Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Armanini »

mnogi smatraju da je "kraj ere" mcma usko vezan uz prelazak mcma u cestovne vode, s cim su izgubili onaj pravi hardcore racing spirit sto su imali i gajili oduvijek..

sigurno da je sa financijske strane okretanje "masovnoj" proizvodnji auta zicer, al negdje nesto mora patit..

do sada su bili uvijek extremni u upgradeovima bolida i promjenama, u smislu da su u 2 tjedna 3 put izmjenili bolid, jednu utrku bili teska katastrofa, da bi sljedecu bili top tim.. pa nije davno bilo kad su sklepali onaj drek od bolida preko zime, da bi za pocetak sezone skrojili stroj..

toga vise nema, tim izleda potpuno bez ambicija, i ruzno je kad vas nema pri vrhu..

button je dobar vozac, al nije vozac koji ce nosit il forsirat tim.. perez sve vise gubi korak i ne snalazi se uopce..

svakako ce bit zanimljivo vidjet sto ce i kako bit sljedecih sezona, ove godine ako zavrse na podiju jednom ce bit uspjeh..
sa vozackom postavom ce se morat pozabavit..

a u svemu mi je najzanimljivije kako se svijet cudio i zaprepascivao kada je lewis pobjegao u merc - tim koji je daleko od pobjeda i sa kojim ce bit veliki izazov s nule pomoc u razvoju.. yeah right, jer se u f1 nista nezna :)

odlazak lewisa im je odnio vise od pola performansi i fanova to je sigurno i to je ono sto ih je uzdrmalo i srusilo..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:mnogi smatraju da je "kraj ere" mcma usko vezan uz prelazak mcma u cestovne vode, s cim su izgubili onaj pravi hardcore racing spirit sto su imali i gajili oduvijek..

sigurno da je sa financijske strane okretanje "masovnoj" proizvodnji auta zicer, al negdje nesto mora patit..

odlazak lewisa im je odnio vise od pola performansi i fanova to je sigurno i to je ono sto ih je uzdrmalo i srusilo..
Sigurno da velik dio novaca sada ide u razvoj cestovnih automobila. Dodaj još i gt3 automobile i njihov razvoj. Ali opet... Moje mišljenje j da nemaju kao što si ti dobro primjetio teamleadera. Buttonu se bilo lako šlepati pored lewisa na kojeg su bili upereni reflektori i čiji se svaki krivi korak gledao povećalom. Buttona bi trebalo zamjeniti Di Restom, i da su bili pametni uzeli bi Webbera u kome ima vatre. To bi po meni bila dobra kombinacija iskustva i mladosti. Bolja nego ova sadašnja. Dodatni problem je,a oni to i priznaju , da očekuju slabije performanse mercedesovog motora u 2014 jer neće dobivati sve potrebne informacije. Pogotovo za pripremu bolida. Ono što ih može spasiti je Honda, sa kojom bi mogli surađivati na polju autoindustrije. A k tome će imati i bessplatan motor.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
karabaja
Navijam za: McLaren

Post Postao/la karabaja »

Dani je napisao/la:
Armanini je napisao/la:mnogi smatraju da je "kraj ere" mcma usko vezan uz prelazak mcma u cestovne vode, s cim su izgubili onaj pravi hardcore racing spirit sto su imali i gajili oduvijek..

Sigurno da velik dio novaca sada ide u razvoj cestovnih automobila. Dodaj još i gt3 automobile i njihov razvoj. Ali opet... Moje mišljenje j da nemaju kao što si ti dobro primjetio teamleadera. Buttonu se bilo lako šlepati pored lewisa na kojeg su bili upereni reflektori i čiji se svaki krivi korak gledao povećalom. Buttona bi trebalo zamjeniti Di Restom, i da su bili pametni uzeli bi Webbera u kome ima vatre. To bi po meni bila dobra kombinacija iskustva i mladosti. Bolja nego ova sadašnja. Dodatni problem je,a oni to i priznaju , da očekuju slabije performanse mercedesovog motora u 2014 jer neće dobivati sve potrebne informacije. Pogotovo za pripremu bolida. Ono što ih može spasiti je Honda, sa kojom bi mogli surađivati na polju autoindustrije. A k tome će imati i bessplatan motor.
Pametno zboriš ali po meni trebaju krenuti od vrha. Pa nema mi ljigavijeg lika od onog Whitmarsha koji se non stop smješka dok tonu sve dublje i dublje. Ali ne smeta mi što je ljigav nego to što nema pojma o poslu kojeg radi. Dovodi Sama Michaela a pušta Hamiltona. Genijalan lik.
Kad smo već kod toga, ima li uopće iti jedna ekipa nesposobnijeg šefa? Hmmmm...
nikolaf1
Početnik
Početnik
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

karabaja je napisao/la:
Dani je napisao/la:

