Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Legenda
Re: Formula 1 team - Ferrari
Zašto ja ima snažan osjećaj da će od Kine do ljeta Ferrari skupiti najviše bodova
. Mislim da će im se sad stvari krenuti poklapati. Da u Maleziji samo ona kišica prije utrke nije pala, situacija bi bila potpuno drugačija. (znam da su bili na set up-u djelomično za kišu, no svejedno)

Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ferrari je u maleziji na treninzima koristio malo drukciju varijantu prednjeg krila s prorezom duz cijelog gornjeg flapa , za razliku od "starijeg" krila koristenog u kvalama i trci koji ima prorez do pola
FP verzija

stara verzija :
http://i.imgur.com/ndmJUwA.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
FP verzija

stara verzija :
http://i.imgur.com/ndmJUwA.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ferrari bi se u Kini trebao pojaviti sa promjenama na ispuhu, kočnicama i prednjem krilu.
- Cuky
- Moderator
to sam i ja čitao, makar sam čitao i da još nije siguran hoće li ispuh biti spreman za ovu utrku ili tek za VN Španjolske
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ferrari je prije pola sati pustio novu socijalnu online igru u rad - Pit Wall King
http://pitwallking.ferrari.com/english/king
Meni interesantno, ali ništa posebno, tek tolko za ubit malo vremena. Dobra je stvar što će biti i nagrada
http://pitwallking.ferrari.com/english/king
Meni interesantno, ali ništa posebno, tek tolko za ubit malo vremena. Dobra je stvar što će biti i nagrada

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Zuma je zakon!!!gjoko-mkd je napisao/la:posto sam uclanjen na ferrari.com,poslali su mi igru po mejlu,ali u zivotu sam jedino igrao Zumu na PC-u.Nisu pogodili coveka

- Cuky
- Moderator
Neke danas uočene novosti na F138...
Usmjerivači ispod kokpita sada su trodijelni, prije su bili napravljeni iz dva dijela

Dva različita pokrova motora, jedan sa većim i jedan sa manjim otvorom za hlađenje mjenjača

I za kraj lijep pogled na Alonsov volan (Massa ima deblje "ručke" i drukčiće kotačiće za podešavanje Differencijala)
http://www.formula1.com/wi/gi/enlarge/1 ... chn246.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Usmjerivači ispod kokpita sada su trodijelni, prije su bili napravljeni iz dva dijela

Dva različita pokrova motora, jedan sa većim i jedan sa manjim otvorom za hlađenje mjenjača

I za kraj lijep pogled na Alonsov volan (Massa ima deblje "ručke" i drukčiće kotačiće za podešavanje Differencijala)
http://www.formula1.com/wi/gi/enlarge/1 ... chn246.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
-
- Veteran
- Cuky
- Moderator
to je kod RB-a, nama takve gluposti ne trebaju...mi imamo normalno, da cijeli svijet razumije, "propusti ga" ili "ne napadaj ga"
Anyway....da idemo još malo uz novosti, intervju sa Pat Fryom
EDIT: Ferrari u Kini ima 2 različite verzije bočnih stranica za prednje krilo. Slika 1 pokazuje stariju varijantu koja je korištena u Maleziji, a Slika 2 noviju
SLIKA1
SLIKA2
Anyway....da idemo još malo uz novosti, intervju sa Pat Fryom
IZVORMore to come from Ferrari - Fry
Ferrari technical director Pat Fry looks forward to the upcoming Chinese GP this weekend, and by doing so reveals that he's confident Ferrari is on the right track. Even more so, the Englishman assures there is more to come from the team as they continue to learn about the car and the tyres.
“We’ve shown reasonable race pace and on all the tyre types we have used so far we have performed well, however we still have a way to go to be quickest in qualifying and we are working very hard on that at the moment,” said Pat Fry, when asked for an assessment of the first two chapters of this season.
“We’ve been concentrating on the longer runs, even if they are not as long as in the past, because this year we expect more pit stops during a race. However, we have not ignored our qualifying pace. I am sure there is more to come on this front, as we learn more about our car and start getting the best out of it. The key will be to try and move our car development programme forward quicker than the other teams do. It’s a tough cycle that will last all year and we need to at least match our 2012 development pace if we are to perform better in qualifying. So far, we have worked well, all the way through from design to manufacture, improving on how we did things last year in terms of actually getting new bits onto the car. Also, our aero correlation is better.”
Fry is equally cautious when it comes to assessing the F138’s chances in China. “Shanghai is a challenging mix of different corner types and a 1.2 kilometre straight. Is it going to suit our car better than some others? It is too early to say, as there are too many unknowns. For example, it will be the first weekend this year that we will use the Pirelli Soft compound, along with the Medium. At the end of this Grand Prix, we will have a clearer picture of how all the tyres compare to one another. So to some degree, Shanghai will be another learning exercise for everyone, although we can say that our pace, relative to the other teams, has been okay on all the tyres we have tried so far.”
EDIT: Ferrari u Kini ima 2 različite verzije bočnih stranica za prednje krilo. Slika 1 pokazuje stariju varijantu koja je korištena u Maleziji, a Slika 2 noviju
SLIKA1
SLIKA2

