Utrke 2013 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: 2013 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX 22 - 24 Mar

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Momčadske naredbe su za mene normalna stvar, i mislim da se više neće ponovit ovakva situacija između Webbera i Vettela, Red Bull to više neće dozvolit.
_Nico_Rosberg_
Navijam za: Nico Rosberg

Post Postao/la _Nico_Rosberg_ »

Lord of the Ring je napisao/la:Chick fight chick fight! Vettel car! briga njega...lako on nadje drugu momcad
Nikad nisam shvatao njegove fanove. Mislim da ga vole samo sto je prvi nista drugo. Nula od covjeka.

EDIT
Kao da su na pogrebu a ne press konferenciji
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

ja mislim da to nije u redu, mark je 1000 zagrizao ponos I odradio svoj posao, sada kad se to trazi od vettela on ide da se utrkuje, nadam se da ce da padnu neke sankcije, borba je bila dobra, ali ono na podiju je sramota.
zao mi buttona, odvozio je dobro, checo se jos nije probudio. najjaci momenat mi je lewis u meclaren garazi.

EDIT: sorry za dupli post.
Zadnja izmjena: mrd, dana/u 24 ožu 2013, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Toon je napisao/la:
elder je napisao/la:
Sramota u mercedesu, a kad ferrari radi takve stvari onda je to genijalnost. Dvostruki standardi
Kada je to čak i ferrari napravio u drugoj utrci sezone?
Bilo to u prvoj ili 4 sve jedno. Nisam ni ja zadovoljan kaj je sve tako zavrsilo, moja ocjena je 3 za ovu trku. Ali dajete takvim stvarima previse znacenja, oces ti meni reci da je situacija bila obratna da bi rezultat bil drugaciji
Darkness rises when silence dies
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Barry je napisao/la:od mene 3, samo zbog Bianchija opet. taj momak ce biti zmaj. ostalo nista vrijedno pomena.
Točno to. Bianchi još bolji nego prošlu utrku. Jedina pozitivna stvar.

Cuky, sorry - ali pravi si političar. Bio bi idealan za današnju Formulu :)
Samo neka se trkaju.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Utrka OK, do zadnjeg stinta. Mercedesu palac dolje. Hamiltonu gore zbog geste na pobjedničkom postolju.
Svaka čast Vettelu, tako treba, nema zajebancije, utrka je 56 krugova, a ne 44, mogo bi Rosberg neš naučit od njega.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

haha dmarijon. Stvar je u tome da koliko god mi mislili da je ovo sport, ovo je zapravo samo jedan veliki biznis. Velike su to kompanije koje imaju određena pravila po kojima rade, a uz sve moraju zadovoljavati i sponzore, zaposlenike, gledatelje, Bernija...tako da me ovakve stvari, kao ove odredbe u Mercedesu, ne iritiraju ni najmanje. Kad se pomiriš da je to tako i da je njima na kraju godine najbitnije koliko je znameniki između znaka "+" i "$" onda na sve to manje gledaš kao nepravdu prema jednom vozaču.

Za mene je veća nepravda kada jedan vozač iskoristi poslušnost kolege pa napravi ono što mu je rečeno da ne smije napraviti, ali opet to sam samo ja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Sve je to ok. Ali ja i većina nas radi cijeli tjedan i razmišlja kako će se barem u nedjelju zabaviti uz utrku. I onda dobijemo ovakvu trku.
Tražimo neke sitnice kojima ćemo opravdati "da je utrka ipak bila, ajde, ok... Hami je ušao u krivi boks, nasmijali smo se ...". Moš mislit. Čekam moto GP i - nadam se - europksu turneju F1. Do tada ću si pogledat koji dobar film.
Samo neka se trkaju.
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

lol Cuky i dmarijon - kad bi se vasa dva posta sintetizirala dobila bi se univerzalna istina :biggrin:
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Webber reported to have given Seb the finger after the pass..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ubiti, vidim da velikoj većini ne odgovara ni kad se poštuju ni kad se ne poštuju momčadske odredbe. Vettel nije ispoštovao naredbu koja je dana obojici i onda ga se kudi zbog toga, a Rosberg i Hamilton su oboje napravilo što im je naređeno i opet nije dobro. Po meni + za vozače Mercedesa i Webbera, - za Vettela

