Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Toon
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: mclaren
Re: Formula 1 team - Ferrari
Alonso je u kojem ono (13-om ako se dobro sječam ) krugu na tvrđim (medium) tj. trajnijim gumama prvi puta išao u boks - zašto tako rano? to mi nikako nije bilo logično...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
zato jer nije mogao probiti 1.38 daleko sporiji od vodećihToon je napisao/la:Alonso je u kojem ono (13-om ako se dobro sječam ) krugu na tvrđim (medium) tj. trajnijim gumama prvi puta išao u boks - zašto tako rano? to mi nikako nije bilo logično...

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Mislim da zato jer na tom setu nisu imali nikakvu brzinu i ovi naprijed su radili sve veći i veći razmak.Toon je napisao/la:- zašto tako rano?
Da bi ta njihova strategija radila taj set je trebao izdržati barem 20 krugova, kako su mislili i prije utrke, ali ovako ništa.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ok ja cu objasniti zasto ja mislim da je SC pomogao Ferrariju.SC je ponistio greske u strategiji Ferrarija,sporost u prvom stintu.Izlaskom Sc dosao je na egal s vodecim u utrci,svi s novim setom guma s jeznakim predispozijama za pobjedu.Cak i to sto je Alonso morao na soft vise nije bio hendikep.Kimi je odvezao istu strategiju.Ferrari jednostavno nije imao brzine za vise,a to da je mogao na jedan stop manje je pod velikim upitnikom jer ni Lotus nije smio riskirati s Kimmijem a mislim da je Lotus bolji na gumama od Ferrarija.
- nikolaf1
- Početnik
Pa mogli su, da nije bilo sc-a.. Jer su taman oni konzervativan tempo i imali do sc-a. Bili su na rezimu cuvanja guma. Medjutim, kasnije se sve izmijenilo.Chuck Norris je napisao/la:Pa ne znam baš da su mogli obaviti 1 ulazak manje.Bez obzira što su korištene u kvalama gume u prvom stintu su morale duže potrajati(negdje oko 12. kruga su ušli ako se ne varam) za tu taktiku.
Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.Gledajući možda poredak nije se ništa izgubilo,ali samo zbog spleta okolnosti(Webber,loš start Lewisa).
Ne znam,sada razmišljam bi li bilo pametno da su izašli na mekše gume kad je SC bio na stazi pa da sa ranijim ulaskom pokušaju probiti se naprijed i u zadnjem stintu na tvrdim gumama zadrže prednost
A strategija kao strategija.. pa ja nisam rekao da je bila uspjesna i da je sjajna. Odmah sam rekao da se moze pokazati i kao gubitnicka. Opet, napredovali su 4 pozicije ( odnosno 2, jer su Weber i Massa imali probleme ), pa bi se statisticki to posmatralo kao uspjeh. Realno je da oni nisu mogli da konkurisu ni Lotusu na ovoj stazi u long run rezimu i to je bio i problem. Tako da se ne bi puno moglo dobiti da su ne znam sta probali. Mislim da bi bili na podiju da su startali sa soft gumama sa 4 ili 5 pozicije.. Al' eto.
@ Toon - Bilo je nelogicno ostati na mediumu na pola njihovog vijeka, odnosno ostati iza sc-a kad se tada otvorila prilika svima da predju sa soft na medium. Tako bi se napravila situacija da Alonso bude 1 na ponovljenom startu sa 13 krugova starim medijima od svih ostalih ( jer su ostali stavili nove medium ). Kad je ponovljeni start u pitanju, nema nikakve prednosti. Alonso bi morao u boks za nekih 10-tak krugova, ne bi uspio nikome odmaci jer ima dotrajale gume i to bi onda sve bilo jos gore. Ovako su spasili utrku, odreagovali su pravovremeno i prebacili se na "neplaniranu" strategiju.
FORZA FERRARI !!!
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Nikola moram ti crtati.Kad je Ferrari usao u box u 13om krugu ,tad je postalo jasno da se ne moze na stop manje od ostalih.Jel ti mislis da je Alonso mogao voziti od 13og do pedesetog kruga na istom setu guma tj 37 krugova????
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Kad je Alonso ušao u 13 krugu u box postalo je jasno da će Alonso morati ići 3 puta u box.Alonso Fernando je napisao/la:Nikola moram ti crtati.Kad je Ferrari usao u box u 13om krugu ,tad je postalo jasno da se ne moze na stop manje od ostalih.Jel ti mislis da je Alonso mogao voziti od 13og do pedesetog kruga na istom setu guma tj 37 krugova????
