Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Po meni bi fia trebala dozvoliti veću brzinu u pitu za nekih 10-15 km/h kako bi smanjila vrijeme zaustavljanja. Mislim da bi tada imali agresivnije taktike.
Onda bi opet vozači 7 puta išli u boks i opet nebi ništa dobili... ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Dobili bi barem vožnju na nož. Znam da ti sada ovakav razvoj događaja odgovara jer navijaš za ferrari. Ali sve to degradira f1 kao vrh motosporta. Jer sam siguran da bi vettel bio puno bliže alonsu kao i hamilton da su gume slične prošlogodišnjima. Nije bezveze bernie rekao da je ovo godina ferrarija ;)
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Dani je napisao/la: Nije bezveze bernie rekao da je ovo godina ferrarija ;)
cudno ja sam mislio da je Lotusova godina
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Dobili bi barem vožnju na nož. Znam da ti sada ovakav razvoj događaja odgovara jer navijaš za ferrari. Ali sve to degradira f1 kao vrh motosporta. Jer sam siguran da bi vettel bio puno bliže alonsu kao i hamilton da su gume slične prošlogodišnjima. Nije bezveze bernie rekao da je ovo godina ferrarija ;)
A moguće, ali da se ostalo na Bridgestoneu, onda bi Massa danas bio drugi. :D :lol:
Ma znam šta hoćeš reći, ali ja bih radije vratio nadolijevanje goriva nego povećanje brzine. Pa ti onda kalkuliraj hoćeš voziti kao tanker ili kao perce :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za Ferrarijevce :biggrin:
slika
slika

Apsolutno nema mjesta nikakvoj eufori, ova pobjeda Alonsa je samo dokaz da su Ferrari-Alosno tu, spremni za borbu za vrh.
Imamo 4 svjetska prvaka iz 4 različitih momčadi i sva 4 imaju jednake šanse za pobjedu i za podi, a samo jedan može pobjediti i samo su 3 mjesta na podiju, vidjet ćemo kako će se oni rasporediti u Bahreinu. ;)

Off topic
Moderacija sorry zbog veličine ovih slika iznad ali toliko smo čekali ovu pobjedu, još ostvarenu u normalnim uslovima na čistu brzinu tako da sam ja spreman da ako treba podnesem sankcije zbog veličine postavljenih slika, pa čak uključujući i ban.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
vidc je napisao/la:evo sad alonsu dominantnog bolida. da vidimo hoće li osvojiti naslov 5-6 utrka prije kraja sezone, kao što se tvrdilo da bi osvajao da je vozio red bull prethodnih godina...
Malo trollamo,ha

Daleko je ovo od dominantnog bolida,ovo je danas bio najbolji bolid a ne dominantan.I ako bude ovakav Ferrari u nastavku sezone,pa i vjerujem da će ga i rješiti 2,3 utrke prije kraja.Ponavljam ako bude ovakav
ako ovo nije dominantan bolid onda ne znam šta je,čovjek obara najbrže krugove i još javlja na team radio da uopće ne stišće...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
vidc je napisao/la:evo sad alonsu dominantnog bolida. da vidimo hoće li osvojiti naslov 5-6 utrka prije kraja sezone, kao što se tvrdilo da bi osvajao da je vozio red bull prethodnih godina...
Malo trollamo,ha

Daleko je ovo od dominantnog bolida,ovo je danas bio najbolji bolid a ne dominantan.I ako bude ovakav Ferrari u nastavku sezone,pa i vjerujem da će ga i rješiti 2,3 utrke prije kraja.Ponavljam ako bude ovakav
ako ovo nije dominantan bolid onda ne znam šta je,čovjek obara najbrže krugove i još javlja na team radio da uopće ne stišće...
Pa recimo da je ovdje bio dominatan , i uzeo je pobjedu, ne treba znacit da ce ovako dobro se bolid ponasat na svim stazama .. Treba vidit u bahreinu kako stoje stvari s gumama posto je tamo toplije
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la: Pa recimo da je ovdje bio dominatan , i uzeo je pobjedu, ne treba znacit da ce ovako dobro se bolid ponasat na svim stazama .. Treba vidit u bahreinu kako stoje stvari s gumama posto je tamo toplije
vodeći se logikom od prošle sezone, dominantan bolid na jednoj utrci je definitivno dominantan bolid te sezone.hoćemo li sad tvrditi da Alonso nije top klasa vozača ako ne pobjedi sve utrke do kraja sad kad ima dominantan bolid? zapravo postavlja se pitanje zašto nema 75 bodova uz bolid s ovakvim potencijalom??
ili možda,ali samo možda formula 1 je sofisticiraniji sport i da izjave tipa: "Lako je njemu, on ima najbolji bolid" i slične gluposti ne drže vodu...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

po tvome je onda i Lotus dominantan bolid jer je eto sigurno i bez teškoća pobjedio u Australiji, a onda je i RB definitivno najdominantniji ove sezone jer je bez ikakve konkurencije osvojio 1-2 u Maleziji...dakle imamo 3 dominantna bolida nakon 3 utrke s time da je RB najdominantniji jer je jedini osvojio 1-2...eto tako zvuči tvoja teorija
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

ja sam isto misljenja da nije dominantan....no da je vraski brz i da ce biti jos staza ove sezone koje ce mu pasati i na kojima ce kao i danas izgledati dominatno to sam sada definitivno siguran....uz kombinaciju da ga vozi definitivno jedan od najboljih vozaca na gridu mislim da ce nam donjeti jako puno radosti ove sezone...bit ce gusto uzeti vozacko naslov no definitivno je Alonso jedan od glavnih favorita....

