Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Armanini
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Re: Simulacije vožnje
ja sam sad došao doma pa sam tek sad stavio skidat, za pola sata bi se trebalo skinut...
pa onda dođem valjda..
pa onda dođem valjda..

- Armanini
- Svjetski prvak
ne treba ti ovaj od 200.. samo ovaj mali fix ja mislim..
- K1M1
- HNL kladionica majstor
pa ako vi imate taj 0.61b onda trebam i to skinut jer ja imam 0.60b...
i onda još taj mali fix nakon toga..
i onda još taj mali fix nakon toga..

- Armanini
- Svjetski prvak
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Antimon
- Navijam za: Kimi Webber
mogli bi malo...
- Armanini
- Svjetski prvak
stavio sam mod, al ne stignem na server promjenit stazu pa stavite vi kad udjete jer moram ca..
/callvote event Sky City Triple Crown
/callvote event Sky City Triple Crown
- Armanini
- Svjetski prvak
onda?
who is here tonight?
nadam se da cemo veceras bit u nesto vecem broju!
jeste li se sto god natrenirali sinoc?
who is here tonight?
nadam se da cemo veceras bit u nesto vecem broju!
jeste li se sto god natrenirali sinoc?

- K1M1
- HNL kladionica majstor
ja nisam ni bio jučer na kraju, ali bit će danas prilike za uhodavanje, practice je dug.
pretpostavljam da ćale opet tek oko 9 dolazi, tako da možemo u 8 počet s practicom, kvale u 9:30

pretpostavljam da ćale opet tek oko 9 dolazi, tako da možemo u 8 počet s practicom, kvale u 9:30

- Armanini
- Svjetski prvak
pa ukoliko cale javi da ce doc kasnije, naravno da cemo cekat..
ukoliko ne, mozemo vozit u 9 kvale, ako budemo svi koji mislimo danas..
ukoliko ne, mozemo vozit u 9 kvale, ako budemo svi koji mislimo danas..
- Fiore
tu sam veceras. dodjem oko 20:15 na server sa G25 volanom:) .
stari Driving Force Pro mi je u zadnje vrije precesto ispadao iz centra. nisam ga uspio popravit, pa sam uzeo polovni G25
stari Driving Force Pro mi je u zadnje vrije precesto ispadao iz centra. nisam ga uspio popravit, pa sam uzeo polovni G25

Zadnja izmjena: Fiore, dana/u 19 tra 2013, 19:54, ukupno mijenjano 1 put.
- Armanini
- Svjetski prvak
ajd fala qrcu 
vec smo mislili da su i tebe oteli nekamo u inozemstvo :=
ja odoh polako na server..

vec smo mislili da su i tebe oteli nekamo u inozemstvo :=
ja odoh polako na server..
- Fiore
hh
. ma jos mi je i hard otiso pa sam morao kupit novi i sve ponovo instaliravat

- Armanini
- Svjetski prvak
sa G25 volanom

ako danas ne uzmes jedan win, nisi nis napravio

au.. valjda nema goreg..ma jos mi je i hard otiso pa sam morao kupit novi i sve ponovo instaliravat
aha lol da - ne zaboravite upgrade - misim da je 6..
Zadnja izmjena: Armanini, dana/u 19 tra 2013, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
- K1M1
- HNL kladionica majstor
nice fiore, sad smo na istoj opremi, welcome to the (G25) club
idem i ja polako na server...

idem i ja polako na server...

