1000 km nije mala stvar, svejedno su mogli nešto naučiti o bolidu.. uostalom tamo su bili samo oni i pirelli, sumnjiva mi je ta situacijavidc je napisao/la:nego koje?Dani je napisao/la:Samo što nisu testirane te gume.Igor18 je napisao/la:gledajući današnju utrku izgleda da je Merceds dobro iskoristio te kilometre i podatke koje su prikupili
Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix
Michael is faster than you!!
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ovo me podsjeća na Renaultove žalopojke nakon prelaska na v8. Tada im je bilo dozvoljeno napraviti preinake na motoru unatoč zabrani.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
najmanji je problem u svemu ovome u testiranju guma, koje navodno nece biti koristene. kaaaaman, gdje se samo dvojica dogovaraju dobro znamo da se moze raditi sta ti je zelja. merc je tu mogao upakovati masu novih elemenata na bolidu i sta vec ne. 1000 km nije mala stvar, i ponavljam, nema ekipe koja bi to danas odbacila sigurno.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Kazna mora biti, i mora dobro odjeknuti. Totalna fiskvalifikacija do kraja sezone !!!!!
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- pinkdpanter
- Rezervni vozač
- Navijam za: kimi raikkonen
Ili svima po test od 1000km drugi vikend
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
- Dani
- Legenda
Naravno da neće. Ostaje još jedna činjenica. F1 je trenutno problematična sa motorima za sljedeću sezonu. Možebitnim teškim sankcioniranjem ostaje mogućnost povlačenja merca iz f1 i tu nastaje problem nedostataka motora. I k tome još jeftinijih od recimo renaulta. Pa me zanima kome je to mercedes stao na žulj pa mu smeta? I još nešto. Kada je Vettel boravio 2010. u tvornici pirellija i raspitivao se o ponašanju guma, to je bilo u redu i svima simpatično kako to taj mali balavac se zanima i kako fino čuva gume.
Interesantno:
Pirelli insists Mercedes gained no advantage from secret tyre test
Zanimljiv je i zaključak onog bezkičmenjaka Hornera:
"Well, they got both cars on the front of the grid [in Monaco]," he said. "It has not hurt them."
Ajme majko i taj lik je šef ekipe.
Za sve navijače Mercedesa:
Interesantno:
Pirelli insists Mercedes gained no advantage from secret tyre test
Zanimljiv je i zaključak onog bezkičmenjaka Hornera:
"Well, they got both cars on the front of the grid [in Monaco]," he said. "It has not hurt them."
Ajme majko i taj lik je šef ekipe.
Za sve navijače Mercedesa:

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ni to ne bi bilo dovoljno,jer bi Mercedes imao prednost od nekoliko tjedana što nije nimalo beznačajnoDero je napisao/la:
Sada lijepo svim timovima dati 1000 km na novim bolidima.
...put u raj nije posut ružama...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ne bi bilo iznenađenje da se ne dogodi apsolutno ništa...ne zaboravite kao što je i Dani spomenuo: Mercedes je BITAN dobavljač motora i to je "problem"...nema FIA muda u to dirati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
otići u tvornicu i intersirati se za gume je milijonima kilometara daleko od toga da tim na apsolutno tajnom testiranju izađe na stazu s bolidom i vozi 1000 km vozeći se na tim gumama. ovo prvo je upravo to, simpatično,a ovo drugo teška muljažaDani je napisao/la:Kada je Vettel boravio 2010. u tvornici pirellija i raspitivao se o ponašanju guma, to je bilo u redu i svima simpatično kako to taj mali balavac se zanima i kako fino čuva gume.
koliko god Mercedes bio "ključan" za f1 sa svojim motorima, zaboravljamo da se i ferrari buni, ipak važi ona ferrari>mercedes.sumnjam da će biti ikakva diskvalifikacije, ali svakako sam mišljenja da će sve druge ekipe dobiti pravo na takav test. na kraju krajeva, to bi bilo i najpoštenije. uz to, za kompenzaciju bi bilo najpoštenije da ekipe dobiju na test označene gume koje će se koristiti od kanade na dalje tako da točno znaju šta testiraju...