Pametno zboriš ali po meni trebaju krenuti od vrha. Pa nema mi ljigavijeg lika od onog Whitmarsha koji se non stop smješka dok tonu sve dublje i dublje. Ali ne smeta mi što je ljigav nego to što nema pojma o poslu kojeg radi. Dovodi Sama Michaela a pušta Hamiltona. Genijalan lik.
Pa Domenicalli je tu negdje, sa Whitmarshom ruku pod ruku.. Jedinstveno je u F1, da su toliko nesposobna 2 covjeka zasjela na celo 2 najuspjesnija, najbolja i sa najvise resursa, tima ( u momentu kad su zasjeli na funkcije ).. Zaista rijetkost. Ono sto Ferrari drzi je sto opet, Ferrari ima tehnicki odjel jako dobar, kompaktni su. Tu su jaka imena, znaju kako posloziti dobar bolid. Dok se McLaren osipa. Pat Fry je jedan od prvih koji je zapoceo proces raspadanja.. Kasnije Sanchez, koji je isto otisao u Ferrari. Sada, glavna karika, Pady Lowe otisao u Mercedes.. A u isto vrijeme, nema adekvatnih zamjena... Jedan Sam Michael kog ne bi Marusija dovela, dolazi kao top pojacanje u McLaren. Dakle, suma sumarum, nemaju dovoljno novca za F1, kao sto je to slucaj sa Ferrari-jem.. ( poredim sa Ferrari-jem jer je to najbolje poredjenje, posto Ferrari ima tradicionalni cestovni program, GT program, Le Mans program )..
A nijedan od vozaca nema tu sampionsku iskru. Uvijek je potrebno imati jednog takvog vozaca, harizmaticnog, koji svojom pojavom tjera ostale da daju posljednji atom snage kako bi mu omogucili sto bolji bolid. Button i Perez, trenutno to ne pokazuju. Mada, kad se covjek postavi u njihovu situaciju, sta bi rekao... tesko im je. Muce se sa prilicno losim bolidom. Niko u timu nije shvatio bolid u potpunosti. Ne znaju kako ce odreagovati na promjene setup-a ao sto je slucaj sa Perezovim bolidom koji je bio gori kad su isli mijenjati setup..
Izuzetno mi je zao sto je McLaren ovoliko potonuo. To je tradicionalno uspjesna ekipa, stari konkurent Ferrari-ja... Nadam se da ce i ovaj period restrukturiranja proci i da ce uhvatiti zamah. ;)
FORZA FERRARI !!!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

neznam kako se usudjujete jedan mclaren usporedjivati sa williamsom, stavljate ga u isti kos sa ekipama koje se godinama provlace po gridu, a sta je sa proslom sezonom??? imali su top bolid, ali je organizacija bila losa... Dani spominje velika imena koja su otisla iz ekipe??? Senna odlazi jer mclaren vise nije bio na nivou williamsa, Kimi otisao jer se bolid kvario kao lud, a Alonso?? upravo su tog alonsa pustili jer su se uzdali u tvog pulena.... Hamilton jedini nije imao pravi razlog otici, osim sta je riskirao i ispostavilo se da se rizik isplatio... svi zaboravljate da je upravo paddy lowe dizajnirao ovaj bolid, ako se to moze uopce tako zvati... U zadnjih par godina jedino je mclaren bio bolid koji je bar i malo mogao parirati red bullu... ovaj bolid je negdje fulan, nemogu otkrit gdje i oke, moze se i njima dogodit.... ako se nagodinu ponovi isto, onda se pali alarm... A sto se vozaca tice, pogledajte da decki skoro uvijek zavrsavaju blizu jedan drugoga, u utrci jos od bahreina u svakoj trci njih dvojica imaju po dvoboj... znaci bolid ne dozvoljava vise.... dakako stojim iza cinjenice da bi lewis mozda izvukao malo vise, ali ostajem na onome malo, jer je auto koma... a sta je je, mislim da im sam michael nije trebao......
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Hejteri laprdaju gluposti sad kad mogu ali neće niti to dugo trajati pa će se svi opet povući u svoje rupe iz kojih su došli. Sada kad Mclaren nije u prva 2 startna reda imaju razlog pisati svašta. I to sa tim odlascima vozača je već dosadno, stalno jedno te isto...A Lojzek je postal neka pop zvjezda pa je otišao tamo gdje mu daju najviše para i solidan bolid. Pogodio je sa prelaskom, ali po mom mišljenju samo kratkoročno jer ja i dalje ne vjerujem tom Mercedesu iako su oni doveli nekoliko ljudi koji se čine sposobnima opet će negdje nešto zaribat i 3-4 godine čekati da nešto sitno osvoje.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

