Utrke 2013 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: VN Monaka - Circuit de Monaco, 23/25/26.5.2013

Post Postao/la Schumy.d »

Cuky je napisao/la:Schumy meni nije jasno što ti pokušavaš reć za Pereza? Da nije trebao napadat? Da se trebao voziti iza njih? Buttona je prošao čisto, Alonsa je prošao čisto, Kimi ga je išao zatvoriti, ovaj je bio prebrz i došlo je do kontakta. S obzirom na prirodu staze u Monaku 2/3 pretjecanja bez kontakta je sasvim solidan uspjeh za nekog kome je ovo tek 3. sezona u F1 i prva među "velikim dečkima"
Nije uopće poanta ove rasprave u Perezu i u ovome šta ti komentiraš za njegovu vožnju. Pročitaj fino cijelu raspravu ako želiš pa vidi o čemu sam ja postavio pitanje. ;)
Šta se tiče, Pereza, za njega sam već nekoliko puta napisao svoje mišljenje u njegovoj temi pa o tome tamo možeš sve pročitati.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Schumy.d je napisao/la:
Armanini je napisao/la: nije perez brzi od alonsa il kimija 3 sekunde, nego je brzi od tih krugova koji se voze u tom trenu..
Opet netočno!

? vremena krugova? ti to ozbiljno? kakve pobogu to veze ima.. pa ustanovili smo vec da su se vozikali vremenima gp2 bolida!
kako je netko mogao brze krugove kad je ispred sebe imao 10 bolida naredanih?

ti stvarno bas ne shvacas..

pokusat cuj ti polako objasnit - nije perezov krug bio 3 sekunde brzi od kruga alonsa, njegova voznja je bila brza.. dakle kasnija kocenja, vise brzine kroz zavoj etc, znas ono - ono sto cini brzu voznju.. kako netko moze vozit brzi krug za sekundu ili dvije kad mu je UNUTAR sekunde bolid ispred..

a jesi tulipan bez razumjevanja, to je strasno..

jos mi nije jasno zasto si isao trazit krugove za ovaj trojac i pokazat mi kako su svi vozili isti tempo.. nema smisla nikakvog..
rFactor F1 HR server Info
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Armanini je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:
Armanini je napisao/la: nije perez brzi od alonsa il kimija 3 sekunde, nego je brzi od tih krugova koji se voze u tom trenu..
Opet netočno!

? vremena krugova? ti to ozbiljno? kakve pobogu to veze ima.. pa ustanovili smo vec da su se vozikali vremenima gp2 bolida!
kako je netko mogao brze krugove kad je ispred sebe imao 10 bolida naredanih?

ti stvarno bas ne shvacas..

pokusat cuj ti polako objasnit - nije perezov krug bio 3 sekunde brzi od kruga alonsa, njegova voznja je bila brza.. dakle kasnija kocenja, vise brzine kroz zavoj etc, znas ono - ono sto cini brzu voznju.. kako netko moze vozit brzi krug za sekundu ili dvije kad mu je UNUTAR sekunde bolid ispred..

a jesi tulipan bez razumjevanja, to je strasno..

jos mi nije jasno zasto si isao trazit krugove za ovaj trojac i pokazat mi kako su svi vozili isti tempo.. nema smisla nikakvog..
Po tome je Lewis trebao bit prvi u Monacu. :lol:
Možeš ti meni pričat šta god hoćeš, ali govorit da se u Monacu u prvih 10 nije moglo pretjecat možeš objesit mačku o rep. ;)

I koga ti sad komentiraš? Mene ili komentar? :roll:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Schumy.d je napisao/la: Po tome je Lewis trebao bit prvi u Monacu. :lol:
Možeš ti meni pričat šta god hoćeš, ali govorit da se u Monacu u prvih 10 nije moglo pretjecat možeš objesit mačku o rep. ;)

