MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Chuck Norris »

Ovaj Lorenzo i kao dječak izgleda antipatično :biggrin:

Meni je sasvim ok Marquezov potez.Kao što je neko rekao čudno bi bilo da nije pokušao
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da.... ajde, ja ću stat. Dobro je netko napisao: na kraju o pobjedniku Pedrosi nitko ni riječi :)
Samo, ne bi želio da mi Marquez zbog ovakvih poteza postane antipatičan. kako stoje stvari, bit će u vrhu (možda i dominirati uskoro) još ohoho godina. Ne želim da mi time pokvari Moto GP :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Brz je , ali radi previše grešaka. Velim, lako je sada voziti kada imaš takav stroj na raspolaganju.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Brz je , ali radi previše grešaka. Velim, lako je sada voziti kada imaš takav stroj na raspolaganju.
Mali ima 20 godina. Ne bi se čudio da još 15 godina bude u Moto GP-u.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma nije problem koliko će on biti godina u moto gp-u. Podsjeća me na jednog drugog vozača koji je jednako tako obećavao i nažalost prerano nas napustio. Mislim da znaš da se radi o Simoncelliju. Jednako brz, jednako lud i sa bezbrojem grešaka i sudara.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

meni je na prvu to izgledalo kao cisto ubacivanje na kocenju u putanju, al "na drugu" skroz cist potez.. prasnuli su se jer je lorenzo pustio dovoljno mjesta da ovaj pokusa na kocenju, i kad su vec bili paralelno, lorenzo je radio zavoj kao da ovog nema ispod njega..

nije istina da mali ne bi mogao napravit zavoj da se nije "pomogao" lorenzom i da ne bi ni ostao na stazi, cista glupost..

iako nemam neke velike simpatije prema klincu, sto se tice zanimljivosti utrka, i samog utrkivanja, super je pozitivan..

mislim da je komentator na eurosportu pogodio u sridu kad je rekao da je malo cudan potez jer nismo navikli na takvo utrkivanje u motogpu.. sto je totalna istina..
rFactor F1 HR server Info
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

"nije istina da mali ne bi mogao napravit zavoj da se nije "pomogao" lorenzom i da ne bi ni ostao na stazi, cista glupost.."
??? :)))))))))))
Pa ušao je u zavoj po principu boćanja. Odbi se od druge boće i pogodi cilj :D
Ajmo pogledat još jednom: http://www.youtube.com/watch?v=zkiWu6nktyY" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

za dodir je po meni kriv ovaj plavi (nemojte se smijat zbog neznanja imena, ne pratim baš motogp) i tu se totalno slažem sa Armaninijem. Pustio je mjesta, ovaj je ušao unutra i onda kad su bili paralelno plavi ide skrenut u zavoj kao da nema nikog.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Onda sam ja jedini lud... predajem se :surrend:
Čak se i Rossi slaže s vama: http://www.gp1.hr/rossi-sudar-lorenzo-m ... -incident/" onclick="window.open(this.href);return false;

Neka, kako god: S marquezom je Moto gp dobio na zanimljvosti. To je definitivno.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Nisi jedini lud, i ja mislim da ne bi mogao odvesti zavoj upravo zbog brzine kojom je ušao. Ja sam gledao na sport 1 i njihov komentator se isto slaže samnom.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ali mislim... gledao sam snimku 15 puta. Pa tip se zaletio i produžio ravno, pokušao je skrenuti i nije išlo. Pa to se jasno vidjelo. Skrenuo je tako što je skroz otišao sa linije, produžio dva, tri metra dublje u zavoj, tucnuo o Lorenza...

ideja "Lorenzo je ostavio prostora" samo znači - ulazio je u pravu putanju za što brži prolaz kroz zavoj. Nije to F1 da ga zatvara na klasičan način. Upravo radi bolje brzine Lorenza (čitaj prave putanje), Lorenzo je već pravilno skretao a Marquez je išao i dalje ravno, gotovo bez kontrole.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ali Lorenzo, kao aktualni svjetski prvak, bi trebao u duelima biti svjestan gdje se protivnik nalazi i po potrebi ako vidi da će do kontakta doći prilagoditi svoju putanju. Da je stvarno tako kako pišete, da Marquez nebi mogao skrenuti u zavoj (a bi u to sam 90% siguran) onda je Lorenzo još smiješniji ispao jer je u takvoj situaciji onda trebao samo malo kasnije skrenuti u zavoj, pustiti da Marquez produži ravno i mirno proći ciljem. Dakle to opet dovodi do toga da Lorenzo nije pazio gdje je suparnik i vozio je kao da je u tom trenutku sam na tom dijelu staze što je onda i uzrokovalo dodir između njih dvoje

slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

@Cuky

Kolega nemoj se uvrijediti, ali koliko si utrka MotoGP pogledao do sada? I da li si ikada vidio da vozac "prikoci" da drugi proleti? Vjerovatno mislis na situaciju slicnu onoj Hamilton-Alonso u Kanadi.

