Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Cuky »

ja isto sumnjam da bi Vettel volio imati Kimija uz sebe...da nebi bilo "Kimi let Sebastian pass for a Championship" a on vrati "Just leave me alone, I know what I am doing" :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Najmanje će se pitati tu vozač pa zvao se on i Vettel...Her Dietrich je taj koji će dati blagoslove...on tvrdi da je sve na Webberu tj. da još nitko ne zna što će Webber odlučiti...
...kada bi došlo do toga to bi bio (po meni) odličan marketinški potez - a ovo energetsko piće je No1 prvenstveno zbog vrhunske reklame...veze nemam s marketingom ali imam već sada u glavi desetke mogućih reklama sa Kimijem u glavnoj ulozi, limenka u jednoj a boca u drugoj ruci...treba pustiti sve i vidjeti kako će se (i da li će se) ovo dalje razvijati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Toon je napisao/la:Najmanje će se pitati tu vozač pa zvao se on i Vettel...
O pitat će se njega itekako. On je vozač broj 1 i sve se radi i prilagođava prema njemu.

Ja mislim da bi Kimi trebao ostati u Lotusu jer bi iduće sezone (ako ne već i ove) trebali bit ozbiljni kandidati za barem jedan naslov.
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la: O pitat će se njega itekako. On je vozač broj 1 i sve se radi i prilagođava prema njemu.
Ja mislim da bi Kimi trebao ostati u Lotusu jer bi iduće sezone (ako ne već i ove) trebali bit ozbiljni kandidati za barem jedan naslov.
Ja sam nekako uvjerenja da "vozači nisu više kao što su bili" tj da je logistika puuuuuno važnija danas nego ranije. Slažem se da jesu sami vozači (posebno nekih današnjih 5-6) nekakav faktor ali ne onaj najvažniji...
...logistika je danas glavni igrač tj faktor...normalno da pod tim se uvijek podrazumijeva i dobar priljev novca a to je ono što Lotusu trenutno nedostaje...tako barem idu informacije do kojih sam ja uspio doći - da bi postao jaaaakooo ozbiljan igrač potreban je još jedan jaaaakoooo izdašan sponzor (isprika ljudima koji imaju probleme s mucanjem, ja samo pokušavam naglasiti srž a ne rugam se)...
...ne želim ništa prognozirati samo sam dao svoje viđenje ovoga - mene ne bi iznenadio "transfer" naročito ako Lotus počne "gubiti korak" zbog trenutne situacije . ne mislim pri tome da jedva sklapaju kraj s krajem već kako učiniti onaj bitan korak prema samom vrhu - i unaprijed upozoravam da se ne sprdate sada sa trenutnim stanjem McLarena na toj istoj tablici!!!!!!! :D
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Evo malo za promjenu jedan fenomenalan i svakako zadivljujuć rezultat - RBR oborio Mclarenom svjetski rekord u najbržem boxu !

Red Bull trounces McLaren's pit stop record:

Red Bull broke the record for the fastest pit stop set by McLaren last year on five separate occasions during the Malaysian Grand Prix alone.

At Hockenheim last season, Jenson Button’s stop was registered at 2.31 seconds but the defending champions broke that record by 0.26 seconds during the race at Sepang with Mark Webber’s second stop at lap 19 timed at 2.05 seconds.

What's nore interesting is that the Australian driver, who had his victory snatched by teammate Sebastian Vettel, had all his four pit stops faster than Button's record.

The following are the five pit stops, which were quicker than Button’s record from last year:
Sebastian Vettel 1(stop) 5(lap) 2.13 secs
Mark Webber 1 7 2.13 secs
Mark Webber 2 19 2.05 secs
Mark Webber 3 31 2.21 secs
Mark Webber 4 43 2.26 secs

“These times are all taken from the car data which each team uses to record the stationary times,” Red Bull said in a statement. "TV do their own rough-and-ready calculations, and sometimes we take timings off video as well, though for real precision the common practice in the pit lane is to use the car’s own datalog.