P.S. ova scena kada se popeo na bolid sa zastavom, moram priznati probudila je jako lijepe emocije :)
1982 UCV 1919
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Cuky je napisao/la:po tvome je onda i Lotus dominantan bolid jer je eto sigurno i bez teškoća pobjedio u Australiji, a onda je i RB definitivno najdominantniji ove sezone jer je bez ikakve konkurencije osvojio 1-2 u Maleziji...dakle imamo 3 dominantna bolida nakon 3 utrke s time da je RB najdominantniji jer je jedini osvojio 1-2...eto tako zvuči tvoja teorija
tako su zvučale teorije prošle sezone kad je red bull pretkraj sezone složio bolid kako treba... ispalo da je red bull cijelu 2012. ustvari imao superdominantan bolid samo je vettel bio antitalent pa to nije znao iskoristit...
zašto danas ama baš nitko nije napisao da je lako ovako pobjeđivat kad imaš dominantan bolid?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

RB nije bio dominantan cijele sezone...bio je tu negdje sa McLarenom, a oni su bili nešto brži od Ferrarija i Lotusa...ali od VN Singapura se RB8 definitivno izdvojio kao najbrži bolid od tad pa do kraja sezone

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ok, bio je tu negdje s mclarenom kojeg je vozio jedan od, po kriterijima većine ljubitelja f1, dva najbolja i nakompletnija vozača današnjice koji su za klasu iznad svih i završio je u poretku iza dva vozača koji su vozili "sporije" bolide. kakav je to paradoks? zar ima još nešto osim sirove brzine bolida što može odlučiti o tome tko će završiti na kojem mjestu u utrci?

ili ipak nije tako jednostavno lako pobjeđivat kad imaš najbolji bolid?
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:
Malo trollamo,ha

Za dominantan bolid bi mu trebao i najbrži bolid u kvalama.Alonso je danas morao obaviti mnoštvo pretjecanja,koja su dosta lakša na ovoj širokoj stazi sa dugim pravcima,što neće biti slučaj uvijek.On nije imao privelegiju da starta 1. i svima nakon 1 kruga pobjegne iz vidokruga kao što je Vettel lani imao na mnoštvo utrka(e to se zove dominantan bolid)
Ali kao što sam rekao kad bi ovakav bolid bio kao danas u odnosu na konkurenciju(u što ne vjerujem) uopće ne sumnjam da bi pitanje prvaka bilo rješeno par utrka prije kraja
...put u raj nije posut ružama...
maric
Početnik
Početnik

Post Postao/la maric »

samo pogledajte massu, toliko o dominantnom bolidu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Tyre issues prevent Massa to do better in China

Ferrari enjoyed a strong race overall with a solid double points finish for the Italian team. Fernando Alonso won the race in dominant style, but Felipe Massa was unable to match that performance as he struggled with tyre problems.

Luca di Montezemolo, Chairman: “I was very confident going into this race and today I am very happy, especially for Domenicali and for everyone in the Scuderia who has worked so hard and so well at the track and in Maranello, as they really deserve this victory. Fernando Alonso drove a great race and Felipe Massa brought home points that are important in the Constructors’ classification. Winning in China is very satisfying for Ferrari and it is also a source of great pride in Italian technology. Now we go on, but with our feet firmly on the ground. A thank you to the fans: it was very nice to see so many Ferrari flags in the Shanghai grandstands and to feel so much enthusiasm here in Italy”.

Stefano Domenicali, Team Principal: “I am pleased with the result for the team as a whole today and clearly with winning a race that looked like being a difficult one from many points of view, starting with tyre management. After what happened in Malaysia, I am particularly happy to see Fernando on the top step of the podium, because it’s the best possible turnaround and it’s down to a great job from the guys here at the track and in Maranello. However, I am sorry for Felipe who, because of graining, was unable to make the most of his potential, nor to secure the result he could have aimed for after his great start. This is only the third race and in a few days we will already be back on track to take on another challenge in Bahrain. In this first part of the championship it is harder than ever to come up with an accurate evaluation of the hierarchy in the field: between qualifying and the race we have seen contrasting performances for some teams and therefore we must concentrate very hard on improving the car over the single lap in qualifying, while maintaining the performance level we have seen over the long runs”.

