Utrke 2013 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: VN Kine - Shanghai Intl. Circuit 12/13/14. travnja 2013.
eto se opet F1 sramoti sa nevoženjem u kvalifikacijama
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
"Čekaj čekaj čeka... ?
"
Sve izrežirano da ne može bolje: Ferrariji i Mercedesi se bore u vrhu, pridružuje im se Kimi. Red Bull nigdje

Sve izrežirano da ne može bolje: Ferrariji i Mercedesi se bore u vrhu, pridružuje im se Kimi. Red Bull nigdje

Samo neka se trkaju.
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Sutra bi trebala biti gladijatorska bitka između Alonsa, Hamiltona i Kimia 

- Cuky
- Moderator
o čemu vi? ovima koji su na soft vozili (Ferrari, Mercedes, Lotus) će se nakon 3-4 kruga gube poraspadat i otić će u boks...tko ostaje naprijed? Vettel
Nadam se da sam u krivu ali već vidim kako prst bode u kameru na podiju

-
- Legenda
Je, jasno je to. Ali i Vettel će tijekom utrke trebati nekad stavit soft, zar ne? Zato mi nije jasno ni Buttonovo zadovoljstvo.
Samo neka se trkaju.
- Barry
- Test vozač
mozda nece ni startati na mediumkama, nije ni zavrsio krug. ima button da ga zaganja ha ha
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Cuky
- Moderator
pa nije završio upravo da bi mogao birat na čemu da starta..ja očekujem medium. Što se softica tiče, da stavit će ih na kraju kada bolid bude lakši i kada bude još više gume na stazi što će rezultirati manjim trošenjem. Neznam, ja sam pesimističan kad su u pitanju ovi koji su postavili vrijeme na softicama u Q3

-
- Navijam za: Nico Rosberg
Druze Mercedesovi vozaci su najmanje proveli vremena na stazi. Po jedan brzi krug i u Q1,Q2 i Q3. Fetel je dva puta izlazio u Q3. On je vise potrosio gume od Hamiltona i Rosberga.Cuky je napisao/la:o čemu vi? ovima koji su na soft vozili (Ferrari, Mercedes, Lotus) će se nakon 3-4 kruga gube poraspadat i otić će u boks...tko ostaje naprijed? Vettel
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
nikad neznas mozda ovi budu bolji na mediumima kasnije kad je on na softicama (recimo mozda kao webber od Alonsa u britaniji prosle godine ) + ako starta na mediumkama ima puno prometa ispred (+ angry Webbera odiza koji ga ima na ciljaniku vjerovatnoCuky je napisao/la:pa nije završio upravo da bi mogao birat na čemu da starta..ja očekujem medium. Što se softica tiče, da stavit će ih na kraju kada bolid bude lakši i kada bude još više gume na stazi što će rezultirati manjim trošenjem. Neznam, ja sam pesimističan kad su u pitanju ovi koji su postavili vrijeme na softicama u Q3

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Barry
- Test vozač
ne bas. prvi put je bio na used softs, drugi put na medium._Nico_Rosberg_ je napisao/la:Druze Mercedesovi vozaci su najmanje proveli vremena na stazi. Po jedan brzi krug i u Q1,Q2 i Q3. Fetel je dva puta izlazio u Q3. On je vise potrosio gume od Hamiltona i Rosberga.Cuky je napisao/la:o čemu vi? ovima koji su na soft vozili (Ferrari, Mercedes, Lotus) će se nakon 3-4 kruga gube poraspadat i otić će u boks...tko ostaje naprijed? Vettel
uopceno niko ne zna kako ce se odvijati stvari. da je sigurica izaci na medium vjerujem da bi se i ostali odlucili. vidjet cemo.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Ali Fetelj je izašao u Q3 prvi puta na korištenim soft gumama koje sigurno neće koristiti u utrci i jednom na novim tvrdim gumama...Fetelj i Button imaju još po 1 sasvim novi set softica što bi se moglo pokazati kao prednost._Nico_Rosberg_ je napisao/la:Druze Mercedesovi vozaci su najmanje proveli vremena na stazi. Po jedan brzi krug i u Q1,Q2 i Q3. Fetel je dva puta izlazio u Q3. On je vise potrosio gume od Hamiltona i Rosberga.Cuky je napisao/la:o čemu vi? ovima koji su na soft vozili (Ferrari, Mercedes, Lotus) će se nakon 3-4 kruga gube poraspadat i otić će u boks...tko ostaje naprijed? Vettel
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Lijepo je vidjeti 3 najbolja vozača današnjice na podiju,doduše u malo premješanom poretku
Slažem se sa cukyem Vettel ako ne bude imao katastrofalan start nakon par krugova bi trebao preuzeti vodstvo i bit će jako bitan faktor u utrci.O kvalifikacijama mogu samo reći dosada,dosada i dosada.Čekamo akciju po 10 minuta gume se čak štede i po sektorima
Ricciardo fantastičan kao i Hulkenberger.Alonso brži od Masse vraća stvari u normalu.Bianchi također vrlo dobar.Čestitke Lewisa na pole-u,prošle godine nas je većina mislila da je napravio korak nazad sa prelaskom u Mercedes.Ovi konstantni problemi s Webberovim bolidom su mi sumnjivi.