“There’s always a quicker stop out there, and it’s possible this season we’ll see the magical two-second barrier breached at some point,” it added affirming McLaren’s pre-season hopes.
:o
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

koemedija se nastavlja
Red Bull won't be shouting 'Multi-21' - or 'Multi-12' - at their drivers any longer as Christian Horner says clearly they don't understand the code.

Last time out in Malaysia, Sebastian Vettel disobeyed the order of 'Multi-21' to overtake his team-mate Mark Webber for the victory.

And although the furor over it has died down in recent days, all eyes will be on the Red Bull duo at next weekend's Chinese GP.

However, don't expect Red Bull to issue any 'Multi' orders - not because they are suddenly against team orders but rather because neither seems to understand the code.

"Multi-21 means car two ahead of car one. Multi-12 means car one ahead of car two," Horner told Sky Sports F1.

"It's not complicated. It's not that difficult to translate, but both our drivers in the last three races have failed to understand both of those messages.

"I think we're going to give up on that code. We need to probably try something else."
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

al se preseravaju... al činjenica da u vrijeme kad su momčadske odredbe dozvoljene oni koriste neke šifrirane poruke je stvarno glupa
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Vettel says ignoring team orders was “indirectly” paying webber back
Vettel polako okreće ploču, kaže da nikada u stvari nije ni imao podršku od webbera, i da se ovaj potez može uzeti kao vraćanje duga za navodne ustupke koje je webber trebao da učini ali nije.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

http://i.imgur.com/mTjRog7.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

naletio na ovu slikicu ne ocito je doslo do neke vatre ? neznam ciji je bolid
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zahvaljujući otpadanju kotača sa Webberovog bolida imamo nesmetan pogled na zadnjicu RB9
slika

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

RB i Vettel su izgleda pravo "ljuti" na Pirelli gume. :D
http://www.rtl.de/cms/sport/formel-1...1-1474698.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Bernardinac: Was ist das? Ich verstehe nicht. Fehler.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

RB kopira šuplju prednju osovinu
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:RB kopira šuplju prednju osovinu
[ https://pbs.twimg.com/media/BIJLZ_cCcAALMBi.jpg:large ]
To nece koristiti ovaj vikend koliko sam uspio cut na skyu
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

točno. jučer su testirali na Vettelovom bolidu, ali danas nisu koristili

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Red Bull are pushing for Pirelli to make a tyre tailored to their car, according to Paul Hembery, who admitted the majority of teams don't want them to change anything.

The exclusive tyre supplier will meet with the teams on Tuesday after the Bahrain Grand Prix to discuss the tyre situation.

Some camps are complaining about the high degradation whilst others are happy with it. Pirelli says it's open to minor changes in the way the rubber is bound to the canvas if the majority of teams support it, but they won't make any major structural changes despite pressure from Red Bull.

"The construction will be the same, because if we changed that even slightly, the aerodynamics would be affected," Hembery explained.

"Red Bull wants a stronger intervention from us, but we can't just do that, because of the other teams.

"The majority of the teams actually want us to do nothing - Red Bull can't expect us to tailor a tyre just for them."

Hembery is adamant the tyres are doing what is expected of them.

"No one is able to say before the race who is going to win. There are many different strategies, and overtaking," he added.