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Oduzimanje konstruktorskih bodova bi bilo također dobro.
- Dani
- Legenda
neka dobe test, ali uz jednake uvjete. Znači, nikakavi podaci ne smiju im biti dani. A ovo oko vettela i simpatičnog interesiranja je jedano veliko sranje. Naravno da je dobio podatke i informacije od inženjera kako se gume ponašaju u kojim uvjetima. To znači, prije drugih. jendako tako rb uvijek ima privilegiju otvarati staze sa svojim "starijim" bolidom i naravno skupiti brdo informacija. No nitko se ne buni. Zašto?

- vidc
- Veteran
samim time što je mercedes skupa s pirellijem tajno odradio testiranje jasno je da tu nema jednakih uvjeta. to se nekako mora kompenzirati jer svi ostali već kasne jednu utrku za mercedesom.Dani je napisao/la:neka dobe test, ali uz jednake uvjete. Znači, nikakavi podaci ne smiju im biti dani. A ovo oko vettela i simpatičnog interesiranja je jedano veliko sranje. Naravno da je dobio podatke i informacije od inženjera kako se gume ponašaju u kojim uvjetima. To znači, prije drugih. jendako tako rb uvijek ima privilegiju otvarati staze sa svojim "starijim" bolidom i naravno skupiti brdo informacija. No nitko se ne buni. Zašto?
boldano - gdje ovo ima potvrđeno ili dokazano?
uostalom i da je kojim slučajem istina, te informacije ništa ne znače dok se ne izađe na stazu.pa sve ekipe dobiju te iste informacije davno prije nego testiranja počnu.
nitko se ne buni zato što red bull vozi na promo-gumama pirellija i svi to vide na videu,svi znaju da se to dogodilo. i nije red bull uvijek,recimo onu novu stazu u americi je prvi vozio netko od rezervnih vozača lotusa u lotusu.
- Dani
- Legenda
Ti to znaš? Ja se ne bih kladio u to. Pogotovo jer je te godine pirelli zamjenio bridgestone.vidc je napisao/la: samim time što je mercedes skupa s pirellijem tajno odradio testiranje jasno je da tu nema jednakih uvjeta. to se nekako mora kompenzirati jer svi ostali već kasne jednu utrku za mercedesom.
boldano - gdje ovo ima potvrđeno ili dokazano?
uostalom i da je kojim slučajem istina, te informacije ništa ne znače dok se ne izađe na stazu.pa sve ekipe dobiju te iste informacije davno prije nego testiranja počnu.
nitko se ne buni zato što red bull vozi na promo-gumama pirellija i svi to vide na videu,svi znaju da se to dogodilo. i nije red bull uvijek,recimo onu novu stazu u americi je prvi vozio netko od rezervnih vozača lotusa u lotusu.

- vidc
- Veteran
pa mogu zaključiti na osnovu situacija od prošle i ove godine gdje se timovi nisu žalili na gume sve dok nisu izašli na stazu. svi su ove godine i prije testiranja sigurno imali informacije od pirellija koji je gume testirao na bolidu starom 3 godine ali kad su s novim bolidima izašli na stazu ispade da su gume totalno smeće. pa i pirelli je priznao da im je bolid prestar i ima premalo downforcea u odnosu na današnje bolide i da nije pogodan za razvoj guma.Dani je napisao/la: Ti to znaš? Ja se ne bih kladio u to. Pogotovo jer je te godine pirelli zamjenio bridgestone.
ne znam šta je ekstra vettel mogao saznati a da timovi nisu znali?? misliš da je pirelli čuvao informacije o gumama u tajnosti i dao ih samo vettelu?