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Bravo!F2004_the_best_ever je napisao/la:Kad je Alonso ušao u 13 krugu u box postalo je jasno da će Alonso morati ići 3 puta u box.Alonso Fernando je napisao/la:Nikola moram ti crtati.Kad je Ferrari usao u box u 13om krugu ,tad je postalo jasno da se ne moze na stop manje od ostalih.Jel ti mislis da je Alonso mogao voziti od 13og do pedesetog kruga na istom setu guma tj 37 krugova????
- nikolaf1
- Početnik
Ne trebas ti meni crtati, nego ti trebas nauciti citati.Alonso Fernando je napisao/la:Nikola moram ti crtati.Kad je Ferrari usao u box u 13om krugu ,tad je postalo jasno da se ne moze na stop manje od ostalih.Jel ti mislis da je Alonso mogao voziti od 13og do pedesetog kruga na istom setu guma tj 37 krugova????
Ja sam upravo napisao, kada je sc izasao, moralo se uci u boks jer se tad Ferrari nasao u raskoraku koji sam prethodno opisao. Ferrari je sa ovom strategijom isao na 3 ulaska u boks, dva puta su stavljene medium i jednom soft. Da nije bilo sc-a, Ferrari je mogao da ide na 2 stinta od 24 kruga i posljednjih 12 krugova na softu. Sto znaci, da bi tada Ferrari isao prvi put u boks poslije 24 kruga, stavio medium, isao jos 24 kruga i onda u drugom pit stopu ostavio 12 krugova na softu. Ova strategija je mogla proci, s obzirom na long run na slobodnim treninzima koji im je ovo omogucavao. Tu je racunica, duzeg ostajanja na stazi i pravljenja prednosti kroz taj jedan ulazak manje.
Medjutim sc je izasao i ja sam objasnio sta bi se desavalo da su ostali na mediumu. Jednostavno nije bilo prednosti koja je trebala ostati kad bi ovi isli u pit stop.
Samo treba malo dublje razmisljati i uci u ovu pricu.
Nazalost, strategija nije upalila. Ponajvise, zbog performansi F138. Da je bolid dobar, onda Ferrari ne bi ni potezao za ovim radikalnim potezima vec bi se borio za pole position..
FORZA FERRARI !!!
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Aaa,ali covjece nije SC pomrsio racune Ferrariju jer je Alonso isao u box u 13om krugu,znaci prije SCa.Kako je mogao do 24og???Skroz si polupao loncice.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
@nikolaf1
SC nema nikakve veze sa Ferrari-jevom taktikom, jednostavno prvi stint na medium gumama je bio loš i oni su odlučili da umjesto da voze preko 20 krugova uđu u box u 13 krugu i u tom trenutku njihova prvobitna taktika je pala.
SC nema nikakve veze sa Ferrari-jevom taktikom, jednostavno prvi stint na medium gumama je bio loš i oni su odlučili da umjesto da voze preko 20 krugova uđu u box u 13 krugu i u tom trenutku njihova prvobitna taktika je pala.

- nikolaf1
- Početnik
Stop. Stop. Da.. SC je bio u 23.krugu. Ne mogu sad tacno da se sjetim, ali nesto se desavalo oko prvih ulazaka u pitstopove i komentator je pomenuo safety car, pa je slika ostala zamrznuta, pa je onda vise njih uslo u boks na live timingu... pa je tek poslije slika stigla , medjutim , ja sam to pomijesao sa komedijom oko Marusije.. OK..Alonso Fernando je napisao/la:Aaa,ali covjece nije SC pomrsio racune Ferrariju jer je Alonso isao u box u 13om krugu,znaci prije SCa.Kako je mogao do 24og???Skroz si polupao loncice.
Ali, ova strategija je na ovaj nacin koji sam opisao zaista mogla upaliti, a isplatila bi se vise jer bi taman tad nekad sc izasao zbog Marusije

Na long run u petak su oni isli sa istim gumama po 2 vezana stinta. Vidjelo se da mogu dostici po 25 krugova na medium, kao i Lotus, sa vrlo ujednacenim tempom. Ja sam odmah u petak pomislio da ce oni i Lotus ici na tu foru u nedjelju. Mada, Pirelli-jeve gume se razlikuju od seta do seta, pa je vjerojatno problem bio taj sto gume do tog 13 kruga nisu pruzile ocekivane performanse.