- Vuksa_KC
- Veteran
Mene nema 

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Cuky
- Moderator
Moj osvrt na 3. utrku u V8 lige:
FP: Prošao puno bolje nego sam očekivao s obzirom da sam sa ovim modom na ovoj stazi prije današnjeg dolaska na server vozio 20-ak minuta jučer. 3. mjesto, ne prevelik zaostatak i spoznaja da sam vozio sa podosta goriva u autu bili su dobar znak za kvalifikacije i za utrku.
Q: Nažalost, ne baš najbolje. Sa praznim spremnikom nisam nikako uspio spojiti kompletan krug, pa sam u 2. pokušaj išao sa malo više goriva pošto mi ovi auti i inače malo bolje odgovaraju kad su teži. Nažalost, opet ne uspjevam spojiti krug kako treba i završavam 4.
R1: Jako loš start i pad na predzadnje mjesto. No nakon što smo prošli izlaz iz bokseva ping je enormno porastao i počeli ste mi random nestajati i pojavljivat se. U toj strci sa nestajanjem promašujem i kočenje za prvi zavoj i zaglavljujem u pijesku iz kojeg se nisam uspio izvući. Pisao sam poruku, neznam dal vam je došla jer ju nije pokazalo na chatu i demotiviran odlazim.
R2: Kimi je napisao da upadam, ali kad sam vidio poruku i probao uć na server već ste krenuli sa utrkom pa nisam htio Armi slati poruku da restartate da bi ja ušao
Uglavnom, event koji je kao i često u mom slučaju puno obećavao, a na kraju završio sa 0 bodova
FP: Prošao puno bolje nego sam očekivao s obzirom da sam sa ovim modom na ovoj stazi prije današnjeg dolaska na server vozio 20-ak minuta jučer. 3. mjesto, ne prevelik zaostatak i spoznaja da sam vozio sa podosta goriva u autu bili su dobar znak za kvalifikacije i za utrku.
Q: Nažalost, ne baš najbolje. Sa praznim spremnikom nisam nikako uspio spojiti kompletan krug, pa sam u 2. pokušaj išao sa malo više goriva pošto mi ovi auti i inače malo bolje odgovaraju kad su teži. Nažalost, opet ne uspjevam spojiti krug kako treba i završavam 4.
R1: Jako loš start i pad na predzadnje mjesto. No nakon što smo prošli izlaz iz bokseva ping je enormno porastao i počeli ste mi random nestajati i pojavljivat se. U toj strci sa nestajanjem promašujem i kočenje za prvi zavoj i zaglavljujem u pijesku iz kojeg se nisam uspio izvući. Pisao sam poruku, neznam dal vam je došla jer ju nije pokazalo na chatu i demotiviran odlazim.
R2: Kimi je napisao da upadam, ali kad sam vidio poruku i probao uć na server već ste krenuli sa utrkom pa nisam htio Armi slati poruku da restartate da bi ja ušao
Uglavnom, event koji je kao i često u mom slučaju puno obećavao, a na kraju završio sa 0 bodova
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
http://f1hracing.co.nf/league/v8/hidd.html" onclick="window.open(this.href);return false;
rezultati i report..
ostalo cu poslije, kao i osvrt
kvalifikacije uploadane..
koliko sam nezadovoljan utrkama, toliko i nisam :=
meni treba pun k krugova na stazi koju ne vozim puno, da je upijem dobro i da skontam sve zavoje.. taman negdje krajem druge utrke upijem do kraja..
tako i jucer, tek pred kraj druge sam konacno skuzio da mi je bolje u zadnji zavoj saltat u 2..
no na kvalama sam odvozio neki krug i uguro se ispred fioreta i culeta..
za utrku odlicno posto startam dobro, znam da ce kimi opet stajat na startu
nisam bio bas spreman za pocetak utrke, startao malo slabije, al za prvi zavoj isao kasno kocit i prifalilo staze..
fiore je imao problema na pocetku utrke, za culeta se samo broje prvi krugovi
a kimi se vrlo brzo okrenuo tako da sam se nasao na drugom mjestu, iza caleta za kojeg mi je jedini cilj bio da ostane negdje u vidiku
i vozio tako cijelu utrku, kimi i fiore blizu iza, al srecom su bili zaposleni jedan s drugim tako da sam mogao drzat barem sekundu..
i u zadnjem dijelu utrke, cale se okrene u zadnjem i ja se nadjem na prvom mjestu.. samo sto je imao toliku prednost da ga je taj spin vratio ispred kimija i fioreta.. nadao sam se da ce se oni poklat iza i da nece cale pobjec, al kita.. nekoliko krugova sam ostajao iza, cale nije napadao, blizio se kraj utrke, a sa mene pocelo cjedit..
i cale krene u napad i par krugova smo se borili posteno.. na granici, agresivno, jer drukcije nema sanse za prolazak.. i koji put se izmjenili i 2 kruga pred kraja slipam ga na startnoj i povuklo me opasno, cale me motao lijevo i navlacio na prekasno kocenje i pogresku.. ja sam imao vise brzine nego inace, lupao u iber dosta, prekasno poceo kocit i skupa pogreska jer sam zavrsio van staze po pjesku i dok sam se uspio vratit prosli su i kimi i fiore.. jbga steta mi bila za drugo mjesto, al draze mi je ovako nego da cuvam poziciju.. ne jebem vise siguranjak i stalna 4 mjesta (iako opet zavrsavam 4
drugu utrku opet nisam bio spreman za pocetak, slicna situacija ko i u prvoj, opet prekasno kocio i otisao do ruba, nekog sam mislim i sjebo mozda na samom pocetku..
imao sam feeling i a cu napravit neko sranje u utrci i vrlo brzo sam i napravio i okrenuo caleta u apexu.. jbga, sry..
utrka se razvila i ja se nasao na 4. mjestu iza antimona.. veci dio utrke sam ga lovio i svaki put kad ga ulovim u pol sekunde napravim neku greskicu i ajmo opet..
a antisa vozio dobro, nema puno gresaka kod njega..
pred kraj smo se ganjali, malo izmjenili i nekih 2 il 3 kruga pred kraj, u zadnjem sektoru bila super izmjena i voznja gdje sam ostao sokiran kad sam na kraju vidio antisu pored sebe izvan kako brze ubrzava
totalan gust..
zadnji krug je jos bio ocajnicki pokusaj gdje mi je mjenac presaltao do prve za zadnji pa sam zavrsio u antisi, al nije bilo posljedica..
sve u svemu ja sam se ludo zabavio.. iako nas nije bilo puno bilo je akcije i bilo je napeto..
a sada kazne :=
cale tebi zadnja opomena za iskljucivanje autoclutcha, sljedece utrke koje vozis s iskljucenim ce bit dnf..
a za moje okretanje caleta.. tu bi trebala neka kazna.. sto i koliko neznam..?
obzirom da se takve stvari kaznjavaju za vrijeme utrke drive thru-om najcesce, naknadno je malo nespretno..
mozda da se zaljepi nekoliko sekundi na konacno vrijeme? pa to onda utjece i na poredak u utrci.. recimo 10 sekundi?
rezultati i report..
ostalo cu poslije, kao i osvrt