I koga ti sad komentiraš? Mene ili komentar? :roll:

eod
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Moglo se u Monacu bez problema pretjecat u nedjelju, samo da je netko htio pritisnuti...ali nitko nije htio riskirati da mu 2-3 kruga prije kraja gume ispuste dušu pa da izgubi sve...jer nitko, baš nitko nije vozio brzo koliko je mogao nego brzo koliko je trebalo...a to brzo koliko je trebalo je u nedjelju bilo jako sporo. I uzalud sad veselje što se išlo samo jednom u boks...išlo se samo jednom jer su taktičari izračunali da bi se zbog 2 ulaska u boks prilikom promjene guma vratilo u gužvu i nebi bilo nikakve prednosti...i onda treba izgurat da gume traju...osim čuvanja guma, drugi razlog za manjak pretjecanja naprijed je slijedeći: Webber Vettela nije smio napasti...zamisli da se sudare i da na kraju zbog tog sudara izgube naslov...Hamilton Webbera nije mogao jer je Webber uredno pokrivao kočenje za šikanu i kočenje za prvi zavoj. Jednom je Hamilton probao u Rascasse zavoju, kasnije je Webber i njega lijepo pokrivao. Kimi na isti način nije mogao napasti Hamiltona jer je ovaj ispred lijepo pokrivao mjesta gdje bi se moglo. Onda dolazimo u drugi dio top10...Alonso je vozio mlako, razlog nepoznat. Perez ga je prošao jer ovaj nije pazio. Nije ni Button pazio pa je Perez i njega prošao. A bome nisu Button ni Alonso pazili kad ih je Sutil pretekao. Uglavnom, što hoću reć: Kad je vozač 100% koncentriran na utrku na stazi kao što je Monako nema šanse da će ga netko preć...dosta je da samo da naznaku ovome iza da je spreman na njegov pokušaj i ovaj iza nema što ni pokušavati..
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Moglo se u Monacu bez problema pretjecat u nedjelju
Webber Vettela nije smio napasti
Hamilton Webbera nije mogao
Kimi na isti način nije mogao napasti Hamiltona
Kad je vozač 100% koncentriran na utrku na stazi kao što je Monako nema šanse da će ga netko preć

evo malo schumyd style bockanja :)

eto - nabrojio si skoro cijeli top 10 i obrazlozio zasto je bila nemoguca ikakva akcija..
donji dio top 10 (oni koji nisu imali puno za izgubit) se pretjecao..
ali govorit da se u Monacu u prvih 10 nije moglo pretjecat možeš objesit mačku o rep.
di su bili perez, sutil i button, i poslije kimi? u top 60?

kad se to u monacu preticalo medju prvih par? pa djeca znaju da se vodeci vozaci utrkivaju u monacu u subotu..

da.. nisu pazili, odnosno nisu ocekivali da ce netko ic napadat i testirat gume.. pit stopova razlicitih nije bilo, safety nije nis promjenio osim lewisu odnio podij..
preticat mozes ako imas dovoljno brz bolid, dovoljno brz bolid ces imat ako imas dovoljnu razliku u gumama odnosno nekad dovoljnu razliku u tezini bolida + gume..
kako su svi vozili istu utrku razlike su minimalne i ne isplati se ni pokusat napast..

zanima me ful tko je to trebao kog napast u prvih 5? kako i gdje?
jedino se moglo malo drukcijom taktikom - ranijim ulaskom u box, trazenjem malo slobodne staze, pa mozda u 2/3 kruga napravit neku razliku i prec nekog kroz boxeve.. nije ni to bilo moguce obzirom da je rosberg kao vodeci imao dovoljnu prednost (upravo onu koju je ted strucno prije utrke rekao da im je to jedini nacin za pobjedu lol) da i ako netko potegne prvi on lako reagira i negira prednost ranijeg ulaska u box jer ima par sekundi prednosti..

moras shvatit da je grid bio poslozen da je svima odgovarala pozicija (osim alonsu) i da nitko nije mogao riskirat.. jer je to jednako idiotizmu..
kako ti zamisljas overtakeove u monacu? jedino perez style ako su bolidi u slicnom stanju ili kimi style koji je imao preko 3 sekunde brzi bolid na kraju utrke - to su te 3 sekunde koje trebaju da se moze "lako" pretjecat u monacu..

