Strani nogomet

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori

Bundesligu/Premiership,Primeru/La Championat/ Seriu A osvaja

Bayern München
15
17%
Borussia Dortmund
2
2%
Schalke 04
0
Nema glasova.
Bayer Leverkusen
0
Nema glasova.
Wolfsburg
1
1%
Arsenal London
4
5%
Manchester United
4
5%
Manchester City
1
1%
Liverpool
5
6%
Chelsea
3
3%
Atlethic Bilbao
1
1%
Atletico Madrid
2
2%
Real Madrid
9
10%
Barcelona
6
7%
Sevilla
0
Nema glasova.
Monaco
2
2%
PSG
14
16%
Lille
0
Nema glasova.
Olympique de Lyon
0
Nema glasova.
Marseille
0
Nema glasova.
Montpellier
0
Nema glasova.
AC Milan
2
2%
Juventus
11
13%
Inter Milano
2
2%
SS Napoli
1
1%
AS Roma
2
2%

Ukupno glasova: 87

K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: Strani nogomet

Post Postao/la K1M1 »

a ovo, ima li istine u tome? http://www.index.hr/sport/clanak/real-o ... 79794.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
70milijuna :shock:
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Scuderia je napisao/la:Stari moj... 12 milja ciste zarade...
Pa reci,ko ne bi otiso :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Alonso-champ je napisao/la:Kako pise L'Equipe sve je sredjeno za Falcaa,sutra bi trebao potpisati za Monaco za 60 miliona a plata bi mu bila 12 miliona....
I to bi ugovor trebao biti samo na godinu dana. Uvjet: liga prvaka :lol:

Ma jadno je sve to. Danas smo baš komentirali da bi najveći transfer trebao biti 10-ak milijuna eura u vrh glave. Koje se tu cifre vrte, to više nije normalno... #-o
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Alonso-champ je napisao/la: Pa reci,ko ne bi otiso :biggrin:
I ja se pitam. :biggrin:

---

slika

slika

:biggrin:
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Vecernji list pise da je Monaco kupio i Valdesa...lol...Subasicu kriza udara...Falcao i Valdes=70 milja...jaooo,sta radi ovaj Rus...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Alonso-champ je napisao/la:Vecernji list pise da je Monaco kupio i Valdesa...lol...Subasicu kriza udara...Falcao i Valdes=70 milja...jaooo,sta radi ovaj Rus...
+ Rodriguez i Moutinho (70 milijuna) = 140 milijuna ;)
Scuderia
Moderator
Moderator

Sokratis za 9 milijuna eura presao iz Werdera u Dortmund.

Kako sada ovo objasnjavate ?
Dortmund osiromasio Bremena za stopera. :shock: Pa gdje bi to oni radili ? :shock: On imaju sve igrace iz svog pogona :shock: :doubt: ( hahaha, mos si mislit, samo dvojica su iz njihove skole, nes ti omladinske skole :lol: )

Vjerojatno je to uredu posto je to Dortmund. :P
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la:Sokratis za 9 milijuna eura presao iz Werdera u Dortmund.

Kako sada ovo objasnjavate ? Dortmund osiromasio Bremena za stopera. :shock:

Vjerojatno je to uredu posto je to Dortmund. :P
Dobro kolega, to je Sokratis za kojeg hrpa ljudi nije ni čula...
Pa da je recimo Bayern uzeo Grosskreutza Borussiji nebi se pričalo.
Ali oni su njima uzeli 2/3 najbolja igrača. O tome se radi. ;)
Scuderia
Moderator
Moderator

Nije se cuo samo za one koji ne prate Bundesligu, tako da ne znam zasto branis Dortmund ? Jedan je od najboljih grckih mladih stopera, igrao za Milan, pa presao u Bremen i u Bremenu se razvio, i ovi ga otmu rivalima. Dvostruka mjerila, nes ti to. Osiromasili su Bremen, i to je fakt. To sto 95% ljudi druka za druge lige me ne zanima. I u samoj Bundesligi su pojedinci imali sto za reci nakon ovog transfera.

