Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
Znam da mnogi misli da ce Vettel probati zatvoriti Alonsa na startu, te da ce Massa imati slobodan put ispred sebe, no ja sam potpuno drugacijeg misljenja.
Seb je pobjednik, on nece krenuti u utrku sa mislju "bitno je da Alonso ne prodje, a Massu ko sisa". Razlog je jednostavan, Seb ide na pobjedu. Massa mu je na startu veca prijetnja, tako da sam ubijedjen da ce se na startu pozicionirati tako da odmah zatvori Massinu stranu. Naravno ako Alonso dobro povuce, mozda Seb krene i na Alonsovu stranu, no gotovo sam siguran da ce se fokusirati na to da zatvori njblizeg protivnika - Massu. Cista strana nebi trebala davati neku prednost, jer je kisa padala tako da ce biti na startu jako interesantno.
Moj tip je dakle da ce Vettel krenuti da zatvori Massu, da ce to iskoristiti Alonso i proci, a da ce onda Vettel u pokusaju da zadrzi 1 poziciju skrenuti fokus sa MAsse i pokusati i Alonsa blokirati, te ce tako izgubiti i drugu poziciju... Preveliki je pravac do prve krivine, a i presiroka je staza, tako da ce dva crvena gotovo sigurno biti naprijed. Cak bi se mogao i Lewis umijesati u ovu pricu...
Seb je pobjednik, on nece krenuti u utrku sa mislju "bitno je da Alonso ne prodje, a Massu ko sisa". Razlog je jednostavan, Seb ide na pobjedu. Massa mu je na startu veca prijetnja, tako da sam ubijedjen da ce se na startu pozicionirati tako da odmah zatvori Massinu stranu. Naravno ako Alonso dobro povuce, mozda Seb krene i na Alonsovu stranu, no gotovo sam siguran da ce se fokusirati na to da zatvori njblizeg protivnika - Massu. Cista strana nebi trebala davati neku prednost, jer je kisa padala tako da ce biti na startu jako interesantno.
Moj tip je dakle da ce Vettel krenuti da zatvori Massu, da ce to iskoristiti Alonso i proci, a da ce onda Vettel u pokusaju da zadrzi 1 poziciju skrenuti fokus sa MAsse i pokusati i Alonsa blokirati, te ce tako izgubiti i drugu poziciju... Preveliki je pravac do prve krivine, a i presiroka je staza, tako da ce dva crvena gotovo sigurno biti naprijed. Cak bi se mogao i Lewis umijesati u ovu pricu...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
pa prednost čiste strane (prije F1 voze i GP2 momci, pa ako kiša ne padne) ima Massa, a ne Vettel. Gridom se prolazi skroz desno pošto je to najkraća putanja do ciljne linije nakon izlaska iz zavoja, a onda se prebacuju lijevo u pripremi za prvi zavoj
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
A da, to sam potpuno smetnuo s uma. U pravu si. TO je onda jos jedan razlog vise da Vettel prvo blokira Massu, a ne Alonsa kako mnogi predvidjaju.. Bice u svakom slucaju uzbudljiv start.Cuky je napisao/la:pa prednost čiste strane (prije F1 voze i GP2 momci, pa ako kiša ne padne) ima Massa, a ne Vettel. Gridom se prolazi skroz desno pošto je to najkraća putanja do ciljne linije nakon izlaska iz zavoja, a onda se prebacuju lijevo u pripremi za prvi zavoj
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Cuky je napisao/la:pa prednost čiste strane (prije F1 voze i GP2 momci, pa ako kiša ne padne) ima Massa, a ne Vettel. Gridom se prolazi skroz desno pošto je to najkraća putanja do ciljne linije nakon izlaska iz zavoja, a onda se prebacuju lijevo u pripremi za prvi zavoj
neparni brojevi startaju sa cistije strane,t.j. desnu stranu.Masa znaci starta sa prljavije strane
nesto mi video neizlazi,pa mozete vidjeti na ovom linku
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yRM_RvKY6s" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 23 ožu 2013, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: youtube
Razlog: youtube
- Schumy.d
- Legenda
Kakvi kreteni... 

- Cuky
- Moderator
kaže Kravitz da su bili spremni u boksu sa novim krilom

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ovo je mogla bit pobjeda cak ...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Navijam za: Fernando Alonso
nereš verovat , koje majmuni ... nemam reci
- Cuky
- Moderator
Greška je samo i jedino Alonsova, ne Ferrarijeva ovaj put

- Dero
- Profesionalni vozač
Ali nisu pripremili gume. Toliko o našim šansama, Massi očito jedini je cilj u životu pobjediti Alonsa a rastopiti se u utrciCuky je napisao/la:kaže Kravitz da su bili spremni u boksu sa novim krilom
- Dero
- Profesionalni vozač
Alonso je kriv samo za uzrokovanje potrganog krila. Kako vozač u kokpitu bolida može vidjeti koliki je kvar na prednjem krilu? Greška za DNF je samo Ferrarijevog pitwalla jer su mislili još jedan krug izdržati i staviti na dry gumeCuky je napisao/la:Greška je samo i jedino Alonsova, ne Ferrarijeva ovaj put
- Cuky
- Moderator
kako nisu? Kaže Kravitz da su bile spremne Medium i Intermedij gume, a Alonso je trebao odlučiti (ipak je on na stazi i zna kakvi su uvjeti) koje da mu montiraju. On nije odlučio i nije ušao u boks.

- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Mislim da je vozač sa toliko iskustva morao bolje odreagirati u ovoj situaciji....no što bi bilo kad bi bilo....bolje da neulazim u to...
1982 UCV 1919
- Dero
- Profesionalni vozač
Čekaj nemoj miješati odabir guma sa kvarom koji može uzrokovati DNF svake sekunde. Ferrari je trebao diktirati Alonsu ulazak u boks a ne se raspravljati koje gume da odabere...Cuky je napisao/la:kako nisu? Kaže Kravitz da su bile spremne Medium i Intermedij gume, a Alonso je trebao odlučiti (ipak je on na stazi i zna kakvi su uvjeti) koje da mu montiraju. On nije odlučio i nije ušao u boks.
- Cuky
- Moderator
ako su mu rekli da ima oštećenje, da je novo krilo spremno i pitali ga koje gume da mu montiraju kad uđe, nije li to dovoljno da vozač zaključi da mora u boks? Pa nije rookie

- Dero
- Profesionalni vozač
Sve cemo saznati kada izađe transkript team radijaCuky je napisao/la:ako su mu rekli da ima oštećenje, da je novo krilo spremno i pitali ga koje gume da mu montiraju kad uđe, nije li to dovoljno da vozač zaključi da mora u boks? Pa nije rookie
- Schumy.d
- Legenda
Ma mislim da se ovdje Alonsa nije smjelo ništa pitati. Pa vidjeli su kakvo je oštećenje i nema tu govora - moraš u boks i 

- Cuky
- Moderator
pa da...ali on je taj koji je trebao (po onome što je Kravitz rekao da je čuo iz boksa) odabrati koje gume staviti na bolid. On to nije napravio i što je ekipa mogla?
Ferrari je pogriješio u komunikaciji, ali odustajanje je za mene zbroj najmanje 2 pogreške sa Alonsove strane
Ferrari je pogriješio u komunikaciji, ali odustajanje je za mene zbroj najmanje 2 pogreške sa Alonsove strane

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
FIA mora da kazni Ferrari-Alonsa zato što nisu ušli u box, jer su na taj način predstavljali opasnost na stazi, vidjeli smo kako je bolid izgubio kontrolu, sva sreća pa je samo Alonso izletio, mogao je tako nekog pokupiti ni krivog ni dužnog.
Tempo Ferrari-Massa je danas bio iza Red Bulla, Mercedesa, Buttona i vjerovatno Kimija. Sve u svemu ništa posebno.
Kad se sjetim zašto je Baldesseriju letjela glava u Maleziji 2009
, za ovo danas bi nekom i doslovno trebala letjeli glava, naravno ne znamo čija je to bila odluka Alonsova ili pitwalla.
Tempo Ferrari-Massa je danas bio iza Red Bulla, Mercedesa, Buttona i vjerovatno Kimija. Sve u svemu ništa posebno.

Kad se sjetim zašto je Baldesseriju letjela glava u Maleziji 2009

-
- Veteran
nznam cija je bila greska danas,ali se vidjelo da Ferrari i nije bas toliko dobar koliko ga mi dizemo,bar kad ga Massa vozi...
Alonsista hasta la muerte..
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Onaj tko je donio odluku o neodlasku u boks je zahebo utrku i defintivno bi trebalo kazniti momčad jer je bolid bio opasan!
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Odličan pogled na Ferrari-jev ispuh i radiator Slika
Ja mislim da bi smo u Kini mogli vidjeti tu famoznu rupu ispod nosa na Ferrari-jevom bolidu, mislim da je i ona dio tog velikog Ferrari-jevog update koji je testiran i za kojeg se očekuje da će ubrzati bolid za 03-05s po krugu.
Što se tiče vremena u Kini-Shanghaiu, iako je još daleko do utrke može se već sad reći da nas očekuju niske temperature, možda i niže nego što su bile u Australiji, bar po ovoj vremenskoj stranici
http://www.accuweather.com/en/cn/shangh ... r=4/1/2013" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja mislim da bi smo u Kini mogli vidjeti tu famoznu rupu ispod nosa na Ferrari-jevom bolidu, mislim da je i ona dio tog velikog Ferrari-jevog update koji je testiran i za kojeg se očekuje da će ubrzati bolid za 03-05s po krugu.

Što se tiče vremena u Kini-Shanghaiu, iako je još daleko do utrke može se već sad reći da nas očekuju niske temperature, možda i niže nego što su bile u Australiji, bar po ovoj vremenskoj stranici
http://www.accuweather.com/en/cn/shangh ... r=4/1/2013" onclick="window.open(this.href);return false;
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ajde, kad usporedim ritam u Melbournu i potencijalni ritam tu, misilm da nam pašu ove niže temperature.

- Cuky
- Moderator
mislim da bi za Ferrari najbolje bilo da se vrate startanju sa 4-5-6 pozicije. Kad su tako u sredini Q3 ekipe onda imaju nekakav poticaj krenuti naprijed na startu, a kad su već na početku naprijed onda zabrljaju 

- maric
- Početnik
alonso je odlicno startao, cak je bio u jednom trenutku skoro poravnat sa vettelomCuky je napisao/la:mislim da bi za Ferrari najbolje bilo da se vrate startanju sa 4-5-6 pozicije. Kad su tako u sredini Q3 ekipe onda imaju nekakav poticaj krenuti naprijed na startu, a kad su već na početku naprijed onda zabrljaju