i sto i gdje je recimo lewis mogao napravit? ti mislis valjda da webber koji je ispred njega pol sekunde vozi ne razmisljajuci o lewisu iza?
sve dok ulazi na vrijeme u zavoje trkacom putanjom ispred lewisa, a to je sve dok lewis ne zakoci pored njega, sto se nece dogodit jer nije lewis (nitko od njih) jucer sjeo u bolid pa da misli da ce prekocit webbera sa istim bolidom il da ce webber ostavit vrata..
moras shvatit da je vettel stisnuo (sto je mogao naravno kao i svi ostali), iste sekunde bi stisnuo i rosberg.. i ako treba jos i povecao prednost..
da je lewis krenuo agresivno i u pritisak na webbera, da je otvorio motor i sto vec rade, isto bi napravio i webber..
drs nije radio nikakvu razliku, nije ni cudno obzirom na kratku ravnicu, nekih 7 sekundi pod punim gasom, i ultra kratkom getribom, tako da ni to ne daje priliku..

perezovo pretjecanje buttona (ono uspjesno) je bilo pravo pretjecanje na glavu kasnijim kocenjem i odlucnosti.. ostalo je bilo vise cuvanje glave od tog pereza (do kimija kojeg ne tangira tko mu dolazi i tko ga misli napast).. dal bi kimiju bilo pametnije da se cuvao tog pereza i pustio neka mu se zabije u sikani, bi naravno, ne bi sigurno morao spanat za posljednji bod..

za alonsa je jako dobro pogodio hill, prvo njegovo sto mi se cini pametno :=
kaze da su za alonsovo gubljenje pozicija "zasluzne" upravo ove gume, odnosno nacin na koji se vozi (taj neki kalkulirani tempo), pa kad zbog situacije (perez :) ili manje pogreske izgubis ritam, nastane "constantine" efekt, il kako se vec to zove i izgubis vrijeme dok se ne vratis u taj neki standardni ritam..

jer nemoze (mislim naravno da moze, al se valjda toliko boje tih guma da ne riskiraju ni najmanji spin zadnjih, a ni jedno blokanje na kocenju se nije vidjelo!) recimo nakon sto ga je sutil prosao, nemoze vise alonso drzat brzinu na vanjskoj, opizdit po gasu pa izac ako treba uz dim, probat ostat na unutarnjoj za sljedeci (jer bi valjda pol zivota skinuo toj gumi) tako da je button to znalacki iskoristio.. a planirao je to, krug ili 2 prije je vec bio u potpuno istoj poziciji, spreman za iskoristit upravo to..

ocekivat da se vodecih par trka u monacu je smjesno..

a najveca mi bedastoca upravo sto places kako nema preticanja u top 10, a jedina preticanja su bila u top 10 i to najvise zahvaljujuci tom perezu kojeg se upravo zbog tog pljuje..

al ugl.. mogli bi do canade ovako..
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Armanini je napisao/la:Moglo se u Monacu bez problema pretjecat u nedjelju
Webber Vettela nije smio napasti
Hamilton Webbera nije mogao
Kimi na isti način nije mogao napasti Hamiltona
Kad je vozač 100% koncentriran na utrku na stazi kao što je Monako nema šanse da će ga netko preć

evo malo schumyd style bockanja :)

eto - nabrojio si skoro cijeli top 10 i obrazlozio zasto je bila nemoguca ikakva akcija..
donji dio top 10 (oni koji nisu imali puno za izgubit) se pretjecao..
ali govorit da se u Monacu u prvih 10 nije moglo pretjecat možeš objesit mačku o rep.
di su bili perez, sutil i button, i poslije kimi? u top 60?

kad se to u monacu preticalo medju prvih par? pa djeca znaju da se vodeci vozaci utrkivaju u monacu u subotu..

da.. nisu pazili, odnosno nisu ocekivali da ce netko ic napadat i testirat gume.. pit stopova razlicitih nije bilo, safety nije nis promjenio osim lewisu odnio podij..
preticat mozes ako imas dovoljno brz bolid, dovoljno brz bolid ces imat ako imas dovoljnu razliku u gumama odnosno nekad dovoljnu razliku u tezini bolida + gume..
kako su svi vozili istu utrku razlike su minimalne i ne isplati se ni pokusat napast..