FORZA FERRARI !!!
- Cuky
- Moderator
Eto oni su svi glupi i dobivaju milijune da griješe, a ti si pametan pa zaključio da je ta taktika pogrešna. I sam Alonso je izjavio da im je nedostajalo brzine i da su zahvaljujući taktici došli do 4. mjestaChuck Norris je napisao/la:Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Ako se u Ferrariju uskoro nešto ne promijeni ode još jedna godina u nepovrat, a Vettel uzima četvrti naslov zaredom.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
A ti vjeruješ svemu što kažu da je istina.Pa normalno da neće reći zaj....smo sa taktikomCuky je napisao/la:Eto oni su svi glupi i dobivaju milijune da griješe, a ti si pametan pa zaključio da je ta taktika pogrešna. I sam Alonso je izjavio da im je nedostajalo brzine i da su zahvaljujući taktici došli do 4. mjestaChuck Norris je napisao/la:Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.
Dovoljno sam pametan da znam misliti svojom glavom i nisam naivan i zelen kao ti,kad me već povlačiš za jezik drskim nastupom
...put u raj nije posut ružama...
- nikolaf1
- Početnik
http://www.f1technical.net/news/18585?s ... d679af3e8a
Taj Pirelli.. 5 C razlike u temperaturi pravi ogromne probleme nekim bolidima, dok drugima stvara prednost. Pat Fry izjavio kako je njihovu utrku kompromitirao disbalans bolida u prvih nekoliko krugova. Alonso je jedva odrzao bolid na stazi u prva 3 kruga, a Massa to nazalost nije uspio. Medium komponenta se trosila brze nego sto je ocekivano, prema njegovim rijecima. I takodje, performanse na soft komponenti su bile iznenadjujuce dobre.
Najavio je mukotrpan rad do Madjarske, kako bi GAP za vodecima smanjili.
Alonso je natuknuo, da test u Silverstone-u nece biti za Ferrari od prevelike koristi kako bi spustili zaostatak za vodecima, ako FIA zabrani testiranje novih dijelova trkacim vozacima ( jer je namjena testa, testiranje guma i uspostavljanje korelacije bolida sa istim, radi povecanja sigurnosti ). Sad sve zavisi sta ce FIA odluciti, mada se vec sad govori kako je FIA dala zeleno svjetlo za testiranje update-ova.
Domenicalli je izjavio kako su ubacili u visu brzinu kada je u pitanju razvoj bolida u oblastima u kojima zaostaju za vodecima ( ponajvise aerodinamika ).
EDIT. Na Nirburgringu su oba F138 vracena na staru, "kracu" specifikaciju ispuha ( koja datira jos iz Barcelone ). Ocito je najveci problem upravo tu. Usporedjivali su "staru" specifikaciju i novu koju su koristili na Silverstone-u i odlucili se za "staru". Dakle, update-ovi ne funkcioniraju kako treba, moraju vracati stare specifikacije, dok Red Bull u isto vrijeme donosi efektne update-ove i dodatno ubrzava bolid. Nije Ferrari pao, ostao je na istoj razini zbog ovih razloga, dok je Red Bull ubrzao.
http://s12.postimg.org/mbi6v1sot/Senza_titolo_1.jpg
Taj Pirelli.. 5 C razlike u temperaturi pravi ogromne probleme nekim bolidima, dok drugima stvara prednost. Pat Fry izjavio kako je njihovu utrku kompromitirao disbalans bolida u prvih nekoliko krugova. Alonso je jedva odrzao bolid na stazi u prva 3 kruga, a Massa to nazalost nije uspio. Medium komponenta se trosila brze nego sto je ocekivano, prema njegovim rijecima. I takodje, performanse na soft komponenti su bile iznenadjujuce dobre.
Najavio je mukotrpan rad do Madjarske, kako bi GAP za vodecima smanjili.

Alonso je natuknuo, da test u Silverstone-u nece biti za Ferrari od prevelike koristi kako bi spustili zaostatak za vodecima, ako FIA zabrani testiranje novih dijelova trkacim vozacima ( jer je namjena testa, testiranje guma i uspostavljanje korelacije bolida sa istim, radi povecanja sigurnosti ). Sad sve zavisi sta ce FIA odluciti, mada se vec sad govori kako je FIA dala zeleno svjetlo za testiranje update-ova.