"Both tyres are doing what we expected of them. I think we have done our job well.
stvarno ciganski od Red Bulla
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Bahrain GP: Red Bull says wins won't halt its tyre complaints
Mislim da je posle ovoga uspoređivati uticaj Ferrarija na FIA 2000-2004 i sada Red Bulla licemjerno, to je mješanje žaba i baba.
Mislim da ni jedan tim u F1 nije imao niti će imati protekciju u F1 kao što je ima Red Bull. ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

čista glupost. zar postoji veći oblik protekcije od prava ne veto na promjene pravila koje je ferrari nekad imao.
ja ne vidim ovdje nikakvu protekciju, može li mi netko objasniti zašto red bull ima protekciju u ovom slučaju? čim se žale na nešto znači imaju protekciju?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:čista glupost. zar postoji veći oblik protekcije od prava ne veto na promjene pravila koje je ferrari nekad imao.
ja ne vidim ovdje nikakvu protekciju, može li mi netko objasniti zašto red bull ima protekciju u ovom slučaju? čim se žale na nešto znači imaju protekciju?
Ferrari je jedino dobiao i dobija više novca od Bernija zbog imena Ferrari.
A što se tiče veta za pravila to je glupost, pa ako imaju taj veto što nisu spriječili promjene što se tiče guma 2005 ili to uradili u toku godine kao što sada želi Red Bull.
A što se tiče protekcije za Red Bull, Fia a i Berni šute, a trebali bi da se oglase i da kažu da nema promjene guma u toku sezone.
Čak pojavile su se neke glasine ranije da i Berni podržava Red Bullov prijedlog.
Ja sam protiv bilo kakve promjene pravila u toku sezone, bio sam i 2011 kada su ona bila na štetu Red Bulla. ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

sasvim slučajno već 2006. godine se vratila promjena guma?
ovo nije promjena pravila nego promjena komponenti guma i ja se apsolutno slažem s njima. ono sranje s mekim gumama u kini je pretjerano i većina se tad žalila na to, od vozača do gledatelja... kome se sviđa gledati kako vozači naprave jedan krug pretkraj Q3 ili u krajnjem slučaju nikako ne vidjet vozače da voze?
karte za f1 nisu jeftine, zamisli odeš gledat kvalifikacije a vozači štede gume i ne voze krugove... jel to ono što želimo?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:sasvim slučajno već 2006. godine se vratila promjena guma?
ovo nije promjena pravila nego promjena komponenti guma i ja se apsolutno slažem s njima. ono sranje s mekim gumama u kini je pretjerano i većina se tad žalila na to, od vozača do gledatelja... kome se sviđa gledati kako vozači naprave jedan krug pretkraj Q3 ili u krajnjem slučaju nikako ne vidjet vozače da voze?
karte za f1 nisu jeftine, zamisli odeš gledat kvalifikacije a vozači štede gume i ne voze krugove... jel to ono što želimo?
Pa i u Bahreinu samo su 3-4 vozača u Q3 dva puta izašla, Vettel je samo jednom izašao.
Ja bih momčadima koje uđu u Q3 dao dva seta novih mekših guma s tim da moraju dva puta izaći na stazu, s onim setom kojim ostvare bolje vrijeme startuju u utrci a onaj set na kojim su ostvarili lošije vrijeme vraćaju. ;)
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

http://i37.tinypic.com/r2lto9.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Zanimljivo :D
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
vidc je napisao/la:sasvim slučajno već 2006. godine se vratila promjena guma?
Pa i u Bahreinu samo su 3-4 vozača u Q3 dva puta izašla, Vettel je samo jednom izašao.
Ja bih momčadima koje uđu u Q3 dao dva seta novih mekših guma s tim da moraju dva puta izaći na stazu, s onim setom kojim ostvare bolje vrijeme startuju u utrci a onaj set na kojim su ostvarili lošije vrijeme vraćaju. ;)
i ja bih svašta nešto... međutim jedno od rješenja je da donesu nove gume na kojim će vozači moć voziti više od 5 krugova i koje se neće raspadat u sred zavoja jer je ovo komedija
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Domi je napisao/la:http://i37.tinypic.com/r2lto9.jpg

Zanimljivo :D
Sramota ako je tako ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zašto sramota? barem nisu licemjerni, zna se da se baš ne vole i ako ne moraju zašto bi slavili skupa.svatko na svoju stranu i ćao
Odgovori