Felipe Massa
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Re: Felipe Massa
Masa uvijek ima opravdanje za svoje izlete.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
pa nije mogao nis napravit ako mu je ocito bolid ostao u petoj, najbolje da je izasao van bolida, uzeo cekić i mlatio po mjenjacu pa nazad u bolid pa da poguraju da upali i nastavi dalje. E moj massa

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Nije Massa Hamilton da ga guraju, bolje rečeno dižu uz pomoć dizalice i vraćaju na stazu.F1NAC je napisao/la:pa nije mogao nis napravit ako mu je ocito bolid ostao u petoj, najbolje da je izasao van bolida, uzeo cekić i mlatio po mjenjacu pa nazad u bolid pa da poguraju da upali i nastavi dalje. E moj massa

- F1NAC
- Moderator
ma to je bio sarkazam hehe. i da su ga gurali nebi ga mogli gurnut nigdje posto je mjenjac riknuoF2004_the_best_ever je napisao/la:Nije Massa Hamilton da ga guraju, bolje rečeno dižu uz pomoć dizalice i vraćaju na stazu.F1NAC je napisao/la:pa nije mogao nis napravit ako mu je ocito bolid ostao u petoj, najbolje da je izasao van bolida, uzeo cekić i mlatio po mjenjacu pa nazad u bolid pa da poguraju da upali i nastavi dalje. E moj massa

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Felipe Massa admitted his spin at the German Grand Prix was down to driver error and that he had to retire after stalling while trying to rejoin the track.
Kazem vam lijepo,svaku utrku se izvrti i uvijek se izvlaci na nesto.
Kazem vam lijepo,svaku utrku se izvrti i uvijek se izvlaci na nesto.
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
ne kužim, što je sad istina od ovog... jel na kraju driver error il je kvar na mjenjacu?? 

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
http://en.espnf1.com/germany/motorsport ... 15567.html" onclick="window.open(this.href);return false;K1M1 je napisao/la:ne kužim, što je sad istina od ovog... jel na kraju driver error il je kvar na mjenjacu??
- nikolaf1
- Početnik
Iako vjerujem u ovom momka, nedavno sam pisao da ce se izvuci i ostati u Ferrari-ju. Ali kakvu seriju gresaka ima u zadnjih nekoliko utrka, on je sve dalje od Ferrari-ja, a nadam da je u istoj situaciji i Domenicalli.Alonso Fernando je napisao/la:http://en.espnf1.com/germany/motorsport ... 15567.html" onclick="window.open(this.href);return false;K1M1 je napisao/la:ne kužim, što je sad istina od ovog... jel na kraju driver error il je kvar na mjenjacu??

FORZA FERRARI !!!
- F1NAC
- Moderator
s tim da domenicalli nece dobit pedalu ni ako ova sezona ne ispadne dobronikolaf1 je napisao/la:Iako vjerujem u ovom momka, nedavno sam pisao da ce se izvuci i ostati u Ferrari-ju. Ali kakvu seriju gresaka ima u zadnjih nekoliko utrka, on je sve dalje od Ferrari-ja, a nadam da je u istoj situaciji i Domenicalli.Alonso Fernando je napisao/la:http://en.espnf1.com/germany/motorsport ... 15567.html" onclick="window.open(this.href);return false;K1M1 je napisao/la:ne kužim, što je sad istina od ovog... jel na kraju driver error il je kvar na mjenjacu??

- nikolaf1
- Početnik
F1NAC je napisao/la: s tim da domenicalli nece dobit pedalu ni ako ova sezona ne ispadne dobro
Pa to vise nije tako sigurno. Ja mislim da ce Ferrari povuci znacajne kadrovske poteze na kraju ove sezone, jer je 2014 pocetak nove ere. Nadam se da su shvatili, da ce im u novoj eri biti potreban karizmatican, sposoban, cvrst lider na celu tima, sto Domenicalli jednostavno nije.
Ja stalno spominjem Rivolu, kao kadra za ovu poziciju, a taman je nekoliko godina u strukturama Ferrari-ja. Treba se sjetiti Toro Rossa, kad je Rivola bio na team-manager. Izuzetno mlad je vodio 80 % tima. Franc Tost ga otkrio. 2009 je on dosao u Ferrari iz STR-a, poslije najbolje sezone za STR ( 2008 ). Inace, ekonomista po struci, 1971. godine rodjen.
FORZA FERRARI !!!
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- F1NAC
- Moderator
ako nije uspio ni nakon 2009. ni 2011 neznam. Baš neznam. neka ga stave na neku manju poziciju al jednostavno s ovako mlakim liderom necemo nis napravit, a za Massu mi se sve cini da ce zabljesnut opet i dobit ugovor za 2014 i na kraju 2014 ce dobit pedalu (pazi ca ti recen)nikolaf1 je napisao/la:F1NAC je napisao/la: s tim da domenicalli nece dobit pedalu ni ako ova sezona ne ispadne dobro
Pa to vise nije tako sigurno. Ja mislim da ce Ferrari povuci znacajne kadrovske poteze na kraju ove sezone, jer je 2014 pocetak nove ere. Nadam se da su shvatili, da ce im u novoj eri biti potreban karizmatican, sposoban, cvrst lider na celu tima, sto Domenicalli jednostavno nije.
Ja stalno spominjem Rivolu, kao kadra za ovu poziciju, a taman je nekoliko godina u strukturama Ferrari-ja. Treba se sjetiti Toro Rossa, kad je Rivola bio na team-manager. Izuzetno mlad je vodio 80 % tima. Franc Tost ga otkrio. 2009 je on dosao u Ferrari iz STR-a, poslije najbolje sezone za STR ( 2008 ). Inace, ekonomista po struci, 1971. godine rodjen.