Dakle pisem: Reus, Sokratis, Gundogan, Bittencourt, Bender, Hummels, Subotic.... ima ih jos, ovo je samo brzinska lista igraca koje su oteli drugim klubovima.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la:Nije se cuo samo za one koji ne prate Bundesligu, tako da ne znam zasto branis Dortmund ? Jedan je od najboljih grckih mladih stopera, igrao za Milan, pa presao u Bremen i u Bremenu se razvio, i ovi ga otmu rivalima. Dvostruka mjerila, nes ti to. Osiromasili su Bremen, i to je fakt. To sto 95% ljudi druka za druge lige me ne zanima. I u samoj Bundesligi su pojedinci imali sto za reci nakon ovog transfera.
Dobro ajd... Ja recimo uopće ne znam tko je taj Sokratis (sad tek vidim da je to Papastathopoulos pa mi je poznat ipak).
Druga stvar, Bayern plaća preko 50 milijuna za 2 najbolja igrača 2. momčadi Bundeslige, a Borussia uzima za 9 milijuna relativno nepoznatog igrača iz 14. momčadi Bundeslige.
I treća, po meni, najbitnija stvar. O čemu ti pričaš, kakvo razvijanje u Bremenu? Čovjek je odigrao 2 sezone (jednu na posudbi) za Werder, a usporedbe radi, Gotze je proveo 13 godina u Borussiji. :roll:

Ako je to tebi isto, onda ok. Meni su to 2 potpuno različite situacije. Ja mislim da ti nisi objektivan u ovoj priči. Šta bi bilo da su obratne situacije i da BvB uzme Bayernu Schweinsteigera ili Lahma? Baš me zanima kakvo bi onda mišljenje imao o tome. ;)
Scuderia
Moderator
Moderator

U guzvi sam, pa necu moci opsirno odgovoriti.
Schumy.d je napisao/la: Dobro ajd... Ja recimo uopće ne znam tko je taj Sokratis (sad tek vidim da je to Papastathopoulos pa mi je poznat ipak).
Druga stvar, Bayern plaća preko 50 milijuna za 2 najbolja igrača 2. momčadi Bundeslige, a Borussia uzima za 9 milijuna relativno nepoznatog igrača iz 14. momčadi Bundeslige.
Kakve veze ima sto je Bremen ove sezone zavrsio na 14-tom mjestu. Oni su rivali. I opet se ponavljam, nepoznat igrac samo za one koij ne prate Bundesligu.
Schumy.d je napisao/la: I treća, po meni, najbitnija stvar. O čemu ti pričaš, kakvo razvijanje u Bremenu? Čovjek je odigrao 2 sezone (jednu na posudbi) za Werder, a usporedbe radi, Gotze je proveo 13 godina u Borussiji. :roll:
U Bremenu je postao netko i nesto, da je ostao u Milanu, "istrunuo bi " Za Gotzea cu se nadovezati za sekundu.
Schumy.d je napisao/la:Ako je to tebi isto, onda ok. Meni su to 2 potpuno različite situacije. Ja mislim da ti nisi objektivan u ovoj priči. Šta bi bilo da su obratne situacije i da BvB uzme Bayernu Schweinsteigera ili Lahma? Baš me zanima kakvo bi onda mišljenje imao o tome. ;)
Ja nisam objektivan ?
Idi pogledaj momcad Dortmunda, i vidi koliko je igraca maznuto drugim klubovima ? ( Subotic, Reus, Gundogan, bogami nisu bili nepoznati kada su ih maznuli )
Kada Bayern to uradi, drvlja i kamenja se bacaju, a kada Dortmund to uradi drugima, nikom´ nista. :roll: Cak ih se brani, i govori da to nije isto. Bljuje mi se.

dio za Schweinsteigera-Lahma...