kvalifikacije uploadane..
koliko sam nezadovoljan utrkama, toliko i nisam :=
meni treba pun k krugova na stazi koju ne vozim puno, da je upijem dobro i da skontam sve zavoje.. taman negdje krajem druge utrke upijem do kraja..
tako i jucer, tek pred kraj druge sam konacno skuzio da mi je bolje u zadnji zavoj saltat u 2..
no na kvalama sam odvozio neki krug i uguro se ispred fioreta i culeta..
za utrku odlicno posto startam dobro, znam da ce kimi opet stajat na startu

nisam bio bas spreman za pocetak utrke, startao malo slabije, al za prvi zavoj isao kasno kocit i prifalilo staze..
fiore je imao problema na pocetku utrke, za culeta se samo broje prvi krugovi

i vozio tako cijelu utrku, kimi i fiore blizu iza, al srecom su bili zaposleni jedan s drugim tako da sam mogao drzat barem sekundu..
i u zadnjem dijelu utrke, cale se okrene u zadnjem i ja se nadjem na prvom mjestu.. samo sto je imao toliku prednost da ga je taj spin vratio ispred kimija i fioreta.. nadao sam se da ce se oni poklat iza i da nece cale pobjec, al kita.. nekoliko krugova sam ostajao iza, cale nije napadao, blizio se kraj utrke, a sa mene pocelo cjedit..
i cale krene u napad i par krugova smo se borili posteno.. na granici, agresivno, jer drukcije nema sanse za prolazak.. i koji put se izmjenili i 2 kruga pred kraja slipam ga na startnoj i povuklo me opasno, cale me motao lijevo i navlacio na prekasno kocenje i pogresku.. ja sam imao vise brzine nego inace, lupao u iber dosta, prekasno poceo kocit i skupa pogreska jer sam zavrsio van staze po pjesku i dok sam se uspio vratit prosli su i kimi i fiore.. jbga steta mi bila za drugo mjesto, al draze mi je ovako nego da cuvam poziciju.. ne jebem vise siguranjak i stalna 4 mjesta (iako opet zavrsavam 4

