Strani nogomet

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori

Bundesligu/Premiership,Primeru/La Championat/ Seriu A osvaja

Bayern München
15
17%
Borussia Dortmund
2
2%
Schalke 04
0
Nema glasova.
Bayer Leverkusen
0
Nema glasova.
Wolfsburg
1
1%
Arsenal London
4
5%
Manchester United
4
5%
Manchester City
1
1%
Liverpool
5
6%
Chelsea
3
3%
Atlethic Bilbao
1
1%
Atletico Madrid
2
2%
Real Madrid
9
10%
Barcelona
6
7%
Sevilla
0
Nema glasova.
Monaco
2
2%
PSG
14
16%
Lille
0
Nema glasova.
Olympique de Lyon
0
Nema glasova.
Marseille
0
Nema glasova.
Montpellier
0
Nema glasova.
AC Milan
2
2%
Juventus
11
13%
Inter Milano
2
2%
SS Napoli
1
1%
AS Roma
2
2%

Ukupno glasova: 87

Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Re: Strani nogomet

Post Postao/la Bibi »

Lijepo je za gledat ovu Malagu.Svi "propali" igraci stvoreni u jednu cjelinu sa superstarom Iscom.Lijepo to oni hendlaju i nece biti nikome lako protiv njih.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Toon je napisao/la: Nije mi vrag dao mira pa sam malo računao i uz minimalnu mogućnost pogreške ovako ti stoji zadnjih 10 godina ne računajući ovu:

Broj predstavnika zadnjih 10 godina:
Engleska – 23
Španjolska – 16,
Italija – 15
Njemačka – 7

Osvajači
Španjolska – 3 (sva tri Barcelona)
Engleska – 3 (Liverpool, MUFC, Chelsea)
Italija – 3 (Milan, Milan, Inter)
Portugal – 1 (Porto)

Klubovi koji su zadnjih 10 godina nastupili (samo neki "veći")
Barcelona – 7
Chelsea - 7
MUFC – 6
Milan – 6
Arsenal - 5
Bayern – 5
Inter - 5
Real – 4
Liverpool - 4

Nije ovo samo zbog tebe već sam se i s nekim majmunima (frendovima) o tome raspravljao pa sam zato računao. Toliko mi je besmisleno neku od ove četiri lige stavljati iznad druge...na početku razdoblja su talijani bili neprikosnoveni a u zadnje vrijeme ih nije bilo, zatim su tu nekad uvijek bili barem jedni francuzi kojih u posljednje vrijeme nema niti blizu, nizzemci su također prvih godina uvijek imali barem jednog predstavnika a sad ih nema nigdje i to je ono što me "žalosti" - a Nijemci koji su se počeli tek dizati u posljednje vrijeme još uvijek zaostaju jako i za talijanima, španjolcima i englezima - a i uvijek im se do sada sve svodilo na jedan klub...
I sad raspravljati o tome ili "primjetiti" kako je neka liga naglo oslabila - #-o
Sad si ti već ušao u dublje analize...

Ja sam samo htio reći da je očiti pad igre engleskih klubova u zadnje 2 godine. Za usporedbu sam ti dao 2008. samo kad su bili daleko ispred svih liga. I danas su možda i najjača liga, ali svejedno u Europi ništa.
A danas, samo United je pokazao nešto više, ovi ostali jako malo. Ne kažem ja sad koja je liga jača, samo mi nije jasan takav pad engleskih klubova. Još i City kad pridodam... nešto ne štima u toj priči.

A i ne mislim ja samo tako:
Wenger: "Premier liga se mora zabrinuti za svoju budućnost, Europa nas je sustigla"
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ja sam misljenja da vecini Engleskih klubova ne odgovara nacin sudjenja u LP i UEFA ligi. U Premier ligi je dozvoljen malo grublji fudbal, sa vise kontakta i 90% tih "sitnih" faula se ne svira, dok u ovamo se sudi skoro svaki kontakt. Evo recimo sinoc, igraci Bayerna padaju kao behar u kasno proljece i sudija to konstantno svira, sam Arteta je napravio barem 10 prekrsaja od toga u PL ne bi ih bar 5 bilo sudjeno.

