo na samo taj jedan krug u kojem je postavio najbolje vrijeme 1. sektora, osobno najbolje u 2. sektoru i onda izgubio dosta u 3.

- F1NAC
- Moderator
ja sam negdje procitao da je on pustio malo gas u 3. sektoru.

- Cuky
- Moderator
a to ti ovisi tko piše...za talijane i španjolce je popustio, za britance nema trakcije, za neke druge je do trećeg sektora već skroz pojeo gume....

-
- Svjetski prvak
Najverovatnije je da Ferari opet nema trakciju na vrlo sporim krivinama kao zadnji sektor u Barseloni,sta znaci da ce biti na iskusenju u Monaku,na neke delove u Kanadi i slicne staze
- Cuky
- Moderator
moguće, ali ako je to takav problem onda mi nije jasno par stvari:
1. prošle godine Ferrari je neke od najboljih nastupa imao u Barceloni, Monaku, Kanadi i Singapuru
1. na zadnjem testu Alonso je imao najbolje vrijeme 3. sektora kroz 4 dana
1. prošle godine Ferrari je neke od najboljih nastupa imao u Barceloni, Monaku, Kanadi i Singapuru

-
- Svjetski prvak
2012 je ferari imao ocajan izlaz iz sporih krivina.U Barceloni je dosao veliki paket poboljsanja i zato su bili brzi,no trakcija je ostala mlitava.U Monaku verovatno je uticalo sto su se vozile najmekse gume gde je jedino kod njih F2012 funkcionirao
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Imaju skoro najbolji top speed a uz ovo što ste napisali ispada da u svim sektorima imaju brzinu?Cuky je napisao/la:moguće, ali ako je to takav problem onda mi nije jasno par stvari:
Ako nije vozio na parama onda ovaj bolid jako obećava.

@Cuky, imaš li sliku svog avatara u nekoj većoj dimenziji? Moja 14mjesečna curica je luda za njim. Sviđa joj se, prstom pokaziva i hoće da dira po monitoru.

- Cuky
- Moderator
Prvi azijski vozač u povijesti Ferrarija:
@Bernardinac
Nažalost nemam u baš puno većoj dimenziji jer sam ga rezao iz ove slike:
SLIKA
IZVORKobayashi joins Ferrari
Kamui Kobayashi is joining the ranks of Scuderia Ferrari, which makes him the first Asian driver to play his part in the history of the Prancing Horse. The Japanese driver will take part in GT races, competing in the FIA World Endurance Championship (WEC) thus strengthening the team of drivers on the Ferrari books. His first event will be the Silverstone 6 Hours on 14 April.
Kamui was born in 1986 in Amagasaki and made his Formula 1 debut on 18 October 2009 for Toyota, in his home race, in Japan. Driving for Toyota and Sauber, Kobayashi took part in 60 Grands Prix. He scored a total of 125 points and his best result was a podium finish in the 2012 Japanese Grand Prix.
“I am pleased to be able to announce today my new role,” said Kobayashi. “It’s an honour for me to become part of the Ferrari family. It will be the first time that I compete in endurance races in a championship featuring GT cars. I can’t wait to start working with AF Corse and I really hope I can aim for the title, along with my team-mates. I will work hard and give my all in this new chapter in my career, knowing I can count on the support of all my fans. I would like to thank Ferrari for this opportunity and, finally, would like to dedicate this season’s new adventure to everyone in Japan, who on this very day, commemorate the second anniversary of the devastating earthquake that hit our country.”
@Bernardinac
Nažalost nemam u baš puno većoj dimenziji jer sam ga rezao iz ove slike:
SLIKA