Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: NOVOSTI - travanj 2013.

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: tako je tako je pocnimo se prilagođavat Red Bullu
kakav red bull? pročitat ovo boldano još jedno...
misliš da ferrari i alonso već ne bi reagirali da je u pitanju odluka koja je donesena na zahtjev samo Red Bull-a?
pa Ferrariju i lotusu je vjerovatno svjedno cak i bolje , al za Red Bull moze bit samo bolje jer koliko se ja sjecam oni su uz mercedes se najvise zalili na gume . Gume su iste za svakoga , to sto si krcaju bolid s downforceom i time jedu gume su si sami krivi .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Video (doduše na talijanskom) koji objašnjava trenutni must have FRIC ovjes
LINK
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Ne sviđa mi se ona staza u rusiji.
Po onboardu iz igrice biti će u rangu zanimljivosti kao Valecija, a preticanj će biti "zaobilaženja" uz pomoć DRS-a na onom pravcu.
Michael is faster than you!!
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:Video (doduše na talijanskom) koji objašnjava trenutni must have FRIC ovjes
LINK
Talijanski ništa nerazumijem, jel FRIC ovjes isto što i aktivni ovjes, a razlika je da vozač neutječe na njega, ili ima još neka razlika?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

speedy56 je napisao/la:Užas živi!!!
Izgleda da je Bernie u prošlom životu bio tajni agent CIAe jer se sve više utrka vozi u zemljama koje je malo teže naći na karti. Neznam zašto kod njega nema barem malo volje da uvede neku novu utrku u Europi pa nemoraju baš sve 20 utrka davati max iznos $£€.

Što se tiće staze... #-o
Zar je F1 spala na kružne tokove kao zavoje?!?!!
Jules de Their i Henri Langlois Van Ophem, tvorci Spa, se na ovo okreću u grobu!
Pa bitno mu je da je sve više utrka diljem svijeta. Svi su uvjeti za to; dostupnost, tehnologija, itd.,..... Tako nije moglo biti prije 30 godina. Imali smo utrke u Brazilu, Argentina, Južna Afrika i nešto na kontinentu Sjeverna Amerika,..... Bez obzira što svi vrtite film da stari meštar SAMO okreće lovu, utrka će biti i na mjesecu, ako se stvore uvjeti,....
Nažalost, sve to ide na uštrb dobrih staza u Evropi. :(
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

NOVOSTI - Svibanj 2013.

Post Postao/la Cuky »

Evo i jedna dobra tehnička vijest iz FIA-e
Telemetry issues resolved ahead of Spanish GP

The cockpit signalling system for F1 drivers will be fixed for the Spanish GP in one week time, race steward Derek Warwick said. The FIA has failed to get it working since it changed suppliers, but an update is set to resolve the problems.

Since the FIA decided to change its telemetry supplier, various issues have hampered the normal operation of the system.

Usually, drivers have a number of lights inside their cockpits to warn them of track signalling flags, a safety car or the whether DRS is enabled or disabled. The system was introduced several years ago to help the drivers, and worked well until the end of last season. For 2013, the new supplier failed to get it working in time, with initial problems actually being attributed to mice chewing through the cables.

Further issues required the FIA to shut the signalling system down until a fix was available. When talking to Reuters, race steward Derek Warwick says now there finally is a solution available: "We've been told they've got an upgrade which is going to Barcelona and then it'll be working from there".

He also admitted that during the problems, stewards were advised to be a little more lenient in case of flag infringements.

"You can't blame a driver if we've messed up in terms of the support package," he admitted, before warning drivers that official are not going soft. "The FIA has asked us to be lighter on fines for the drivers, but we still have the same tools available to us for other punishments."

IZVOR

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: NOVOSTI - Svibanj 2013.

