Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Fia i Berni ako želi i malo zanimljiv šampionat trebali bi "pogurati" Lotus i Kimija na taj način da spriječe promjene što se tiče guma i što bi na većini utrka jedna od guma bila supersoft ili soft. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

A šta je s ovima?! Kimi, kao najbrži Lotus, završi nekoliko sekundi ispred McLarena. Uz McLaren, razočarenje trke.
slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

gringo73 je napisao/la:A šta je s ovima?! Kimi, kao najbrži Lotus, završi nekoliko sekundi ispred McLarena. Uz McLaren, razočarenje trke.
Prvo kvalifikacije po mokrom sto im nije jaca strana, pa kazna startuje deseti, u trci ponovljeni problemi od petka sa pedalom kocnice i to na stazi gde su kocnice verovatno najvaznije od svih staza u kalendaru, a zatim i preterana potrosnja benzina pa se islo na ustedi tempa, i na kraju jos los pit koji ga je kostao bar 3-4 mesta na stazi, tako da je i ovo deveto mesto premija. Inace slazem se uzasno los vikend, pitanje i da nije bilo ovih problema koliko bi bili brzi.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

niti je kazna velika (1 mjesto nakon što se i Toro Rossu uračunala) niti su ga one 3-4 sekunde dulje u boksu koštale 3-4 mjesta..jednostavnom nije bilo brzine danas

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Mislim da se počinje osjecati Lotusov manjak razvoja bolida unutar sezone ( to jest manjak financija da prate top momčadi ). U Australiji koja je baš super usporedba sa Kanadom ovo je puno drugačije izgledalo.
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Cuky je napisao/la:niti je kazna velika (1 mjesto nakon što se i Toro Rossu uračunala) niti su ga one 3-4 sekunde dulje u boksu koštale 3-4 mjesta..jednostavnom nije bilo brzine danas
kazna jeste na kraju bila jedno mesto, ali opet pomerila ga je na prljavi deo staze. A za ovo drugo stoji da je izgubio bar tri mesta sigurno, a verovatno i cetiri, mislim pratio sam na livetimingu gde je izasao, taman iza vozica od 3-4 vozaca koji su bili u 3-4 sekunde, a on je u boksu izgubio oko 4.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kimi the best je napisao/la:ali opet pomerila ga je na prljavi deo staze
i ovo opet danas nije igralo baš nikakvu ulogu jer je jučerašnja kiša lijepo oprala obje strane i izjednačila ih. Uglavnom, što hoću reći je da nisu ni te neke situacije ni loš nastup Kimija (djelovao mi je pomalo nezainteresirano, kao Alonso u Monaku) toliko utjecale na rezultat koliko hladnije vrijeme i nemogućnost nježnog Lotusa da ugrije gume

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Genii prodao dio dionica Lotus F1 teama Infinity racingu 35%
mislim da je to jedna ekonomska injekcija Lotusu
Lotus F1 Team has new part-owners as of today, with Infinity Racing Partners Limited (Infinity Racing) acquiring a 35% minority stake in the team. Infinity Racing joins Genii Capital, who retain a controlling stake in the team, with Gerard Lopez continuing as Chairman.
Infinity Racing is an investment consortium whose special purpose vehicle is comprised of private investors that include an American hedge fund manager, an Abu Dhabi-based multinational business group and royal family interests of a major oil producing nation.

Lotus F1 Team was previously 100% owned by an investment vehicle of Genii Capital – a global investment management and financial advisory firm headquartered in Luxembourg – which retains a controlling stake of 65% in the team.

Gerard Lopez, co-founder of Genii Capital, will remain Chairman of Lotus F1 Team. Eric Lux, CEO of Genii Capital, will continue his role on the team’s Board of Directors.

Gerard Lopez, Chairman, Lotus F1 Team: “Infinity Racing’s principals have exceptional expertise and a proven strong track record in developing and delivering high quality technologies. This partnership will enable us to increase Lotus F1 Team’s competitive advantage related to KERS technology as it becomes more central to Formula 1’s push for environmentally sound racing, while also making Lotus F1 Team more marketable as a brand, opening up additional major sponsorship opportunities.”

Mansoor Ijaz, Chairman and Suhail Al Dhaheri, Vice Chairman, Infinity Racing: “Gerard Lopez, Eric Lux and the entire Genii Capital team are building Lotus F1 Team to make it a serious competitor at every race and a winner on a par with the top racing teams in Formula 1. The recent developments at Enstone and results of the Team’s high-quality drivers are testament to this. Patrick Louis, Chief Executive, and Eric Boullier, Team Principal, are continuing the time-honoured traditions of Lotus F1 Team and have re-established the Team as a competitive force in Formula 1. We are honoured to be part of the Team’s forward march to the No.1 ranking and proud of the team spirit, down-to-earth nature and performance-oriented results that characterise the experts at Enstone, who endeavour to make Lotus F1 Team a title challenger in Formula 1 today.”