Fernando Alonso, 1st: “It couldn’t have gone better than this today! I hadn’t won since Germany and this has a special feeling because it was a tricky race full of action. Along with the second place I got in Australia, this result shows that the car is competitive and that we are working in the right direction to always be in the fight for the podium. For that, I have to thank the team for the huge efforts it has made both here and back in the factory. They have worked so hard to put me in this position from which I can fight with the others on equal terms. We had a good feeling all through the weekend and qualifying third gave us the possibility of fighting for the top places. On top of that, maybe we were owed some good luck. Along with that all the important factors worked perfectly, such as set-up, strategy, calling the pit stops and the stops themselves. All together it produced a win that wasn’t easy at the end of a race in which we made the most of our pace and did a good job of managing the tyres, which was definitely the most dangerous aspect. With no one dominating the Championship, it makes it extremely interesting, even if we are aware this is only the third race. We are under no illusions and we must continue to concentrate and do all we can to improve still further”.

Felipe Massa: “It’s difficult to understand exactly what happened today, because the start went very well. I was immediately quick and the car was working perfectly. At the first stop, I fitted the Medium tyres and after a few laps I began to suffer with graining on the front. That meant I lost ground to other cars and it was probably down to a problem linked to the track conditions and my driving style. All weekend, I haven’t felt comfortable with these tyres and in the race, any attempts I made to save them was useless. But for this problem, I would certainly have been in the fight for the podium, but I am still confident because, all the same, I was able to bring home a good points haul which is important in a season that has only just begun”.

Pat Fry, Technical director: “The great start from both cars was certainly the best way to begin the race. We knew the Mercedes would have a slightly higher degradation than us and the double overtaking move on Hamilton at the start of Lap 5 meant we got into the lead immediately. We also knew that we would rejoin in traffic after the first pit stop, without knowing if we would have been able to overtake the cars that were on the Medium: the move paid off for Fernando with his stop on the sixth lap, while for Felipe, who pitted on lap 7, it was more difficult, especially as he had some graining which meant he was not able to finish any higher. Overall, the F138 showed that it has a good pace and we can take satisfaction from that. Now we must immediately turn the page and concentrate on the race coming up in Bahrain. We are absolutely aware that we still have a lot of work to do on qualifying performance if we want to make the most of our race pace”.
IZVOR

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pogledajte kako se "oljustila podnica" , to pokazuje koliko je snazan ispuh

slika
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to se nije podnica oljuštila nego su to ostatci gume koje su pobrali sa staze prilikom povratka u boks nakon što su prošli ciljem. Ispuh koji udara u podnicu na tom dijelu je samo spriječio da se to smeće nakupi iza tog dijela ;)

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

@vidc

Pokušavam naci poantu ovolikog trolanja nakon jedne dobre utrke Alonsa al stvarno ne ide...
Ajd da si se strpio barem par utrka da Ferrari ima ovakve performanse a da Alonso ne performa.

I tko je ikad s normalnim sklopom u glavi izjavio da "jedna utrka dominacije čini bolid dominantan"? Pa Mercedes je baš u Kini prošle godine imao neviđenu dominaciju pa je nestao s radara...
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Ma nema mjesta za neku euforiju ali današnji razultat i forma Ferrarija mi se jako sviđa.
Bilo je to uživanje za gledati.
Onaj timradio mi je fenomenalan. :)
Što mislite za ono Webberovo vozikanje po stazi nakon kontakta sa Vergneom?
Jesu u RB htijeli SC na stazi?
Utrka je za njega bila gotova međutim on nastavlja voziti sve dok guma ne otpada?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Bernardinac je napisao/la:Ma nema mjesta za neku euforiju ali današnji razultat i forma Ferrarija mi se jako sviđa.
Utrka je za njega bila gotova međutim on nastavlja voziti sve dok guma ne otpada?
Ne mogu da vjerujem da nisu kaznili Red Bull i Webbera zbog nastavka vožnje iako je bilo očigledno pitanje samo vremena kada će guma otpasti. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa čovjeku nije stražnji kotač bio pričvršćen kako treba i pokušao je doći do boksa da mu to srede da nastavi, ali eto nije uspjelo.
Kazna koja se prethodnih godina za takve stvari dobivala je nekoliko 10-aka tisuća $ zbog puštanja nesigurnog bolida van iz boksa (unsafe release) tako da ako ih kazne to će biti samo po džepu. Onu veču kaznu su več i dobili, nije završio utrku

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Bernardinac je napisao/la:Ma nema mjesta za neku euforiju ali današnji razultat i forma Ferrarija mi se jako sviđa.
Ne mogu da vjerujem da nisu kaznili Red Bull i Webbera zbog nastavka vožnje iako je bilo očigledno pitanje samo vremena kada će guma otpasti. ;)
Pa kažnjeni su, €5,000.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

gringo73 je napisao/la: Pa kažnjeni su, €5,000.
Ja bih dodao tu još jednu nulu.
Odgovori