Prvo neka Dortmund dostigne plateznu moc Bayerna.
Sta bi bilo kad bi bilo da caca Gotze nije prihvatio posao u Dortmundu ? Mali bi vec kad ikad igrao za Bayern, tako da...

Jbg, ne mozes reci da nije isto, kada jest, samo sto ovi rade sa manjim budgetom.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

A kako je isto? Kako ti ne kužiš da nije isto uzeti igrača koji igra od kadeta u rivalu i uzeti igrača od 21 godine nekome?
I još uspiređivati trensfere od 35 milijuna i od 9. :doubt:

Zato ti i kažem primjer Schweinsteigera i ne možeš mi odgovoriti jer bi vjerojatno isto tako razmišljao. ;)
I kako znaš da bi ovaj tvoj trunuo u Milanu?
maric
Početnik
Početnik

Post Postao/la maric »

znam ja da ovdje nitko ne voli barcelonu, al bio bi red da barem spomenete transfer neymara
Schumy.d
Legenda
Legenda

maric je napisao/la:znam ja da ovdje nitko ne voli barcelonu, al bio bi red da barem spomenete transfer neymara
Pa spomenuo sam ga:
Schumy.d je napisao/la:To zbog Neymara! :smijeh:
:biggrin:
Mislim, tebi isto ne brani nitko da ga spomeneš. ;)

A šta ću ja komentirati za rivala? Čovjek si je odabrao klub i neka igra. Za mene je preskup i to je to od mene.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la: A šta ću ja komentirati za rivala? Čovjek si je odabrao klub i neka igra. Za mene je preskup i to je to od mene.
Ma svi su preskupi nije o tome riječ. Siguran sam da je svakom navijaču Reala ipak poprilično žao što je odabrao Barcelonu (tvoj klub :badgrin: ) prvenstveno jer su zajedno bili u "lovu" a Neymar je (ako je vjerovati novinama) odabrao financijski slabiju ponudu...isto je vjerojatno i u nekim drugim slučajevima ako su zapeli za istog igrača...to je normalno, to je rivalstvo...bilo bi glupo i bespotrebno da nema emocija - bilo kakvih...a ionako je već Real spremio i puuuuunooooo izdašniju ponudu za onog malog iz Walesa...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

maric je napisao/la:znam ja da ovdje nitko ne voli barcelonu, al bio bi red da barem spomenete transfer neymara
nitko? chuck, slash, ja, ti... još nas najviše ima. :) nismo baš nešto pretjerano aktivni pa se baš ne primijeti izgleda. :)

@Scuderia - uspoređuješ kruške i jabuke, pa nije isto uzet nekog iz svog najvećeg rivala i uzet nekog iz ekipe sa 14. mjesta na tablici...
nije isto dal dinamo kupi nekog iz zadra il cibalije ili kupi najboljeg igrača hajduka... Valjda ti je jasno da ovo prvo nebi nitko ni primijetio, a oko ovog drugog bi se raspravljalo u nedogled... (Nije baš najbolji primijer jer je hajduk trenutno banana, al prije jedno 10-ak god recimo.) :)
ili npr da real kupi messija ili da kupi nekog iz rayo vallecana, ista stvar a? :)
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la: Ma svi su preskupi nije o tome riječ. Siguran sam da je svakom navijaču Reala ipak poprilično žao što je odabrao Barcelonu (tvoj klub :badgrin: ) prvenstveno jer su zajedno bili u "lovu" a Neymar je (ako je vjerovati novinama) odabrao financijski slabiju ponudu...isto je vjerojatno i u nekim drugim slučajevima ako su zapeli za istog igrača...to je normalno, to je rivalstvo...bilo bi glupo i bespotrebno da nema emocija - bilo kakvih...a ionako je već Real spremio i puuuuunooooo izdašniju ponudu za onog malog iz Walesa...
Točno, svi su preskupi, ali trenutno mi iskreno nije žao šta je odabrao Barcelonu. Možda će mi biti žao za koju godinu, ali otom-potom.
Međutim, Neymar je solo igrač, nedokazan u Europi gdje je ipak nogomet na nekoj drugoj razini u odnosu na J. Ameriku. Onda, skup je, pogotovo je skup jer se tek treba dokazati u Europi. Nebio bio ni prvi, a ni zadnji Brazilac koji se u Europi nije snašao.