zanima me ful tko je to trebao kog napast u prvih 5? kako i gdje?
jedino se moglo malo drukcijom taktikom - ranijim ulaskom u box, trazenjem malo slobodne staze, pa mozda u 2/3 kruga napravit neku razliku i prec nekog kroz boxeve.. nije ni to bilo moguce obzirom da je rosberg kao vodeci imao dovoljnu prednost (upravo onu koju je ted strucno prije utrke rekao da im je to jedini nacin za pobjedu lol) da i ako netko potegne prvi on lako reagira i negira prednost ranijeg ulaska u box jer ima par sekundi prednosti..

moras shvatit da je grid bio poslozen da je svima odgovarala pozicija (osim alonsu) i da nitko nije mogao riskirat.. jer je to jednako idiotizmu..
kako ti zamisljas overtakeove u monacu? jedino perez style ako su bolidi u slicnom stanju ili kimi style koji je imao preko 3 sekunde brzi bolid na kraju utrke - to su te 3 sekunde koje trebaju da se moze "lako" pretjecat u monacu..

i sto i gdje je recimo lewis mogao napravit? ti mislis valjda da webber koji je ispred njega pol sekunde vozi ne razmisljajuci o lewisu iza?
sve dok ulazi na vrijeme u zavoje trkacom putanjom ispred lewisa, a to je sve dok lewis ne zakoci pored njega, sto se nece dogodit jer nije lewis (nitko od njih) jucer sjeo u bolid pa da misli da ce prekocit webbera sa istim bolidom il da ce webber ostavit vrata..
moras shvatit da je vettel stisnuo (sto je mogao naravno kao i svi ostali), iste sekunde bi stisnuo i rosberg.. i ako treba jos i povecao prednost..
da je lewis krenuo agresivno i u pritisak na webbera, da je otvorio motor i sto vec rade, isto bi napravio i webber..
drs nije radio nikakvu razliku, nije ni cudno obzirom na kratku ravnicu, nekih 7 sekundi pod punim gasom, i ultra kratkom getribom, tako da ni to ne daje priliku..

perezovo pretjecanje buttona (ono uspjesno) je bilo pravo pretjecanje na glavu kasnijim kocenjem i odlucnosti.. ostalo je bilo vise cuvanje glave od tog pereza (do kimija kojeg ne tangira tko mu dolazi i tko ga misli napast).. dal bi kimiju bilo pametnije da se cuvao tog pereza i pustio neka mu se zabije u sikani, bi naravno, ne bi sigurno morao spanat za posljednji bod..

za alonsa je jako dobro pogodio hill, prvo njegovo sto mi se cini pametno :=
kaze da su za alonsovo gubljenje pozicija "zasluzne" upravo ove gume, odnosno nacin na koji se vozi (taj neki kalkulirani tempo), pa kad zbog situacije (perez :) ili manje pogreske izgubis ritam, nastane "constantine" efekt, il kako se vec to zove i izgubis vrijeme dok se ne vratis u taj neki standardni ritam..

jer nemoze (mislim naravno da moze, al se valjda toliko boje tih guma da ne riskiraju ni najmanji spin zadnjih, a ni jedno blokanje na kocenju se nije vidjelo!) recimo nakon sto ga je sutil prosao, nemoze vise alonso drzat brzinu na vanjskoj, opizdit po gasu pa izac ako treba uz dim, probat ostat na unutarnjoj za sljedeci (jer bi valjda pol zivota skinuo toj gumi) tako da je button to znalacki iskoristio.. a planirao je to, krug ili 2 prije je vec bio u potpuno istoj poziciji, spreman za iskoristit upravo to..

ocekivat da se vodecih par trka u monacu je smjesno..

a najveca mi bedastoca upravo sto places kako nema preticanja u top 10, a jedina preticanja su bila u top 10 i to najvise zahvaljujuci tom perezu kojeg se upravo zbog tog pljuje..

al ugl.. mogli bi do canade ovako..
Kolega, napisao si "eod" i opet odgovaraš. :roll:

Ti ni sam ne vidiš šta si pisao i tu bih ti mogao stavit barem 5 tvojih rečenica u kojima si sam sebe demantirao (valjda kako ti paše prema vozačima), ali jednostavno mi se neda. Radije pročitaj redom svoje komentare pa sam zaključi.