Što se utrke tiče, dao sam ocjenu 7. Zanimljiv početak, bilo je dosta borbi i pretjecanja, trzavice među kolegama, svađanje na radio. Dao bih i više, ali je bilo previše pogrešaka u boksevima za moj ukus. Ulazak Hamiltona u krivi boks za mene sigurno nije nešto što mi je popravilo utrku, to je za mene - npr. Također greške Force Indije i McLarena, sudar Caterhama i Toro Rosso-a...sve je to ono što za mene kvari utrku.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:Ubiti, vidim da velikoj većini ne odgovara ni kad se poštuju ni kad se ne poštuju momčadske odredbe. Vettel nije ispoštovao naredbu koja je dana obojici i onda ga se kudi zbog toga, a Rosberg i Hamilton su oboje napravilo što im je naređeno i opet nije dobro.
Zašto u isti koš stavljaš dvije potpuno različite situacije - u prvoj imamo dva jednaka i kompetativna bolida a u drugom puno sporiji bolid koji MORA ostati ispred puno bržeg bolida.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

King iCool je napisao/la:Webber reported to have given Seb the finger after the pass..
slika
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

dmarijon je napisao/la:Točno to: "ocjena 2 i to samo radi hamiltona koji je ušao u box mclarena i jer sam se pošteno nasmijao.".
Zanima me - tko je dao ocjenu 9 i 10 - možete bi objasniti to? :)))
evo ja ću ti objasnit kad već tražiš. :)
ja dao 7/10
meni je pak čudno kako netko može dat 1/10 ili 2/10 :?
al očito mnogi tako funkcioniraju, kad im utrka nije dobra daju 1, kad im je dobra onda 10, kao da nema ništa izmedju..
pa hebemu, zato i imamo ocjenjivanje od 1 do 10 a ne od 1 do 3. :)
mislim, nije ovo valjda najgora utrka koju ste gledali u životu da dajete 1 ili 2... :doubt: :)
očito treba još stavit objašnjenje za svaku ocjenu sa strane pa bi ljudi realnije ocjenjivali:
10- jedna od najbolji utrka koje sam gledao, klasik
9- odlična utrka
8-vrlo dobra
7-dobra
6-osrednja, prosjek
5-slaba, ispod prosjeka
4-loša
3-vrlo loša
2-užasno loša
1-najgora koju sam ikad gledao

eto, ovako bi valjda bilo jasnije ljudima. :biggrin:
ovoj utrci ne možeš dat ispod 5 da ga hebeš.. :)
Slash je napisao/la:Utrka OK, do zadnjeg stinta. Mercedesu palac dolje. Hamiltonu gore zbog geste na pobjedničkom postolju.
Svaka čast Vettelu, tako treba, nema zajebancije, utrka je 56 krugova, a ne 44, mogo bi Rosberg neš naučit od njega.
ne shvaćaš, oni su se oni prije utrke dogovorili da tko bude ispred nakon zadnjeg ulaska u boksove taj i ostaje naprijed, nakon toga nema pretjecanja... takav je bio dogovor i vettel ga se nije držao... webber je sigurno mogao voziti brže al nije zato jer je čuvao bolid i gume jer su se dogovorili da ga vettel neće napast, je sad jasnije? :)
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Iso miki sad vettel veli da nije bil svjesan dogovora, iso miki kak ga taj sere.
Darkness rises when silence dies
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

gringo73 je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Webber reported to have given Seb the finger after the pass..
]http://img213.imageshack.us/img213/4058 ... ailk9o.jpg]
Šteta što su rukavice crne. :D
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

elder je napisao/la:Iso miki sad vettel veli da nije bil svjesan dogovora, iso miki kak ga taj sere.
lol daaa kao on to kaze hahaha... to mu je kazano da kaze, ipak moraju bit jedna big happy family :biggrin:
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