Zato sam ja radije da se ti novci ulože u neke igrače (recimo Falcao, Bale i sl.) koji su se već pokazali u svojim ligama i za koje sam siguran da bi uspjeli u prilagodbi. A nisu puno skuplji od Neymara. A i Neymar mi karakterno baš i nije najsimpatičnija ličnost. :D
Neymar je rizik, možda bude bio odličan igrač i kasnije mi bude žao, ali jbg, ne mogu svi sve imati.

A šta se Reala tiče, danas je Perez izjavio da je Zidane novi sportski direktor kluba. :thumbup:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

@schumyd
Kaj je to jel ide Zubo gristi malo po Španjolskoj? Izgleda da je sve izgrizao na Otoku, a ovdje su ljudi malo žilaviji. Potrebno mu je mekano mediteransko meso.
Ja ne bi uzeo 47 milja već Higuana ili Benzemu i 25 milja.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Schumy.d je napisao/la:A šta se Reala tiče, danas je Perez izjavio da je Zidane novi sportski direktor kluba. :thumbup:
...to im je potez koji se cijeni...a ovo ostalo sa plesom milijuna ih nimalo ne razlikuje od Zenita, PSG, onog kluba iz kneževine...i sada onako bez namjere da te podbodem, imaš li neku približnu "cifru" koliko je u zadnjih 5 godina na pojačanja potrošio Real a koliko Barca? Ja sam lijen trenutno googlati...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Schumy.d
Legenda
Legenda

Toon je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:A šta se Reala tiče, danas je Perez izjavio da je Zidane novi sportski direktor kluba. :thumbup:
...to im je potez koji se cijeni...a ovo ostalo sa plesom milijuna ih nimalo ne razlikuje od Zenita, PSG, onog kluba iz kneževine...i sada onako bez namjere da te podbodem, imaš li neku približnu "cifru" koliko je u zadnjih 5 godina na pojačanja potrošio Real a koliko Barca? Ja sam lijen trenutno googlati...
U grubo:
Real:
08/09 = 82 milijuna
09/10 = 257 milijuna
10/11 = 93 mil
11/12 = 55 mil
12/13 = 35 mil

Barca:
08/09 = 96 mil
09/10 = 113 mil
10/11 = 73 mil
11/12 = 60 mil
12/13 = 35 mil (bez Neymara)

UKUPNO:
Real 522 mil
Barca 377 mil

S tim da su samo Ronaldo i Kaka u izbornoj godini koštali 160 mil €.

Ali ponavljam, Real Madrid ima godišnji prihod od preko 400 milijuna eura što je najviše od svih sportskih udruga na svijetu. Druga stvar koja ih razlikuje od PSG-a, Citya i Zenita je ta da je taj novac vlasništvo kluba, a ne pojedinca. ;)

Ja se slažem da se troši puno, ali valjda mogu...

A šta se tiče transfera, ja ne bih nikad dao 47 milijuna za Suareza i mislim da je to patka, barem cifra.
Ali ove sezone očekujem prodaju dosta igrača, prvenstveno mislim na Higuaina, Coentraa, Pepea, Kaku i možda Xabia ili Khediru. Zarada bi trebala samo od toga biti preko 100 milijuna. A sad kolika će biti ulaganja, to ne znam. Ali ova godina je opet izborna, tako da će sigurno jedno veliko ime sletjeti u Madrid.
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 28 svi 2013, 21:23, ukupno mijenjano 1 put.
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Sportske pisu da je Carvalho potpisao za Monaco a Di Maria bi trebao za Pariz???lol
Schumy.d
Legenda
Legenda

Alonso-champ je napisao/la:Sportske pisu da je Carvalho potpisao za Monaco a Di Maria bi trebao za Pariz???lol
Da, vrlo vjerojatno. Po meni Di Maria odlazi ovo ljeto.