Da se razumijemo, Lorenza ne mogu ocima da vidim, a protv Marqueza jos uvijek nemam nista protiv. Ali ovaj puta je malo previse zagrizao.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

isprike što se ne slažem, ali to što se ne viđa često da netko prikoči da drugi proleti ne znači da se to ne radi u takvim situacijama. Ako su se u F1 vozači uspjeli naučiti da ne napadnu na najboljem mjestu za pretjecanje u kanadi (hairpin prije dugog pravca) nego da čekaju DRS onda se može i iskusni vozač, uz to svjetski prvak, prilagoditi na ovakve situacije. Da je to napravio prošao završio bi ispred. Ovako se pravio blesav i sad kuka

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

To se u Moto gp-u, koliko ja znam, ne radi. Možda... donekle, u zadnjem zavoju. Na četiri kotača, pa ajde. Ali na 2? Samo bi izgubio dragocjeno vrijeme, a motori su dovoljno vižljasti da uvijek možeš lako kraj njega proći.
Ali čak i da je on mogao razmišljati o tome pa ići zatvarati, to ne mijenja ništa u činjenici da je Marquez (po meni) skroz zeznuo stvar.
I čini mi se da sad svi kažu: "pa ajde ok je..." baš zato što su već iziritirani od Lorenzovih gotovo savršenih vožnji. Koji je Rossijev momčadski kolega bio ikada brži od njega?
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

uz nadu da se nitko nece naljutit - sry, al pricate gluposti :)

nikakve veze nema koliko kotaca voze.. voze 2 il 8 isti je k.. utrkivanje i putanje su uvijek u istom odnosu..

kako je lorenzo pustio otvorena vrata, ovaj je to iskoristio za zabijanje ispod lorenza, bio je vise iza, kasnije je kocio i zato se nasao skoro na pol staze, drugdje ni nema gdje..
lorenzo nemoze nakon sto pusti unutarnju stranu slobodnu i nakon sto su poravnati pred apex, vise nemoze radit zavoj kako bi ga radio inace, jer je ispod njega marquez.. dakle ili mora ic siroko i branit izlaz ili ako se bas oce drzat prave putanje onda napravi ono sto mu je napravio na pocetku utrke, pusti ga ode napred na kocenju, ovaj bi isao siroko (po vama ne bi se ni zaustavio :) i lorenzo bi se spustio ispod njega i bio ranije na gasu..

ovako je bilo, nit sim ni tam.. pustim ti mjesta za ulazak u zavoj, al nemozes ostat ispod mene jer cu te cekat na otvaranju gasa..

vi se drzite neke lorenzove putanje koja pada u vodu jednom kada zajedno ulaze u zavoj..

evo vam strucne skice :)

slika

prilicno je jasna :)
narancasta linija je recimo marquzova putanja, plava je lorenzova koja sjece marquezovu i tu dolazi do dodira, zelena je putanja kojom je lorenzo trebao vozit, svijetlo zelena je druga solucija sa pustanjem i boljim izlazom kao sto je napravio ranije u utrci..

morate shvatit da je trkaca staza siroka prosjecno 12 metara, u ovom zavoju mozda i vise, marquez je izasao dosta van apexa, al nije bio ni na pol staze, lorenzo ima uz sebe barem 5 metara sirine i prostora.. marqez ima staze onoliko koliko mu je lorenzo dao - nedovoljno..

komentatori na eursportu su bili veseli zbog poteza, spominjali da je to gibernau potez, ni govora o kakvoj krivici ili pogresnom potezu (jer jbga, njima ne treba bas puno fantaziranja oko jednostavnih trkacih stvari obzirom da imaju koju kuku iza sebe, kako xxx utrka koje su popratili, tako i utrka koje su vozili)..

jos jedna stvar, vidi se da je lorenzo prvi poceo skretat kad jos nije bilo vrijeme, negdje na 0.09 videa, jos su prakticki kocili, bili poravnati i lorenzo krece skretat vrlo uskim lukom.. kao da nije skuzio, osjetio, mislio, da je marquez ispod njega..

sto se tice simpatija ili antipatija, koliko god nisam mogao lorenza vidjet, i dalje mi je prilicno antipatican, negdje proslu sezonu mi je poceo bit pozitivan vozac, a i ove godine skoro bi mogao za njega navijat, obzirom da se honde cine dosta kompletniji motor..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Pretpostavljam da ovi što govore "ne bi uspio proć zavoj" ne misle da bi završio u pijesku, ali da bi ga odvuklo- bi. Sad sam malo pogledao po youtubu "obične" snimke, tj. snimke odozdo, iz publike, gdje je kut gledanja malo drugačiji. Evo par:

A Lorenzo je prekjučer dao mali osvrt na to, jer je u poslije trke uglavnom odbijao komentirati dvoboj:
“I lost the second place and it was like this. Race Direction decided not to do anything and that’s it. We didn’t crash and that's important and I lost four points and the lead in the world championship.
But it is a good lesson to learn again because after Montmelo in 2009 I thought I had learnt the lesson. This time it was different because in Montmelo I knew that Valentino was there but in Jerez I thought he (Marquez) was further back but he was closer than I expected. I didn’t make a defensive line. This was my mistake and this is a lesson to learn in the future which is not be to be confident of the distance of the rider behind.”
When asked by MCN if he felt Race Direction had been too lenient with Marquez and that his move warranted a penalty, Lorenzo added: “I don’t think that it matters so much what I think because it is not me taking the decision. Let’s see what happens in the future and maybe this will improve me as a rider and I will be more aggressive like I was in 250s.
Let’s see what happens in the future. I don’t know how I will act on the bike. Sometimes you can act differently than you would when you are outside of the bike. I can only improve my riding so for this reason and I think this is positive what happened. Probably not only defensively but offensively because in the last period I have not been a good braker.”
Lorenzo also acknowledged his refusal to shake the hand of Marquez in Parc Ferme or tap champagne bottles on the podium was a response born out of frustration and a natural human reaction in the heat of the moment.
He added: “On one hand let’s say I was very hot. Only three minutes before Parc Ferme I lost second place and the chance to lead the world championship after a very difficult race where I was fighting with my bike to finish close to them. It was a human reaction and all the people that criticise me for not accepting the apology from Marc, they would do exactly the same in my situation. When I was hot I didn’t take his hand iit was a natural feeling for me but with a cool mind then probably I would have acted differently. I can excuse him.”
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

svaka cast na snimkama..

stvarno je na granici, i ovako od ispred vise izgleda da marquez "odnosi" lorenza, al se isto tako jos bolje vidi da je lorenzo "iznenadjen" kad je vidio ovog ispod i korekcija zamisljenog..
This time it was different because in Montmelo I knew that Valentino was there but in Jerez I thought he (Marquez) was further back but he was closer than I expected. I didn’t make a defensive line. This was my mistake and this is a lesson to learn in the future which is not be to be confident of the distance of the rider behind.”

eto sam je lorenzo sve rekao i objasnio zasto je doslo do kontakta..
jako lijep komentar lorenza, hladne glave i jos pritom uzimajuci situaciju kao njegovu gresku (sto i jest obzirom da je izgubio poziciju)

bravo gringo i za ovaj lorenzov komentar!
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ti baš ne odustaješ :)
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Sukladno njegovom avataru. :biggrin:

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

to meni upuceno?
ta 2 offtopic posta da se tema nastavlja? :P
meni to mirisi da nekom drugom smeta sto se tema zakljucila, a sa suprotnim ishodom od zeljenog.. :)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Nema veze... samo mi je obično to da je TEMA ZAKLJUČENA., tako što si to isčitao iz ovog?
"
eto sam je lorenzo sve rekao i objasnio zasto je doslo do kontakta.."- ? :) Čitam današnji autoklub, oni isto tako zbog te izjave zaključili i da je on kriv za sudar. Ali kaj god. što se mene tiče, zaključena je. Vozački incident.
Dobro za nastavak sezone i dvoboja Lorenzo - Marquez. Šteta samo da ovakvim politički ublažavanim izjavama stišavaju strasti. Preskup je ulog da bi se kočoperili i sudarali.
Samo neka se trkaju.
leopnd
Početnik
Početnik
Navijam za: Thierry Boutsen
Kontakt:

Post Postao/la leopnd »

Checa nećevoziti u Monzi zbog ozljede ramena...
slika
leopnd
Početnik
Početnik
Navijam za: Thierry Boutsen
Kontakt:

Post Postao/la leopnd »

Kakav zadnji krug u Monzi! Ali i cijela trka... Baš su se častili. Kapa dole Markanu...

slika

1. Marco Melandri ITA BMW GoldBet S1000RR HP4 30m 54.925s
2. Tom Sykes GBR Kawasaki Racing ZX-10R +0.085s
3. Eugene Laverty IRL Aprilia Racing RSV4 +0.107s
4. Sylvain Guintoli FRA Aprilia Racing RSV4 +1.844s
5. Chaz Davies GBR BMW GoldBet S1000RR HP4 +7.629s
6. Michel Fabrizio ITA Red Devils Roma RSV4 +8.407s
7. Loris Baz FRA Kawasaki Racing ZX-10R +15.555s
8. Jonathan Rea GBR Pata Honda CBR1000RR +16.465s
9. Leon Camier GBR Fixi Crescent Suzuki GSX-R1000 +16.668s
10. Davide Giugliano ITA Althea Racing RSV4 +26.820s
11. Ayrton Badovini ITA Alstare Ducati 1199 R +38.908s
12. Max Neukirchner GER MR Ducati 1199 R +38.951s
13. Fabrizio Lai ITA Pedercini Kawasaki ZX-10R +52.788s
14. Kosuke Akiyoshi JPN Pata Honda CBR1000RR +55.889s
15. Federico Sandi ITA Pedercini Kawasaki ZX-10R +56.006s
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Maco se vratio! Baš mi je drago. Gledavši onu supavanku od f1 sam prebacio na drugu utrku wsbk-a. I uživao u čistome utrkivanju, bez putar guma i umjetnih pomagala.

slika
Odgovori