Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Ožujak 2013.

Post Postao/la Cuky »

da, na to sam zavoravio skroz...TC je zadnji put punom snagom korišten 2006., a 2007. je smio biti aktiviran tek kada je bolid u 2. brzini i kreće se brzinom iznad 100km/h što je bila nekakva priprema na potpunu zabranu 2008. na dalje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

svejedno...mogu dodati i snimku montoye na istim tim kvalama koji je po ravnom hvatao bolid kao lud jer je bio na tolikoj brzini da nije uopce tc-a bilo ali se vozilo... a danas zbog kise se uvijek stoji....
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kako misliš nije TC-a bilo? TC je aktivan u to doba (2001.-2006.) bio u kompletnom rasponu od 0-max km/h. Čak i u brzim zavojima kad misliš da TC "miruje" on je tu. Čim ECU registrira i najmanje proklizavanje regulira snagu koja se prenosi na kotače da to isto proklizavanje neutralizira

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Neka se tu nađe nema nikakve veze sa F1, ali ako neko hoće da gleda FIA GT može tu
http://www.fiagtseries.com/pages/live" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

McLewis je napisao/la:svejedno...mogu dodati i snimku montoye na istim tim kvalama koji je po ravnom hvatao bolid kao lud jer je bio na tolikoj brzini da nije uopce tc-a bilo ali se vozilo... a danas zbog kise se uvijek stoji....
TC-a je uvijek bilo al nije toliko djelotovoran kao na suhom tako da nemres ti napucat gas u mokrom zavoju i ocekivat da ce te TC drzat , TC im je malo pripomogao, a i kao sto je kolega Cuky rekao gume su onda bile drukcije i bolje , ja imam filing kao da su ove danasnje kisne gume napravljene samo da postoji rubrika guma koja se vozi za po kisi . Umjesto da FIA nabija troskove na razvijanju novih motora mogli su dogovorit da se doda jos jedna komponenta guma za ekstremnu kišu tipo Monsoon gume
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

NOVOSTI - travanj 2013.

Post Postao/la gringo73 »

Cuky je napisao/la:za 3 momčadi (Lotus, Red Bull i Mercedes) je nakon utrke u Sepangu navodno otkriveno da dio ispod kokpita (TTray) ne zadovoljava pravila u potpunosti i od istih je zatraženo da poprave nepravilnosti za VN Kine
http://www.omnicorse.it/magazine/26065/ ... della-fia-" onclick="window.open(this.href);return false;
Jenny Gow (BBC 5Live) je maloprije objavila da je kontaktirala Lotus i Mercedes vezano za ovu priču, a isto potvrdio i Gruner iz AMuS, gdje su momčadi rekle da nitko od njih nije ništa tražio da promjene, te da neće ništa ni mjenjati. Šteta! :D
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Re: NOVOSTI - travanj 2013.

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Ako je neko planirao nabrzaka otici odvesti koji krug na Nururgringu neka saceka malo. Ring je zatvoren zbog penisa :biggrin: (ne salim se) LINK
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Horner (RB boss) "kritizira" FIA i RRA (Resource Restriction Agreement)...sve nekako uvijeno i "politički" u rukavicama no sve se svodi na to da je sporazum manjkav jer ne vodi brigu o tome da momčadi u F1 imaju različite strukure (drugačije su kompanije ustrojene)...jednostavno smatra da je sporazum previše restriktivan i da ne donosi dobru budućnost F1. "Nezadovoljan" je stalnim promjenama i kao glavni problem ističe da bi najbolji način za kontrolu troškova bili stabilni propisi (ovdje se slažem s njim)...daje za primjer Sauber koji će slijedeće godine imati "najveće troškove" upravo u tim bazičnim promjenama u "poduzeću"...kratko i jasno traže se "jasni, stabilni i sažeti propisi" a kontrola bi bila na upravnom tijelu FIA...
LINK NA ČLANAK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Na YouTubeu je objavljen prvi službeni trailer nadolazećeg filma Rush. Film će biti temeljen na istinitim događajima iz sezone 1976. Formule 1, u kojoj su se za naslov borili Lauda i Hunt.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... igiKOCh5Wg
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Izgleda da će u Bahrainu opet biti veselice kao i prošle godine...
Protests threaten to overshadow Bahrain GP again

Tension is rising yet again at Bahrain as an increased number of pro-democracy protests has recently been replied to by the government. Local sources claim 20 people have been arrested by masked policy officers, with amongst them some protagonist protesters.

The 20 arrests were all made following raids in towns close to the Bahrain International Circuit where F1 is to hold its Grand Prix in one week.

Human Rights Watch has heard this from differing local sources that these arrests were made without the proper papers are required by the Bahraini law, and that people held in detention were denied their legal rights. To HRW, this clearly raises further questions on the stance of the Bahrain government.

“This latest crackdown and the way it’s being carried out raises new questions about the Bahraini authorities’ commitment to reform,” said Sarah Leah Whitson, Middle East director at Human Rights Watch. “These raids and detentions suggest that officials are more concerned with getting activists out of circulation for the Formula 1 race than with addressing the legitimate grievances that have led so many Bahrainis to take to the streets.”