A i kada pogledas vodece klubove u PL nije vise to to, kada u vrhu gledas City i Spurse (bez uvrede, ali za mene su Spursi uvijek pripadali tu negdjeblizu velike cetvorke ali ne samom vrhu, iako ako cemo biti realni "engleskija" su ekipa od Citiya). Bez jakih Liverpoola, Arsenala i Chelsea, odmah i sam United gubi na kvaliteti. Evo osvojili su prvenstvo sa nekom djecicom, koja ima vodju u vidu RVP-a, ali za Europu ipak treba malo visi (ili izbjeci Real :biggrin:)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Bibi je napisao/la:Lijepo je za gledat ovu Malagu.Svi "propali" igraci stvoreni u jednu cjelinu sa superstarom Iscom.Lijepo to oni hendlaju i nece biti nikome lako protiv njih.
E imaju jos jednog super stara. Pedro Morales. :biggrin:

salu na stranu, da, zbilja ih je lijepo gledati, osjeti se jaka ruka trenera.

Koliko daleko mogu dogurati ?

Ovisi koga dobiju. Ako dobiju recimo Turke, mogli bi dogurati do polufinala, ako dobiju nekoga od "velikih ", bit ce tesko, ali ne i nemoguce.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la: Ovisi koga dobiju. Ako dobiju recimo Turke, mogli bi dogurati do polufinala, ako dobiju nekoga od "velikih ", bit ce tesko, ali ne i nemoguce.
A lako moguće da dobiju Real ili Barcu, a s njima nema nepoznanica, znaju se dobro i sve je moguće.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@ Schumy & Ferrari BiH - ma ja samo želim naglasiti da je neozbiljno te četiri lige rangirati prema nekim mjerilima i na samo dvije godine i/ili govoriti o nekakvom padu neke od njih. Ako ćemo prema posljednje dvije godine ispada da su nijemci najneuspješniji i prema tome im je liga daleko najslabija a to naprosto nije istina. Uzevši u obzir neke veće klubove u posljednjih 10-ak godine ispada da Realu nije niti mjestu u tom društvu (hehehehehehe :badgrin: ) jerbo nit su išta osvojili nit u finalu barem igrali - zaključak Real je malen i seljački klubić bez nekog ozbiljnijeg uspjeha :D. tj. svi u Španjolskoj moraju biti zahvalni Barceloni (neki kažu Uefaloni) jer ih jedino ona drži koliko toliko pri vrhu. Pričalo se o padu talijanskog nogometa pa evo prema svemu jednaki u svim parametrima u zadnjih 10-ak godina. Zaboravljate da je takmičenje koncipirano tako da se dalje nakon grupe ide kroz sistem ispadanja tj. loša sudačka odluka pobjednike pretvaraju u gubitnike i trenutak nepažnje znači poraz...GLUPO je na temelju jedne sezone govoriti o padu ili snazi nečije nacionalne lige...pa naša je liga bila kvalitetnija prije par sezona kad Dinamo nije mogao upasti u LP nego sada kad su oni već dvije sezone u njoj - apsurd slabija liga a klub uspješniji nego prije u Europi.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:@ Schumy & Ferrari BiH - ma ja samo želim naglasiti da je neozbiljno te četiri lige rangirati prema nekim mjerilima i na samo dvije godine i/ili govoriti o nekakvom padu neke od njih. Ako ćemo prema posljednje dvije godine ispada da su nijemci najneuspješniji i prema tome im je liga daleko najslabija a to naprosto nije istina. Uzevši u obzir neke veće klubove u posljednjih 10-ak godine ispada da Realu nije niti mjestu u tom društvu (hehehehehehe :badgrin: ) jerbo nit su išta osvojili nit u finalu barem igrali - zaključak Real je malen i seljački klubić bez nekog ozbiljnijeg uspjeha :D. tj. svi u Španjolskoj moraju biti zahvalni Barceloni (neki kažu Uefaloni) jer ih jedino ona drži koliko toliko pri vrhu. Pričalo se o padu talijanskog nogometa pa evo prema svemu jednaki u svim parametrima u zadnjih 10-ak godina. Zaboravljate da je takmičenje koncipirano tako da se dalje nakon grupe ide kroz sistem ispadanja tj. loša sudačka odluka pobjednike pretvaraju u gubitnike i trenutak nepažnje znači poraz...GLUPO je na temelju jedne sezone govoriti o padu ili snazi nečije nacionalne lige...pa naša je liga bila kvalitetnija prije par sezona kad Dinamo nije mogao upasti u LP nego sada kad su oni već dvije sezone u njoj - apsurd slabija liga a klub uspješniji nego prije u Europi.
Al šta je je... Arsenal, Liverpool pa i Chelsea su daleko od one kvalitete koju su imali prije 3-4 sezone. Nažalost.
United je po meni tek malo pao, a i City će eksplodirati od želje da naprave velik klub u kratko vrijeme. Tottenham je klub ni vrit ni mimo. I to je u biti to od Premiershipa. Neko iznenađenje od drugih klubova (recimo Everton) može se dogoditi, ali po meni ništa ozbiljnije (barem još neko vrijeme).
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la: Al šta je je... Arsenal, Liverpool pa i Chelsea su daleko od one kvalitete koju su imali prije 3-4 sezone. Nažalost.
United je po meni tek malo pao, a i City će eksplodirati od želje da naprave velik klub u kratko vrijeme. Tottenham je klub ni vrit ni mimo. I to je u biti to od Premiershipa. Neko iznenađenje od drugih klubova (recimo Everton) može se dogoditi, ali po meni ništa ozbiljnije (barem još neko vrijeme).
...Chelsea daleko od one kvalitete od prije 3-4 senoze - pa mamlaze jedan :D tko je još aktualni prvak?
...nabrojao si 5 klubova Premiershipa a od Španjolske možeš samo dva ( u stvari jedan jer drugi već dugo nije ostavio nikakav trag u natjecanju, hehe), tko je od švaba - samo Bayern i nitko drugi ne igra ozbiljnu ulogu već gotovo dva desetljeća...
...gledajući nekakvu uspješnost pa daj uzmi barem neko razdoblje od 5 godina (mada je i to malo) kako bi donosili nekakve konstatacije da je neka liga/klub u "krizi".
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