Post Postao/la F1NAC »

Lotus i Ferrari testirali u Idiadi

LINK na talijanskom
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Zanimljiva prepiska na twitteru maloprije:
@ScarbsF1
Hearing of a shock anouncement today
@SMSGrafica
@ScarbsF1 Of which kind? Team, driver, sponsor? Or even bigger?
@ScarbsF1
@SMSGrafica senior personnel
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Paddy Lowe možda.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ili Newey u Ferrari ili Mercedes? :D

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Allison napustio Lotus, moguće je da će otići u McLaren, Mercedes ili Ferrari, izgleda da je najveća vjerovatnoća da će opet raditi u Ferrari-ju.
Lotus technical director James Allison to leave team

Lotus has suffered a shock early-season loss with technical director James Allison electing to leave the outfit, AUTOSPORT has learned.
Allison, one of the most highly rated designers in the Formula 1 paddock, was viewed as a key asset for Lotus as it pushed to challenge Red Bull for title glory this year.
But just months after initial speculation that other outfits were trying to lure him away, high level sources at the outfit have revealed that Allison has handed in his notice at the Enstone-based team.
Although Lotus was unavailable for comment when contacted, it is understood that an official announcement confirming the news - and the appointment of Nick Chester as the team's replacement technical director - is imminent.
It is not known where Allison is heading, but the most obvious destinations would be McLaren, Mercedes or Ferrari.
However, McLaren has ruled out the possibility, and Mercedes already has a wealth of technical directors. That leaves Ferrari - which has been on a recruitment drive over recent seasons - as clear favourite.
Sources suggest that Allison has signed a contract forbidding him from revealing his new employer until it makes the announcement.
Link
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Očito onda ide i Kimi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

U ferrari? :)
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Žao mi je to je otišao, ali ako otiđe u Ferrari mi više neće biti :D
Sad je pitanje kamo će Kimi....

Edit: Dupli post, sorry
Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 10 svi 2013, 07:03, ukupno mijenjano 1 put.
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Žao mi je to je otišao, ali ako otiđe u Ferrari mi više neće biti :D
Sad je pitanje kamo će Kimi....

EDIT:
Sad mi je sinulo da bi za nas Tifose bilo super kad bi Allison došao i odmah se prebacio na bolid za 2014. s Bryneom :klanjanje:
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Formula 1 licence penalty points system set for green light - već neko vrijeme se govori o uvođenju "kaznenih bodova", i izgleda da će bit usvojeno. To je zamišljeno nešto kao i "obični" kazneni bodovi, one koje nam šjor policajac udijeli kad smo nestašni. Dakle bit će dijeljeni neovisno o kaznama koje će biti u trci. Zamišljeno je da vozač koji skupi 12 bodova unutar 12 mjeseci ima kaznu jedne trke. AMuS je stavio neki popis gdje bi izazivanje sudara bilo 2 boda, ignoriranje plavih zastava 2, prelazak preko bijele crte na izlasku iz boksa 1 bod i sl.
Race ban 5
Exceeded the speed limit (at any time) by more than 20kph 3
Caused a dangerous collision 3
Ignored the black flag 3
Exceeded the speed limit (at any time) by 10-20kph 2
Caused a collision 2
Dangerously impeded another driver 2
Dangerously forced another driver off the track 2
Drove too quickly in a yellow or red flag situation 2
Ignored the blue flag 2
False start 2
Overtook the Safety Car 2
Exceeded the Safety Car delta time 2
Dangerous exit from a pit stop 2
Ignored the weigh station during qualifying 2
Missed the drivers’ briefing or arrived late 1
Exceeded the speed limit (at any time) by up to 10kph 1
Impeded another driver 1
Forced another driver off the track 1
Gained an advantage by leaving the track 1
Crossed the white line at the pit lane exit 1
Ignored the red light at the pit lane exit 1
Overtook another car under the Safety Car 1
Failed to maintain correct distance to the Safety Car 1
Vozači su bili uglavnom za, a neke momčadi (RBR, Williams, Toro Rosso, Lotus) su se protivili. Massa kaže da to za njega neće ništa bitnije mijenjati stvar, jer nije često u "prekršajima".
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

gringo73 je napisao/la:Formula 1 licence penalty points system set for green light - već neko vrijeme se govori o uvođenju "kaznenih bodova", i izgleda da će bit usvojeno. To je zamišljeno nešto kao i "obični" kazneni bodovi, one koje nam šjor policajac udijeli kad smo nestašni. Dakle bit će dijeljeni neovisno o kaznama koje će biti u trci. Zamišljeno je da vozač koji skupi 12 bodova unutar 12 mjeseci ima kaznu jedne trke. AMuS je stavio neki popis gdje bi izazivanje sudara bilo 2 boda, ignoriranje plavih zastava 2, prelazak preko bijele crte na izlasku iz boksa 1 bod i sl.