drugu utrku opet nisam bio spreman za pocetak, slicna situacija ko i u prvoj, opet prekasno kocio i otisao do ruba, nekog sam mislim i sjebo mozda na samom pocetku..
imao sam feeling i a cu napravit neko sranje u utrci i vrlo brzo sam i napravio i okrenuo caleta u apexu.. jbga, sry..
utrka se razvila i ja se nasao na 4. mjestu iza antimona.. veci dio utrke sam ga lovio i svaki put kad ga ulovim u pol sekunde napravim neku greskicu i ajmo opet..
a antisa vozio dobro, nema puno gresaka kod njega..
pred kraj smo se ganjali, malo izmjenili i nekih 2 il 3 kruga pred kraj, u zadnjem sektoru bila super izmjena i voznja gdje sam ostao sokiran kad sam na kraju vidio antisu pored sebe izvan kako brze ubrzava

zadnji krug je jos bio ocajnicki pokusaj gdje mi je mjenac presaltao do prve za zadnji pa sam zavrsio u antisi, al nije bilo posljedica..
sve u svemu ja sam se ludo zabavio.. iako nas nije bilo puno bilo je akcije i bilo je napeto..
a sada kazne :=
cale tebi zadnja opomena za iskljucivanje autoclutcha, sljedece utrke koje vozis s iskljucenim ce bit dnf..
a za moje okretanje caleta.. tu bi trebala neka kazna.. sto i koliko neznam..?
obzirom da se takve stvari kaznjavaju za vrijeme utrke drive thru-om najcesce, naknadno je malo nespretno..
mozda da se zaljepi nekoliko sekundi na konacno vrijeme? pa to onda utjece i na poredak u utrci.. recimo 10 sekundi?
- Armanini
- Svjetski prvak
netko veceras za voznju?
mozemo neke formule.. shift street mozda nes?
mozemo neke formule.. shift street mozda nes?
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
što se tiče autoclutcha to je totalna glupost, pa ne vozimo automatik da mora bit uključen.
Možeš davat kazne svejedno mi je a ako ću imat dnf onda odustajem od lige.
Ako misliš da ti donosi prednost isključi ga i ti, kod mene je uvjek na off jer si pokušavam vožnju učinit čim realnijom. Zbog istog sam nakon spina izgubio 5 sec dok se auto ponovo upalio, tako da sa tom realnošću idem samo sebi na štetu.
Ovi auti nemaju šift delaya jer su sekvencijalni mjenjači tako da ne vidim u čem je problem.
Instaliraj telemetriju pa dokaži ako postoji prednost pri šaltanju, ako postoji ja sam sebe diskvalificiram iz sezone.
Možeš davat kazne svejedno mi je a ako ću imat dnf onda odustajem od lige.
Ako misliš da ti donosi prednost isključi ga i ti, kod mene je uvjek na off jer si pokušavam vožnju učinit čim realnijom. Zbog istog sam nakon spina izgubio 5 sec dok se auto ponovo upalio, tako da sa tom realnošću idem samo sebi na štetu.
Ovi auti nemaju šift delaya jer su sekvencijalni mjenjači tako da ne vidim u čem je problem.
Instaliraj telemetriju pa dokaži ako postoji prednost pri šaltanju, ako postoji ja sam sebe diskvalificiram iz sezone.