Danas je u Nyonu održano test izvlačenje parova 1/4 finala Lige prvaka, a parovi su sljedeći:

• Real Madrid - Borussia Dortmund
• Barcelona -Juventus
• Malaga - Bayern
• PSG - Galatasaray

kad je bilo probno izvlacenje osmine finala(dan prije), na glavnom izvlacenju su se izvukli isti parovi
Scuderia
Moderator
Moderator

Fortuna nesto ne voli Engleze... Inter ponistio onih 3-0 Tottenhama iz prve utakmice. Trenutno je 3-0 za Inter. Jos malo se regularnog igra.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

@ Toon
2001. Liverpool : Alaves 4:4 pa Liverpool osvojio
2004. Valencia : Marseilles 2:0
2006. Sevilla : Mifflesbrough 4:0
2007. Sevilla : Espanyol 2:2 Penali odlucili Sevilla pobijedila
2010. Atletico Madrid : Fulham 1:1 pa Atletico osvojio
2012. Atletico Madrid : Athletic Bilbao 3:0

Ovo mi se cini poprilicno dovoljno Spanaca u vrhu Europske lige :)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Scuderia
Moderator
Moderator

Scuderia je napisao/la:Fortuna nesto ne voli Engleze... Inter ponistio onih 3-0 Tottenhama iz prve utakmice. Trenutno je 3-0 za Inter. Jos malo se regularnog igra.
Ipak ih voli. Englezi na pocetku produzetaka zabili za 3-1, kasnije Inter povisio na 4-1, ali nije bilo dovoljno vremena za jos jedan a i snage.