iskreno ne razumijem zašto o ovom raspravljamo? ti sad spominješ tu glupost a čak ni Hamilton ni Alonso koji pate od kompleksa zvanog Vettel nikad nisu spominjali da je imao tu nekakvu prednost i privilegiju u odnosu na njih dvojicu, a vrlo rado koriste svaku sitnucu i priliku da omalovaže Vettela i njegov uspjeh
- Dani
- Legenda
Koja glupost. Zar je netočno tvrditi da je od ova 3 naslova , u 2 imao bolid na razini ferrarija iz 2004?vidc je napisao/la: čak ni Hamilton ni Alonso koji pate od kompleksa zvanog Vettel nikad nisu spominjali da je imao tu nekakvu prednost i privilegiju u odnosu na njih dvojicu, a vrlo rado koriste svaku sitnucu i priliku da omalovaže Vettela i njegov uspjeh

- vidc
- Veteran
naravno da je netočno. 2011. je imao bolid na razini dominacije kakvu je imao F2004.Dani je napisao/la: Koja glupost. Zar je netočno tvrditi da je od ova 3 naslova , u 2 imao bolid na razini ferrarija iz 2004?
ako ti misliš da je red bull u 2010. ili 2012. bio dominantan bolid najblaže rečeno imaš totalno neobjektivne stavove.
uglavnom, mislim da nema smisla na temi o Mercedesu raspravljati o Vettelu i njegovim naslovima.
- F1NAC
- Moderator
Pa 2010 je sigurno bolid bio superioran samo su ga hebali kvarovi. Pa vidi di je webber zavrsio. A ca se tice mercedesa sigurno je nefer prema ostalim timova al mislim da im pirelli da i 10000 km im nece pomocvidc je napisao/la:naravno da je netočno. 2011. je imao bolid na razini dominacije kakvu je imao F2004.Dani je napisao/la: Koja glupost. Zar je netočno tvrditi da je od ova 3 naslova , u 2 imao bolid na razini ferrarija iz 2004?
ako ti misliš da je red bull u 2010. ili 2012. bio dominantan bolid najblaže rečeno imaš totalno neobjektivne stavove.
uglavnom, mislim da nema smisla na temi o Mercedesu raspravljati o Vettelu i njegovim naslovima.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
ali 1000km testiranja svojeg aktualnog bolida (zanemarimo sad gume na sekundu) kada testiranja nisu dozvoljena nije malo...što misliš, koliko treninga petkom moraju ostale ekipe odraditi da bi odradile tih 1000km koje je Mercedes odradio? ako vidimo da je prosijek 30-ak krugova po treningu u petak, a krug je uglavnom oko 5km to znači da na dva treninga petkom ako nema nikakvog kvara vozač u prosjeku odradi 60*5=300km. Sa dva vozača na stazi to je dakle 600km vožnje u petak kada im je dopušteno testiranje novih djelova. Dakle, Mercedes bi trebao prosjediti skoro cijela 2 petka da bi drugi nadoknadili tu kilometražu...a to nije malo, u F1 ništa nije malo, pogotovo ako je na nepošten način dohvaćeno
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
I 10 km bilo bi - previše.
Vidjet ćemo. Jedino što ih može spasiti je, kako je netko primjetio, ucjena da će otići iz F1 ako ih kazne.
Vidjet ćemo. Jedino što ih može spasiti je, kako je netko primjetio, ucjena da će otići iz F1 ako ih kazne.
Samo neka se trkaju.
- Dani
- Legenda
Prvo treba ustanoviti da li je mercedes uopce imao uvid u telemetrijeske podatke. Odnosno da li su sprave za mjerenje bile instalirane samo za promatranje guma. Rijec je naime i o pokusaju otkrivanja takne pucanja gume kod Hamiltona u Bahreinu gdje jedino kod njega nisu bila prisutna ostecenja od ostataka.

- Toon
- Veteran
Molim pojašnjenje - ne razumijem ovu rečenicu. Ozbiljan sam. Posebno dio "takne pucanja gume"?Dani je napisao/la: Rijec je naime i o pokusaju otkrivanja takne pucanja gume kod Hamiltona u Bahreinu gdje jedino kod njega nisu bila prisutna ostecenja od ostataka.