Čitam i da je Lpool potpisao sa Kolo Toureom.
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la:A kako je isto? Kako ti ne kužiš da nije isto uzeti igrača koji igra od kadeta u rivalu i uzeti igrača od 21 godine nekome?
I još uspiređivati trensfere od 35 milijuna i od 9. :doubt:

Zato ti i kažem primjer Schweinsteigera i ne možeš mi odgovoriti jer bi vjerojatno isto tako razmišljao. ;)
I kako znaš da bi ovaj tvoj trunuo u Milanu?
Objasnio sam ti na primjeru Reusa sta je i kako je tako da je ovo za mene zavrsena prica. Ovo sto rade je isto otimacina, pa bilo tebi drago ili ne. Ako i dalje smatras da nije, i da nije isto, pogledaj njihovu ekipu pa ces vidjeti. To sto Dortmund nema plateznu moc Bayerna pa da kupuje igrace od 40 milijuna eura nije moja briga.
Primjer Schweinsteigera spada u sferu sta bi bilo kad bi bilo, nekako nikad nisam mastao, a i sada sam u godinama kada sam star za istu.
Trunuo bi, da je ostao bio bi vjerojatno na klupi, a i njega se sigurno nesto pitalo.

K1M1 je napisao/la:
@Scuderia - uspoređuješ kruške i jabuke, pa nije isto uzet nekog iz svog najvećeg rivala i uzet nekog iz ekipe sa 14. mjesta na tablici...
nije isto dal dinamo kupi nekog iz zadra il cibalije ili kupi najboljeg igrača hajduka... Valjda ti je jasno da ovo prvo nebi nitko ni primijetio, a oko ovog drugog bi se raspravljalo u nedogled... (Nije baš najbolji primijer jer je hajduk trenutno banana, al prije jedno 10-ak god recimo.) :)
ili npr da real kupi messija ili da kupi nekog iz rayo vallecana, ista stvar a? :)
Kakvo veze ima mjesto na tablici sa rivalstvom ?
Prije sezonu i pol Hoffenheim se borio za ulazak u EU natjecanja, a sada su se jedva izvukli ispadanja. Gladbach prosle godine bio u EL, ove godine ni blizu. Oni su takodjer rivali, kao sto je 1860 Munchen gradski rival Bayerna, a igra u 2.Bundesligi.

A ako mislis da se nije raspravljalo oko Grka, jest.
Was Völler aber stört, ist das Verhalten der Dortmunder: „Jeder weiß, dass sie vor einigen Wochen beleidigt waren, als Götze zu Bayern ging. Im Fall Sokratis sind sie aber selbst scheinheilig.
I tebi cu kao i novopecacenom navijacu Barcelone reci : Reus, Gundogan, Subotic. Ima jos, no ova trojka ce biti dovoljna.

@Toon
Dok god Realu ide dobro na bazi marketinga, oni nece imati problema iskrcati ako treba 100 milijuna za jednog igraca
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Scuderia je napisao/la: Objasnio sam ti na primjeru Reusa sta je i kako je tako da je ovo za mene zavrsena prica. Ovo sto rade je isto otimacina, pa bilo tebi drago ili ne. Ako i dalje smatras da nije, i da nije isto, pogledaj njihovu ekipu pa ces vidjeti. To sto Dortmund nema plateznu moc Bayerna pa da kupuje igrace od 40 milijuna eura nije moja briga.
Žao mi je, ali ja tvoj odgovor ne mogu smatrati realnim.
Evo zašto:
Ti kažeš da je Borussia s Reusom napravila transfer isti kao i Bayern s Gotzeom. Nije ni približno isto.
Reus je igrač koji je u BvB došao sa 7 godina i igrao 10 godina u mlađim kategorijama Borussije Dortmund. Kasnije si je odabrao put odlaska u neki drugi klub i tako došao do Monchengladbacha. Tamo je odigrao 3 sezone i Borussia je shvatila da su pogriješili i kupili ga natrag u svoje redove.