Za mene je ova rasprava s tobom gotova.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tuzi me sad da.. nisam mislio vise raspravljat s tobom jer ti ne pises o f1, ti pises o tvojem nerazumjevanju sugovornika, pokusavas provocirat, cudis se ko pura dreku kako monaco nije obicna staza i takve bedastoce..
al sam isao pisat zbog cukyevog posta i zato jer mi se pise..

ocemo sad o tome par postova? kako ja nastavljam raspravu i nakon sto je sluzbeno zakljucim izdavanjem obavijesti u narodnim novinama?
ajmo da.. to ima ful veze sa f1 i sa pretjecanjima u monacu u top 10 kojih je bilo, a koje si ti valjda prespavao, odnosno nemogucnosti pretjecaja u top5 kojih nije bilo i za koje nije ni najmanje cudno sto ih nije bilo..

u fkng gp2 utrci nije bilo nes pretjecanja, osim zaobilazenja birda, ti bi da se u f1 prvi trojac valjda presaltava po zavojima..

i opet ti je isti komentar o nekoj mojoj kontradiktornosti, neobrazlozenoj naravno.. opet ti pises o mojim komentarima, a nedajuci ni jedan! vlastiti i to u zadnja 3 posta!

pa de ajde.. ako ces samo spamat i provocirat i pokusavat tu neki flame kao da je nogometna rasprava daj naglasi to na pocetku posta, da se ne prevarim i pomislim da bi stvarno htio razmjenit dve tri o formuli i utrci..

ajd ajd.. pravi si clan formula foruma.. samo nemas veze s formulom..
2nd eod..
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Armanini je napisao/la: i opet ti je isti komentar o nekoj mojoj kontradiktornosti, neobrazlozenoj naravno.. opet ti pises o mojim komentarima, a nedajuci ni jedan! vlastiti i to u zadnja 3 posta!
Nisam ja kriv ako ti ne vidiš. ;)
Armanini je napisao/la: ajd ajd.. pravi si clan formula foruma.. samo nemas veze s formulom..
Koji zaključak! =D>
Pročitaj temu "Aktualnosti" prije bljuzganja.

:amen:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika
Cuky
Moderator
Moderator

VN Kanade - Circuit Gilles Villeneuve, Montreal - 7-9.Lipanj

Post Postao/la Cuky »

slika

2012
slika
slika
slika

2013
Tyres - Medium (prime, white) and Supersoft (option, red)

2012
Tyres - Soft (prime, yellow) and Supersoft (option, red)
Winner - Lewis Hamilton (Supersoft - Soft - Soft)

2011
Tyres - Soft (prime, yellow) and Supersoft (option, red)
Winner - Jenson Button (Wet - Intermediate - Wet - Intermediate - Intermediate - Supersoft)

2012 pole lap - Sebastian Vettel

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Snimka sa telefona sudara maldonada i chiltona.
KLIK
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: VN Kanade - Circuit Gilles Villeneuve, Montreal - 7-9.Li

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Utrka u Kanadi za nas Europljane je u večernjem terminu,

Fri 07 June 2013
Practice 1 16:00 - 17:30
Practice 2 20:00 - 21:30

Sat 08 June 2013
Practice 3 16:00 - 17:00
Qualifying 19:00

Sun 09 June 2013
Race 20:00

Gume ostaju iste kao i do sada, takođe posle Australije ovo je utrka gdje će postojati "razmak" među gumama.
Postojaće 2 DRS zone, kolega @Cuky će ubaciti sliku sa 2 DRS zone kada se ona pojavi.
Prošle godine se osim na ova 2 mjesta kao i ove godine koristio DRS na još 4 mjesta u dužini oko 20 sekundi, biće interesantno vidjeti kako će se ne mogućnost koristiti DRS na ostalim djelovima staze odraziti na vremena po krugu i na setupovanje bolida.
Ferrari je prošle godine u Kanadi donio veliki update, očekujem, nadam se da će i ove godine nešto slično uraditi.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Jedva čekam, ovo je jedna od meni dražih staza.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Montreal početkom tjedna :D
slika