ja sam dao 9, mislio sam 8 al sam krivo kliknuo :oops:
do pred kraj je bila jako izjednačena vodeća četvorka, dosta pretjecanja, cirkus u boksovoma...kad je već ovo najveći oktanski cirkus, nek postane najveći uopće :D
ne može se reć da nije malo zabavno gledat sve to skupa....previše grešaka općenito, al nije bilo dosadno i dobivamo puuuno toga za raspravljat i komentirat nakon utrke
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Meni se to učinilo da sam vidio u izravnom prijenosu ali mislio sam da mi se priviđa
Bravo Mark,to se traži =D>
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Toon je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Ubiti, vidim da velikoj većini ne odgovara ni kad se poštuju ni kad se ne poštuju momčadske odredbe. Vettel nije ispoštovao naredbu koja je dana obojici i onda ga se kudi zbog toga, a Rosberg i Hamilton su oboje napravilo što im je naređeno i opet nije dobro.
Zašto u isti koš stavljaš dvije potpuno različite situacije - u prvoj imamo dva jednaka i kompetativna bolida a u drugom puno sporiji bolid koji MORA ostati ispred puno bržeg bolida.

Ako ćemo cjepidlačiti onda da, različite su. Ali zapravo su jako, jako slične:

RB je dao obojici naredbu da se pozicije nakon zadnjeg stopa zadržavaju, tj. nema napadanja. Isto tako, Mercedes je svojima rekao da nema promjena pozicije. Što više komplicirati, naredbe su legalne i dane su obojici. Razlika je u tome da je jedan bio poslušan, a drugi u svojoj ekipi može raditi što hoće pa nije poslušao.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Chuck Norris je napisao/la:
Meni se to učinilo da sam vidio u izravnom prijenosu ali mislio sam da mi se priviđa
Bravo Mark,to se traži =D>
Ja nisam primjetio moram priznati. Fokusirao sam se na Webbera kako pokušava biti što dalje od pitwalla
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ugh 3 tjedna pauze. Nakon ovakvih drama baš bi bilo dobro da je trka za par dana dok su još vrucih glava :P
Webber zahtjeva krv
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

A jeste smiješni do bola...
Nije vam dobro što Vettel nije ispoštovao momčadske odredbe i što je prošao Webbera. A onda vam opet nije dobro ni to što su Rosbergu javili nek ostane na poziciji koju ima.
Ko je tu lud?
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

ja sam dao utrci 6icu, prije polovice trke već se mogao predvidjet rezultat. Vettel bi ionako pobjedio samo što je izabrao teži i riskantniji način za cijelu momčad (a po nas gledatelje čisti užitak). Plan je očito bio da samo drži Webbera dok ne dođe u prob s gumama a onda mu pada sam bez pretjerane borbe, bio je nestrpljiv pa je htio to čim prije rješit s čime uništava svoje i kolegine gume. Svakako podržavam ovakav način utrkivanja jer mi je tih guma i pažnje istih već pun k! (Bolid se radi za gume, umjesto gume za bolid?)

Mercedesi su dobri, brzine fali (nježnosti prema gumama), oba vozača na nivou i rekao bi ovaj put skroz izjednačeni. Izjednačeni po tom što Hamilton odleti dok su friške gume pa kasnije pada dok Rosberg konstantno vozi s naglaskom na pažnju pa ga opet ulovi. Da su neka druga vremena i neke druge gume...

Žao mi je Force Indie, danas su stvarno mogli bit ispred McLarena i Lotusa.

McLarenu neznam što je, još je možda rano za govorit al moguće da su mašili s bolidom u početku.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Mansell je napisao/la:A jeste smiješni do bola...
Nije vam dobro što Vettel nije ispoštovao momčadske odredbe i što je prošao Webbera. A onda vam opet nije dobro ni to što su Rosbergu javili nek ostane na poziciji koju ima.
Ko je tu lud?
Tko? Ona koji smatra da su to baš različite situacije. Tj. nije mi loše što je Vettel prešao Webbera, samo kažem da je to od Vettela bilo ... jadno (isti bolidi, nedogovor taktike).
Rosberg: Smiješno brži od Hamiltona (do bolida je, naravno), ali ne: Stoj mirno.
Samo neka se trkaju.
Zaključano