A Gotze je igrač koji je sa 9 godina došao u BvB i igrao za njih 12 godina. I sad odlazi u redove najvećeg rivala.

Meni to nikako nije isti slučaj. A tebi odgovara da Gotze dolazi u "tvoj" klub pa vjerojatno to gledaš tako subjektivno.
Ne bih se ni ja bunio da Iniesta dođe u Real. A Barcini navijači bi ga sigurno popljuvali jer to nije moralno i etički prihvatljivo. ;)

Evo ti primjer još jedan: Real je navodno zainteresiran za dovođenje Ville iz Barcelone. I gledaj sad, da dođe do transfera, to nebi bilo toliko senzacionalna vijest i navijači bi se brzo s tim pomirili jer Villa nije njihov, on je odigrao tek par sezona za Katalonce. I sad usporedi to sa situacijom da npr. Real kupi Iniestu.

P.S.
Nebitno za ovaj slučaj, Falcao je navodno prešao za 45 milijuna u Monaco. I sad uzmite onu cifru od 47 milijuna za Suareza koju Real nudi. Zar nije čudno da daju tolike novce za Suareza, a mogu za manje dovesti boljeg napadača koji im je pred nosom?
To je novinarstvo. ;)
Scuderia
Moderator
Moderator

Tko je kriv upravi, strucnom stozeru sto nisu prepoznali njegov talent dok je bio kod njih ?
Gladbach, ili oni sami ?

Gladbach je od njega napravio reprezentativca, nije preko Dortmunda dosao do mjesta u reprezentaciji vec preko Gladbacha.U Gladbachu je postao netko i nesta. ;)

Zasto nisi stavio stanje Bundeslige te sezone ?
Gladbach se u to vrijeme borio za Bundesligu skupa sa Bayernom i Dortmundom, a na zimu je objavljen transfer. Dakle, otimacina i oslabljivanje konkurenta i rivala za naslov Bundeslige u toj sezoni, i oslabljivanje rivala za ovu sezonu sto je i vidljivo jer nakon Reusa, Dante je zatrazio transfer. Uspjeli su sadrzati ter Stegena, no samo je pitanje vremena kada ce zatraziti transfer. Doveli su neke polovnjake, no to nije to, sto je i vidljvo, jedan Frankfurt ih je presisao u borbi za Europu ove sezone.

Jbg care , to su cinjenice, kao i cinjenica da je Gotze i prije neke godine izjavio da se moze zamisliti u Bayernu. Jbg.

I Dortmund otima, samo eto oni su "mali" pa se njima gleda kroz prste.

I eto da zakljucim jednom ovo " otimanje " za vijeke vijekova, izjava Kloppa nakon sto je objavljen transfer Gotzea u Bayern
Wir haben im letzten Jahr Marco Reus für eine festgeschriebene Ablösesumme von 17 Millionen verpflichtet. Das wird in Mönchengladbach auch nicht für Begeisterungsstürme gesorgt haben. Und nichts anderes ist jetzt auch passiert."
--

Nun will die in der spanischen Hauptstadt erscheinende Zeitung "AS" herausgefunden haben, dass für Heynckes sogar ein unterschriftsreifer Zwei-Jahres-Vertrag ausgearbeitet wurde.
Navodno celnici u Madridu spremaju dvogodisnji ugovor Juppu ako ne uspiju dovesti Andju iz Pariza.
slika
Odgovori