Domenicalli je izjavio kako su ubacili u visu brzinu kada je u pitanju razvoj bolida u oblastima u kojima zaostaju za vodecima ( ponajvise aerodinamika ).
EDIT. Na Nirburgringu su oba F138 vracena na staru, "kracu" specifikaciju ispuha ( koja datira jos iz Barcelone ). Ocito je najveci problem upravo tu. Usporedjivali su "staru" specifikaciju i novu koju su koristili na Silverstone-u i odlucili se za "staru". Dakle, update-ovi ne funkcioniraju kako treba, moraju vracati stare specifikacije, dok Red Bull u isto vrijeme donosi efektne update-ove i dodatno ubrzava bolid. Nije Ferrari pao, ostao je na istoj razini zbog ovih razloga, dok je Red Bull ubrzao.
http://s12.postimg.org/mbi6v1sot/Senza_titolo_1.jpg
FORZA FERRARI !!!
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
A ti fakat mislis da bi sa softicama i punim tankom na pocetku utrke bilo bolje kad su medium gume otisle nakon 13 krugova i da bi to bila bolja taktika? da bi na kraju utrke imali prilike boriti se za 3 mjesto?Chuck Norris je napisao/la:A ti vjeruješ svemu što kažu da je istina.Pa normalno da neće reći zaj....smo sa taktikomCuky je napisao/la:Eto oni su svi glupi i dobivaju milijune da griješe, a ti si pametan pa zaključio da je ta taktika pogrešna. I sam Alonso je izjavio da im je nedostajalo brzine i da su zahvaljujući taktici došli do 4. mjestaChuck Norris je napisao/la:Bez obzira što Alonso i ostali brane tu taktiku,ta taktika je bila pogrešna.
Dovoljno sam pametan da znam misliti svojom glavom i nisam naivan i zelen kao ti,kad me već povlačiš za jezik drskim nastupom
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
Ne ne vjerujem svemu...a lako je misliti svojom glavom i govoriti što su trebali raditi jednom kad je utrka gotova. Interesantno je da nakon 3 slobodna treninga tko zna kolike kilometraže na simulatoru momčad usporedbom strategija izračuna da je start na medium gumama ZA NJIH, ne nužno za sve, bolja strategija. I onda se nađe nekoliko ljudi na forumima koji znaju bolje od tolikog broja stručnjaka koji su godinama radili i radili da bi bili tu gdje su sadChuck Norris je napisao/la:A ti vjeruješ svemu što kažu da je istina.Pa normalno da neće reći zaj....smo sa taktikom

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam mišljenja da bi Alonso završio iza Red Bulla i Lotusa a ispred ostalih bolida sa bilom kojom strategijom što se tiče guma. 

- Cuky
- Moderator
Što nije to bio problem prošle godine koji su za ovu navodno riješili?F1NAC je napisao/la:bas citam da Ferrari ima problema s tzv stallanjem difuzora, tj kad se podnica ful priblizi podu onda prekine protok zraka u difuzor i onda je bolid nestabilan uzasno. Nije ni cudo da se Massa izvrtio

- F1NAC
- Moderator
a bas sad gledam sliku od difuzora sa f1technicala. Izgleda kao zakrpa, prakticki i je. Ove sive kao fleke su kao neke nabrzak preinake da se popravi protok zraka, mozda je tu greska. Inace ne vjerujem da bi massa se tako slempasto izvrtio

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Prvo,to sam tvrdio i prije utrke tako da ti to lako je misliti svojom glavom kad je utrka gotova ne drži vodu.Cuky je napisao/la:Ne ne vjerujem svemu...a lako je misliti svojom glavom i govoriti što su trebali raditi jednom kad je utrka gotova. Interesantno je da nakon 3 slobodna treninga tko zna kolike kilometraže na simulatoru momčad usporedbom strategija izračuna da je start na medium gumama ZA NJIH, ne nužno za sve, bolja strategija. I onda se nađe nekoliko ljudi na forumima koji znaju bolje od tolikog broja stručnjaka koji su godinama radili i radili da bi bili tu gdje su sadChuck Norris je napisao/la:A ti vjeruješ svemu što kažu da je istina.Pa normalno da neće reći zaj....smo sa taktikom
Druga stvar,kao da se momčadi nikad prije nisu zeznuli beez obzira na takav broj stručnjak(toliki broj stručnjaka sjedi u Lotusu pa je prošlu utrku bilo jasno svima da je Kimi trebao ići u box,Alonso 2010 Abu dhabi,,,itd).Je li to argument oni su stručnjaci i sve što naprave je ispravno?