Onaj Fridel je cudoviste. :shock: Kakve face slaze... mislim da cu ga sanjati veceras. :doubt:
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la:Fortuna nesto ne voli Engleze... Inter ponistio onih 3-0 Tottenhama iz prve utakmice. Trenutno je 3-0 za Inter. Jos malo se regularnog igra.
Kako se izvuče Tottenham...
Baš sam htio da Inter zabije taj još jedan gol. Bez Balea su nikakva ekipa. :doubt:
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la: Kako se izvuče Tottenham...
Baš sam htio da Inter zabije taj još jedan gol. Bez Balea su nikakva ekipa. :doubt:
I to kako se izvukao...
Ja sam navijao za Inter, iako ih ne volim, no eto, nisu imali srece.

Veza Tottenhama je bila katastrofa. Ali eto, sr(p)retno su dosli do gola.
Tko je ono " cuvao " Adebayora, prije nego ju je ugurao u mrezu ?

On je po meni " krivac " . Handanovica i ne krivim previse, bio je zeznut udarac. Krivim obrambenog, koji je zaspao u tom odlucujucem trenutku.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la: Kako se izvuče Tottenham...
I to kako se izvukao...
Ja sam navijao za Inter, iako ih ne volim, no eto, nisu imali srece.

Veza Tottenhama je bila katastrofa. Ali eto, sr(p)retno su dosli do gola.
Tko je ono " cuvao " Adebayora, prije nego ju je ugurao u mrezu ?

On je po meni " krivac " . Handanovica i ne krivim previse, bio je zeznut udarac. Krivim obrambenog, koji je zaspao u tom odlucujucem trenutku.
A Zanetti i Chivu su bili tamo.
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la: A Zanetti i Chivu su bili tamo.
Trebali su Adebayora (nakon sto ju je Handanovic odbio) brze zatvoriti. Znam da se sve to desi u sekundi, ali jbg. iskusni su to stoperi, nije im ovo prva velika utakmica.

Sta je bilo sa Kovacicem ?
Ja sam se kasno ukljucio u prijenos, vidim da je bio zamjenjen, neki govore da se ozlijedio ?!?
Kako je igrao ?
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Schumy.d je napisao/la: Al šta je je... Arsenal, Liverpool pa i Chelsea su daleko od one kvalitete koju su imali prije 3-4 sezone. Nažalost.
Liverpool se tek oporavlja od pošasti zvane Rafa Benitez. Milsim da to znaju još samo navijači Intera i sada Chelsea. Naslijedio je formiranu ekipu koji je par godina slagao Houllier i koji je sa njom osvojio kupe UEFA-e. Tada uprava osokoljena dovodi Beniteza i osvajaju Ligu prvaka u epskom finalu u Istanbulu. Nakon toga sve kreće nizbrdo ( uz par bljeskova: finale protiv Milana ponovo i bliska borba u PL ). Međutim Benitez je u tih par godina potrošio :
Total Players Bought: £228,976,000
Total Players Sold: £145,100,000
Total Net Spend: £83,876,000
Ima nekih koji mu se i dive. Ja baš i ne. za tu lovu su mogli izgraditi stadion i biti u mogućnosti novčano parirati MANU, Chelsea i Arsenalu ( MANCity ne računam, to je prostitucija). Vi sad odaberite koje bi ste igrače u 6 godina kupili za 229 milijuna FUNTI.
Rafa Benitez The Facts Behind His Liverpool Transfers So Far
Rafa Benitez's £229m spending spree: The 76 players signed during the Liverpool manager's reign