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Vidim da nema SC-a.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

kakvo je ovo ljeto???

slika
Alonsista hasta la muerte..
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Alonso-champ je napisao/la:kakvo je ovo ljeto???
Govorimo o Kanadi a i proljece je.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Realno gledano, prema ovoj vremenskoj točki sa današnjim datumom, kada se gleda prognoza vremena za GP vikend, bit' će to, fakat, ( opet ) kišna utrka u Montrealu. :-k
Bilo to proljeće ( što i je, trenutno godišnje doba po kalendaru ) ili skori dolazak ljeta, raskišalo se svuda ( ne samo kod nas ). Pa tako, za ovaj GP vikend, najavljuje se mokra i vlažna staza. Što se mene osobno tiče, ova staza je odlična, i bez kiše, bez "blesavih" atmosferskih utjecaja. Tako da ( ja ovo izjavljujem, jer sam optimista po defaultu ), još se vrijeme u Montrealu "stigne" popraviti do ovoga vikenda, i ja se nadam, "normalnijoj" utrci, tj. suhoj stazi cijelu nedjelju. Neka pada u petak, pa i malo za kvale, ali neka je za nedjelju, full suho. :biggrin:

Dodatak postu: prema ovome zadnjemu što sam pogledao na vremenskoj prognozi za Montreal, ( upravo sada, 04.06.2013.; 08.25h ), u subotu se predviđa potop.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

znači ništa od kvalifikacija u subotu :(

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Prerano je da bi sada znali kakvo će vrijeme biti u subotu. Prošli četvrtak su europski i hrvatski metereolozi tvrdili da će cijelu subotu i nedjelju kod nas padati kiša. Bilo je manje više sunčano i suho. A to je bilo samo dva dana prije. Tako da... znat ćemo vjerojatno u petak :)
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Changes to the circuit since 2012
► Gravel and grass around the outside of turn eight and the apex of turn nine has been replaced with asphalt. [-X
► A ‘speed bump’ approximately 50mm high and 500mm wide has been installed parallel to the track edge on the driver’s left before the apex kerb in turn nine (around the outside of turn eight). Another has been installed to the driver’s left after the apex kerb in turn 14.
► Additional guardrail posts have been installed in places where the spacing between them was greater than 2m.

DRS Zone
► There will be a two DRS zones in Canada with a single detection point, 110m after T9. Activation One is 55m before T12 (Casino Straight), Activation Two is 70 after T14 (Start-Finish Straight).
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

gringo73 je napisao/la:Changes to the circuit since 2012
► Gravel and grass around the outside of turn eight and the apex of turn nine has been replaced with asphalt. [-X
► A ‘speed bump’ approximately 50mm high and 500mm wide has been installed parallel to the track edge on the driver’s left before the apex kerb in turn nine (around the outside of turn eight). Another has been installed to the driver’s left after the apex kerb in turn 14.
► Additional guardrail posts have been installed in places where the spacing between them was greater than 2m.

DRS Zone
► There will be a two DRS zones in Canada with a single detection point, 110m after T9. Activation One is 55m before T12 (Casino Straight), Activation Two is 70 after T14 (Start-Finish Straight).
kako mi je glupo kad stave 1 detekciju
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

aaah pa di će Button sad kosit travu?? Na tom dijelu sa vanjske strane zavoja 8, odnosno unutrašnje zavoja 9 ako bi i zaboravili pokositi bili bi sigurni da će to Button popraviti...sad mora nać novo mjesto za zaraditi džeparac ili sladoled :D

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Konferencija za medije u petak:
Friday, June 7, 1600 hours local time (2200 GMT)
Ross Brawn (Mercedes), Stefano Domenicali (Ferrari), Paul Hembery (Pirelli), Christian Horner (Red Bull), Monisha Kaltenborn (Sauber), Martin Whitmarsh (McLaren)

Sumnjam da će bit dosadno s obzirom na ekipu. :biggrin:
slika
Zaključano