Eric Lux, CEO, Genii Capital: “Genii Capital is delighted to announce this partnership between Infinity Racing and Lotus F1 Team as we continue to grow and compete for podium places. Since Genii Capital took over control in December 2009, we have been focused on growing the value of the organisation and developing the infrastructure at its Enstone headquarters. As Lotus F1 Team results have continued to improve every year, we have been waiting for the right investor who will help make the jump to the top spot in the Constructors’ Championship. In Infinity Racing, we have found a partner with the right connections in addition to technological expertise and a global reach in major markets with key sponsors to achieve this goal. We look forward to working with Infinity Racing as we continue on this exciting journey.”
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

haha, meni jos bilo cudno kako to da nisu promjenili pol vlasnistva vec do sad, kad im je to zadnjih godina stalna praksa.. cak 2 godine za redom isti bolid lol..
rFactor F1 HR server Info
slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

Oho to je velika i inekcija, mogo bi kimi vrlo lako produzit ugovor
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ma kakvi, počinju oni padati polako. Možda neka utrka tipa Abu Dhabi , ako prošle godine, ali gume im neće odgovarati. Plus loše voze kvale.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Lotus is set to make its 'biggest step forward of the year' as a result of a new major upgrade package at the British Grand Prix.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

zivi bili pa vidjeli..

ja se toplo nadam, al mislim da stoji ovo danijevo..
lotus/reno je uvijek jak na pocetku sezone, uvijek su to podiji u prvim utrkama, i to se drzi par utrka, vec do europe je sve po starom..
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ja ne očekujem nekakav veliki napredak što se tiće samog bolida, nego bih prije rekao da će biti bolji nego su bili zbog toga što bi im ova staza teortski trebala više odgovarati, a što se nadogradnje tiće, oni će nešto veće donijeti u Silverstone, Ferrari i Red Bull (lupam) u Nurburgring, Merc isto na Silverstone i tako u krug...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Lotus bi mogao koristit DRD u Silverstoneu
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Lotus koristi DRD u Silverstoneu:
slika
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

uši konačno otvorene :D

slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Uz DRD (kojeg je Kimi koristio na 3. sl. treningu, samim time najvjerojatnije i ostatku vikenda) evo liste novih stvari na Lotusu:
stefan_ (F1Technical Forum) je napisao/la:● New engine cover with central (a-la-Ferrari) fin;
● New rear, tighter bodywork (that works with the engine cover);
● Slightly reprofiled monkey seat;
● Some suspension-related modifications (we can't see it, but Alan Permaine mentioned them last week)
● New front wing (also mentioned by Alan Permaine).
● There might be something new to the floor also
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

izgleda da Lotusov ovjes nije po propisima pošto je dozvoljeno da kotač sa bolidom spajaju 3 elementa, a kod Lotusa su 4...presuda: moraju to promijeniti za slijedeću utrku

slika
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

speedy56 je napisao/la:Uz DRD (kojeg je Kimi koristio na 3. sl. treningu, samim time najvjerojatnije i ostatku vikenda) evo liste novih stvari na Lotusu:
stefan_ (F1Technical Forum) je napisao/la:● New engine cover with central (a-la-Ferrari) fin;
● New rear, tighter bodywork (that works with the engine cover);
● Slightly reprofiled monkey seat;
● Some suspension-related modifications (we can't see it, but Alan Permaine mentioned them last week)
● New front wing (also mentioned by Alan Permaine).
● There might be something new to the floor also
očito je to sve za kiflu, sve su slabiji i slabiji
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
speedy56
Legenda
Legenda

Bianca Leppert je napisao/la:Front suspension of @Lotus_F1Team is illegal. Have to change it for the next race at Nürburgring.
LINK

Lotus sigurno vozi s DRD-om sutra (ali samo na Kimijevom bolidu navodno)
Zadnja izmjena: speedy56, dana/u 29 lip 2013, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Odmah kazniti sa oduzimanjem bodova.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a najbolje od svega, kako kaže Kravitz, iz Lotusa kažu da je ovjes takav već 2 i pol godine

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Di Resta dobije kaznu da ide nazad skroz dok Lotus to treba srediti za sljedecu utrku????
Oba bolida su protiv pravila ,cemu razlicite kazne.
Odgovori