karabaja je napisao/la:
Dani je napisao/la:

Hehe pitaj dečke u crvenome. Ali u pravu si za MW-a. Od početka mi se nije sviđao sa svojim igrama. kao neki mlakonja , beskičmenjak. Izvana izgleda kao da mu menadžeri vode ekipu. Ima jedan sposoban čovjek, zove se Eddie Jordan. Po meni je on idealan lik za voditi mclaren.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

sta ste navalili na whitmarsha, u samo dvije godine nije imao bolid za naslov, i u cemu je problem?? a to je 2009. i sada 2013.
2010. da lujo nije volio tucat massu i webbera u monzi odnosno singapuru, naslov bi bio tu, 2011. malo zasro mcm, malo lewis i eto opet nema naslova.... a prosle godine je zasro mcm, ali su imali najbolji auto.... sta ste zapeli... ferrari se muci i 2011. i 2012.
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

I kaj ti govori to da su imali bolid za naslov, a nisu uzeli ni sa jednim vozačem. Ok Hamilton je radio sranja. A kaj je sa Buttonom? MW nije imao muda lupit šakom o stol i reći "ti voziš ovako, a ti mu čuvaj leđa". Uostalom nije on dizajnirao bolid, on samo menadžerski vodi tim. A u tom vremenu je bilo pregršt grešaka tima ( strategije, greške u boksu, laganje sucima...)

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:I kaj ti govori to da su imali bolid za naslov, a nisu uzeli ni sa jednim vozačem. Ok Hamilton je radio sranja. A kaj je sa Buttonom? MW nije imao muda lupit šakom o stol i reći "ti voziš ovako, a ti mu čuvaj leđa". Uostalom nije on dizajnirao bolid, on samo menadžerski vodi tim. A u tom vremenu je bilo pregršt grešaka tima ( strategije, greške u boksu, laganje sucima...)
strategija je oduvijek mclarenova slaba strana... a mclarenova politika je oduvijek bila da su vozaci izjednaceni, i button mu nebi nista pomogao ni 2010. ni 2012. jer je lewis bio bolji u zavrsnici ....
pa nije uzeo ni jedan, jer velim 2010. mozes reci da je naslov izgubljen jer se lewis napucao u massu pa se sudario sa webberom u singapuru... i otisla dva cetvrta mjesta gdje je mogao naslov uzet.. 2011. lewis gubi sigurnu pobjedu u madjarskoj zbog svoje greske, u belgiji je bio u dobroj situaciji pla crash u kobayashija, u monzi su imali mislim najbolji auto, lewis napravio gresku iza safety cara, schumi ga prosao pa on njega nije mogao proci, u japanu ih je obojicu vettel nadmudrio u kvalama, a u trci lewis opet nije na nivou.... jednostavno kad je valjao mclaren nije valjao lewis ili obratno, a to nije sve na whitmarshu ...
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ja tu uvijek dodajem Buttona u jednadžbu. Jer ako je bolid bio sposoban za pobjede, tada je trebao jednako tako pobjediti Button kada već Lewis radi greške. Da li ih radi zbog toga jer vozi na limitu jer se želi boriti za naslov? Vrlo vjerojatno. za to vrijeme drugi vozač se vozi daleko iza i skuplja bodove. Ok, bodov za tim. Ali oni čekaju naslov prvaka.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:Ja tu uvijek dodajem Buttona u jednadžbu. Jer ako je bolid bio sposoban za pobjede, tada je trebao jednako tako pobjediti Button kada već Lewis radi greške. Da li ih radi zbog toga jer vozi na limitu jer se želi boriti za naslov? Vrlo vjerojatno. za to vrijeme drugi vozač se vozi daleko iza i skuplja bodove. Ok, bodov za tim. Ali oni čekaju naslov prvaka.
button je imao vise bodova 2011. i jednak broj pobjeda?? a razbijanjem se naslov ne osvaja, i ja ga zelim osvojit, ali ne mogu ... cisti primjer madjarska 2011. lewis tjera vettela na gresku, dalje vozi na limitu (bori se za naslov kako ti kazes) okrece se kao pocetnik, dobiva kaznu, zavrsava cetvrti, a gle tko pobjedjuje?? sakupljac bodova za ekipu... definitivno ovim ne zelim reci da je button bolji vozac, to nikako... ali si je lewis sam zasrao puno puta, a tako je skoro zasrao i 2008. stoga nije sve na mclarenu...
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ajde mi sad pokaži po kakvom timskom ustroju ( šef ekipe-1.vozač-2.vozač) su se osvajali naslovi do sada.
Šumi -7 naslova ( čvrsti broj jedan u timu)
Vettel- 3 naslova ( čvrsti broj 1 u timu)
Alonso- 2 naslova ( čvrsti broj 1 u timu )
Hamilton- 1 naslov ( čvrsti broj jedan u timu)