- nikolaf1
- Početnik
Po meni, tako nesto ce se i desiti. Bice pomjeren sa pozicije, kao Baldiseri ( strateg ) svojevremeno koji je sad vozackoj akademiji. Previse se njemu kredita davalo.F1NAC je napisao/la:ako nije uspio ni nakon 2009. ni 2011 neznam. Baš neznam. neka ga stave na neku manju poziciju al jednostavno s ovako mlakim liderom necemo nis napravit, a za Massu mi se sve cini da ce zabljesnut opet i dobit ugovor za 2014 i na kraju 2014 ce dobit pedalu (pazi ca ti recen)nikolaf1 je napisao/la:F1NAC je napisao/la: s tim da domenicalli nece dobit pedalu ni ako ova sezona ne ispadne dobro
A za Massu, lako se to moze dogoditi. Da odveze jos jednu sezonu, mada ne znam koliko je pametno i 2014. godine cekati pola sezone da on proradi. To Ferrari sebi vise ne moze priustiti. Siguran sam, da cijela korporacija FIAT upire prstom u Ferrari i 2014. godinu.. Imperativ je da se napravi pobjednicki bolid i zapocne turbo era na pravi moguci nacin, kad vec nije islo u ovoj eri od 2009 do 2014.
FORZA FERRARI !!!
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Kamo sreće da su promijenili Massu još prije par godina, ne znam zašto ga drže toliko dugo u Ferrariju.
Čovjek je već 8 godina u Ferrariju, a zadnji put je pobijedio na VN Brazila 2008!!!!!
Čovjek je već 8 godina u Ferrariju, a zadnji put je pobijedio na VN Brazila 2008!!!!!
- Schumy.d
- Legenda
F1NAC je napisao/la:pa nije mogao nis napravit ako mu je ocito bolid ostao u petoj, najbolje da je izasao van bolida, uzeo cekić i mlatio po mjenjacu pa nazad u bolid pa da poguraju da upali i nastavi dalje. E moj massa

- Cuky
- Moderator
je, samo su se tada mjenjači mijenjali nakon svakog treninga, a sada ga moraš 5 vikenda koristiti. Ako ostane blokiran najčešće nije ni mehanički kvar na samom mjenjaču nego na hidrauličkom sustavu koji se brine za promjene brzina, tako da kad bi nastavio voziti uništio bi inače možda potpuno ispravan mjenjač
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
da mu se da bolid iz razdoblja 2006-2008 on bi bio tu negdje s ovima u vrhu. Imam filing da on vise preferira bolide s ogromnim difuzorima, stabilniji straznji kraj

- Cuky
- Moderator
ali on nije bio loš ni u onoj kantici F60...meni se više čini da su njegovi problemi krenuli (ako zaboravimo na ozljedu) kad je zabranjeno dolijevanje goriva i kao posljedica produljen međuosovinski razmak...čini mi se da se on bolje snalazio u kraćem bolidu...jest da su dulji draži aerodinamičarima, ali su kraći vozljiviji kroz zavoje

- Schumy.d
- Legenda
Ma... neću komentirati, ali dobar vozač je dobar u kakav god auto da ga staviš.F1NAC je napisao/la:da mu se da bolid iz razdoblja 2006-2008 on bi bio tu negdje s ovima u vrhu. Imam filing da on vise preferira bolide s ogromnim difuzorima, stabilniji straznji kraj
A Ferrari baš i nije loš već godinama, tako da je problem u njemu.