- F1NAC
- Moderator
cuky ako malo bolje pogledas na engine coveru nije montiran kanal koji vodi zrak prema mjenjacu zato izgleda kao da je veca rupa

- Cuky
- Moderator
ali ja ne vidim da se na desnom ovaj donji dio može odvojiti od gornjeg. Vidjet ćemo kad bude ujutro na bolid montirano koako to sve izgleda 

- F1NAC
- Moderator
sad san se bas dignu iz postelje da ti pokazen sliku

vidis dole zaokruzen kanal koji kroz koji putuje zrak vidis da se rupice od vida slazu s onima na coveru , malo izgleda cudno al to je to sigurno

vidis dole zaokruzen kanal koji kroz koji putuje zrak vidis da se rupice od vida slazu s onima na coveru , malo izgleda cudno al to je to sigurno

- Cuky
- Moderator
ta mi slika promaknula u moru slika koje se pojavile na F1technicalu...tnx 

- Bernardinac
- Rezervni vozač

Ovaj detalj mi daleko najzanimljiviji od Ferrarijevih update-a.

-
- Veteran
Ovo jutros ne izgleda loše
Miriše mi na nešto za nedjelju ali ne smijem izgovoriti da ne ureknem
Miriše mi na nešto za nedjelju ali ne smijem izgovoriti da ne ureknem

...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Izgleda da je i Ferrari počeo da koristi na svom bolidu Fric suspenziju.
Sviđa mi se ova nova politika šutnje iz Ferrari-ja kada su u pitanju update.

Sviđa mi se ova nova politika šutnje iz Ferrari-ja kada su u pitanju update.

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Meni se od svega najvise svidjaju vremena na treninzima. neka ih potvrde sutra i prekosutra i mirna Jugoslavija 

wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- F1NAC
- Moderator
http://i.imgur.com/vRzQy1B.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
s ovog na slici se mogu uociti preinake na prednjem nosu , main flap ( ili ti ga ovo bijelo di je naljepnica od santandera ima porez duz cijele sirine (tako nesto su bili testirali u maleziji ali nisu koristili u trci vec je krilo imalo prorez do pola ) , endplateovi su isto novi ako se ne varam mogu se vidjeti kao 2 otvora
s ovog na slici se mogu uociti preinake na prednjem nosu , main flap ( ili ti ga ovo bijelo di je naljepnica od santandera ima porez duz cijele sirine (tako nesto su bili testirali u maleziji ali nisu koristili u trci vec je krilo imalo prorez do pola ) , endplateovi su isto novi ako se ne varam mogu se vidjeti kao 2 otvora

- Cuky
- Moderator
da. A koliko sam primjetio po slikama, ovaj puta su se orijentirali na prednji dio bolida jer na stražnjem ne vidim nikakve promjene.
Također novost: Vertikalni bijeli dio koji sam zaokružio sada ide skroz do krilca, prije je završavao prije. I rupa ispod nosa je tu (malo sam posvijetlio taj dio da se bolje vidi)
http://www.zaslike.com/files/5yx9bmmiuo8q4pylhyxu.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Također novost: Vertikalni bijeli dio koji sam zaokružio sada ide skroz do krilca, prije je završavao prije. I rupa ispod nosa je tu (malo sam posvijetlio taj dio da se bolje vidi)
http://www.zaslike.com/files/5yx9bmmiuo8q4pylhyxu.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

- F1NAC
- Moderator
- Cuky
- Moderator
a ja nisam uočio nikakvu razliku, a očito nisam jedini jer nitko o ispuhu ni ne priča na stranim forumima...
A koliko me sjećanje služi Marmorini je rekao ovdje ili u Barceloni da bi trebao biti novi ispuh
A koliko me sjećanje služi Marmorini je rekao ovdje ili u Barceloni da bi trebao biti novi ispuh

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Što se tiče ispuha možda su u pitanju neka minorne modifikacije koje se ne mogu tako lako primjetiti. 

- Cuky
- Moderator