- Armanini
- Svjetski prvak
tocno, kod shiftanja mozda nema razlike, ima razlike mozda na startu.. moguce da ima i kod shiftanja, jer auti imaju kvacilo, samo je automatsko.. hell neki imaju 2 :=
ako iskljucis autoclutch onda znaci da ti stisces kvacilo, dakle nemas delay kod promjene nego ti je delay onoliko koliko stisnes i pustis kvacilo..
obzirom da nema posljedica za motor ni kvacilo saltanje bez istog onda nema posljedica ni vozit bez..
u stvarnosti ne bi bas bez kvacila mogao vozit utrku := a ti ga tu iskljucis i saltas bez sto je daleko od realnosti..
razlike su minorne, al nije vazno jesu malene ili jako malene, stvar je u tome sto se dogovorimo i da su uvjeti svima isti.. mod je i namjenjem naravno za sekvencijalni mjenjac i automatski clutch..
ovo su delayi koji su vezani uz kvacilo i svaku promjenu brzina..
ClutchEngageRate=30.0 // how quickly clutch is engaged with auto-clutch driving aid
BaulkTorque=1150.0
AllowManualOverride=1 // whether to allow manual shift overrides when using auto shifting
SemiAutomatic=1 // whether throttle and clutch are operated automatically (like an F1 car)
UpshiftDelay=0.020 // delay in selecting higher gear (low for semi-automatic, higher for manual)
UpshiftClutchTime=0.100 // time to ease auto-clutch in AFTER upshift (0.0 for F1 cars)
UpshiftLiftThrottle=0.01 // lift to this throttle fraction while upshifting (if controlled by game not player))
DownshiftDelay=0.09 // delay in selecting lower gear (low for semi-automatic, higher for manual)
DownshiftClutchTime=0.165 // time to ease auto-clutch in AFTER downshift (used to be SemiAutoClutchTime)
DownshiftBlipThrottle=0.105
takodjer nosi mrvicu i na startu.. eto savjet nekog lika:
meni je vjeruj mi tako svejedno, pisem vise rasprave radi, al nema smisla ic kontra dogovora..
ako iskljucis autoclutch onda znaci da ti stisces kvacilo, dakle nemas delay kod promjene nego ti je delay onoliko koliko stisnes i pustis kvacilo..
obzirom da nema posljedica za motor ni kvacilo saltanje bez istog onda nema posljedica ni vozit bez..
u stvarnosti ne bi bas bez kvacila mogao vozit utrku := a ti ga tu iskljucis i saltas bez sto je daleko od realnosti..
razlike su minorne, al nije vazno jesu malene ili jako malene, stvar je u tome sto se dogovorimo i da su uvjeti svima isti.. mod je i namjenjem naravno za sekvencijalni mjenjac i automatski clutch..
ovo su delayi koji su vezani uz kvacilo i svaku promjenu brzina..
ClutchEngageRate=30.0 // how quickly clutch is engaged with auto-clutch driving aid
BaulkTorque=1150.0
AllowManualOverride=1 // whether to allow manual shift overrides when using auto shifting
SemiAutomatic=1 // whether throttle and clutch are operated automatically (like an F1 car)
UpshiftDelay=0.020 // delay in selecting higher gear (low for semi-automatic, higher for manual)
UpshiftClutchTime=0.100 // time to ease auto-clutch in AFTER upshift (0.0 for F1 cars)
UpshiftLiftThrottle=0.01 // lift to this throttle fraction while upshifting (if controlled by game not player))
DownshiftDelay=0.09 // delay in selecting lower gear (low for semi-automatic, higher for manual)
DownshiftClutchTime=0.165 // time to ease auto-clutch in AFTER downshift (used to be SemiAutoClutchTime)
DownshiftBlipThrottle=0.105
takodjer nosi mrvicu i na startu.. eto savjet nekog lika:
Thought I might throw a tip out there for the rFactor drivers: You've probably seen some drivers rocket off the line at the start of the races. We'll the way it is done is to disable autoclutch. You get a little more wheel spin but you will get away a lot faster than if you have auto clutch enabled.
The catch is that if you disable auto clutch you also disable auto lift and auto blip. So with those two things gone you have the potential to over-rev your engine on upshifts and lug it on downshifts. It's not so horrible: a good driver can blip and lift better than the computer.
meni je vjeruj mi tako svejedno, pisem vise rasprave radi, al nema smisla ic kontra dogovora..
- Armanini
- Svjetski prvak
- Cuky
- Moderator
ako mene pitaš, a očito nas pitaš svih kad počinješ raspravu (kako sam ovo pametno zaključio
) onda su u većoj prednosti oni koji imaju uključen auto clutch. Da istina, onaj bez njega uspije možda bolje krenuti na startu, ali onaj tko ga ima uključen ima manju vjerojatnost lockanja pogonjenih kotača prilikom kočenja i šaltanja u niže što znači manje nestabilnosti kod kočenja
Što se vožnje tiče neznam, možda doletim...imam neke druge planove, a ako i budem što vozio vjerojatno ću se pripremat za F1 sutra

Što se vožnje tiče neznam, možda doletim...imam neke druge planove, a ako i budem što vozio vjerojatno ću se pripremat za F1 sutra
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”