EDIT: naknadno možda shvatio: jel' rijeć o TAJNE?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
- Cuky
- Moderator
Zašto bi to ikome bio problem? McLaren će se pokrpat sa Renaultom ili Ferrarijem jednu godinu dok ne dođe Honda, za Force Indiju se ionako pričalo neko vrijeme da bi mogla na Ferrari, a mislim da Ferrari nebi imao ništa protiv još jednog kupca..a MercedesGP...ako bi netko otkupio momčad sigurno bi se i oni bez poteškoća snašli...Uostalom, isto mogu Ferrari i Renault ucijeniti da će otići ako se ovih ne kazni...što bi onda bio veći gubitak za F1? To što netko prijeti da će otić ne može biti odlučujući faktor hoće li biti kažnjeni ili ne...dmarijon je napisao/la:I 10 km bilo bi - previše.
Ne uopće...imaju stotine senzora na bolidu koji nadgledaju temperaturu i pritisak ulja i vode, pritisak hidrauličkog sustava, temperaturu mjenjača, brzinu kojom se bolid kreće, kretanje ovjesa, količina downforce-a (koju dobivaju mjerenjem pritiska na ovjes kada se bolid kreće, pa uspoređuju sa onom kada bolid stoji), G-sile u zavojima, pritisak na papučice gasa i kočnice, kut okreta volana...i sve to samo da bi bolid ispravno radio...ali ne, uopće nemaju nikakve uvide u telemetriju...samo je 10+ laptopa sa telemetrijom u garaži tek tako, za ukrasDani je napisao/la:Prvo treba ustanoviti da li je mercedes uopce imao uvid u telemetrijeske podatke.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dani
- Legenda
@toonToon je napisao/la:Molim pojašnjenje - ne razumijem ovu rečenicu. Ozbiljan sam. Posebno dio "takne pucanja gume"?Dani je napisao/la: Rijec je naime i o pokusaju otkrivanja takne pucanja gume kod Hamiltona u Bahreinu gdje jedino kod njega nisu bila prisutna ostecenja od ostataka.
EDIT: naknadno možda shvatio: jel' rijeć o TAJNE?
Da, to ti je pametni telefon.
@ cuky
Nemoj biti naivan što se tiče motora jer proizvođači jednostavni nemaju kapacitete za dodatne ekipe. Renault veliš? Pa tko uopće želi platiti 21 mil eura za motor kada mercedes nudi za 18, a ferrari za 15?
Hembery:
"In reality we were looking at next year's solutions and trying a variety of different [things]," he said. "Mercedes haven't got a clue what on earth we were testing in reality."

- Toon
- Veteran
Ne znam Dani baš koliko mi se tvoje "branjenje" Mercedesa čini uvjerljivo. Ja sam dosta skeptičan po pitanju njihove nevinosti - prvenstveno zbog jednog gospodina inicijala R.B. (puno ime ako se ustanovi krivica). No isto sam tako dosta skeptičan po pitanju "progona" istih jer sam mišljenja da ih je u ovom momentu teško "izbaciti i/ili pravedno sankcionirati (normalno ako/kad se dokaže krivica)...trenutno znamo da je testiranja bilo, da se za testiranje znalo no za sada je očigledno teško ustanoviti što i sa čim se testiralo...
- Dani
- Legenda
Vidjet ćemo. Sigurno će dobiti nekakvu kaznu da namire krvožednike iz Maranella i Milton Keynesa. Međutim FIA je tu imala prste skupa sa Berniem. Sada neka to raspetljaju. Uostalom svaka drastičnija novčana ili bodovna kazna bi rezultirala potpunim okretanjem mercedesa u najmanju ruku sezoni 2014. Samim time gube jednu ekipu koja se može boriti za pobjede. A to znači manje interesantne utrke i prvenstvo = manje novaca za Berniea. čak se ne bi čudio da je on sam dogovorio taj test kako bi Merc dostigao ferrari i lotus po pitanju potrošnje guma, a vidjeli smo da nekim čudom i rb dobro koristi gume ( čudno, ne, nakon toliko kukanja ).
Zanimljivo je kao se McL i Lotus ne bune, niti Williams.
Zanimljivo je kao se McL i Lotus ne bune, niti Williams.