Utrke 2013 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari-Massa

Re: VN Australije - Albert Park, Melbourne 15/16/17. ožujka

Post Postao/la Dr. DJ »

Ja sam iskreno ostao jako razočaran...Radio sam / vozio cijelu noč (ha da i ja sam u neku ruku vozač samo nevozim kamion kao kolega par postova iznad) dođem doma u 5 odem spavati dignem se u 6 i oni naprave ovo što su napravili - užas :!:

Definitivno sve to stoji oko sigurnosti vozača no koliko me sječanje služi vozilo se i po puno gorim uvjetima i tu je dolazilo do velikog izražaja umiječe vozača...Kolike smo vozače dizali u nebesa jer su maestralno odvozili po kiši...Isto tako bi bilo i jutros...Onaj tko bi se najbolje snašao u ovakvim uvjetima uzeo bi pole za nas bi bio majstor...Oni koji nisu dovoljno sretni/spretni bili bi lošije plasirani i to je to...Ovako su samo razljutili veliki dio vjerne F1 publike...Što se tiče izljetanja po meni su to bili sitni spinovi koji nisu bili pretjerano opasni...Možda grješim no moje viđenje ja takvo...

Nadam se da neču isto ovako biti razočaran nakon još jedne neprospavane noči večeras [-X
1982 UCV 1919
Barry
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Barry »

dmarijon, bijele linije su zapravo crne linije, tj. prefarbane bijele iz saobracaja. one su pravile probleme danas. massa i gutierez su se zabili zbog toga u zid (tako bar oni kazu). bile su very slippery.
Ferrari development driver @PedrodelaRosa1 says black paint over white road markings is causing problems for race drivers - "very slippery"
Zadnja izmjena: Barry, dana/u 16 ožu 2013, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Evo šta Hamilton kaže,pa vi sad tvrdite da se moglo nastaviti
„Bilo je nevjerojatno nezgodno, možda i najskliskija staza na kojoj sam ikad vozio po kiši jer postoji jako mnogo bijelih linija koje su obojane u crno, tako da čim nagazite jednu od njih bolid prokliza, pojavi se preupravljanje i to je razlog zašto se tako mnogo vozača izvrtilo“
...put u raj nije posut ružama...
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

Zakaj su ih uopće farbali
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

zato da se ne miješaju sa linijama koje obilježavaju rub staze, pošto staza ide malo drukčijom putanjom nego gradska cesta na tom mjestu. Uglavnom, to se tamo radi od 1996. kad se tamo i počelo voziti
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

FIA ce dozvoliti momčadima 2 sata prije kvala da izvade bolide iz parc fermea.

Mislim da je ovo i pošteno. Ak se netko kockao sa mokrijim setupom ne bi bilo fer zbog otkazivanja da nastrada.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

bilo bi fora da stave trku u 2 po lokalnom vremenu pa da se mi dizemo u 4ujutro da gledamo trku kao prije .. Ovo je prekasno blizu je mrak . Ko voli f1 ce se dignut i u 3 ujutro :D amen
Zadnja izmjena: F1NAC, dana/u 16 ožu 2013, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dero je napisao/la:FIA ce dozvoliti momčadima 2 sata prije kvala da izvade bolide iz parc fermea.

Mislim da je ovo i pošteno. Ak se netko kockao sa mokrijim setupom ne bi bilo fer zbog otkazivanja da nastrada.
Ipak neće dopustit
The FIA has issued the following updated schedule for tomorrow’s running:

1. All cars used during Q1 must be covered and ready for FIA seals to be applied at 21:20
2. Two hours before the start of Q2 (09:00) seals and covers may be removed, but the cars will remain under parc ferme conditions until the start of the race
3. Q2 will commence at 11:00 for 15 minutes
4. There will then be an interval of eight minutes from the end of Q2 until the start of Q3
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: 1. All cars used during Q1 must be covered and ready for FIA seals to be applied at 21:20
2. Two hours before the start of Q2 (09:00) seals and covers may be removed, but the cars will remain under parc ferme conditions until the start of the race
Al po ovome sada ispada da su imali do 21:20 mogucnost da prckaju po bolidima
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Dero je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: 1. All cars used during Q1 must be covered and ready for FIA seals to be applied at 21:20
Al po ovome sada ispada da su imali do 21:20 mogucnost da prckaju po bolidima
ne jer su pokrijeni i cekaju pregled Fie ....
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

kaj nebi bilo bolje da su kvale u zoru taman kad sunce se pojavi tako i trka
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

spacedoc je napisao/la:kaj nebi bilo bolje da su kvale u zoru taman kad sunce se pojavi tako i trka
Ne jer to ne bi bilo fer prema lokalnom stanovništvu. Po meni svaka trka koja je po danu trebala bi startati u 14 sati po lokalnom vremenu.
Mislim retardirano je da se vremena azijskih utrka prilagođavaju i guraju u kasne poslijepodnevne sate zbog europske publike i onda nastaju sranja kao što smo vidjeli nocas.
Jest da bi utrka krenula u 4 ujutro ( tak je i bilo do 2008 mislim ) al što sad. Ionako mi treba budilica bilo da je u 4 ili 7...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lol :biggrin:

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

istina dero ali kad već rade sranja onda bolje u zoru bar bi mogli cijeli dan odgađati
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kako bolidi izgledaju kada su pod utjecajem parc-ferme pravila

SLIKA

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:Evo šta Hamilton kaže,pa vi sad tvrdite da se moglo nastaviti
„Bilo je nevjerojatno nezgodno, možda i najskliskija staza na kojoj sam ikad vozio po kiši jer postoji jako mnogo bijelih linija koje su obojane u crno, tako da čim nagazite jednu od njih bolid prokliza, pojavi se preupravljanje i to je razlog zašto se tako mnogo vozača izvrtilo“
Sigurno ima nešto u tome da je staza jako skliska, a to nije samo sada bilo da se kvalifikacije, ili utrka prekunu, nego to konstantno rade na svim stazama čim padne malo jača kiša, ako treba da vrate treću komponentu kišnih guma neka ju vrate, pa da vozači mogu da voze, smješno mi je da vozači u današnjim bolidima nevoze po kiši, a prije u puno nesigurnijim bolidima su vozili po kiši. Bezveze mi je da se q1 vozio po kiši, pa se zbog toga Gutierrez razbio i nije prošao q1, neki timoi su možda računali na kišu, pa su išli na kišni setup i zbog tog odgađanja će im sve propast, zar nije malo bezveze?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

I Button je rekao da su uslovi bili nemogući za vožnju, pa valjda znaju šta rade kad su prekinuli kvalifikacije.
U Australiji na stazi Adelaide je 1991. prekinuta čitava trka zbog pljuska, tako da prekidanje kvala i nije neka tragedija.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@Kenny

Još jedne gume nebi pomogle...tu su i pravila poput parc ferme-a, ograničenje u broju bolida, ograničenje u količini dostupnih guma...
Oni su mogli podesiti bolide za vožnju po mokrome, ali sutra se u utrci očekuje suho...i što onda, zbog vožnje u kvalifikacijama žrtvovati utrku. Da je obrnuto onda bi im vjerojatno prije utrke dozvolili male promjene setupa, makar opet nedovoljne da bi bolid bio idealan za vožnju po mokrome. Također, sada momčadi ne smiju imati 3 kompletirana bolida u garaži kao prije. Dakle, razbiješ se i moliš se da mehaničari poprave bolid na vrijeme da se stigneš nastaviti natjecati. Prije samo dođeš u garažu, sačekaš da promjene setup na 3. bolidu kako ti odgovara i ideš na stazu

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Rješenje svih problema: Ako u razdoblju od početka kvalifikacija do starta utrke padne kiša parc ferme se ukida i daje se momčadi max. 2 sata da poštimaju bolid

Ljudi imaju ideju da današnji bolidi ne mogu voziti po mokrom što je potpuno krivo. Sa drastičnim promjenama u setupu (downforce, visina bolida, suspenzije, brzine...) bolidi bi bili zaljepljeni na stazi i po kiši i smanjio bi se aquaplaning. Samo što nitko nije lud kockati se sa prognozom pa kružiti 5 sekundi sporije ako je utrka suha..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

upravo to. A još kad pogledaš da nakon FP2 uopće ne mogu mijenjati brzine nego tada dostavljaju FIA-i dokument sa točno navedenim omjerima.

Ova "štednja" koje ustvari i nema u F1 samo ubija sport. Onaj tko nema novaca po meni nema što tražiti u F1

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:Kako bolidi izgledaju kada su pod utjecajem parc-ferme pravila

SLIKA
To im je mreža protiv komaraca.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Emlyn Hughes @radarguruf11m
#F1 Sunday #Melbourne: Scattered showers in the region AM, 40% chance of rain affecting qual. Clearing PM to leave a dry race. Max temp 20c.
Zelena oprana staza i niske temperature. Pirelijeve kvazi gume imati ce život mjeren u sektorima a ne krugovima :P
Vec vidim kaosa u prvih par krugova na SS
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Fernando Alonso ‏@alo_oficial
Good morning! 8;45h in Melbourne. Some rain around, race should be dry, qualy not sure. Going to the circuit now. Interesting day ahead..
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Renault Sport F1 ‏@RenaultSportF1
Good morning from a very wet Melbourne! It's been raining this morning and now the rain has returned with a vengeange... #ominous
Čips... check
Kava... check
Cola... check
Gledati bolide kako stoje u garaži sljedecih par sati.. Neprocijenjivo
Adam Cooper @adamcooperf1
An FIA source confirmed that there is no definitive way of setting the grid should qualifying not be completed

Adam Cooper @adamcooperf1
It's obviously been suggested that race numbers or Q1 order could be used, but whatever the choice, it's a compromise...
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

A hoće sptv prenositi?
Zaključano