Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chase
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Chase »

Cuky je napisao/la:Iskreno mislim da nikad nećemo znat da li je Ferrari imao tempo danas ili ne. Massa je nakon lošeg starta ušao u Stand By mod, a Alonso je svojom greškom ispao...
To je to. Jbg :doubt:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Cuky je napisao/la:Kravitz je rekao da su odmah u Ferrariju pripremili novo krilo i 2 seta guma: Intermedije i Medium. Alonso je trebao odabrati što da mu stave. Logično je bilo da uđe i stave intermedije, ali je vjerojatno on mislio da može pričekati još par krugova dok se staza posuši dovoljno za slick gume. Greška Alonsa. Greška Ferrarija je u tome što su trebali umjesto "što želiš" reći "ulazi unutra, ne bacaj se na prsa u plićak"
Gledao snimku gdje su mehaničari čekali s novim nosom. Ja nisam siguran koliko je Alonso uopće mogao vidit KOLIKO je oštećeno krilo. Ali ako je McL mogao obavijestit Buttona, vjerojatno je to napravio i Ferrari. Čija je odluka bila, to najbolje oni znaju, a sad znamo da je bila pogrešna.
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Cuky je napisao/la:ali mislim da bi krilo samo po sebi i izdržalo tih par krugova. Jer na pravcu prije na kojem je maksimalna brzina nešto veća nije otpalo, otpalo je kada se našao iza Webbera, tj. kada je naletio na turbulentni zrak sa njegovog bolida. Mislim da je to razlog zašto krilo nije izdržalo. Ali ajde ga znaj sada, završilo se kako jest i nema druge nego čekat Kinu
Takoder mislim da je kljuc u poremecenom strujanju zraka preko krila cim se webber pojavio ispred..
lako je biti general poslije bitke i govoriti da je trebao u boks, no ja cu reci da donekle i razumijem odluku.. znali su da ce se staza brzo susiti i 2 pitstopa u prvih 5 krugova znacili bi 24. mjesto.. Da mogao se poneki bod uhvatiti ali ne vjerujem da bi bio bolji od 8. ili 9. mjesta..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

kockao se i izgubio
da je uspeo da odvozi krug (ili dva) bilo bi par strana hvalospeva o umecu i majstorskoj proceni
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Pocetnicka greska. Steta jer je bio moj favorit za pobjedu danas.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:kockao se i izgubio
da je uspeo da odvozi krug (ili dva) bilo bi par strana hvalospeva o umecu i majstorskoj proceni
Tim svojim "kockanjem" on nema pravo ugrožavati druge bolide na stazi, on je sa takvim bolidom predstavljao opasnost na stazi. ;)
FIA MORA KAZNITI FERRARI-ALONSA ZBOG OVAKVOG PONAŠANJA, JER ONA NA TO IMA PRAVO A I KAO OPOMENA DRUGIM MOMČADIMA DA NE POKUŠAVAJU ISTU STVAR NAPRAVITI U NAREDNIM UTRKAMA.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

stvar je u tome da ga ne mogu kazniti jer mu nisu pokazali ovu zastavu
slika
A black flag with an orange circle (40 cm in diameter) in the centre informs a driver that their car has a mechanical problem that has the potential to harm themselves or other drivers and they must return to their pit. Shown with car number.
Da mu je pokazana ta zastava, a on svejedno nastavio utrku bez ulaska u boks onda bi dobio drive-through ili čak DQ, ali pošto nije pokazana onda nema baš manevarskog prostora za kaznu. Ferrari se može braniti da su mislili na kraju 2. kruga u boks i FIA im nebi mogla ništa
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Skraceno Ferrari je pitao Alonsa u kakvom je stanju upravljivost, Alonso rekao da nije strašno te su potom odlučili da ostanu na stazi još 1-2 kruga.
"We took a risk that didn't pay off," admitted Domenicali.

"After the touch, the race was not over and I considered the situation where there was a transition from wet to dry.

"In normal conditions you would come in, but in this transition, if you believe the wing can survive, you try and bide your time. You may have the chance to pit to change to the dry tyres and be the hero of the weekend.

"Unfortunately the wing didn't stay there."

Domenicali underlined it had been the team's decision to take the risk, not Alonso's.

"The decision was from the pitwall," he added. "Obviously Fernando can feel it in the car, but he could not see the damage from his view.

"We take the responsibility as the team. The 'kiss' [on Vettel's car] was unfortunate because we could have taken good points from this race.

"Fernando's not happy to come away with zero points, but he's positive and looking forward because he knows we have something to play with."
Malaysian GP: Ferrari takes blame for not pitting Alonso for repairs
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Mislili su da će krilo izdržati još par krugova!?