Yesterday, another protest outside of the state's capital was dispersed following the firing of tear-gas and sound bombs, a witness said to Malaysian newspaper "The Star". There, protesters came together specifically against the Bahrain Grand Prix, shouting "Your race is a crime" and "Down with Hamad," in reference to the king, who heads a Sunni minority regime in the Shiite majority island state.

The Bahrain government on the other hand claimed that security forces were responding to an "an escalation of extremely riotous behavior". The national press agency also just released a report claiming that ticket sales are spurring as "excitement grows".

"With all the excitement kicking off in just six days, tickets have been moving fast as people snap up their tickets to ensure their place at the Grand Prix."

Indeed, with the Chinese Grand Prix still ongoing, many eyes are already at Bahrain, and for the third time a row, now only for the quoted "excitement" ahead of a Formula One race.
IZVOR

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

moze, super.. mozda je ovo 3. sreca pa se konacno otkanta bahrain..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jedno nagađanje sa moje strane, pošto mi se čini zanimljivo.

Tko zna ima li Chevrolet namjeru kroz koju godinu uključit se sa svojim turbom u F1. U IndyCaru njihov je turbo jako konkurentan i ono najbitnije pouzdan. Motor je 2.2L V6, a konfiguracija turba je po želji proizvođača. Chevrolet se odlučio koristiti jednu veću turbinu dok ovogodišnji jedini konkurent, Honda, koristi 2 manje turbine. Po snazi su tu negdje, ali je Honda sklonija kvarovima.
U svakom slučaju, imaju motor koji je po konfiguraciji dosta sličan F1 motoru za 2014., vrti se na 12.000 o/min (ograničenje pravilima) i razvija oko 700KS. U svakom slučaju, odluče li se u F1, ne mogu reć da nemaju iskustva.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ja pak čisto sumnjam da cemo u današnjoj F1 u kojoj nalazimo 3 tvorničke momčadi vidjeti više proizvođača motora. Jedostavno proizvođačima se ne isplati ulagati za takvo limitirano tržište pokretano privatnim momčadima. 4 proizvođača na 11 momčadi je i više nego dovoljno. Lako Chevyu ulagat u indy kada pola grida je na njihovim motorima.

Za vecu raznolikost u F1 primarno treba vratiti više velikih tvorničkih imena ili uvesti neka nova koja ce htjeti vlastite motore a imaju sposobnosti da ih naprave.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa F1 je uvijek bila najviše pogonjena privatnim ekipama uz Ferrari kao stalnog proizvođača...ako se ne varam i jedinog uz Renault sa svojom ekipom u 80-ima...kasnije su tek počele tvorničke ekipe kao Jaguar, Toyota, Honda, Renault, Mercedes...

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Seksisitička izjava Stirlinga Mossa: "I think they have the strength, but I don't know if they've got the mental aptitude to race hard, wheel-to-wheel." i reakcije na izjavu. LINK
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ne znam što očekujete od 83-godišnjeg starca koji je živio u vremenu kada žene iako sa izborenim pravom glasa i dalje bile diskriminirane.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Zanimljivo
" Hulkenberg is the driver with the most laps led in the last four races #F1

Hulk 38
Alonso 37
Vettel 33
Webber 32
Kimi 27"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

South Korean tyre company, Hankook, rumoured to replace Pirelli in F1 from 2014. A spokesman for the company said: "Our tyres are rubbery". - izvor mi je skroz pouzdan, pa ću bit suzdržan. Iako je svejedno koje će ime pisati, samo da ne preuzmu trkanje, kao Pirelli sad.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

čim je jedan proizvođač nije dobro jer onda Bernie može komandirati kakve gume moraju biti. Kad su 2 ili više onda on nemože ništa jer nitko neće raditi gume lošije od suparnika i na taj način gubiti mušterije

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Cuky je napisao/la:čim je jedan proizvođač nije dobro jer onda Bernie može komandirati kakve gume moraju biti. Kad su 2 ili više onda on nemože ništa jer nitko neće raditi gume lošije od suparnika i na taj način gubiti mušterije
http://www.f1today.net" onclick="window.open(this.href);return false; je potvrdio da je šef u pregovorima s Bernijem. Ma da, gume su isključene iz onog natjecateljskog dijela i postali "politička" sfera F1. E sad, zanima me (a lijeno mi je tražiti ;) ) u kojim TOP natjecanjima ima 2 i više gumara?
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pa bilo je i price da je Michelin isto u igri i da imaju potporu Todta
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gringo73 je napisao/la:E sad, zanima me (a lijeno mi je tražiti ;) ) u kojim TOP natjecanjima ima 2 i više gumara?
u FIA WEC (FIA World Endurance Championship) su dva gumara, Dunlop i Michelin, a prošle je sezone uz njih bio još i Pirelli :)

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

po onome što kažu na Sky-u izgleda da je danas potpisan ugovor i da se i slijedećih 5 godina vozimo na Pirelliju.

Isto tako, navodno bi VN Bahreina dogodine trebala biti noćna utrka

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:po onome što kažu na Sky-u izgleda da je danas potpisan ugovor i da se i slijedećih 5 godina vozimo na Pirelliju.

Isto tako, navodno bi VN Bahreina dogodine trebala biti noćna utrka
ja sam citao na jednom forumu da Bahrain zeli biti otvarač iduće sezone
slika
Zaključano