Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
zizi
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Nikoga

Re: NOVOSTI - Srpanj 2013.

Post Postao/la zizi »

Cuky je napisao/la:
Armanini je napisao/la:extremni camberi? za tlak zraka je brundle namirisao odmah nakon 2. puknute gume..
al jbmu, promjene u setupu (do dopustenih granica naravno) ne smiju utjecat na izdrzljivost gume.. nikako..
Armanini je napisao/la:zato jer nisu jos do sad dozivjeli da im gumar kaze kako ce nastelat bolid (a naravno da nisu rekli i upzorili nikoga oko tlaka guma ili cambera, to im je sad doslo na pamet)
Ova dva citata arma... Pirelli po narudžbi radi shit gume, to svi znamo...ali oni isto tako znaju u kojim se rasponima cambera, tlaka i ostalih postavki koje utječu na samu gumu one ponašaju predvidljivo, a u kojim manjim ili većim rasponima nastane kaos. Neznam sjećaš li se prošlogodišnje utrke u Spa i "blitseringom" (neznam prijevod) na prednjim gumama RB-a, i to samo kod njih, što se kasnije ispostavilo da je zato jer su imali veći negativni camber od preporučenog maksimuma

Armanini je napisao/la:
Rear tyres that were mounted the wrong way round
?
pa zar im nije oznacena svaka guma?

ma.. lakrdija..
Je, svaka guma im je označena, ali momčadi još od prošle godine često mijenjaju lijevu i desnu gumu jer se na pojedinim stazama bolje zagrijavaju, duže traju ili nešto treće. Ove godine su stražnje gume konstrukcijski različite, tj. poznato je koja je lijeva, a koja desna, dok su prošle bile identične.

PS: Na slikama iz Monaka moglo se kod Ferrarija i još nekih vidjet da su naprijed imali lijevu gumu na desnoj strani, a desnu na lijevoj

blistering

blister je doslovno prištić pun tekućine ili žulj

ergo, stvarali su im se mjehuri na gumi
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

evo primjer sa Ferrarijem o miksanju guma između desne i lijeve strane...

Neznam dali Massa ili Fernando, na gridu bolid na desnoj strani ima montiranu lijevu gumu (na barkod naljepnici vidljivo slovo L)
SLIKA

Nakon utrke na Fernandovom bolidu naprijed na lijevoj strani desna guma (na barkod naljepnici vidljivo slovo R)
SLIKA
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

isti primjer. perezov bolid. slika
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Neznam sjećaš li se prošlogodišnje utrke u Spa i "blitseringom" (neznam prijevod) na prednjim gumama RB-a, i to samo kod njih, što se kasnije ispostavilo da je zato jer su imali veći negativni camber od preporučenog maksimuma
blistering

blister je doslovno prištić pun tekućine ili žulj

ergo, stvarali su im se mjehuri na gumi[/quote]

Evo primjer:
slika

@Cuky
Mislim da je bilo na Spa 2011., ne 2012., ali nije bitno.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika ti je ekstra :D je to slikano nokiom 3310 ? :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Grand Prix Drivers' Association (GPDA) - sinoćnja izjava:
"The drivers of the Grand Prix Drivers' Association wish to express their deepest concerns about the events that took place at Silverstone.
"We trust that the changes made to the tyres will have the desired results and that similar problems will not occur during the German GP weekend.
"We are ready to drive our cars to the limit, as we always do, and as it is expected by our teams, sponsors and fans.
"However, the drivers have decided that, if similar problems should manifest themselves during the German GP, we shall immediately withdraw from the event, as this avoidable problem with the tyres endangers again the lives of drivers, marshals and fans."
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

gringo73 je napisao/la: "However, the drivers have decided that, if similar problems should manifest themselves during the German GP, we shall immediately withdraw from the event, as this avoidable problem with the tyres endangers again the lives of drivers, marshals and fans."

Vozači da se samovoljno povuku? Nema te teorije po kojoj bi se ovo odigralo. Ili red flag te sveopci prekid cirkusa ili cemo se igrati tko je najvece đubre pa zadnji ostane na stazi :biggrin:
Ja znam da se ja ne bi povukao makar i s 20 km/h došao do cilja i usput pobijedio.
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

2014 Rules: First Look

Scrabsova skica auta za 2014 temeljena na izmjenjenim pravilima. Meni se ne svidjaju opet ovi niski nosevi.

Evo ovo za mjenjač što je netko spominjao:
Gearboxes to have 8 forward ratios, those ratios are fixed for the season
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mrd je napisao/la:2014 Rules: First Look

Scrabsova skica auta za 2014 temeljena na izmjenjenim pravilima. Meni se ne svidjaju opet ovi niski nosevi.