2007., pa sve od 2010. je vidljivo da McLaren sa svojom filozofijom jednakosti vozača neće osvajati naslove.
Sami su si krivi.

slika
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:Ajde mi sad pokaži po kakvom timskom ustroju ( šef ekipe-1.vozač-2.vozač) su se osvajali naslovi do sada.
Šumi -7 naslova ( čvrsti broj jedan u timu)
Vettel- 3 naslova ( čvrsti broj 1 u timu)
Alonso- 2 naslova ( čvrsti broj 1 u timu )
Hamilton- 1 naslov ( čvrsti broj jedan u timu)

2007., pa sve od 2010. je vidljivo da McLaren sa svojom filozofijom jednakosti vozača neće osvajati naslove.
Sami su si krivi.
a po cemu je button 2010. 2011. i 2012. zasmetao hamiltonu u osvajanju naslova??
McLaren u <3
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Wwwoooooohooo. Veliki povratak McLaren! 6. I 8. Yeah baby
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Caldor je napisao/la:Wwwoooooohooo. Veliki povratak McLaren! 6. I 8. Yeah baby
S time da su i JB i SP u zadnjem krugu izgubili pozicije. :biggrin:
Posebno mi Sergia žao jer je FIA ovu ubojuicu vratila u utrku pomoću SC-a! :evil:
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

King iCool je napisao/la:
Caldor je napisao/la:Wwwoooooohooo. Veliki povratak McLaren! 6. I 8. Yeah baby
S time da su i JB i SP u zadnjem krugu izgubili pozicije. :biggrin:
Posebno mi Sergia žao jer je FIA ovu ubojuicu vratila u utrku pomoću SC-a! :evil:
Ma FIA pljacka naš McLaren još od 2007. Nisu mogli pustiti da završe ispred Mercedesa jer bi mi onda mogli Danija zezati.
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

yeaaaah, u bodovima smo toooo hahahahhahaha
zalosno je cemu se mi veselimo.... i krivo mi je sta je bas mark sergiju uzeo sedmo mijesto jer se safet vucarao po stazi dok se mark nije prikljucio, to svakako nije fer... buttonu su isto tako zasrali trku u maleziji, jos nije nikoga kotac ni maznuo i nije bio te srece neg je bez bodova ostao...
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Ma sve je to velika urota protiv Mclarena. :biggrin:
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Nebi me ni začudilo da nam Fia namjerno daje gume kojima je istekao rok trajanja. Zato je tako loš bolid :)
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Whitmarsh: Pirelli should have ignored teams

Evo njega sad kad se smirila bura. Kao mali Perica.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Jesam ja to dobro razumio Teda da se McLaren sljedeće sezone vraća na push rod?
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

speedy56 je napisao/la:Jesam ja to dobro razumio Teda da se McLaren sljedeće sezone vraća na push rod?
Tako je Ted rekao na Sky. Propali "eksperiment", a zanima me hoće li itko snosit posljedice za to.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

za to je po meni jedini krivac kompletno vodstvo McLarena...godinama im već odlaze stručni ljudi u konkurentske ekipe, a ostaju nesposobnjakovići...nije ni Ferrariju pullrod naprijed radio kako treba, ali su bili uporni, imaju ljude koji znaju što rade i to su sredili
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

@cuky
A tko veli da im ovjes radi? Možda bi bili najbolji da imaju normalan ovjes.

slika
Odgovori