Liverpool i dalje ima nekakve dugove koji se generirraju +/- kroz godine, ali klub je sada stabilniji i sa jasnom vizijom oslanjanja na Liverpoolovu akademiju uz dodatak kvalitetnih pojačanja. Mislim da se napredak u igri vidi. Jel se slažeš toon?
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 14 ožu 2013, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Ferari BIH - govorimo o najboljih 8 svake godine u LP a ne u Europi...kup UEFA je naspram LP "minorno" takmičenje i neusporedivo po snazi i nagradama...
Dani - Za sada se "podnosi" igra koja je puna oscilacija no pitanje je do kada. Mislim da vam je jako bitno sačuvati Suareza ali i "smiriti ga" jer ga ni novinari a ni mnogi igrači na samom otoku ne vole a on je gotovo pola momčadi i ono što ne smijete zaboraviti kapetan neće još dugo...ali da se napredak vidi to svakako stoji - i situacija na tablici to zorno pokazuje...i normalno da engleski nogomet treba jak Liverpool...
...a ova danas tekma između Intera i Jidsa je meni pokazala koliko je ponekad nepravedno ovo pravilo gola u gostima, tj. možda bi to pravilo trebalo vrijediti za regularan dio utakmice no produžeci bi se trebali igrati kao da je 0-0 pa kome slava kome tuga...Inter primi gol u produžetku i sada mu više nije dovoljan jedan već mora postići dva -to mi je ipak besmisleno...
Scuderia
Moderator
Moderator

Kakve su sanse da se nadju Real i Barcelona vec sada ?
Koliko je to u interesu UEFA-e ?

Znamo svi da su prosle godine htjeli imati finale El Classico.... da li ce im se ta zelja ispuniti ove godine ?
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... t+juventus

Málaga CF (ESP) v Borussia Dortmund (GER)
Real Madrid CF (ESP) v Galatasaray AŞ (TUR)
Paris Saint-Germain FC (FRA) v FC Barcelona (ESP)
FC Bayern München (GER) v Juventus (ITA)

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/ne ... 29662.html

Quarter-finals (4 & 11 April)*
Chelsea FC (ENG) v FC Rubin Kazan (RUS)
Tottenham Hotspur FC (ENG) v FC Basel 1893 (SUI)
Fenerbahçe SK (TUR) v S.S. Lazio (ITA)
SL Benfica (POR) v Newcastle United FC (ENG)

Izvučeno...Jako zanimljiv ždrijeb...Niti jedan klub nije lak u ovoj fazi natjecanja no mislim da realno gledano Real je jako dobro prošao...

Po meni najzanimljiviji par Bayern Juve...
1982 UCV 1919
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zanimljivi parovi, Real je prošao dobro (iako to neće biti lake utakmice, ali moraju proći Galatasaray i sve drugo bio bi debakl).

Bit će jako interesantno u utakmicama Borussie i Malage. Ja tu dajem 50:50 šanse.
Bayern i Juve najteži par definitivno, neće bit lako Bayernu. Šanse isto pola-pola.

A bit će zanimljiv i povratak Ibre na Nou Camp. Nije PSG za bacit, ali Barca je daleko bolja od njih i dajem Barci šanse 70:30 u njihovu korist.

P.S.
Najbolje su mi bile turske face kad su dobili Real. :biggrin:
Nisu znali dal bi se smijali ili plakali.
Scuderia
Moderator
Moderator

Steta sto se prva igra kod kuce, volio bih da se igra uzvrat, no sta je tu je. Lekcija se valjda naucila iz utakmice protiv Arsenala, prva se igra bez Martineza, treba sacuvati cistu mrezu, i zabiti gol dva, i bit ce " lakse " u Italiji.
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

kratko i jasno: Borussia D, Real, Barcelona.
Bayern bi stavio da ih svakakve šuše ne razbijaju ( 8) ) kod kuće pa mi je taj par nezahvalan za prognozirati...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:kratko i jasno: Borussia D, Real, Barcelona.
Jedan od ovih će ispasti, vidjet ćeš. ;)

Nadam se ne Real
Scuderia
Moderator
Moderator

Jedna lasta (utakmica sa Arsenalom kod kuce ) ne cini proljece. ;)
slika
Odgovori