Meni je on drag vozač, ali ruku na srce, dosta je bilo branjenja. Realno, u ovoj sezoni nije napravio NIŠTA (a to traje već poduže vremensko razdoblje), vrijeme je za promijene.
- nikolaf1
- Početnik
Ovo ima smisla. Massa je 2006 sezone bio dobar, kada je vozio 248F1. Onda 2007. godine je dosao F2007 koji je imao duzi medjuosovinski razmak od 248F1 i tu je bilo malo slabiji, sto se vidjelo i po rezultatima. 2008. godine je F2008 imao kraci medjuosovinski razmak od F2007, ali malo kraci cak i od 248 F1 i tada je Felipe bio odlican. Lako se sjetiti, onako dramaticnog kraja sezone, u kojoj umalo nije osvojio prvenstvo. Raikkonen je ond njega u toj sezoni bio slabiji.Cuky je napisao/la:ali on nije bio loš ni u onoj kantici F60...meni se više čini da su njegovi problemi krenuli (ako zaboravimo na ozljedu) kad je zabranjeno dolijevanje goriva i kao posljedica produljen međuosovinski razmak...čini mi se da se on bolje snalazio u kraćem bolidu...jest da su dulji draži aerodinamičarima, ali su kraći vozljiviji kroz zavoje
FORZA FERRARI !!!
- Cuky
- Moderator
treba primjetiti i da je Kimi bio slabiji po broju bodova prije nego se Massa ozljedio 2009. Tek iza toga je stigla pobjeda u Spa i još par ok utrka sa kojima je onda prošao Massu.

- nikolaf1
- Početnik
Da. A i F60 je imao prilicno kratak medjuosovinski razmak, dok su sa F10 razmak povecali. E vec F150th Italia je bio tu, sa F10, skoro isto, a F2012 je imao malcice duzi medjuosovinski razmak u odnosu na prethodna 2 bolida. A F138 ima jos duzi medjuosovinski razmak, jer pokusavaju da smanje aero deficit, a u isto vrijeme to ne smeta Alonsu.Cuky je napisao/la:treba primjetiti i da je Kimi bio slabiji po broju bodova prije nego se Massa ozljedio 2009. Tek iza toga je stigla pobjeda u Spa i još par ok utrka sa kojima je onda prošao Massu.
FORZA FERRARI !!!
- Cuky
- Moderator
na F10 su razmak bili prinuđeni povećat kako bi u bolid stao veći spremnik za gorivo, a da se bočne stranice ne naprave glomaznijima.
Inače za aerodinamiku i iskorištenost guma je inžinjerima i dizajnerima u F1 draži dulji bolid, dok je vozačima zbog upravljivosti, posebno kroz vezane zavoje, draži kraći bolid.
Inače za aerodinamiku i iskorištenost guma je inžinjerima i dizajnerima u F1 draži dulji bolid, dok je vozačima zbog upravljivosti, posebno kroz vezane zavoje, draži kraći bolid.

- nikolaf1
- Početnik
Da, da... 2010 je to moralo tako biti. Dok su oni kasnije zbog aerodinamike medjuosovinski razmak produzavali.Cuky je napisao/la:na F10 su razmak bili prinuđeni povećat kako bi u bolid stao veći spremnik za gorivo, a da se bočne stranice ne naprave glomaznijima.
A sto se tice vozaca, sve zavisi od toga koliko se ko moze prilagoditi i izvuci maksimum iz bilo kakvog bolida. Alonso je tu bolji i zato je jedan od najboljih vozaca danasnjice. Dok Massa to nije, prilicno je ogranicen, ima mali tolerancijski prostor i onda zbog toga dosta ovisi o bolidu ( tacnije, kad se poklopi bolid u tom tolerancijskom prostoru, tada on super vozi, ali cim malo odstupa to nije slucaj ). Upravo te "vanzemaljce" od ostalih vozaca upravo odvaja fleksibilnost pri iskoristavanju bolida. Svi su oni blizu po pitanju brzine ( na stazi, koristenje putanja ), ali njihova prilagodljivost i izvlacenje maksimuma iz bolida u razlicitim uvjetima je to sto ih dijeli na dobre i najbolje. Npr. Senna je bio "vanzemaljac" jer je mogao iz svakog bolida izvuci maksimum, bilo da je u pitanju kisa ili sunce. Slicno je sa Hakkinenom, Schumacherom, Alonsom, Raikkonenom, Hamiltonom, Vettelom, Kubicom ( u vremenima kad je bio u F1 )..
FORZA FERRARI !!!
-
- Legenda
Da, da i da. Slažem se. To razlikuje vozače od vozača. Po čistoj brzini su većina njih tu negdje. Jedino ovo "vanzemaljac" mi nikako ne leži. Zvuči mi skroz amaterski i podsjeća me na Jergovića
sry

sry
Samo neka se trkaju.