Slažem se sa cukyem Vettel ako ne bude imao katastrofalan start nakon par krugova bi trebao preuzeti vodstvo i bit će jako bitan faktor u utrci.O kvalifikacijama mogu samo reći dosada,dosada i dosada.Čekamo akciju po 10 minuta gume se čak štede i po sektorima

Ricciardo fantastičan kao i Hulkenberger.Alonso brži od Masse vraća stvari u normalu.Bianchi također vrlo dobar.Čestitke Lewisa na pole-u,prošle godine nas je većina mislila da je napravio korak nazad sa prelaskom u Mercedes.Ovi konstantni problemi s Webberovim bolidom su mi sumnjivi.
...put u raj nije posut ružama...
- Cuky
- Moderator
evo i rezultata jer vidim da još nisu postani ovdje 
Kina, FP3

Kina, Nikad dosadnije kvalifikacije

Kina, FP3

Kina, Nikad dosadnije kvalifikacije

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Na Vettela i Red Bull uvjek mora da se računa ali vidjet ćemo kako će se sutra utrka odvijat. Vettel mora da startuje iz sredine poretka a tu je sve moguće, kada vodeći odu u box on će vjerovatno biti na vodećoj poziciji ali ni njegove medium gume u tom trenutku neće više biti u dobrom stanju.Cuky je napisao/la:o čemu vi? ovima koji su na soft vozili (Ferrari, Mercedes, Lotus) će se nakon 3-4 kruga gube poraspadat i otić će u boks...tko ostaje naprijed? Vettel

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Treba uračunati da se neće lako braniti od napada u DRS-u.F2004_the_best_ever je napisao/la:kada vodeći odu u box on će vjerovatno biti na vodećoj poziciji ali ni njegove medium gume u tom trenutku neće više biti u dobrom stanju.
Po speed trapu jedino ja Williams sporiji, svi ostali iz sredina poretka su cca. 7km/h brži.
Ferrariji i Mercedesi su tu negdje 1km/h +/-

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
hm koliko vidim vetalj odnosno društvo bikonja se odlučilo kockati malo.webbera su maknuli i to ono diplomatski a onda ovog prstića (pošto nisu mogli na PP) stavili u poretku od 6-10 mjesta.i ja sam mišljenja da će vetalj nakon par krugova doći na vodeću poziciju u utrci ako preživi start.
drago mi je da je button zadovovljan jer inače ne bi govorio exelent,perfektno jer to ne govori baš kad stvari loše idu.
nadam se da će button doći do podija a hamilton da pobijedi.
drago mi je da je button zadovovljan jer inače ne bi govorio exelent,perfektno jer to ne govori baš kad stvari loše idu.
nadam se da će button doći do podija a hamilton da pobijedi.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Button bi tu mogao odigrati važnu ulogu ako ostane ispred Vettela posle prvog kruga, mislim da će u tom slučaju Vettelu biti teže da ga obiđe kasnije.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Uspoređujem zadnje kvalifikacije sa Bridgestonom (2010) i ove danas. Broj krugova 2010 top 5 vozača: 21, 17, 15, 17, 17... danas: 9, 11, 12, 9, 12, 9.... Koje ubijanje sporta! 

-
- Legenda
Kako je meni netko prošlu utrku rekao - da mi je glupa teorija (što sam rekao u afektu) da je Vettel kriv što je Alonso slomio krilo, tako sam ja jutro rekao "8:36: Evo zabave za teoretičare urota u Red Bull-u!!! " i vidim da sam pogodio
. Iskreno, jako jako malo vjerojatno mi izgleda moguća teorija da je Red Bull svjesno ulio Webberu malo goriva. Praktički - ne vjerujem.
Ferrari nad Mercom ima tri prednosti: bolji start, bolji race pace pod punim tankovima i bolje čuvanje guma. Bit će zanimljivo. A vettel... da, nagađanja su. Može i Cuky (kad to tako čujem) biti potpuno u pravu - pa da Fetelj profotira. Može biti... svašta. Vidjet ćemo. Drago mi je za Ricciarda u Hulka. Dva vozača koji mi izgledaju da će ove godine pokazati dobar potencijal.

Ferrari nad Mercom ima tri prednosti: bolji start, bolji race pace pod punim tankovima i bolje čuvanje guma. Bit će zanimljivo. A vettel... da, nagađanja su. Može i Cuky (kad to tako čujem) biti potpuno u pravu - pa da Fetelj profotira. Može biti... svašta. Vidjet ćemo. Drago mi je za Ricciarda u Hulka. Dva vozača koji mi izgledaju da će ove godine pokazati dobar potencijal.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
bili su rekli u red bullu da nema naredbi vise , cini se da ovako odrzavaju distancu na stazi
bilo bi stvarno jadno da svjesno ga udaljavaju od fetelja,al ocito da zasad bar lik nema sreće (ako se ne dokaze koja teorija
)
EDIT:
zanimljiva taktika kimija

EDIT:
zanimljiva taktika kimija

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Alonso drzi Hamiltona da ne odmagli na startu 

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
Webber to start from P22, just 150ml of fuel - moguće da starta i iz pitlanea nesto kao fetelj prosle godine u abu dhabiju posto si moze onda stelat bolid za trku

- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Toliko o tome da su imali tehničkih problema...F1NAC je napisao/la:Webber to start from P22, just 150ml of fuel - moguće da starta i iz pitlanea nesto kao fetelj prosle godine u abu dhabiju posto si moze onda stelat bolid za trku

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Start iz boxa je jedina logična opcija sad, ako se ne varam imao je problema Webber i 2011. ovdje pa je skoro na kraju i pobjedio.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Vidim da još nitko nije spomenuo najveću prednost koju imaju Button i Vettel, osim guma naravno, a to je da startaju iza Grosjeana i daleko ispred Maldonada...To bi moglo biti ono što će prevagnuti utrku na njihovu stranu.
Romain će barem 3-4 bolida pomesti ispred sebe u prvom zavoju.

Romain će barem 3-4 bolida pomesti ispred sebe u prvom zavoju.