Vozači su bili uglavnom za, a neke momčadi (RBR, Williams, Toro Rosso, Lotus) su se protivili. Massa kaže da to za njega neće ništa bitnije mijenjati stvar, jer nije često u "prekršajima".
Od kada, to počinje vrijediti/važiti?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Znači moglo bi se desiti da jedne sezone imamo zadnju utrku bez oba dva vozača koji se bore za prvenstvo. Po meni je ovo totalna glupostzar nije dosta da se vozače kazni sa stop and go, 5 mjesta u idućoj utrci, a sada još i ovo, kako se svaki dodir gleda pod povećalom ovo mi nikako nije dobro
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

pospani gad je napisao/la:Od kada, to počinje vrijediti/važiti?
To treba ovjerit FIA-ino vijeće sljedeći mjesec da bi se uvrstilo u sportski pravilnik za 2014.
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Kazneni bodovi bi mogli dovesti do toga da vozači budu još oprezniji i još manje se izlažu riziku tako da od mene palac dole [-X
1982 UCV 1919
speedy56
Legenda
Legenda

Meni je to isto bezveze. (Sebu se isto ne sviđa)
A ono, najbolje da onima koji nešto naprave Whiting dođe s Medical carom s natpisom "follow me" , odvede ga u boks i tamo mu ispiše kaznu.
Ili nešto ovako
slika
slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Možda sada malo lupetam no uvođenjem tih bodova nekome bi jako lako moglo pasti napamet primjerice kada više nemaju što izgubiti / dobiti da se očisti....napravi neki prekršaj koji če ga izbaciti iz sljedeče utrke da bi bio čist za sljedeču sezonu (ako se bodovi budu prenosili iz sezone u sezonu)...primjer žutih kartona u nogometu...ovdje malo teže za izvesti i iskombinirati no ne i nemoguče...
1982 UCV 1919
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

sa Autosporta
Any driver that tots up 12 points over a 12-month calendar period will be handed a one-race ban.

Points will stay on a driver's licence for 12 months, but will drop off once that time period is up.
znači da se nakon godinu dana brišu bodovi, odnosno svake sezone kreću sa 0.
Sve u svemu mi je to bez veze, i sada je previše kazni (iako su ove sezone možda i malo pustili nekoliko dvoboja da ostanu trkaći incidenti, bez kazne, kao Perez i Kimi) ne treba još dodavati toga.

EDIT:
iako sad još malo to čitam, možda nije ni tako loše ovo sa kaznenim bodovima...al opet nije mi jasno potpuno...dal to znači da onda ne bi više postojale kazne prilaska kroz box i ostale, koje imamo danas...jer sad mi pada na pamet, piše u Gringovom citatu da je kazna za preticanje pod sigurnosnim autom 1 bod...znači da ako netko ima "čistu" sezonu do npr. predzadnje utrke, i tamo bude 10., pod safety carom prestigne 5 ljudi i uzme 5. mjesto
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

imaš kazne u utrci + što ti se piše kazneni bod (ili bodovi, ovisno o prekršaju). Time se valjda želi obeshrabriti vozače u ponavljanju prekršaja pa ako netko često radi prekršaje onda bude kažnjen zabranom nastupa u utrci

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:imaš kazne u utrci + što ti se piše kazneni bod (ili bodovi, ovisno o prekršaju). Time se valjda želi obeshrabriti vozače u ponavljanju prekršaja pa ako netko često radi prekršaje onda bude kažnjen zabranom nastupa u utrci
Ako vozač dobije zabranu nastupa na utrci može li tada rezervni vazač ekipe da nastupi ili ekipa ostaje samo sa jednim vozačem na gridu. :?:
Zaključano