Treće,ajde onda nam objasni kako je ova taktika ispravna.Šta su dobili sa time?13.krug u boksu,ja samo vidim da su izgubili par vrijednih pozicija u kvalifikacijama
Da su išli na softu mogli su doći do 4.mjesta u kvalifikacijama(ne nužno,ali imali su velikih izgleda).Pa evo sve pod pretpostavkom da bi im gume otišle brže nego drugima s ranijim odlaskom u boks od ostalih bi vjerovatno profitirali i rješili se nekih bolida ispred.
Uglavnom kockali su se i promašili mogu sada Alonso i SD mazat nam oči i braniti taktiku ali zdravi razum kaže da to nije istina.Sa ovom taktikom 4.mjesto je bio vrh vrhova,a sa onom taktikom 4.mjesto je bila realnost i postojala je velika šansa više od toga
...put u raj nije posut ružama...
- nikolaf1
- Početnik
Ocigledno su nesto cackali sa aero dijelovima koji su povezani i sa difuzorom, pa su se javili problemi. Mislim da je to sve povezano sa novim "duzim" ispuhom. Zato su se na kraju i vratili na "kracu" verziju, ali opet su imali probleme, narocito u prvoj trecini utrke.Cuky je napisao/la:Što nije to bio problem prošle godine koji su za ovu navodno riješili?F1NAC je napisao/la:bas citam da Ferrari ima problema s tzv stallanjem difuzora, tj kad se podnica ful priblizi podu onda prekine protok zraka u difuzor i onda je bolid nestabilan uzasno. Nije ni cudo da se Massa izvrtio
FORZA FERRARI !!!
-
Bojim se da polako Alonsu izmiče titula, sam Mark Webber je rekao da Vettelovim rivalima titula bježi i mislim da je u pravu.
Ferrari nije kadar napraviti bolid koji bi konkurirao bikovima, jednostavno nisu dovoljno sposobni (Dominicalija treba maknut), a dokaz tome su sve ove posljednje godine u kojima ih bikovi tehnički konstantno pobjeđuju. Dovoljno je da gledaš onboard snimke sa bolida i odmah uočiš kako bikovi i mercedesi klize, koliko mogu više pritiskati i koliko ima manje borbe i korekcija.
Mislim da Alonso postaje nervozan i prošlo je dosta godina a dobrog auta nigdje, bio je blizu titula ali samo zbog svojih sposobnosti je bio tamo ,a ne zbog auta, ne bi se čudio da počinje sumljati u svoju momčad... .
Koliko još dugo može biti u top formi, pad se mora dogoditi pa makar na neko vrijeme...., nisam siguran da ga Ferrari zaslužuje..., Ferrari nije na razini na kojoj je navikao biti i na kojem takva momčad zaslužuje biti...,a Alonso i nema puno opcija u slučaju da želi otići...
Ferrari nije kadar napraviti bolid koji bi konkurirao bikovima, jednostavno nisu dovoljno sposobni (Dominicalija treba maknut), a dokaz tome su sve ove posljednje godine u kojima ih bikovi tehnički konstantno pobjeđuju. Dovoljno je da gledaš onboard snimke sa bolida i odmah uočiš kako bikovi i mercedesi klize, koliko mogu više pritiskati i koliko ima manje borbe i korekcija.
Mislim da Alonso postaje nervozan i prošlo je dosta godina a dobrog auta nigdje, bio je blizu titula ali samo zbog svojih sposobnosti je bio tamo ,a ne zbog auta, ne bi se čudio da počinje sumljati u svoju momčad... .
Koliko još dugo može biti u top formi, pad se mora dogoditi pa makar na neko vrijeme...., nisam siguran da ga Ferrari zaslužuje..., Ferrari nije na razini na kojoj je navikao biti i na kojem takva momčad zaslužuje biti...,a Alonso i nema puno opcija u slučaju da želi otići...
- F1NAC
- Moderator
jest al koja druga momcad moze toliko parirat Red Bullu kao Ferrari? Izvlaci on dosta iz bolida al opet sumnjam da bi bio drugi recimo da vozi mečku. Mercedes i Lotus imaju bljeskove tu i tamo al Ferrari je tu negdje