Evo ovo za mjenjač što je netko spominjao:
Gearboxes to have 8 forward ratios, those ratios are fixed for the season
na taj ratio misli da su 8 fiksnih cijelu sezonu ili da je postavka mjenjaca fiksna? znaci ono tipa ista na monacu i monzi?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa ako su omjeri fiksni znači da nema promjena omjera..to znači da su isti u cijeloj sezoni...bar ja to tako shvaćam

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

to sam i ja pomislio al opet mi bas i nije imalo logike, u Monacu ce onda koristit 5 brzina ili wtf ? :D
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a očito...imaju ih 8 na raspolaganju, pa koriste koliko treba :D

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Bit će onoliko brzina koliko RB-u paše.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

meni se baš to najviše sviđa, auti ce definitivno bit ljepši nego sad: niže stražnje krilo, uže prednje (do pola kotača) i niski nosevi...
dakle trebali bi bit slični kao Formula Renault 3.5 recimo... meni jedan od najljepših bolida:
http://farm9.staticflickr.com/8422/7519 ... e69a_z.jpg
http://i.eurosport.com/2012/06/04/84829 ... 40-360.jpg
a evo i jedna usporedna s f1 bolidom, pa ti sad reci da nije lijepši ovaj niski nos. ;) :arrow: http://paultan.org/image/ren-3.5-3.jpg

uostalom i f1 bolidi su prije ove promjene pravila 2009. imali niske noseve, neusporedivo ljepši bolidi nego ovi danas..

a ovi fiksni mjenjaci, nzm kako ce to funkcionirat, skroz mi je čudno... dakle u monaku nece ic dalje od 5. brzine, a osma ce se koristir samo na monzi? :doubt: nzm, smijesno mi to djeluje...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

stražnje krilo neće biti niže, ostaje iste visine kao i sad...samo će biti pliće, tj. biti će manji nagib

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

K1M1 je napisao/la: meni se baš to najviše sviđa, auti ce definitivno bit ljepši nego sad: niže stražnje krilo, uže prednje (do pola kotača) i niski nosevi...
dakle trebali bi bit slični kao Formula Renault 3.5 recimo... meni jedan od najljepših bolida:
http://farm9.staticflickr.com/8422/7519 ... e69a_z.jpg
http://i.eurosport.com/2012/06/04/84829 ... 40-360.jpg
a evo i jedna usporedna s f1 bolidom, pa ti sad reci da nije lijepši ovaj niski nos. ;) :arrow: http://paultan.org/image/ren-3.5-3.jpg

uostalom i f1 bolidi su prije ove promjene pravila 2009. imali niske noseve, neusporedivo ljepši bolidi nego ovi danas..
Ma znam, al od kako su ih krenuli podizat meni su sve ljepši i ljepši. Ovaj williams sa skoro ravnim nosom mi je najbolji ;)
To je sve stvar ukusa, opet, ne mora biti da će izgledati baš ovako, snižena je granica visine nosa, ali možda bude nekih baš egzotičnih riješenja. Vidićemo.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

kao sto bi rekao jedan clan s drugog foruma, pljuvali smo po pravilima za 2009 i bili su gadni bolidi pa smo se sad privikli na njih, priviknut cemo se nazalost i na te fiksne mjenjace
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Puno su ljepši ovakvi od kojih je Kimi stavil slike.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Uh. Obožavam ovakve noseve. Odmah se sjetim Williamsovog bolida iz 2007., on mi prvi padne na pamet. To me vuče na uspomene, i na moj omiljeni Ferrarijev bolid iz 1995.-e ( Jean Alesi, i pobjeda u Kanadi ).
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mene podsjeća na :
slika
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

The FIA has made a quick response to the Nurburgring pit incident, and will fast track two regs already approved for 2014
Pit personnel will have to wear helmets and the speed limit comes down from 100 to 80 km/h (some tracks remain 60).
Also 'approved media' now only allowed on pit wall, B Ecclestone having already said that he'll keep his cameramen there
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ovo za brzinu u boksevima se pričalo već i za vrijeme vikenda u Silverstoneu...pričali na Sky-u da će umjesto sadašnjih 60km/h na treningu i 100km/h u utrci za cijeli vikend brzina biti 80km/h

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

to pak ne igra nikakvu ulogu.. jedino sto ce bit nepotrebno mrvicu duzi pitstop..

kao da je webber isao 100 kmh kad je poletila guma.. nemora on vozit ni 40 na sat, kad oni zaspinaju gume uvijek, moze je s mjesta katalputirat..

najbolje da parkiraju u garazu unutra, sve lijepo promjene polako i na izlazu ceka kontrolor koji ce procjenit ako je sigurno, i naravno do izlaza bez gasa, tim ga mora izgurat preko bijele crte naizlazu iz pita..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nije stvar u tome nego su neki valjda izrazili zabrinutost da vozači cijeli vikend voze u boksevima i vježbaju stajanje sa 60km/h, a onda dođe dan utrke i ta je brzina 100km/h. Kako bi 60km/h bilo presporo za utrku, a 100km/h prebrzo za practice kad onoliki broj novinara šeta kroz bokseve onda su se našli na pola puta

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

mislim da treba poraditi na tim unsafe relese-ovima. previše ih viđamo u zadnje vrijeme.
slika
Zaključano