Krilo je toliko bilo oštećeno da je varničilo po afaltu, bilo je samo pitanje vremena kad će otpasti.
Još jedan kiks Ferrarijevog pitwalla.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

u deficitu je vec 22 boda ,cak je i massa ispred . Trebat ce se potrudit u Kini i prestat si dozvoljavat ovakvo sipanje bodova, jos ima istu sudbinu kao Vettel 2012 , prva utrka 18 bodova druga nula :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:u deficitu je vec 22 boda ,cak je i massa ispred . Trebat ce se potrudit u Kini i prestat si dozvoljavat ovakvo sipanje bodova
A ne, već je vrijeme da se sve karte bace na Massu jer je ispred u prvenstvu. Nikako Alonsu dati priliku i tako Massi uzimati dragocjene bodove koji bi ga mogli na kraju stajati titule! :D
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa krilo je izdržalo puno veće opterećenje na pravcu prije, otpalo je tek kada je Webber uletio ispred i kad su turbulencije sa njegovog bolida došle do krila. Nećemo nikad znat, ali mislim da je krilo moglo izdržati. To što je jedan nosač bio odvojen ne znači da ga drugi nebi zadržau kada bi struja zraka preko njega bila konstantna bez turbulencija

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mucki kolega mucki :D pazi ti na svoje na tablici jer vam Toro Rosso opasno puše za vratom :badgrin:
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Zanimljivost:
Vettel je 2012. u Australiji bio drugi, a u Maleziji nije pokupio bodove => na kraju je uzeo naslov
Alosno je 2013. u Australiji bio drugi, a u Maleziji nije pokupio bodove => ?

Što se krila tiće, ja sam siguran da bi krilo izdržalo cijeli 2. krug jer da je htjelo samo od sebe pasti palo bi već u seriji 5-6 prvoga kruga. Baš sad gledam snimku. Krilo popušta točno u onome momentu kada je Webber cijelim bolidom bio ispred, tj. Webberov endplate zadnjeg krila bio ispred Alonsovog nosa/pr. krila.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

oho nisam jedini koji uocava jako veeeeeeliku slicnost :biggrin:
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nakon dugo vremena kiks na ferrarijevom pit wallu
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pogledaj ti to krilo Slika1, Slika2, pustiti vozača da sa ovakvim krilom odveze još 1-2 i još na mokroj stazi moraš biti budala. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Toon je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:u deficitu je vec 22 boda ,cak je i massa ispred . Trebat ce se potrudit u Kini i prestat si dozvoljavat ovakvo sipanje bodova
A ne, već je vrijeme da se sve karte bace na Massu jer je ispred u prvenstvu. Nikako Alonsu dati priliku i tako Massi uzimati dragocjene bodove koji bi ga mogli na kraju stajati titule! :D
Ako ćemo @dani-ovom logikom ,Massa ima prednost u bodovima i od sljedeće utrke Alonso mu se mora micati(ili ga ne smije napadati) :biggrin:
...put u raj nije posut ružama...
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Vidim da si shvatio poantu. Ali siguran sam da Dani isto tako shvaća ovo i samo čeka gdje će mi vratiti... :D
A što se same teme "dotikavlje": Izgleda da je ipak box "glavni krivac" svega ovoga...barem ja tako smatram jer su oni "morali/trebali" odmah povući potez bez savjetovanja sa vozačem...i kako je član ferrari the best i još pol km rečenice rekao čudno je što nitko neće snositi konsekvence za to što je "opasan" bolid ostao na stazi tj. niti su suci reagirali a mogli su ili morali niti box...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Opasnijni je bio Kimi u Francuskoj 2007. pa suci nisu reagirali. Možda jer je to ferrari, tko će ga znati.

slika

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sigurno, pa zna se da je FIA = Ferrari International Assistance, di bi oni protiv svojih. Što misliš da bi itko vozio za Ferrari da nema FIA-e? :D

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

To je cuky bila šala.Međutim sjećam se Šumija jedna godine u australiji kada mu je sidepod zapeo pod bolid i vodstvo utrke ga natjeralo na ulazak u boks.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

znam da je šala, ja sam nastavio...:D

i sidepod mu sigurno nije pao pod bolid jer je sidepod cijeli bok bolida (cijeli ovaj dio gdje je npr. na McLarenu crvena boja i vodafone preko nje) ;)

Njemu je "barge board" zapeo, u mom potpisu mali bijeli dio sa logom santandera ispod kokpita :)

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

E upravo to.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Po meni za ovo odustajanje ne krivim nikoga.Kockali su i nije uspjelo,da su otišli u boks vjerovatno bi se borio da dođe do kojeg boda.Da je izdržao jo malo mogao je ostati u borbi za postolje.Ispalo je na žalost ovako,loša sreća
...put u raj nije posut ružama...
Odgovori